Regisztráció Blogot indítok
Adatok
outmigrant

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
Restelled, hogy a látogatókat nem tudod, ahogy szeretnéd, tiszteséggel vendégül látni, de szegénységed még büszkeségednél is nagyobb. Annyi ennivalód van csak, amennyit itt, a magyar menekülttáborban kapsz és a többi koszovói család megoszt veletek. Még cigit is a tolmács ad.…..
outmigrant 2015.02.04 21:47:01
Szerencsétlen Sutka felcserélte a szart a fosra, amikor a kilencvenes évek boszniai háborújából elmenekült, éspedig a Gáza-övezetbe. Hozzáment egy palesztin férfihez, bizonyos Abu Salehhez és az Al Jazeera tudósítójának elmesélte, hogyan éli meg családjával a legújabb…..
outmigrant 2014.07.20 16:00:52
@Dragan Rafajlovic:
Hogy mennyire élnek jobban Ciszjordániában? www.aljazeera.com/indepth/features/2012/08/201289105546220691.html
Izrael toszott betartani az oslo-i egyezményt, a C zóna 60 %, teljes izraeli kontroll alatt, lehetetlen szabadon mozogni a zónák között, üzletet nyitni/futtatni, házat építeni, még egy ólat, igen, egy ólat is lerombolnak, kutakat, ivóvízforrást vágnak el a palesztinoktól, és még sorolhatnám... Ehhez képest meg az élet a gázai övezetben még embertelenebb.
outmigrant 2014.07.20 17:19:08
@solesz:
"És ha minden másodpercben házak dőlnének össze" ???????
Feltételezem, nem szövegértési problémád van, hanem csúsztatsz, és a hölgy félelmét kicsinyled le, eléggé aljas dolog ez. Egy szóval nem mondta, hogy házakat bombáznak le másodpercenként, hanem azt olvashatod, hogy úgy érzi, minden másodpercben meghalhat.
Karma-geddon Mi van velem? 2014.04.22 18:35:37
Picit eltűntem mostanában, egy hosszabb írással szeretnék mesélni nektek az okokról. Nem kell megijedni, jól vagyok. Mentális higiéniámat megőriztem, fogazatom ép, szőrzetem rendezett. Indiát nem véletlenül tették jó messzire Európától a Nagy Monopoly-ban. Harmadik éve…..
outmigrant 2014.04.24 00:04:13
@Pepejoe: Ahogy te nem ismered az indiaiak sokféleségét, úgy nem ismered a magyarországi cigányokat sem. Le sem tagadhatod magadat, pedig de jó lenne. :(
outmigrant 2014.04.24 10:38:40
Amikor ilyen hozzászólásokat olvasok, az alábbiak mindig eszembe jutnak:

„ A rasszizmus kultúra kérdése. A fajgyűlölő primitív, gondolat nélküli ember. Agresszív szektás. Faragatlan tuskó. Azoknak az embereknek, akik többre tartják magukat, mint amik, vagy mint amire rászolgáltak, szükségük van a rasszizmusra mint a dominancia, az önteltség mechanizmusára. Mint egy trambulinra, amely magasba dobja őket. A sötét bőrű még sötétebb bőrűt keres, hogy bebizonyítsa, nem ő a legsötétebb. Keres egy rosszabb valakit, mert ő maga jobbnak akar látszani. Valakit meg kell vetnie, mert ez a felsőbbrendűség érzésével tölti el, lehetővé teszi számára, hogy megfeledkezzék saját gyatraságáról." (R. Kapuscinsky)

