Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sokadszorra

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, megint sikerül valamit lerombolni, hogy aztán helyette nagy pofával, nekibuzdulással, inkompetenciával alkossanak valami “megújult, modern, élenjáró és európai, mások által másolt” düledező tákolmányt bárminemű egyeztetés, szakmai átgondoltság,…..
sokadszorra 2012.11.12 09:25:56
@nemhívő: Így van, de az egy és igazhitű terjesztő dolgát azzal egyszerűsítik, hogy évfolyamonként egyféle tankönyvcsomag lesz a piacon.
Folyamatosan követem az iWiW látogatói számának az alakulását - a valamikor népszerű oldal egyre jobban csúszik lefelé, és érdekel ezen változás sebessége, és esetleges megállíthatósága. Miközben úgy tűnt a nyár elejéig, a lecsúszás megállítható, sajnos mára…..
sokadszorra 2012.10.11 14:02:16
Spam ügyben érdemes lenne pl. itt szavazni:

iwiw.hu/i/szavazas/Jo-otletnek-tartanad-ha-nulla-ismerossel-csak-korlatozott-szamu-uzenetet-lehetne-kuldeni-55952/

Minél több "igen" van, annál esélyesebb, hogy komolyan veszi a tulajdonos, hogy kéne tenni valamit. (Tényleges, számszerűsíthető felhasználói támogatás/igény nélkül nem sikerült átnyomni ezt az ötletet, hátha így menni fog...)
sokadszorra 2012.10.11 14:04:19
@speirs: Fail. Az adataidat döntően zárttá is teheted, amit nem, az meg csak annyi, amennyi ahhoz kell, hogy megtalálható legyél.
sokadszorra 2012.10.24 12:50:46
@telkoe: A wiw-et külső cég üzemelteti és fejleszti, nem a T.
A város legveszélyesebb biciklis útját tervezik Zuglóban. A forgalmas téren úgy vezetnék keresztül az új bicikliutat, hogy az állandó konfliktus és balesetek forrása lesz. Az úton ugyanis át kell majd vágnia minden gyalogosnak, aki egyik tömegközlekedési eszköztől menne a…..
sokadszorra 2012.10.15 15:11:06
@videki gyerek: Akkor a kereszteződésekben, meg a csak járdákon is kéretik megfelelő baseball-ütős szakembereket alkalmazni, akik a félpuhatestű drótlovagokat verik pofán a piros lámpa, az egyirányú utca (nem, ahol nincs kiegészítő tábla, ott nem szabad szemből), meg az elsőbbségadásra, irányjelzésre és egyéb "lényegtelen" dolgokra vonatkozó előírások megszegéséért.
sokadszorra 2012.10.15 15:16:25
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): A kerékpárút nagyon nehezen csavarható keresztül azon a részen, mivel a HÉV fele/felől érkezőkön mindenképp keresztül kell menni, még akkor is, ha a lépcső fölött viszik el egy randa kurflival az utat.
Normálisabb lenne egyébként a Sarkantyú utcai átjáró és az Őrs között a panelház végénél átvinni annak a túloldalára, majd tovább, egészen az IKEA másik oldaláig, vagy akár az azon túl lévő panelházon is túlra, és utána mehetne jobbra a villamosvágányok mellett, egyenesen át a Pillangó u. felé.
Ettől: Ilyen lett Keresztes: ..
sokadszorra 2012.10.15 15:19:25
@KaPé: A Broáfka Leokádia grimaszolóverseny győzteseit látjuk :)
Olyant már láttunk, hogy a nagy sietségben valaki felborítja az autóját. Ezt általában úgy emlegetjük, hogy tetőre tette. Nézzük csak meg alaposan, hogyan is tette a finn skodás tetőre az autóját? Juhónak igen komoly malaca volt ebben a kalandban. Pénzért, ezer alkalomból sem…..
sokadszorra 2012.10.15 10:44:38
@B. Capelluti: LOL :-)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
sokadszorra 2012.10.15 10:22:55
@genyamagyar: Nem hétköznapi, hanem echte magyarosch.
