Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gande

1 bejegyzést írt és 476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt ugye ez a nem túl érdekes a szokásos pesti helyszínekkel, aztán ez a kicsivel jobb a ház színesítéssel:   Egy újabb Canon-reklám, amit Budapesten forgattak: youtu.be/I-rZrOXr3H0 via @youtube — Urbanista (@urbanistablog) March 3, 2012 Most meg ez, ami már egész…..
Bámulom a zokniját, pontosabban a zoknis lábát, és azon mélázom, mi a frászt keres itt ez a csákó.Régi história. Nem is nevezném szakításnak, inkább hirtelen hátraarcnak. Akkor már 3 éve elvált státuszú voltam, kivérzett szíven helyén gigantikus kráterrel. Friss munkaerő…..
gande 2011.09.19 17:24:04
@mütyür alias Dark Duchess:

bocsi lemaradt a kérdőjel :)
gande 2011.09.19 17:25:30
@hasznavehetetlen régensherceg:

nem azon dolgozott az ürge, hogy elmehessen? ;)
gande 2011.09.19 17:27:37
@hasznavehetetlen régensherceg:

szerintem pontosan azon dolgozott a srác, hogy elmehessen .... ;)
Több ízben jelentettük már, hogy a Rádiótaxi sofőrjei nem annyira szeretik a Budapesten belül 2777 forintért bárhova akciót. Anti kifigyelte, hogy már az operátorok sem küldenek autót, ha kedvezményesen szeretne utazni az ügyfél, minthogy nincs aki ennyiért…..
gande 2011.09.07 13:50:47
@M. Péter:

na ezt nem érti meg
gande 2011.09.08 18:46:21
@salapapa:

lassan mondom, hogy te is megértsd: HA NEM ÉRI MEG NEKI, AKKOR NE HIRDESSE!

minden más átverés.

ez az egyik nagy gond ezzel az országgal, hogy a tisztességes bánásmód helyett az átverés vált természetessé sok embernél ... ahogy látom, nálad is...
gande 2011.09.11 18:09:29
@salapapa:

itt nem arról van szó, hogy hova akart menni az utas, hanem hogy a meghirdetett szolgáltatást nem is akarja teljesíteni a hirdető cég. és innentől szándékos megtévesztés. ennyi.
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
gande 2011.08.27 02:47:28
@Scarlet Crusade:

a szolgáltatás fogalma megvan?
milyen ingyen ebédről beszélsz? belépőt kell fizetni azért, hogy bent pénzért kapjál sört... gratula... és ha vki elégedetlen, akkor nem "bocsi itt a pénz", hanem még a szervezőnek áll feljebb ... ez számodra teljesen normális? gratula...

legközelebb a tesco-ban is belépőt kérnek és neked az is tuti ...
gande 2011.08.28 18:30:44
@bkkzol: tudom .... kivéve az aldit és a lidlt. aki fizet, annak nyilván megéri .... ha a tesco kitalálja, hogy most 'tesco fesztivál' lesz és belépős, akkor is menne a sok birka ...
Ebben a sorozatban írtunk már Londonról, Lisszabonról, Dublinról és Amszerdamról, mindegyikben arra adtunk tippet, hogy miként lehet egy világvárost fillérekből, rövid idő alatt megismerni. Ez a rész azonban rendhagyó lesz, a szöveg most ugyanis csak kiegészítő, és inkább…..
gande 2011.08.10 14:49:16
@Zsencike:

a mathäsert teljesen átalakították néhány éve .. (talán 8-10 éve)
gande 2011.08.10 18:33:41
@Jó Estét:

azt szívesen végignézném, hogy mivel és hogy vagy 10 előtt a Marienplatzon, ha 9:15-kor szállt le a géped. ha kedvezőbb S-bahnt éred el, akkor 38 perc, de ha peched van, akkor 50 perc .. és még ki kel szállnod a gépből, elszambázni a S-bahnig és mivel az nem rád vár, feltehetően valamennyit várni is kell .
gande 2011.08.11 10:59:30
@piefke:

a 'Leberkäs'-nek semmi köze a májhoz, sem a sajthoz.

