Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schlumbergerna

0 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha durván akarunk fogalmazni, akkor teljesen elfelejtette a demokrácia alapelveit a magyar kormánypárt, ha megengedőbbek akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy félreértelmezi a nemzetközi helyzetet, ami persze ettől még fokozódik. Történt, hogy a Fidesz legutóbbi frakcióülésén állítólag heves…..
schlumbergerna 2023.03.06 16:10:53
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem, birca, a diplomácia ennél sokkal finomabb eszközökkel játszik. Az ökölrázás, elefántoskodás a porcelánboltban a tudatlan kakadu ,, diplomáciája"
Tavaly augusztus végén Orbán Viktor kormányfő horvátországi nyaralását megszakítva ellátogatott Rómába az Keresztény Törvényhozók Nemzetközi Hálózata nevű szervezet éves találkozójára és pártelnöki minőségében találkozott az olasz ellenzék egyik vezető politikusával, Giorgia Melonival. A…..
Mi a közös a vörösiszap katasztrófa, a földrajzinév-bizottság és az Országos Meteorológiai Intézet között? Az, hogy mindhárom ügyben Orbán Viktor, jogvégzett emberhez nem méltó módon - meg sem várva a vizsgálati folyamat végét – közvetlenül, vagy közvetett módon kijelölte a felelőst és mint valami…..
Magyarország előre megy nem hátra! Megye/vármegye, államtitkár/ispán, miniszterelnök/princeps, katona/darabont, rendőr/pandúr, állampolgár/jobbágy..
schlumbergerna 2022.06.21 23:29:33
Igazi Jolly Joker Orbán Viktor számára Novák Katalin. Szóba került már szegedi polgármester-jelöltként, dolgozott a fiatalokat és a családosokat megcélzó tárca nélküli miniszterként, a nők jogaiért küzdő mosolydiplomataként, és volt egy darabig a Fidesz alelnöke is, de kevesen gondolták, hogy a…..
schlumbergerna 2021.12.21 21:51:18
@11 Favágó: De ugye Árpi bácsival se akarod egyenlő nívóra hozni a fülbevalóst?
Ismét bebizonyosodott a tétel, mely szerint, ha egy szimfonikus zenekar minden tagja ugyanazt a dallamot játssza, a produkció erőtlen, unalmas sőt, hallgathatatlan lesz. Minden kormány, amely úgy gondolja, hogy a sajtóban a mennyiségi változás minőségibe csap át, hatalmasat téved, hiszen a…..
A határtalan megfelelési kényszer furcsa magyarázatokra ragadtatja a Fidesz holdudvarának tagjait. Mivel Orbán Viktor finoman szólva is ellentmondásokba keveredik, amikor kijelöli az ideológiai irányvonalat a NER hívei számára, a csatlósok igyekeznek saját kifacsart gondolatmeneteikkel megtámogatni…..
schlumbergerna 2021.07.10 00:38:58
Da!
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
schlumbergerna 2021.04.16 15:21:54
@Rodney_2: Beoltották valamivel...
Ez a baj, hogy valamivel.
schlumbergerna 2021.04.17 11:30:15
@Rodney_2: ,,beoltották valamivel."
Ez a baj, hogy valamivel. Nem tudni, hogy pontosan mivel. Nem oltásellenes vagyok, tegnap végre én is megkaptam a magamét.
A nagy bizalmatlanság oka lehet a titkolózás.
Lehet, hogy a Pygmalion hatás kínos és nehéz kimondani, de hidd el,egy igazán csodás dologról van szó. Egyszerű pszichológiai trükk, amely semmibe sem kerül : se pénzbe, se rengeteg agyi kapacitásba mégis a legtöbbet képes kihozni a körülötted lévő emberekből. Bármikor és bárhol használható olyan…..
schlumbergerna 2021.02.18 07:10:33
Ügyesen összeáll azért ez a mesterterv is. Orbán 19-re lapot húz azzal, hogy az emberek döntő többségének akaratával szemben tolja a kínai vakcinát, amelyből az első adag ma meg is érkezett az országba. A kiindulópont ismert: a Főnök és dr. Kakadu ránézésre megadatta az engedélyt rá a magyar…..
Csak az ellenség meg ne akadályozza valahogy a fényes jövő megvalósulását. ..
schlumbergerna 2021.01.03 13:20:32
Maga Orbán Viktor is azt jövendölte, hogy a járvány után semmi sem lesz olyan, mint amilyen azelőtt volt, ezért jogos a feltételezésünk, hogy ezt saját pártjára is értette. Más kérdés, hogy ha meg is változott volna a Fidesz politikája, kommunikációja, illetve átrendeződött volna a szavazóbázisa,…..
schlumbergerna 2020.12.30 23:18:25
@a nagy hohohorgász: Nem pontosan egyezünk: a férfibuli nem a félrebaszásról szólt, hanem az ivászat, nótázás volt a tárgya.
Én már 70 éves vagyok, de régen a Sárgáról gyalog nótáztunk haza az Öthalmi útra :-) a körtöltésen
schlumbergerna 2020.12.31 00:30:35
@schlumbergerna: Előtte persze kiürítettük Pista bácsi halászlés bográcsát
Ügyesen lavírozott eddig Orbán Viktor a koronavírus-járvány diagramjainak hatalmas hullámai között. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig azokat az adatokat rántotta elő, melyekkel legjobban tudta alátámasztani a kormány döntését. Most azonban ott tartunk, hogy már nincs olyan mutató, melyekre építve…..
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
A milliónyi ember értelmetlen halálát okozó első világháború megbuktatta az azt kirobbantó „békebeli” dinasztikus politikát. Ezt követően két karakteres modell, - illetve ezek kombinációja - alakult ki: egyfelől az angolszász piacgazdaság, másfelől a hadigazdasági alapokon nyugvó, eurázsiai…..
       Értem, hogy most nem erről kellene írni, mert helyzet van. Namost a helyzet az, hogy a Zsámbéki elmegy a Színművészeti Egyetemről, mert jön a Vidnyánszky.      Zsámbéki Gábor az egyik legnagyobb magyar rendező, valamikor írtam egy posztot arról, ahogyan Jordán Adélt és Stohl Bucit…..
schlumbergerna 2020.08.02 09:30:52
Nyilván rengeteg külföldön élő magyar gondolkodik el azon, hogy vajon hazalátogasson-e Magyarországra ezen a nyáron vagy inkább maradjon otthon és várja ki, miként alakul a járványhelyzet. Mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
schlumbergerna 2020.07.19 14:27:40
@tildy[UK]: Oké, csak tudod, a végeredményen nem látszik, hogy telefonon írtad. Bosszúságmentes itthon töltött heteket kívánok, vigyázz a picire! (Nálunk decemberben jön a második dédunoka :-) )
schlumbergerna 2020.07.19 16:15:48
@SzZoole: @schlumbergerna: megfogtad a lényeget