 Ma reggel megláttam a kormány IMF kampányához készült plakátokat és komolyan mondom el kellett gondolkodnom.  Valóban ennyire gyökerek lennénk?  Egyébként, hogyan kerülhetnek hatalomra ezek a fiúk?  Ezt eszi két pofára az Istenadta nép?  Mit…..
sokadszorra 2012.10.09 14:24:04
@apanna: 13. havi fizetése a termelő munkásnak van? Nincs. Akkor 13. havi nyugdíjadót sem fizet senki, ergo 13. havi nyugdíjnak semmi alapja sincs.
A pedagógusoknak most tolták el újabb egy-másfél évvel a bérek rendbetételét, megtetézve azzal, hogy a kötelező óraszám emelése még nem lefutott kérdés, az lehet, hogy megmarad. Azaz aki eddig túlórában is dolgozott, az a túlórát jövőre rendes munkaidőben, az alapbéréért fogja végigdolgozni.
Egyelőre csak a segély-jellegű kifizetésekre húznak maximumot, de lehet, hogy ezt továbbviszik, és a családtámogatást is megvágják rövid időn belül - hogy aztán 2014-ben legyen mit "nagylelkűen" megemelni.
A kormány 200 millió forint értékű szerződést kötött az IMF-megállapodás lakossági tájékoztatására. Business as usual, a közbeszerzési eljárás természetesen hirdetmény közzététele nélkül indult, és természetesen egy haveri körbe tartozó cég nyerte meg, az I.M.G. INTER…..
sokadszorra 2012.10.09 11:00:04
C@CSENDES: És ennek van némi távközlési költsége is - a kérdés költői, hogy ki fogja ezt fizetni, bár ahol vezetékes megoldás nem érhető el, a mobiltelefonoknak meg térerőt csak a dombtetőn lehet néha találni, ott nem tudom, mi lesz... Vagyis tudom. Ott majd az állami mobilszolgáltató hálózatát teszik kötelezővé, aztán mivel ez a modell jól fog működni, kötelezően őket kell választani máshol is.
Nem is tudjuk hol kezdjük! Talán ott, hogy pénteken a Nightwishnek majdnem le kellett mondani a denveri koncertjét, mivel Anette Olzon énekesnő annyira rosszul volt, hogy még a kórházba is be kellett mennie egy éjszakára. A (régebben áriázós, ma már inkább operettes) finn…..
sokadszorra 2012.10.02 15:08:53
@satch: Végül is igazad lehet - operás körökben Tarja nem kiemelkedően jó, de ez más pálya, itt nagyot dobott a hangzáson.
sokadszorra 2012.10.02 15:41:08
@kennyking: Fekete Pákó is zenél...
sokadszorra 2012.10.02 15:44:17
@Metal Warrior: Lehet, hogy szerinted az operába ott max. 20 nyugdíjas jár, de ebben nagyot tévedtél.
Egy operaénekes Tuomas pár tucat nótája nélkül is elvan az opera- és dalirodalom ezres nagyságrendű választékával :-D Tuomas nótái viszont egy, az átlagostól eltérő hang nélkül a tizenkettő egy tucat szintjénél nem emelték volna feljebb a csapatot.
"A mai napon véglegesen eldöntöttem, hogy követve a családomat, Szerbiában folytatnám a további pályafutásomat" – jelentette be ma délután hivatalosan Douchev-Janics Natasa. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének mától számítva egy hónapon belül lehetősége nyílik…..
sokadszorra 2012.09.28 09:36:27
@altimus: Sajnos van egy olyan rossz érzésem, hogy a pitiánerség győzni fog... Az ugyanis (az irígységgel együtt) olyan echte magyarosch...
sokadszorra 2012.09.28 09:39:49
@Gyömbérsör: Miért is? Itt dolgozott, magyar színekben letett valamit -nem is keveset- az asztalra, ezért cserébe az állam vállalta, hogy élete végéig x összeggel támogatja.

Keresztkérdés: Az egykori Aranycsapat tagjait sportolóként lehet-e példaként állítani a mai sportkedvelő fiatalok elé? Mintha közöttük is akadt volna olyan, aki külföldön folytatta a sportkarrierjét...
Hihetetlenül nagy bunkóságnak nevezte hétfőn Harrach Péter a "Nem vagyok tojóstyúk!" feliratot, amely a Varga István fideszes vezérszónok parlamenti beszéde miatt létrejött Kossuth téri tüntetésen volt látható. A kereszténydemokrata frakcióvezető napirend előtt szólalt fel a…..
