Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isimaru

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bőhm Kornél szakblogja Közöd?! 2012.12.13 11:45:51
Bemegyek a globális kávélánc egyik reprezentatív kirendeltségébe, kikérem a szezonnak megfelelő ízesítésű, gyömbéres-sütőtökös latte kávékölteményemet, leszurkolom a magam kis ezresét (3 euróját, dollárját, fontját). Ha kedvem szottyan, elmajszolok hozzá egy chocolate…..
Régen sokat dolgoztam stylistként magazinoknak, aztán sokáig dolgoztam szerkesztőként, mostanában pedig ismét sokat dolgozom lapoknak külsősként. Régóta megy ez az egyik oldalról a másikra átülés. Egy ideig szégyeltem, de mostanra a személyiségfejlődés azon fokára léptem,…..
Tegnap reggel friss zsemlékről álmodoztam, de hamar rádöbbentem, hogy a környéken nincs pékség....azaz, marad a tegnapi zsemle a közértből.  Pedig milyen jó lett volna, és  egy jó olasz étterem is nyílhatna a közelben, ha már itt tartunk, vagy egy kevésbé drága…..
isimaru 2011.04.18 16:24:10
Gyerekszoba Tessék csak fázni 2011.04.07 19:24:00
A Cantilever and press egyedi méretekben készülő alternatív előszobafalát nem csak erdészlakban tudom elképzelni. A "vissza a természethez" szellemében megalkotott natúr fafantázia randomfogasai az érzékenyebb ruhadarabokat talán képesek lehetnek megenni, de…..
 Hosszas előkészítés után felvirradt tehát a nap, amikor végre előrukkolhatok a mai poszttal, pontosabban azzal, ami benne van :)   Szabadúszó festőként, üvegművészként és lakberendezőként dolgozom, de amint azt érzékelitek, nem kevés energiát fordítok…..
isimaru 2011.04.06 14:54:46
  A japán atomkatasztrófa kapcsán talán egy fokkal nagyobb figyelmet kapott újra az 1986-os Csernobil-i atomerőmű katasztrófája.   A környék kihalt lett, hiszen az embereket kitelepítették vagy elmenekültek, a természet pedig lassan, de biztosan visszahódítja a…..
Eljött az idő, hogy feltegyem nektek a nagy kérdést: Göndör vagy egyenes? Ez a kérdés oly sokszor merül fel nálam, de valahogy mindig az egyenes mellett kötök ki. Persze az egyenes hajúak többnyire göndör hajat szeretnének, a göndör hajúak pedig egyenes hajat... Esetemben az…..
Lássuk, hogy mit tartogatnak a divattervezők a következő télre nekünk táska ügyben. Elég valószínű, hogy Marc Jacobs tervezés közben sokszor nézte a 101 kiskutyát, mert egyszerűen pötty mániás lett, mint Szörnyella de Frász. Marc by Marc Jacobs nevű márkájánál azonban…..
Gyerekszoba Hamm, Solo! 2011.02.09 12:14:00
A Star Wars sorozatból egyértelműen a Harrison Ford által alakított Han Solo volt a legsármosabb és legelragadóbb pasi, akiért már a kislányok térde is megreszketett. Egész osztályok olvadoztak azért a féloldalas pimasz vigyorért, ami a kis butuska Leiát olyan sokáig nem…..
isimaru 2011.02.10 16:40:56
ANNENN India varázsa másképp 2011.02.08 10:50:00
Színekre szomjazom! Ami igaz ruhák terén, de úgy általában is. Remélhetőleg hamarosan a virágok is beindulnak majd a kiskertekben. Tulipán, nárcisz, játszint, mindenből kérnék! KARISHMASHAHANI kreációira pillantva szintén egy nagy színes virágoskert jut eszembe. A…..
ANNENN Gyilkos táskák 2011.01.28 09:00:00
Egy igazán szuper márkát szeretnék ma bemutatni nektek. Jöjjenek a Vlieger & Vandam táskák Amszterdamból. A táskák különlegessége az izgalmas "nyomatokban" rejlik. A látszat azonban csal, nem is vagyunk mi olyan veszélyesek, vagyis a táskáink ;)…..
isimaru 2011.01.28 11:15:12
Drew Barrymoore a lenti képen látható narancssárga Jil Sander zsákruhában jelent meg egy partin (konkrétan a CoverGirl 50. évfordulóját ünneplő rendezvényen). A kollekciót az összes kritikus imádta és ajnározta, de eddig kevés híresség merte felvenni a nem túl…..
Az egyik nagybátyám falusi borbély volt. Na, nem az a klasszikusan piperkőc fodrász-borbély, aki dzsörzé trapéznadrágban és irdatlan barkóban nyomta, hanem egy volt a többiek közül, aki egyébként borotvált is. Egyik igen jellegzetes gyerekkori emlékem vele kapcsolatban,…..
isimaru 2010.11.13 15:57:37
A tegnapi geometrikus formák után - merthogy ismét polcokról lesz szó - álljon itt egy lelkemhez mégiscsak közelibb, míves, tömörfából faragott darab az Etsy-ről. Habár a rajta figyelő, külön is kapható, erdei állatokat formázó könyvtámaszokat elsősorban gyerekekkönyvek…..
isimaru 2010.11.05 21:42:47
awwww, cukiii!
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Az alábbi balerinaszandál a Walter Steiger Shoes -hoz köthető, mely az Akris 2011-es tavaszi kollekciójához készült. Formáját tekintve, egy klasszikus balett cipőre hasonlít, melyet egy kis "távol-keleti hangulattal" láttak el. Felettébb érdekes darab...,…..
Egyik kedvenc online magazinom, az LMNOP megbízásából készültek az alábbi képeken látható gyerekjátékok, amelyek engem erősen emlékeztetnek gyerekkorom kedvenc két játékára, a bugyikék, vízfejű cicamicára és a piros, kissé áramvonalasra lapított, forgószemű kutyusra,…..
isimaru 2010.09.29 22:45:50
Már régóta érik bennem ez a gondolat, de a Meskán tett mai látogatásom megadta az utolsó lökést ehhez a poszthoz. Kényes a téma, viszont annál több készítőt érint, és ezt első kézből tudom, hiszen néhányukkal beszélgettem is erről, sőt különböző fórumokban is…..
isimaru 2010.09.27 00:27:57
Hello,