A Gamswurst és a Böfflamott (francia főtt marhahús) sem jellegzetes müncheni kaja

és ha már villogsz a bajor tudásoddal, akkor Pfefferhax'n és Obazda .... ja és 'griasdi' :)

aki nyáron vagy ősszel megy, annak javasolnám a tipikus nagy sörkerteket, ahova vihetsz magaddal kaját, csak italt nem. (Augustiner Hirschgarten)
Vastagbőr Lobbi, Lázár, kétszer 2011.07.14 14:15:00
1, DohányadóAz emlékezetes dohányadó-majdnememelés után nyilatkozta kedvenc alkotmánybírónk, hogy "A dohánylobbi erősebb volt.".A később természetesen többször tagadott mondat a törlést javasló "anonim" módosítóval együtt örökre a memóriánkba égett,…..
gande 2011.07.14 14:54:04
@Aullah:

nem feltétlenül egyenlő (más országokban) a lobbizás a megvesztegetéssel. szerintem azzal nincs is baj ha vki érvekkel próbálja meggyőzni a képviselőket. ezért is léteznek az érdekvédelmi szervezetek majdnem minden ágazatban.

a probléma ott mutatkozik, amikor a nemzeti együttműködés kormánya sorozatban nyújt be olyan törvényeket, melyekről úgy gondolja, hogy nem kell senkivel egyeztetni, mert ők a bölcsességet az anyatejjel szívták magukba....
Életminőségem jelentősen javult, amióta lakóhelyem közelében megnyílott az Aldi. Azelőtt alig hallottam róla, sőt összekevertem a Lidllel, amiről viszont annyit tudtam, hogy terrorizálja és kukkolja az alkalmazottjait. Baloldali érzelmű állampolgárként tehát eleve gyanakvóan…..
gande 2009.11.06 17:24:16
@eN: gratulálok.

te inkább megveszed a drágább és rosszabb minőségű magyar cuccost és ezt nevezed tudatos vásárlásnak. ha van aki megveszi a drága rossz minőséget, akkor mi késztesse a gyártót, hogy jobb minőséget gyártson?
gande 2009.11.06 17:51:11
@/tno+DA=: "Kevesen tudják. Az Aldi Lidl tulajdon. Az áruház belső elrendezése (alaprajz, méret berendezés) ugyanaz, majdnem az utolsó centiig,..."

nagyon elvagy tévedve.

az aldi az albrecht testvéreké (ALbrecht DIscount) és ezzel a koncepcióval lettek németország leggazdagabb emberei (világszinten vaéahol 10-15-ig helyen vannak)

a lidl meg a lidl&schwarz zőldségesből fejlődött ki, schwarz a tulajdonos.

a lidl kezdte el évekkel ezelőtt koppintani az aldit, miután látták, hogy mennyire sikeresek. ezt próbálta a penny és plus is, csak kevesebb sikerrel.
gande 2011.07.11 16:08:23
@/tno+DA=:

te olyan ostoba vagy és még hülyíted is a népet.

a lidl-nek annyi köze van az Aldihoz, mint a McDonaldsnak a BurgerKinghez.

és nem az Aldi koppintotta a Lidl-t, hanem fordítva... nem árt, ha utána nézel a dolgoknak, mielőtt tényeket állítasz.
Ma már ott tart a Web2, hogy aki nincs fent aktívan a legnépszerűbb közösségi oldalakon az az internetes társadalom számára nem létezik. Nincs. Tucatnyi tanulmányt érne meg, hogy milyen brutális társadalomformáló ereje van az internetnek.Éppen ezért minden, nem nyugdíjba készül…..
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
gande 2011.01.21 01:53:04
@sárkányfő:

nehogy már a majdnem terroristát nevezd a legnagyobb magyar demokratának, mert az nagyon gáz a magyar népre nézve. az a cohn-bendit, aki hol a németeknél, hol a franciáknál indul zöld színekben az EP-választásokon??
gande 2011.01.21 17:39:50
@sárkányfő:

engem nem kell kioktatnod az EU szelleméről, feltehetően jóval régebben járulok hozzá az EP összetételéhez, mint te.

