Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pepita ofélia

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
pepita ofélia 2016.03.29 10:36:44
 Még sosem voltam Párizsban, így természetesen egy divatmániás összes sztereotípiájával a fejemben, és persze rengeteg elvárással figyeltem azt, hogy hogyan öltözködnek a párizsi nők. Íme a megállapításaim, amelyek szerintem meghatározzák a stílusukat, de persze 1…..
Utánfutó blog Kutyafutta 2011.09.19 15:52:00
Aki még nem hallott róla, hadd mutassam be a kiskutyámat, Maggiet. Ő egy 8 éves Border Collie kutyus, rettentően nagy mozgásigénnyel, sok energiával. Néhányan az UltraBalaton after futáson már találkozhattak vele, azonban akkor még csak kísérő szerepben tűnt fel, és ameddig mi…..
pepita ofélia 2011.09.20 17:27:35
@moriczjuci: Nekünk is vizslánk van, les be az ablakon, s ha látja rajtam a futógatyát, kaparja az ajtót, míg el nem indulunk. A határban még rendben is van, de ilyenkor már sötétedik, és a faluban futok, na akkor ugat az összes kutya egész utunkon, bio GPS.
Makeup Blog Katy Perry körmei 2011.08.30 15:15:00
Katy Perry stílusa tőlem kifejezetten távol áll, sőt néha úgy érzem, sportot űz a borzalmas színek és kompozíciók halmozásából. Nemcsak a ruhái és sminkjei, de a körmei is egészen sajátosak szoktak lenni. Ebből mutatunk most egy válogatást. Nektek bejön…..
A férfiak és nők között általában szokásos a magázás, bár nem tudjuk, nem volna-e szebb, ha mindjárt szertartásosabb és elavultabban hangzó is: az ön és a kegyed (a kegyelmed elkorcsosult alakja).378. § Ugyancsak jellegzetesen magyar szokás az egy-társaságba tartozók…..
pepita ofélia 2011.08.19 18:46:57
@phaszfej: Nem érted hogy lehet Dr? Szerencsére a te neved nem vitatja senki.
Még egy fővel gyarapodott az amúgy is terebélyes Trónok harca-szereplőgárda: Oona Chaplin (The Hour), Charlie Chaplin unokája is szerepelni fog a sorozat második évadában, mégpedig Jayne szerepében. Ez, mármint, hogy tudjuk a karakter keresztnevét, egyelőre nem sok támpontot ad,…..
Barátságtalanabb légkörben fogadták Orbán Viktort Szlovákiában, mint decemberi munkalátogatása során. A szlovák miniszterelnök-asszony államközi megállapodást szeretne a kettős állampolgársággal kapcsolatban, Orbántól pedig megtudhattuk, hogy nem reggelizik szlovák…..
Vagy nagyszerű jóssal bír a Bors online divíziója, vagy elkérték az RTL időgépét, de valahonnan tudomást szereztek a tegnap esti VV Alekosz - VV Zsófi párbaj kimeneteléről. A honlapjukon megjelent cikkük kommentjeiben olvasható, hogy az írás már akkor elérhető volt a neten,…..
pepita ofélia 2011.01.30 13:50:55
@Aullah: Hülye, aki kommentálja...
hülye, aki reagál a kommentárra..
Mit várhatunk el a világ legjobb reklámjától? Jobban megnevettet bennünket mint a NMHH Ice-T dalszöveg-fordítása? Hevesebb érzelmeket vált ki belőlünk mint Schmitt Pál újévi beszéde? Ez sem rossz, de mi van ha valami hasznunk is származik belőle? Éppen erre jutottak a Carlsberg…..
pepita ofélia 2011.01.02 19:00:29
@IGe: Szerintem ez nem így van.
pepita ofélia 2011.01.02 20:35:02
@IGe: Nem vagyok szakember, azért kérdem: Ma már normális a 3,3-as sörösüveg csavaros kupakkal? A cseh, német, angol söröket én még fél literes, bontós üvegből iszom.
Van annak bármi bája, hogy lecsavarom? Nem esik jobban agyalni a kinyitáson?
Vigyázat!!! Nehogy a csavaros fedő miatt visszakerüljünk a fára :-)
pepita ofélia 2011.01.02 20:36:52
@loggoll: Köszi, megnyugtattál, már azt hittem, igénytelen vagyok :-)))
Hip-hip és hurrá, a Filmmúzeum szilveszter este bemutatja a SP - Nagyobb, hosszabb és vágatlant a kultsorozat eredeti szinkronhangjaival. A 2000-ben Magyarországon is bemutatott film számos szereplője a rajongók nagy bánatára nem a sorozatból ismert hangokon szólalt meg. A filmcsatorna…..
pepita ofélia 2010.12.30 08:37:03
Nagy dilemma, hogy van-e bármilyen jogunk és erkölcsi alapunk „okosabbnak lenni” a szlovákiai magyar választóknál, és jobban tudni, hogy mi kell nekik. Ám a Most-Híd ideológiáját mégsem szabad legitim kisebbségi stratégiaként igazolni. (Fotó: Somogyi Tibor / Új Szó)…..
pepita ofélia 2010.11.10 17:42:25
@boldogito: Okos legyél. Az utolsó mondatod nincs relációban a neveddel.
pepita ofélia 2010.11.10 17:57:02
@boldogito: "Miért baj az, ha a szlovákiai magyarok integrálódnak Szlovákiába? Neadjisten asszimilálódnak? Az ott élőknek ez a legjobb, jobban tudnak boldogulni."

