Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schlumbergerna

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország előre megy nem hátra! Megye/vármegye, államtitkár/ispán, miniszterelnök/princeps, katona/darabont, rendőr/pandúr, állampolgár/jobbágy..
schlumbergerna 2022.06.21 23:29:33
Igazi Jolly Joker Orbán Viktor számára Novák Katalin. Szóba került már szegedi polgármester-jelöltként, dolgozott a fiatalokat és a családosokat megcélzó tárca nélküli miniszterként, a nők jogaiért küzdő mosolydiplomataként, és volt egy darabig a Fidesz alelnöke is, de kevesen gondolták, hogy a…..
schlumbergerna 2021.12.21 21:51:18
@11 Favágó: De ugye Árpi bácsival se akarod egyenlő nívóra hozni a fülbevalóst?
Ismét bebizonyosodott a tétel, mely szerint, ha egy szimfonikus zenekar minden tagja ugyanazt a dallamot játssza, a produkció erőtlen, unalmas sőt, hallgathatatlan lesz. Minden kormány, amely úgy gondolja, hogy a sajtóban a mennyiségi változás minőségibe csap át, hatalmasat téved, hiszen a…..
A határtalan megfelelési kényszer furcsa magyarázatokra ragadtatja a Fidesz holdudvarának tagjait. Mivel Orbán Viktor finoman szólva is ellentmondásokba keveredik, amikor kijelöli az ideológiai irányvonalat a NER hívei számára, a csatlósok igyekeznek saját kifacsart gondolatmeneteikkel megtámogatni…..
schlumbergerna 2021.07.10 00:38:58
Da!
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
schlumbergerna 2021.04.16 15:21:54
@Rodney_2: Beoltották valamivel...
Ez a baj, hogy valamivel.
schlumbergerna 2021.04.17 11:30:15
@Rodney_2: ,,beoltották valamivel."
Ez a baj, hogy valamivel. Nem tudni, hogy pontosan mivel. Nem oltásellenes vagyok, tegnap végre én is megkaptam a magamét.
A nagy bizalmatlanság oka lehet a titkolózás.
Lehet, hogy a Pygmalion hatás kínos és nehéz kimondani, de hidd el,egy igazán csodás dologról van szó. Egyszerű pszichológiai trükk, amely semmibe sem kerül : se pénzbe, se rengeteg agyi kapacitásba mégis a legtöbbet képes kihozni a körülötted lévő emberekből. Bármikor és bárhol használható olyan…..
schlumbergerna 2021.02.18 07:10:33
Ügyesen összeáll azért ez a mesterterv is. Orbán 19-re lapot húz azzal, hogy az emberek döntő többségének akaratával szemben tolja a kínai vakcinát, amelyből az első adag ma meg is érkezett az országba. A kiindulópont ismert: a Főnök és dr. Kakadu ránézésre megadatta az engedélyt rá a magyar…..
Csak az ellenség meg ne akadályozza valahogy a fényes jövő megvalósulását. ..
schlumbergerna 2021.01.03 13:20:32
Maga Orbán Viktor is azt jövendölte, hogy a járvány után semmi sem lesz olyan, mint amilyen azelőtt volt, ezért jogos a feltételezésünk, hogy ezt saját pártjára is értette. Más kérdés, hogy ha meg is változott volna a Fidesz politikája, kommunikációja, illetve átrendeződött volna a szavazóbázisa,…..
schlumbergerna 2020.12.30 23:18:25
@a nagy hohohorgász: Nem pontosan egyezünk: a férfibuli nem a félrebaszásról szólt, hanem az ivászat, nótázás volt a tárgya.
Én már 70 éves vagyok, de régen a Sárgáról gyalog nótáztunk haza az Öthalmi útra :-) a körtöltésen
schlumbergerna 2020.12.31 00:30:35
@schlumbergerna: Előtte persze kiürítettük Pista bácsi halászlés bográcsát
Ügyesen lavírozott eddig Orbán Viktor a koronavírus-járvány diagramjainak hatalmas hullámai között. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig azokat az adatokat rántotta elő, melyekkel legjobban tudta alátámasztani a kormány döntését. Most azonban ott tartunk, hogy már nincs olyan mutató, melyekre építve…..
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
A milliónyi ember értelmetlen halálát okozó első világháború megbuktatta az azt kirobbantó „békebeli” dinasztikus politikát. Ezt követően két karakteres modell, - illetve ezek kombinációja - alakult ki: egyfelől az angolszász piacgazdaság, másfelől a hadigazdasági alapokon nyugvó, eurázsiai…..
       Értem, hogy most nem erről kellene írni, mert helyzet van. Namost a helyzet az, hogy a Zsámbéki elmegy a Színművészeti Egyetemről, mert jön a Vidnyánszky.      Zsámbéki Gábor az egyik legnagyobb magyar rendező, valamikor írtam egy posztot arról, ahogyan Jordán Adélt és Stohl Bucit…..
schlumbergerna 2020.08.02 09:30:52
Nyilván rengeteg külföldön élő magyar gondolkodik el azon, hogy vajon hazalátogasson-e Magyarországra ezen a nyáron vagy inkább maradjon otthon és várja ki, miként alakul a járványhelyzet. Mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
schlumbergerna 2020.07.19 14:27:40
@tildy[UK]: Oké, csak tudod, a végeredményen nem látszik, hogy telefonon írtad. Bosszúságmentes itthon töltött heteket kívánok, vigyázz a picire! (Nálunk decemberben jön a második dédunoka :-) )
schlumbergerna 2020.07.19 16:15:48
@SzZoole: @schlumbergerna: megfogtad a lényeget