azzal együtt, hogy vörös dany retorikailag nagyon jól felépített beszédet tartott, tartalmilag is sok mindenben igaza volt, őt sehol nem nevezném a demokrácia példaképének.

teljesen nyilvánvaló, hogy azért utasították ki franciaországból 1968-ban, mert betartotta a demokratikus szabályokat.

teljesen nyilvánvaló, hogy - ellentétben bátyjával - azért nem kapta meg a francia állampolgárságot, mert annyira védte a demokráciát.

tehát miután 1968-ban kiutasították franciaországból, a németeknél folytatta a randalírozást a "forradalmi harc" nevű csoportban. ...... folytassam???

szóval egy ilyen emberkét "a legnagyobb magyar demokratának" nevezni több mint gáz....
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
gande 2010.11.25 02:05:15
@algi:
teljes mértékben egyet értek. sokkal elfogadhatóbb lett volna, ha kijelentik, hogy helyzet van, gáz van és ezt a rendszert ezért nem lehet tovább fenntartani.

de nem. először "kölcsönveszik és majd 14 hónap múlva visszafizetik", aztán "lehetőséget biztosítanak a választásra", majd zsarolnak.

milyen erkölcsi üzenete van ennek az eljárásnak a lakosság felé?
gande 2010.11.25 02:11:21
@asola:

azért remélem, hogy egy kötelező MNYP-t nem a lakosság felelős öngondoskodásának tekinted?
gande 2010.11.25 02:17:10
@csi szi:

jajj, ne fenyegess!! :)

de most vicc nélkül. tuti, hogy én jobban tudtam volna kommunikálni a döntést..... és nem azért, mert én egy zseni vagyok.
Igényes délutánt minden fogyasztónak, ritkán kapunk olyan higgadtan és jól megformált élménybeszámolót, mint amilyet az "A kukacos vendég, és hét társa" nevű csoportos entitás küldött nekünk. Olvasóink az őszi szünetet a szegedi Forrás Hotelben töltötték,…..
gande 2010.11.10 23:44:52
@Bandi a halas:

neked nem voltak még problémáid, de sorolod őket..... ezt most nem értem.

feltehetőleg én vagyok a túl igényes, ha a felsorolt "apróságok" nem csak egyszer fordulnak elő, akkor számomra az a szálloda meghalt.
gande 2010.11.11 00:15:01
@Szarazkoro:

a vendég a középpontban áll és ezáltal mindenkinek az útjában....
gande 2010.11.11 00:26:30
@elwood:

LOL

te kész vagy ..........könnyesre röhögtem magam :DDDDDDDDD
A múltheti posztban emlegetett megvalósuló plázák egyike a KÖKI Terminál, mely ha minden jól megy, 2011 őszén már meg is nyitja kapuit. Magát az épületet (meg a helyszínt és a lebontott állomást, amelyért szerintem tényleg kár) már többször bemutatta az Urbanista, úgyhogy…..
gande 2010.11.10 22:53:40
@Rob67:

deichmann? gátember :))

nem baj, majd oda is eljut.... olcsó cipőbolthálózat, mint pl, reno.

azért mert angliában nincs, attól még nagy :)

tesco sincs a németeknél, mégis nagy....
A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint…..
gande 2010.11.08 03:37:50
@hagyma:

nc-ben még nem jártam :)))
gande 2010.11.08 03:46:05
@Dr Jozef Vengloš:

ááá.... én zenéből megbuktam, biztos azért nem jutott eszembe ..... :DDDD
gande 2010.11.08 13:22:41
@Doubledecker:

nem értem a problémádat.