„Nézem Afokart és Doulát, két szelíd ember, látszik, jól megértik egymást. Azt hiszem, a világ nem népcsoportok, nemzetek, vallások vagy bőrszínek szerint oszlik meg, talán ennél sokkal egyszerűbb a dolog, és mindössze két emberfajta létezik: a nyitott, kíváncsi és a zárt, gyűlölködő. Független ez minden nemzeti hovatartozástól, ez az egyéni és legfontosabb identitás. Erre gondolok, eltelve a testvériség érzésével a jelenlévők iránt, amikor Doula arról kezd beszélni, kik az igazi nomádok, mi az igazi nomádság. Nem csupán az az ember nomád, aki sátrát bontva és építve, teheneit hajtva legelőről legelőre vándorol, a nomádság maga a mozgás, gondolatban és lélekben, mert tudod, mondja Doula, kétféle ember van: az, aki szabad, kíváncsi, mozog, néz és figyel, és az, aki nem mozdul, merev, és gyanakodva nézi a mozgót. Mondom, hogy én is éppen ilyesmire gondoltam, mosolyog, természetesnek tartja, hogy ugyanaz jár az eszünkben.” (Lángh Júlia)
Ivanics Ferenc és Ivanics István jó nagy bajban van. A világ másik felén, Dél-Amerikában álmodnak arról, hogy esznek. Nincs semmijük, elfogyott a lendület. A két vajdasági testvér négy éve indult el körbegyalogolni a földet. Pénz nincs, szponzor nem akadt, koldulásért bünteti…..
outmigrant 2014.02.10 16:14:46
Csak egy erdekes update a palicsi gyaloglokrol, Sarkozy Zsolt segitett rajuk: www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/idegenlegiosbol-lett-guyanai-vendeglatos-538112

"A Gyalogtesók – a vajdasági Palicsról származó Ivanics Ferenc és István – 2007-ben indult Föld körüli gyalogtúrára. A testvérek a békesség és a testvériség jegyében készültek 40 000 kilométert gyalogolni. Öt évvel később, több mint húszezer kilométerrel a hátuk mögött és pénz híján felfüggesztették világjárásukat. Guyanában lejárt az útlevelük, és hónapokig kellett várniuk új okmányaikra, amihez egy saját postacímre is szükségük volt. Zsolt egy újságcikk nyomán talált rájuk. Meghívta a fiúkat a Mahury folyón lévő vendégházába, néhány napra. Ebből tartós barátság lett. A palicsi fiúk második éve élnek Guyanában. Önálló kertészetet alapítottak, helyi növényekbe oltott paradicsomot, paprikát, uborkát termesztenek."
Serbia Insajd Futóbolond magyarok 2012.07.06 17:30:00
Szerbiával, Vajdasággal, egyéb volt jugoszláv területekkel foglalkozó blogunkhoz ez a poszt csak a vajdasági magyar testvérpár apropóján kapcsolódik. A Nyájas tudja be némi aktualitásnak, no meg a bloggeri szabadságnak. Ugyanis a napokban egy újabb csapat futóbolond vitte el…..
outmigrant 2014.02.10 16:14:04
Csak egy erdekes update a palicsi gyaloglokrol, Sarkozy Zsolt segitett rajuk: www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/idegenlegiosbol-lett-guyanai-vendeglatos-538112