Okos legyél! Az utolsó mondatod nem az.
Az X-Faktornak és a Megasztárnak is bejött a Tv2 húzása: az RTL Klub tehetségkutatója szombaton 55,2 százalékos közönségarányt ért el, míg a Tv2 műsora 43,8 százalékot hozott a kereskedelmi célcsoportban. A múlt héten mindkét műsor közönségaránya csak pár századnyi…..
pepita ofélia 2010.10.19 19:06:28
@Drótmalac: De hülye vagy! Hogy lenne 5 fejük???
Pontosan 5,52 fejük van, majdnem 6,számojjá má!!!
Gyönyörű véletlen egybeesés, hogy pont azon a héten, amikor néhány szűklátókörű Szabó Ervin betiltásáért kardoskodik, szinte teljesen elsikkad a magyar irodalom egy valódi ünnepe. Mert van kit köszöntenünk: ezen a héten lett volna száz éves Faludy. Pontosabban rosszul…..
Tavaly januárban írtunk egy nagyon vicces esetről, amikor is Csenki Attila a Best magazin egyik újságírójának kamuzott saját magáról, USA-ban élő ikertestvérről meg hasonlókról, a hetilap meg nem nem ellenőrizte le az infót, és lehozta a bődületes baromságokat az…..
12 órának kellett eltelnie, hogy képes legyek klavitúrát ragadni a rettenetes, sokkoló kiesés után. Szögezzük le gyorsan: Svájc ugyan a csoportjából mindig továbbjutó, masszív középcsapat pozíciójára hajt, de nem a világ cikije, ha mégis kiesik. De ilyen reménytelenül…..
Mindkét szlovén cserekapus évekkel idősebb az Udinesében védő első számú kapusnál, Samir Handanovicnál, így utódnak nehéz tekinteni őket. Az igazi utód még csak nem is a 21 éves, szintén udinei, bár most a Gallipolinál kölcsönben lévő Jan Koprivec, aki a vb-re készülő…..
Igen, megnéztük!Nem gondoltam, hogy ennek a ténynek a közlésénél többre lesz szükség ennek a filmnek a kapcsán. Mégis van! A végignézését egyfajta hőstettnek éljük meg mivel a egy igazán mélyen ZsKat filmmel volt dolgunk. Ha el is nézzük az őrületbe kergető jeleneteket,…..
Szia! Egy kisebb vita alakult ki. Hogy mondod/írod helyesen? Könyörgök vagy könyörgöm? köszi! :) Írni – természetesen – így kell mindkét változatot. A könyörgöm alakra némelyek azt mondják, hogy „helytelen”, mert a könyörög nem ikes ige. Igen ám, de…..
pepita ofélia 2010.04.29 21:20:33
@endike: Én inkább ilyeneket olvasok, minthogy nekiálljak porszívózni...
Futóblog Önkéntes voltam 2010.02.20 11:09:00
Mint a múlt héten írtam, bejelentkeztem a Börzsönyi Éjszakai Túra segítői közé, és felvételt nyertem. Hogy miért? Egyrészt részt veszek néhány ilyen jellegű rendezvényen és tudom, hogy akik ott segítőként dolgoznak, azért teszik a dolgukat, mert szeretnének hozzájárulni,…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
pepita ofélia 2010.01.24 18:26:30
@Agent Cooper: Hülye vagy? Tök normális nő vagyok, csak csak utálom a nyavalygósokat.
pepita ofélia 2010.01.24 18:28:26
@váj mí: Te is hülye vagy? Mért nem lehet elhinni, rendben van nálam minden? Azokat utálom, akik mindent akarnak, de semmit sem tesznek.
pepita ofélia 2010.01.24 18:39:59
@váj mí: Francba, igazad van, árnyékra vetődtem. :-( Begőzöltem.
Ezentúl elolvasok minden apró betűt is.
Annyi jobbnál jobban összeállított évtizedes listával találkoztam az utóbbi napokban, hogy nekem is megjött a kedvem az összegzéshez. A legjobb filmek méltatásával már rengetegen foglalkoztak, és a végeredmény igazából nem lett túl változatos, a legtöbb helyen rendre ugyanazok…..
pepita ofélia 2010.01.13 12:57:23
@- SunDisc -: Ne is próbálkozzá "ándor" végű filmekkel
Korrektorblog Szerkesztői üzenet 2009.12.28 09:30:00
From: tok@mindegy.hu Subject: Autós üldözés az M1-esen Autós üldözés az M1-esen http://index.hu/bulvar/hirek/2009/12/23/autos_uldozes_az_m1-esen/ 'jobb kormányos brit rendszámú kocsira' helyett: jobbkormányos (egyben), (vessző) brit rendszámú ... A jobb melléknév azt jelenti,…..
pepita ofélia 2009.12.29 08:41:40
@aáb: Egyszerűben: T/3 nák nék személyrag kétalakú, a hangrendi törvény szerint használandó(5. osztályos tananyag), míg E/1 csak az egyalakú nék toldalékolható.