Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petterisz

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénzátadások hiúsultak meg, találkozók maradtak el, behavazott államtitkárokat kevertek össze. Akár 710 milliárd forintnyi vidékfejlesztési támogatás sorsa is veszélybe kerülhet, mivel a váratlanul lecsapó havazás miatt jónéhány, a források elosztását befolyásoló…..
petterisz 2016.01.04 19:46:07
Point'n'clikkel folytatódik a hét. A David and Keithan - The Haunted Lighthouse egyik nagy előnye kétségtelenül a választható magyar nyelv, így az angollal hadilábon állók is könnyebben megérthetik. Azon túl a műfaj szokásos elemeit hordozza, a szokásos élményt nyújtja, így a…..
Geekblog The Quiet Earth 2010.01.02 08:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 1.Félőrült fickó üvölt a templomban, a krisztusszobor előtt, női ruhában, puskával a kezében: „Ha nem jössz elő, lelövöm a kölyköt!” Mindez a valaha volt legcsendesebb apokalipszis után: nem volt globális járvány, sem…..
Jó, tudom, nem zselé, valami trutyi, de ezt mégse akartam a címbe írni. Na meg tulajdonképpen mindegy is, a lényeg, hogy a JellyGo-ban Cloud Wars-stílusban lehet irtani az ellent, míg kékbe nem borul az egész világ. Annyival viszont jobb is ez a Cloud Warsnál, hogy kevesebb a…..
Gergőtől érkezett az Escape from 26 linkje, amit ezúton is nagyon köszönünk neki. Ami engem személy szerint lenyűgözött benne, az a grafika – pár éve még egy normál pc-s játék se szégyenkezett volna vele. A másik érdekessége a sztori – van ugyanis 26 darab, rendkívül…..
Tombol a nyár, itt a hőségriadó, ilyenkor eltompul az ember agya és semmi megerőltetőre nem képes. Ezért lesz a mai játék a Handless Millionaire 2, ami bár kétségkívül igényel némi koncentrációt, de egyszerű mint a szög: a guillotine-on átnyúlkálva kell összefogdosni a…..
Amikor megláttam a Terraspheres-t, rögtön arra gondoltam, ezt a bejegyzést kihívás megírni a címszereplő említése nélkül. Végülis, ami a címben van, az nincs a bejegyzésben:) Aranyos kis katonával ugrálunk minibolygókon, megpróbálva nem felkelteni az őrszemek figyelmét, és…..
petterisz 2013.07.25 23:06:19
Talán nem túlzás azt állítani, hogy a huszadik század egyik legkülönlegesebb művésze Louis Thomas Hardin. Mindent megtett azért, hogy a hagyományos zenei formákat semmibe véve újat alkosson - ahogy ő mondta: "I'm not gonna die in 4/4 time".  A töménytelen…..
Ma karib kalóznak állhatunk a Caribbean Admiral segítségével. Volt régen egy PC-s játék, a Port Royale, amire engem emlékeztetett, ezért is próbáltam ki. A Karib-tengeren vágunk a kalózkodásba, miután a bolygó hollandi elsüllyesztette flottánkat. Kis csónakunkkal kell újra…..
Nemhiába Pécs a blog kedvenc városa, ismét sikerült előrukkolniuk valami érdekessel. Páva Zsolt előterjesztése alapján adót vetnének ki a távhőről leváló lakosokra, melyet 5 évig kellene fizetni "a más hőellátás igénybevétele és a távhőszolgáltatás igénybe vétele…..
petterisz 2013.04.16 18:05:21
Szeretem a cukiságokat. Szeretem azokat a játékokat, amik valami társadalmilag is hasznos dologra akarják felhívni a figyelmet. Szeretem, ha ez a kettő egy játékban van benne egyszerre. A Stop GMO iszonyúan cuki, a nyuszievő zöldségekkel, a megállás nélküli henteléssel, a…..
petterisz 2012.11.13 13:45:32
Ejj, nem értelek titeket, mi a bajotok. Az első pálya legelején kiírja, hogy melyik gomb mit csinál, és hogy "jump on the pumpkin". Ha most ráugrasz egy tökre, és abból kis karikák röpködnek ki a földre, amiken számok vannak, abból hogyan nem egyértelmű, hogyan kell pénzt gyűjteni?

Szerintem a fegyver fejlesztési rendszer és a pályán alkalmazhatósága nagyjából egyensúlyban van. Pár pályát újra kell játszani, lehet, hogy lehetne rajta még hangolni, de nem szemétparaszt nehéz semmiképpen sem. Ha ennél sokkal könnyebb lenne, akkor végigszaladnál a 20 pályán, és akkor egy ilyen no-brainer destroy lenne péntek délutánra bezombult irodistáknak. Így legalább van benne kis kihívás, és felpörgeti a reflexeket ebéd után. Ha jókor mégy el kajálni, a főnököd még éppen ebédel eleget ahhoz, hogy pár pályát végignyomj, és rákattanj.