"A Gyalogtesók – a vajdasági Palicsról származó Ivanics Ferenc és István – 2007-ben indult Föld körüli gyalogtúrára. A testvérek a békesség és a testvériség jegyében készültek 40 000 kilométert gyalogolni. Öt évvel később, több mint húszezer kilométerrel a hátuk mögött és pénz híján felfüggesztették világjárásukat. Guyanában lejárt az útlevelük, és hónapokig kellett várniuk új okmányaikra, amihez egy saját postacímre is szükségük volt. Zsolt egy újságcikk nyomán talált rájuk. Meghívta a fiúkat a Mahury folyón lévő vendégházába, néhány napra. Ebből tartós barátság lett. A palicsi fiúk második éve élnek Guyanában. Önálló kertészetet alapítottak, helyi növényekbe oltott paradicsomot, paprikát, uborkát termesztenek."
Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet…..
outmigrant 2013.05.16 13:17:32
@smile750: nem tudok tanácsot adni abban, hol élj. A gyereknek az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyen, és jól érezze magát a családban, mert apa anya együtt vannak, szeretik egymást és nem veszekednek. Szóval, abban az országban telepedj le, ahol ezekhez a körülményekhez jobb a táptalaj. A többi magától jön. Az, hogy te hol érzed magad jobban, a te személyiségedtől függ, és a párodétól.
De ha arról álmodsz, hogy családi házat vegyél, akkor már rögtön röghöz is kötöd magad, és nehezebb váltani, ha úgy érzed, mégis rosszul választottál.
outmigrant 2013.05.17 06:25:15
@M. Péter: Igen, hallottam, és még jó néhány esetet lehetne ott sorolni. Az relatíven értelmezhető, hogy mi a felelősségrevonás, mert azért persze azt nem várhatjuk el, hogy rákenjük az egészet a szociális szolgálatra, és vágóhídra vigyék az egész gárdát. Nagyon sok ember állásába került, akik szintén meg voltak hurcolva a médiában, és sokuk valószínűleg nem térhetnek vissza eredeti foglalkozásukhoz, illetve nyilván annyira megtörnek ilyenkor emberek, hogy nem is akarnak. Én az én szakmámban ennél nagyobb büntetést nem is tudok elképzelni.
Én olvastam a Victoria Climbié ügy kivizsgálását, ahol azért rendesen le van írva, mi történt minden szinten, a családtól a segítő hálózatig, gondolom, azóta már a Baby P ügyében is született egy ilyen vizsgálat, és levonták a tanulságokat.
Ehhez képest nálunk mi van? Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a szegény fényevő gyerek ügyében, mert ez is átölel egy nagy időt, kiéheztetni egy gyereket. A védőnő meg mit csinált ezügyben? Angliában, ha háromszor nem engednek be, negyedszerre a rendőrökkel mész vissza, akik betörik az ajtót.
outmigrant 2013.05.17 10:10:00
@M. Péter: Tudod, ha valaki a börtönbe kötne ki, elég nagy hiány keletkezne a fent említett szakmákból. A rendszer így is a hatalmas munkaerőhiány miatt küszködik. És persze ezért is van rengeteg probléma a szolgálatoknál. El tudod képzelni, hogy egy gyermekvédelemben dolgozó szociális munkásnak hajlandóak 30 fontos órabért fizetni (munkaerőkölcsönzőn keresztül), és még így is kerülik ezeket az állásokat, mint a rossz bajt?
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
A mai posztból kiderül, hogy milyen az, amikor sokféle náció fiatal felnőttjei élnek együtt egy campuson, megtudjuk azt is, vajon anyu pakol-e a hétvégén sült húst az egyetemista kisfiának / kislányának, és fény derül arra is, hogy a gondnok mindenhol ugyanolyan, dolgozzon bár…..
Előre szólok, hogy ma angliai poszt következik. Azt nem mondanám, hogy akinek elege van Angliából ne olvassa, mert szerintem sok érdekesség van Anikó történetében, mást ne mondjak, végre egy olyan történet, melyben összetartó magyar közösségről olvashatunk. Már csak ezért is…..
Talán emlékeztek még (nem volt olyan régen), hogy a Magyar Rádió riportere, Lantos Gábor útnak indult Európa északi felébe. Az első, erről szóló írásában megígérte, rendszeresen jelentkezik majd itt is, bemutatva kint élő magyarokat. Már itt is az első rész, melyben egy…..
outmigrant 2013.01.11 11:00:13
@Nordstjernen: A helyzet az, hogy valóban mindenki a jólét, vagy jobb lét felé igyekszik, ha teheti. Ezért nem vagyok én sem Magyarországon. :) Az illegálisan EU-ba lépőket a magyar határon gyakran megfogják, szó nélkül visszatoloncolják pl. Szerbiába, amit pl. a a magyar szervek biztonságos országnak minősítik, ahol megfelelően elbírálhatják a menedékkérelmet, ha a visszatoloncolt benyújtja (nem teszi).
Ha bejutott az illető, és a magyar hatóságok elcsípik, kénytelen nálunk benyújtani a menedékkérelmét, aztán persze a többség továbbáll, ha már nem zárt táborban tartják őket Magyarországon. Nem vádolom őket, én is továbbálltam...
Az elmúlt években viszont nagy szívás volt nekik, ha Nyugaton bebuktak az immigration-nél, mert a Dublin II. EU-s egyezmény alapján visszatoloncolják őket abba az EU-s országba, ahova először beléptek, és kérelmet nyújtottak be. A visszatoloncolást leállították a legtöbb nyugati országban, nagyon ritkán küldenek vissza valakit pl. Görögországba, mert több mint 60000 feldolgozatlan menedékkérelem van ott (szintén az egyik "belépőkapu").
Ami még idevág: Magyarországra sem küldenek vissza mindenkit, miután egy osztrák bíróság precedens-értékű ítéletet hozott, amiben bizonyítottnak vélték, hogy a magyar hatóságok megszegik a menekült-kérelem elbírálásánál a nemzetközi és EU-s szabályokat, erőszakosan, megalázóan bánnak a menekültekkel...
Nem volt nagy hír otthon, pedig büszkék lehetnénk erre is!
outmigrant 2013.01.11 12:41:05
@zopilote: You made my day. :)
A jóléti államok ellátórendszere és annak kihasználása. Hosszan lehetne sztorizgatni, igen, van, aki kihasználja. Másrészt gond lehet az is, hogy ezek a rendszerek nem rugalmasak, sok időbe telik, míg reagál a változásokra. Pl. szúrja a szemet, hogy némely menekült iskolatárs hetente új ruhát vásárol... Ismerek olyan, nem norvég szociális ellátórendszert, ahol ugyanez megtörténik. Heti apanázsban meg van állapítva, mennyit lehet ruhára költeni. Ha nem költöd, nem kapod meg. Másra nem költheted, nem teheted félre a pénzt... Ez nem a menekült hibája, sőt, maga a rendszer tud hülye életvitel felé sodorni embereket, családokat.
Más: meg van szabva, hány négyzetméter juthat egy főre, az önkormányzat nagy lakást bérel, szórják a pénzt, nem számít, amíg a média fel nem kapja a dolgot. Nagyon sok ilyen és hasonló történetből én nem mindig azt szűrném le, hogy milyen mocsok, aki mindezt elfogadja. A rendszer hibáit is lehet okolni.