ha gép leszállt, én is ugyanúgy tapsolok, mint a villamoson, ha megérkezünk.

ha viszont nem sikerül a leszállás, akkor kifütyülöm.
Varánusz Azt mondom, állj! 2010.11.04 08:00:00
"Tudod, én úgy éreztem magam, mint egy húr, amit húznakDe vigyáznak, hogy el ne pattanjon; a túsznakÉppen annyi kaja kell, hogy ne legyen baja, de,Ez nekem így nem elég...!"Hány embert nevezhetünk tömegnek? Egy tucatnyit? Százat? Kétszázat? Ezret, vagy ennél is többet?…..
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
gande 2010.10.19 21:18:16
@Gastroger:

na igen.

annyit hozzátennék, hogy találkoztam nagyon jó egyetemista kiszolgálókkal is (külföldön/pub-ban. számomra alapvetően a hozzáállás a döntő és kevésbé, hogy most jobbról vagy balról veszi el a tányért. érezzem azt, hogy szívesen lát, hogy szívesen szolgál ki.
gande 2010.10.25 16:23:29
@Esetleg Edit:

mi köze van a vendégnek ahhoz, hogy a bevételből ki mennyit kap?

ha rendelek egy rántott húst, akkor miért nincs jelezve, hogy mennyit kapott az állattenyésztő, a vágóhíd, mennyi a tojás, a krumpli, az áramszolgáltatói díj stb.????

különben meg érdekelne, hogy mit szólna a kedves vendéglátós, ha pl. a honlapjuk alapján odautazok, meglátom hogy 10-12% felár, közlöm, hogy k9szi akkor ebből nem kérek, viszont az útiköltségemet és az időmet térítse meg?
gande 2010.10.27 02:14:51
@spring:

nem csodálkozom. :(

remélem ezt elküldte (vagy akár te) a vendéglátósok szövetségének és a fogyasztóvédelemnek is, persze megnevezve a vendéglátóipari egységet.
Ha ti így, akkor mi is így – ne csodálkozzunk, ha a megsarcolt cégek pontosan úgy fognak viselkedni az állammal és a fogyasztókkal szemben, ahogy az állam most velük. Ennek senki nem fog örülni. A Véleményvezér már a múlt héten kifejtette álláspontját a hétfő késő…..
gande 2010.10.21 09:07:51
@Greg36:

szóval szerinted csupán 5% az árkülönbség a telefondíjaknál ausztria és MO között?

sajnálom, hogy csalódást kell okozzak, mert ennél sokkal nagyobb az árkülönbség. ha csak ennyi lenne, akkor itt kánaán lenne. és ne feledjük el, hogy itt még a munkabérek is jóval alacsonyabbak, mint ausztriában.
gande 2010.10.21 14:54:10
@Devil:

lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam. én nem azt mondom, hogy az árkartell egyenlő a multival. sőt, én egyáltalán nem vagyok multiellenes, mert szerintem rengeteget köszönhet ez az ország a multiknak.

ugyanakkor azt is látni kell, hogy megfelelő szabályozás és ellenőrzés hiányában elszaladhatnak a lovak.
gande 2010.10.21 14:54:17
@aszekelyek:

ezer perc ingyen azért NO-ban sincs és szerintem senki nem várja el, hogy bármi ingyen legyen. az eu-szabályozásokon belül működnek itthon is a telefontársaságok, csak az egy kicsit kevés.

szerinted mekkora büntit fizetne hazájában, NO-ban a T-mobile, ha pl. átlépem a határt és akkor egy olyan számot küldenek sms-ben az ottani díjakról, amit csak otthon belföldről tudok hívni????

ahogy fentebb is írtam, az ellenőrzés hiányos, de nagyon.
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
gande 2010.10.14 01:11:56
@Pilu:

mindkettőtök számítása sántít.