A játék grafikája szerintem nagyon jó. A zenéje is állat, bár egyeseknek a 20 pályára már az agyára mehet esetleg. A hangulata k* jó a játéknak. Addiktív kis dög.

És külön le a kalappal és respect a fejlesztőknek, hogy játékos formában felhívják az emberek figyelmét a GMO zöldségek problémájára. Nyilván nem zombizöldségek támadásától kell tartani, de legalább beugrik sokaknak, hogy ja, ilyen van, és legközelebb akjtívabban áll a témához, mikor az index címlapon böngészi, hogy a sok új tartalomból mit olvasson el (GMO-s cikket érdemes).
A hosszú hétvégére egy könnyed Nano Wars klónt kaptok útravalónak: a Cloud Wars-t. Aki esetleg nem játszott volna még hasonlóval, annak dióhéjban a játék menete: a bázisokban (ez esetben felhőkben) lévő szám folyamatosan nő, és ha egy ellenséges felhőre kattintunk, akkor az…..
petterisz 2012.10.25 03:22:01
petterisz 2012.10.26 01:04:38
Miután az európai újhullám bebocsátást nyert a tengerentúlra, a hollywoodi filmgyár átvette a számára hasznos elemeket. A hetvenes évek filmese így olyan kiváltságos helyzetbe került, ami ma már elképzelhetetlen lenne: nyugodtan kísérletezhetett műfajokkal, stílusokkal,…..
petterisz 2010.10.14 00:30:29
Ezek közül egyértelműen a Szolarisz. De ha már Tarkovszkij, akkor hol a '79-es Sztalker? Az a Szolariszt is veri: www.youtube.com/watch?v=QQYrR4Stos4

Aztán vannak ilyenek, mint a Bud Spencer-es Sheriff az égből, a Csillagok háborúja, a 8. utas a halál, a Csendőr és a földönkívüliek (Louis de Funes), a Star Trek első mozifilm,
A szülés és a születés rendkívül intim esemény az ember életében, amelyben megmutatkozhat az ember életfelfogása, elképzelése a világról. Különböző emberek különböző módokon kívánják megélni azt. E kérdésben az állam feladata sokrétű, egyfelől biztosítania kell az élet védelmét, úgy hogy megfelelő…..
petterisz 2010.04.08 00:06:16
@EUgén: 5 óra a vajúdás és a szülés volt együtt. Lehet, hogy én járok a Marson, de ez nem számít soknak. Velem anyukám másfél napig szült, és nem volt császár, barátnőm nemrég szült gyereket 10 óránát, és ott se akarta senki se vákummal kiszippantani a gyereket a hasából. A monitorozásról meg annyit, hogy protokol szerint oxitocin infúzió mellett fel kell rakni a mamára a szívhangot figyelő gépet. Nálunk ezzel se sokat szenvedtek, bár tény, hogy 30-40 percenként valaki ráhallgatott azért a gyerekre. Mindegy, ezt nem panaszolom, a gyerek jól volt, a hason a tappancsok meg nem hiányoztak.
petterisz 2010.04.08 01:08:37
@EUgén: Mondjuk otthon szülésnél például azért türelmesebbek, mert belső elkötelezettségből, elhivatásból csinálják. Az orvos nélküli szülés nem tudom, korházban hogy megy, nekünk nem ilyen volt, és nem is tudtuk volna szerintem adott körülmények között így kérni. A gonoszkodó megjegyzésedhez hasonlóan a bábák és dúlák sietségével kapcsolatban had jegyezzem meg: miért ne akarna az orvos belefolyni a szülésbe, ha ezért annyi pénzt kap zsebbe alkalmanként, mint amennyit más egy hónap alatt keres meg? Míg ismeretségi körben otthon szülésnél siettetésről nem hallottam, addig a maguk kényelmére szülést irányító, és zsebüket tömő szülészekről elég sokat.

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy az embereknek otthon kellene szülniük. Mindenki szüljön ott, ahol akar, ha a körülmények megfelelőek. De a jelenlegi helyzet elég rossz. Egyrészt nyomnak, hogy kórházban kell(ene) szülnie mindenkinek. Másrészt sok helyen kórházban alig kapsz valami odafigyelést. Mindeközben többet fizetsz zsebbe a kórházi orvosnak, mint az otthon szülésnél totál hivatalosan egy alapítványnak támogatásként (és ez sem kötelező, ha nem tudod magadnak megengedni).
Holnaptól vetítik a hazai mozik az utóbbi idők legsikeresebb sci-fi-jét, a District 9-t. A történet szerint néhány éve megjelent Dél-Afrika felett egy űrhajó, tele idegen bolygóról származó lényekkel, akiket végül egy gettószerű menekülttáborban helyeztek el. Neill Blomkamp…..
petterisz 2009.11.13 15:17:56
A héten mutatták be nálunk Jacques Audiard legújabb filmjét (sajnos csak egyetlen moziban, a Kinóban), amely az idei cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíját kapta, teljesen megérdemelten. A próféta egy fiatal arab férfi sajátos karriertörténete, aki börtönbe kerülve a…..
petterisz 2009.11.13 14:47:24