Alternatíva Egynyelvű ország 2012.09.24 06:21:53
Nem kell tovább izgulnunk. Hoffmann Rózsa a napokban bokros teendői között végre időt szakított, és megnyilatkozott a középiskolai történelemoktatás kérdésében is. Mint megtudhattuk, a gimnáziumi kéttannyelvűség, a humán tárgyak, így a történelemoktatás területén is…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
sokadszorra 2011.08.31 12:40:29
@Syr Wullam: Nekem Botond keresztnévvel volt szerencsém ilyen évfolyamtárshoz...
sokadszorra 2012.09.20 10:06:59
@főboszorka45: Nagyon kedves hölgy egyébként :)
sokadszorra 2012.09.24 17:16:59
@1kutya: Én is ismerek egy Barnát, aki Szőke, és eredetileg fekete, de már őszül.
Az év eddigi legdurvább áramos sztoriját olvashatják egyelőre két felvonásban. Naiv ügyfél újonnan vásárolt lakásában 2,5 hónappal a beköltözés után az ELMŰ váratlanul leszerelte a mérőórát. Mint utólag kiderült, az átíráshoz hiányzott valami dokumentum, de erről sem…..
Elég érzékeny téma, amiről Borisz írt, gondolkodtam egy ideig, hogy kitegyem-e, mert volt már korábban hasonló poszt, aminél a kommentáradat elment a vétkes etnikai hovatartozása feszegetésének az irányába, úgyhogy ezt ezúttal ne tegyétek. Kérlek, hogy vegyétek ezt figyelembe,…..
sokadszorra 2012.09.21 10:49:19
@Leadfoot: Rendszám és időpont alapján feljelentést tenni garázdaság miatt.
A videón látható férfi jegy nélkül utazott a belgrádi városi buszon. Lebukott, ám nem akarta elhagyni a járművet, inkább erősen megkapaszkodott. Az ügyet a rendőrök vették át, akik nem túl finom módszert választottak a bliccelő megregulázására. Az ügy persze folytatódik,…..
sokadszorra 2012.09.20 09:26:44
@pelinkovac: A bliccelésen már túl volt az ipse, itt már ellenszegült a rendőri intézkedésnek. Az intézkedést (igazoltatás, a járműről történő eltávolítás) végig kell vinni, tehát vagy szép szóval, vagy erővel, de ráveszik, hogy azt tegye, amit a rendőr mond.
sokadszorra 2012.09.20 09:27:25
@DICKtátor: Gázspray. Szűk, zárt térben... Negatív.
Mi csak kiabálósnak hívjuk, a kevdenc munkahelyi ebédlőnk. A városház utcában van a Fővárosi Önkormányzattal szemben. Nem egyszerű megtalálni egy "sima halandó" számára. Szépen el van dugva, egy kis lyuk az egész. És most következzen egy életképi jelenet, amit…..
Joób Sándor Sanyi szóviccben is 2012.08.29 14:13:21
nagy király. Hogy ez kiderüljön, ahhoz elég tőle egy rágót kérni. Vigyázat, rekonstruált párbeszéd következik! ÉN: - Sanyi, van egy rágód? SANYI: - Megnézem. (Táskájában kotorász) Csak egy Mentosom van. ÉN: (Megkönnyebbülten) - Nem baj, jó lesz az. SANYI: - Athos,…..
sokadszorra 2012.08.29 16:35:30
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
sokadszorra 2012.08.29 11:18:53
@d.j: Kiszámolta azt is, hogy idejön a HR-csapattal, és itt igen jó körülmények között éldegélnek egy hónapig, még az is bőven olcsóbb, miközben a számukra szállást, ellátást, egyéb szolgáltatást nyújtó cégek áraiban ők is fizetik a hazai ÁFA-t...
sokadszorra 2012.08.29 11:19:41
@sírjatok: A fizetést így is, úgy is megkapja a dolgozó, az nem plusz költség.
sokadszorra 2012.08.29 13:47:41
@Bambano: Hónapok óta házhozhozós ebédet eszek hétköznapokon, de az extra méretű adagok esetén sincs több napi 900-950Ft-nál az ebéd. Mondom extra adag, kollégák párban vesznek ugyanekkorát, és ők sem halnak éhen.