Költői kérdés: ha minden dolgozni vágyó, művelt, becsületes magyar bevándorlót a tárt karok mellett bőkezű szociális ellátórendszer várna, hányan fogadnák el maximálisan, amit nyújt, hányan kezdenének el visszaélni vele, és hányan utasítanák vissza, mondván, hogy nem szorulnak rá, majd ők megdolgoznak mindenért???

P.S.
Ha már keseregtek, hogy mennyi pénzt költenek el haszontalanul, keseregjetek már azon is, hogy a NATO országok a saját érdekeiknek megfelelően mennyi pénzt költenek el háborúkra, országok tönkretételére (mert újjá és működővé még egyet sem sikerült építeni)? Ja, hogy ezek sokszor pont azok az országok, ahonnan menekültek is jönnek?
outmigrant 2013.01.11 14:52:43
@Spacecake: Love, Peace, Sex, John Lennon... Nekem jó ott, ahol vagyok, nyugi! :)
egészen messzire kalandozunk Pávalány segítségével, aki Indiából küldte el levelét. A mai poszt csupán bevezetője egy, ígérete szerint rendszeresen jelentkező sorozatnak, melyben a mindennapokkal ismerkedhetünk majd meg. „Ötszázhatvannyolcezer falu. Hatszáztizenkilenc…..
outmigrant 2012.10.03 17:49:49
Nem, nem rasszizmust kiáltok, csak mélységes szomorúság tölt el, amikor ilyen kommenteket olvasok. Nem állom meg, hogy ne másoljam ide ezt a két idézetet, amit hosszú évek óta őrzök magamnak. Ja, és jó érzéssel tölt el, hogy pár hét múlva újból megyek Indiába. Köszönet, Pávalány, hogy veszed a fáradságot az írásra. :)