egyrészt abból indultok ki, hogy az összes adót továbbhárítják a fogyasztókra. ennek nem feltétlenül kell bekövetkeznie.

másrészt abból indultok ki, hogy a kizárólag alkalmazásban álló magánszemélyek költenek pénzt ebben az országban. és ez nem így van.
gande 2010.10.14 01:13:29
@Pilu:

mindkettőtök számítása sántít.

egyrészt abból indultok ki, hogy az összes adót továbbhárítják a fogyasztókra. ennek nem feltétlenül kell bekövetkeznie.

másrészt abból indultok ki, hogy a kizárólag alkalmazásban álló magánszemélyek költenek pénzt ebben az országban. és ez nem így van.
A Mal Zrt. államosítása csak az első lesz a sorban. A történet a '90-es évek homályos privatizációival létrejött hazai nagytulajdonosi körének a megzabolázásáról, átalakítására szól. (Fotó: Mohai Balázs/MTI) Talán sokan nem is sejtik, hogy milyen horderejű változások…..
gande 2010.10.13 09:45:43
@manager2008:

"...Szocialista kapitalizmus meg még nincs, de fel lehet azt is találni. Rajta."

de van olyan, hogy szociális piacgazdaság.

és persze van államkapitalizmus=szocializmus.
Mandiner blog Vörösiszony I. 2010.10.11 12:45:00
  Megjegyzések:   - Köszönjük a segítséget Toldi Tamásnak, Devecser frissen megválasztott polgármesterének.   - A képek október 11-én, hat nappal a katasztrófa után készültek Devecseren. Ez az állapot csaknem egyhétnyi intenzív takarítás eredménye.   - A…..
gande 2010.10.12 02:14:04
@ftxpmj:

nem vagyok biológus, se nem vagyok kémikus, de mi van az 50 tonna arzénnel, ami így kijött? a higannyal és többi mérgező cuccal?

te hagynád ott a gyermekeidet játszani a ketben? te ennél abból a krumpliból, ami ezek után ott nő?
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
gande 2010.10.12 00:49:34
@ivanhu:

"...Mióta a politika közölte, hogy lesz (büntetőjogi) személyi felelősségrevonás, azóta a biztosítónak nem kell fizetnie, arra ugyanis a biztosítás nem vonatkozik. Szóval ha volt is bármilyen biztosítás, most az sincs..."

ez az ország tele van szakemberekkel. itt mindenki mindenhez ért.
feltehetőleg azért tartunk itt..... :(

a biztosítási fedezet nem azzal függ össze, hogy van-e büntetőjogi felelősségvonás, amennyiben nem szándékos károkozásról van szó.

ha te véletlenül elütsz az autóddal valakit a zebrán, akkor szerinted nem fizet a biztosító vagy csak nem felelsz büntetőjogilag?
Ha valaki nagy leleplezésre számít, minden bizonnyal csalódni fog. Könnyen lehet, a MAL tényleg minden jogszabályt betartott, minden ellenőrzésnek megfelelt. Csak éppen... (Fotó: Pörneczi Bálint/AFP) A közvélemény az iszapkatasztrófa után a felelősök megnevezését várja. És…..
Örülünk, Vincent? Alámosás 2010.10.09 21:04:00
Kedves Olvtársak!Ennek a műnek a szerzője nem én vagyok, hanem kiski kollég. Technikai okokból úgy alakult, hogy én teszem föl ide, de az ő nevében:Pasteur/cAmikor terveznek egy műtárgyat, mint egy iszaptározó, mérnökök dolgoznak az ügyön. A mérnök alapvetően gondos ember. De…..
gande 2010.10.10 03:06:46
@Jofiu:

igen..... az rendben, ha én tudom, hogy a kutya nem harap, de vajon tudja ezt a kutya is? :)

21 évvel ezelőtt erich honecker kijelentette, hogy a szocializmust semmit nem tudja feltartani. 3 hónapra rá megbukott az egész rendszer.....
Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának balesete.…..