Alapvetően megbízható, precíz embernek tartom magam, a rám osztott feladatokat rendszerint időben, rendesen elvégzem. Munkahelyi papirmunkák nem okoznak gondot, a szódolgozatok javítását sem szoktam hetekig halogatni. Otthon sosem fogy ki a wc-papir a mellékhelységből, mindig van tej,…..
sokadszorra 2012.08.29 13:27:50
@Sunder: Nálunk kétlukú fém farakót kértek, vízfestékből viszont nem jó a kínai, abból sünist vettem, pindurkát drágábban.
Második osztályosoknak előírtak B4-es vázlatfüzetet - boldogult ifjúkoromban is létezett ilyen, de az legalább normális papírból volt, amit mostanság közel 700Ft-os áron kínálnak, annak a lapjai úgy néznek ki, mintha használat után újrahasznosított wc-papírból lennének, úgyhogy még keresgélek.
Eddig is tudtuk, hogy az étlapok fordításai igazgyöngyöket rejtenek, de Turpi beküldése még ebben a kategóriában is kiemelkedő, mind abszolút mennyiségben, mind az egy szóra eső félrefordítások arányában: Pár éve egy dunántúli kisváros egyik éttermében vacsoráztunk,…..
sokadszorra 2012.08.01 15:45:58
@krisk!: Nekem meg a sertés húzott (egy) szelet jut róla eszembe :-D
Webszemét Az MTVA is olvas minket 2012.07.27 11:43:50
Na, ha mást nem is, de annyit elértünk, hogy miután az MTVA-s cikkemet átvette a HVG.hu és több másik neves portál is, eljutott a probléma az MTVA illetékeseihez is. Ennek hatására az Oxygen sablonhoz hozzányúlt a "grafikus" és kicserélte a sima kék háttér csíkot egy sajátra.…..
sokadszorra 2012.07.27 19:56:51
@woox: A lényegen át tetszett siklani: NEM az ingyenes portálmotor+sablon az elsődlegesen gáz (sőt, azzal nincs is semmi probléma szerintem), hanem az, hogy ki lett belőle dobva - szerintem jogsértő módon - az eredeti (c) bejegyzés - amit most szépen visszaraktak.

@kpityu2: Nem fejlesztett, hanem úgy tűnik, hogy szerzői jogot sértett azzal, hogy a (c) bejegyzést eltávolította. Ezt most javították.
sokadszorra 2012.07.27 19:59:14
@webszemét: A szerzői joggal kapcsolatos megjegyzés eltávolítása túlmutat az illemen.
Az van MÁV: WTF? 2012.07.25 22:02:00
Ma Gödöllőről kellett eljutnom Kelenföldre, időre. Logikusnak tűnt, hogy a Keletiben nem metrózom, vagy 7-es buszozom, hanem átdöcögök a legközelebbi nyugat fele tartó vonattal. Még a gödöllői vonaton megkérdeztem a kallert, ajánlott is egy gyors csatlakozást. A Keletiben…..
sokadszorra 2012.07.26 15:54:25
@filburt: A Budapestről induló IC-k Kelenföldön csak fel- a Budapestre érkezők csak leszállás céljából állnak meg, ott virít a mentrendben, mióta világ a világ.

@Celtic: Kelenföldön felszálló utassal nem üvöltözik, hanem JOGOSAN bírságolja a jegyvizsgáló.
sokadszorra 2012.07.26 15:55:00
@sokadszorra: Mármint Budapestre érkező IC esetén bírságol jogosan a jv.
Majdhogynem megszokott dolog, hogy a fém dolgokat ellopják a közterületekről. Korábban csak az ezüstöt (igen ilyen is volt Budapesten - de erről majd később), aztán a vasat, az alumíniumot, a rezet miegymást végig a periódusos rendszer összes elemén. De amilyet egy kedves olvasónk…..
sokadszorra 2012.07.18 13:33:33
@kerdesek05: A műanyag olcsóbb, mint a speckó üveg.
A magyar autósok idegeit egyik legjobban borzoló probléma, amiről Zsu is írt nekünk. Néhány éve az egyik kereskedelmi rádióban külön akció is indult az indokolatlan és értelmezhetetlen táblák összeírására. Persze a mai napig sok helyen találni erre szép példákat, főleg…..
sokadszorra 2012.07.12 11:04:48
@Dövan: Nem tudja.