Már vártam, hogy valaki ...
(azért írtam, hogy tudom, nyelvtannáci vagyok)
schlumbergerna 2020.07.19 18:42:10
@SzZoole: Értem...
Tildyvel megbeszéltük rendben, te meg minek szóltál bele. Fogadatlan prókátornak ... ...

(Egyébként a határátkelésről is lehet nyelvhelyesen beszélni ugye, vagy már kötelező a narancsbunkóság itt is?)
Az előző nemzeti konzultációk bugyuta, irányított kérdéseihez hasonlítva akár konstruktívnak és hasznosnak is nevezhetnénk a legújabb kormányzati kérdéssort, ám a látszat ezúttal is csal. A lényeg ugyanis ezúttal is az, hogy egyrészt utólag igazolja a kormánynak a járvánnyal kapcsolatban meghozott…..
schlumbergerna 2020.06.09 16:01:41
@Talpig Jimmy:
No, ugyanígy jártam én is: kiebrudaltam az udvarból egy erőszakos fidesz-agitátort, azóta az én postaládámba nem tesznek semmi propaganda-anyagot. Meg vagyok jegyezve.
schlumbergerna 2020.06.09 19:53:23
@a nagy hohohorgász: Trágárkám, köszönöm megtisztelő válaszod! Nem hiányzik a propagandaanyag, nem baj, hogy nem hozzák :-)
Úgy átviharzott rajtunk Orbán Viktor országlásának 10 éve, hogy szinte fel sem ocsúdtunk a fülkeforradalom okozta társadalmi, közéleti és kommunikációs sokkból. A Fidesz nagy hatalmú vezére magabiztosan látott hozzá hatalmának kiteljesítéséhez, és ma már ott tartunk, hogy személyének ajnározását nem…..
A máskor oly határozott és következetes Orbán-adminisztráció a koronavírus-járvány kapcsán meglehetősen ellentmondásos intézkedésekkel jelzi, hogy válságos pillanatokban megremeg a döntéshozók keze. Az igazi baj mégis az, hogy nem a szakmai szempontok vezérlik a kormány intézkedéseit, hanem a…..
schlumbergerna 2020.05.07 23:14:14
De az csak ürügy. A lényeg a stadion felépítése az olimpiára...
schlumbergerna 2019.11.11 20:22:36
@6.Lenin: ,, mi a faszért emelkedett ekkorát az idegenforgalom Mo-on 2010 óta?"

Há' mer Rühelke kézbevette a dolgot, ő ért hozzá jól!
MaGYAUR Orbánról szubjektíven 2019.11.03 07:23:32
Orbán Viktort középszerű, hiú és feltűnési viszketegségben szenvedő pártbürokratának tartom - nem véletlen kikkel érzi magát a legjobban... A baj az, hogy ahelyett hogy felelősségteljesen kormányozná az országot úgy rángatja azt, mint egy marionettfigurát. Az, hogy Budapestből, Magyarországból -…..
         Márton László írót, fordítót, értelmiségit (erről később) kérdezte a litera.hu "A dolgok állása" sorozatában.        Időnként kapok az arcocskámba azért (talán egy kicsit meg is érdemlem), mert békésmártonokról, szilvaykról, megadjákról írok, néha már azért is, ha a lánczi-máriaasszony…..
via GIPHY A külföldön élő Vera saját blogjában írta meg pesti nyaralásának történetét, amivel a turisták mellett az Óbudai Egyetem hallgatóinak figyelmét is szeretné felhívni a Tavaszmező utca 13. szobáinak veszélyeire. Ugyanis a szállást nyáron a City Hostel hálózatán keresztül találták, de…..