Szívemből szóltál.
Pont 2 napja gondolkodom komolyabban, hogy nyissak-e boltot a meskán, és kíváncsiságból megnéztem, hogy ékszer kategóriában milyen az árszínvonal. Hát kissé megijedtem - a fentebb olvasható kommentekben látható árakat én is láttam.

Namármost: én speciel rászántam az időt és kiszámoltam, hogy mennyibe van nekem egy fülbevaló, ha becsületes akarok lenni és meg is akarok élni ékszerekből. Hát nem 1000 forintba. És elárulhatom: nem 500 forintos órabérrel számoltam magamnak, mert igazából senkinek sincs pofám annyit adni, nemhogy magamnak.

Az etsy-n eltöltött 2,5 fél év alatt azt tanultam meg az amerikai és ny-eui társaktól, hogy kézzel készített kategóriában ha valami túl olcsó az gyanús. És valóban: nincs kedvem megvenni az üveg-pötty fülbevalót 400 ft-ért, mert egyszerűen nem feltételezem, hogy ennyiért 1) valami jó lehet (pl milyen ragasztót használ? ) 2) nem szeretnék olyantól vásárolni, aki ilyen alacsonyra értékeli a saját munkáját.

Mindezen folyamat addig fog folytatódni, míg a többség el nem kezdni becsülni saját munkáját. Vonatkozik ez a galériákra is: addig amíg valaki odaadja 600 ft-ért a munkáját, addig nem lesz változás. Én speciel nem adom, mert meg akarok élni ékszerekből, és oda nem az az út vezet, hogy 600 ft-ért totálisan kizsákmányolom magam.

Gondoljunk bele: ha pl egy 600 ft-ért galériának átadott fülbevaló népszerű lesz, és a galériás azt mondja, hogy hú, ez tök jó, legközelebb hozzál 40 párat, akkor vajon szívesen csinálod-e meg a 40 párat 1-2 hét alatt (vagy x nap, hét) 24 ezer ft-ért? És akkor még ebből elméletileg adózni is kell, így pl egy evás cégnél 17000 ft marad.

Ez voltam én (isimaru a titkos kommentelő alteregóm, de most már ezt is tudjátok :-))
Wild Judit / vadjutka
Hála pártunk megbízható és legteljesebb mértékben pártfüggetlen kövéleménykutató intézetének, a Kutyostatnak, mi mindig első kézből értesülünk a közhangulat legapróbb rezdüléseiről is. A kampány ideje alatt a Kutyostat szállítja majd a statisztikai adatokat.A kutyostat…..
ágy - asztal - tv Etsy - bútorok 2010.04.26 13:24:00
Share | Számomra mindig fontos volt, hogy egyedi dolgok legyenek a lakásomban. Ismeritek-e az Etsy nevû weboldalt? Ez egy amolyan nemzetközi, online Ecseri piacba oltott WAMP. Kreatív átalakítások, régiségek új ruhában, újdonságok régi technikákkal, hendméd okosságok.…..
Valószínűleg a nokásdobozos témában legerősebb kontent született akkor, amikor Médea (az LMP online marketingjének irányítója) lencsevégre kapta Eont (az LMP országos mozgósítóját) 30 nokiás dobozzal. Vajon mire készülhet? INDAFOTO.slideshow.run({…..
Az első két forgatókönyvben alapvetően a Fidesz és az MSZP választási szereplésére koncentráltam. A Fidesz kétharmad és az MSZP egyharmad kérdése mellett azonban még akadnak izgalmas témák: a kisebb pártok szereplése például jelentős hatással lehet a Fidesz és az MSZP…..
isimaru 2009.11.06 15:33:45
@is: lehet h nem voltam pontos, vagy rossz szót használtam. Nem a pártok stratégiájára gondoltam, hanem a választókban lezajló döntési mechanizmusokra. Ezek közül az egyik az, hogy nem akarják, hogy elvesszen a szavazatuk azzal, hogy olyan pártra szavaznak, amelyik nem biztos, hogy bejut a parlamentbe. Ezt hívtam "szavazatmaximálási mechanizmusnak", de lehet h rosszul. Minden esetre elég sok olyan MSZP/SZDSZ/kiábrándult/bizonytalan stb. szavazó lehet, akik úgy láthatják, hogy ha befogott orral is, de inkább a biztos bejutóra szavaznak (ez esetben MSZP), semmint hogy elvesztegessék a szavazatukat.
Na, erre gondoltam, hogy ez mekkora szelet vehet ki a kis pártok vitorlájából?