„Nézem Afokart és Doulát, két szelíd ember, látszik, jól megértik egymást. Azt hiszem, a világ nem népcsoportok, nemzetek, vallások vagy bőrszínek szerint oszlik meg, talán ennél sokkal egyszerűbb a dolog, és mindössze két emberfajta létezik: a nyitott, kíváncsi és a zárt, gyűlölködő. Független ez minden nemzeti hovatartozástól, ez az egyéni és legfontosabb identitás. Erre gondolok, eltelve a testvériség érzésével a jelenlévők iránt, amikor Doula arról kezd beszélni, kik az igazi nomádok, mi az igazi nomádság. Nem csupán az az ember nomád, aki sátrát bontva és építve, teheneit hajtva legelőről legelőre vándorol, a nomádság maga a mozgás, gondolatban és lélekben, mert tudod, mondja Doula, kétféle ember van: az, aki szabad, kíváncsi, mozog, néz és figyel, és az, aki nem mozdul, merev, és gyanakodva nézi a mozgót. Mondom, hogy én is éppen ilyesmire gondoltam, mosolyog, természetesnek tartja, hogy ugyanaz jár az eszünkben.”

(Lángh Júlia: Közel Afrikához Magvető, Budapest, 1996)

„ A rasszizmus kultúra kérdése. A fajgyűlölő primitív, gondolat nélküli ember. Agresszív szektás. Faragatlan tuskó. Azoknak az embereknek, akik többre tartják magukat, mint amik, vagy mint amire rászolgáltak, szükségük van a rasszizmusra mint a dominancia, az önteltség mechanizmusára. Mint egy trambulinra, amely magasba dobja őket. A sötét bőrű még sötétebb bőrűt keres, hogy bebizonyítsa, nem ő a legsötétebb. Keres egy rosszabb valakit, mert ő maga jobbnak akar látszani. Valakit meg kell vetnie, mert ez a felsőbbrendűség érzésével tölti el, lehetővé teszi számára, hogy megfeledkezzék saját gyatraságáról."

(Ryszard Kapuscinsky : Lapidárium)
 I always wanted to have a post about this one and of course always forgot to do it. But more recently I got reminded again. How couples manage their finances, do their share the money or keep separate accounts? I have seen pros and cons and it seems "independent" accounts are getting…..
 2001. szeptember 11. Ma van a tiz éves évforduló, tiz év, de amerika nem felejt. Nem felejti az áldozatokat, nem felejti a hősöket. Én sem felejtem el azt a napot. Pár éve éltem itt. Akkortól lettem talán amerikai. Onnantól éreztem meg mi az, hogy amerikainak lenni. Akkor…..
 Tudni kell, hogy a szervezethez (ahol önkénteskedem-->elérkezett az ideje annak, hogy a helyesírás ellenőrző aláhúzza az -ikes ige E/1, tárgyesetében a "kemény k" helyett "szelíd m"-et használó ragozványát, bár leendő logopédus létemre -és szégyen…..
outmigrant 2011.09.10 20:28:43
A rövid hazalátogatásunk után újra India felé vettük az irányt, ezúttal azonban egy kis kerülővel...Kína és Nepál érintésével érkeztünk vissza ide. Az ottani utikalandjaink nem illenek bele a blog témájába, azonban egy két bejegyzés biztosan fog születni az utazás…..
Az iskola beavatkozásának következményeként, levélírónk nevelt lánya majdnem intézetbe került, egy nagyon rosszul sikerült és egyébként is otromba diák tréfa miatt. Az iskola vezetése úgy gondolta, hogy most aztán megmutatja, tudja ő, mi  is a gyerekvédelem.Bár ne tette…..