Már vártam, hogy valaki ...
(azért írtam, hogy tudom, nyelvtannáci vagyok)
schlumbergerna 2020.07.19 18:42:10
@SzZoole: Értem...
Tildyvel megbeszéltük rendben, te meg minek szóltál bele. Fogadatlan prókátornak ... ...

(Egyébként a határátkelésről is lehet nyelvhelyesen beszélni ugye, vagy már kötelező a narancsbunkóság itt is?)
Az előző nemzeti konzultációk bugyuta, irányított kérdéseihez hasonlítva akár konstruktívnak és hasznosnak is nevezhetnénk a legújabb kormányzati kérdéssort, ám a látszat ezúttal is csal. A lényeg ugyanis ezúttal is az, hogy egyrészt utólag igazolja a kormánynak a járvánnyal kapcsolatban meghozott…..
schlumbergerna 2020.06.09 16:01:41
@Talpig Jimmy:
No, ugyanígy jártam én is: kiebrudaltam az udvarból egy erőszakos fidesz-agitátort, azóta az én postaládámba nem tesznek semmi propaganda-anyagot. Meg vagyok jegyezve.
schlumbergerna 2020.06.09 19:53:23
@a nagy hohohorgász: Trágárkám, köszönöm megtisztelő válaszod! Nem hiányzik a propagandaanyag, nem baj, hogy nem hozzák :-)
Úgy átviharzott rajtunk Orbán Viktor országlásának 10 éve, hogy szinte fel sem ocsúdtunk a fülkeforradalom okozta társadalmi, közéleti és kommunikációs sokkból. A Fidesz nagy hatalmú vezére magabiztosan látott hozzá hatalmának kiteljesítéséhez, és ma már ott tartunk, hogy személyének ajnározását nem…..
A máskor oly határozott és következetes Orbán-adminisztráció a koronavírus-járvány kapcsán meglehetősen ellentmondásos intézkedésekkel jelzi, hogy válságos pillanatokban megremeg a döntéshozók keze. Az igazi baj mégis az, hogy nem a szakmai szempontok vezérlik a kormány intézkedéseit, hanem a…..
schlumbergerna 2020.05.07 23:14:14
De az csak ürügy. A lényeg a stadion felépítése az olimpiára...
schlumbergerna 2019.11.11 20:22:36
@6.Lenin: ,, mi a faszért emelkedett ekkorát az idegenforgalom Mo-on 2010 óta?"

Há' mer Rühelke kézbevette a dolgot, ő ért hozzá jól!
MaGYAUR Orbánról szubjektíven 2019.11.03 07:23:32
Orbán Viktort középszerű, hiú és feltűnési viszketegségben szenvedő pártbürokratának tartom - nem véletlen kikkel érzi magát a legjobban... A baj az, hogy ahelyett hogy felelősségteljesen kormányozná az országot úgy rángatja azt, mint egy marionettfigurát. Az, hogy Budapestből, Magyarországból -…..
         Márton László írót, fordítót, értelmiségit (erről később) kérdezte a litera.hu "A dolgok állása" sorozatában.        Időnként kapok az arcocskámba azért (talán egy kicsit meg is érdemlem), mert békésmártonokról, szilvaykról, megadjákról írok, néha már azért is, ha a lánczi-máriaasszony…..
via GIPHY A külföldön élő Vera saját blogjában írta meg pesti nyaralásának történetét, amivel a turisták mellett az Óbudai Egyetem hallgatóinak figyelmét is szeretné felhívni a Tavaszmező utca 13. szobáinak veszélyeire. Ugyanis a szállást nyáron a City Hostel hálózatán keresztül találták, de…..
via GIPHY Ismeritek azt az ősrégi, ám soha meg nem unható oldalt, ahol bármilyen videó alá bekeverhető a Benny Hill Show klasszikus témája? Na, ez a Benny Hillifier jutott eszembe erről a Praktikeres áruátvételről, bár ez már önmagában, zene nélkül is olyan, mint egy közepes bohózat.…..
schlumbergerna 2019.08.15 18:07:48
@Darth Revan: Vagyunk, akiknek kilométeres körzetben nincs más... Ha elfogy a kenyered, a seggtörlő papírod, az unokád kedvenc felvágottja... Nekem kilométereket kell buszozni, ha nem cba-ban akarok vásárolni. Vannak viszont olyanok is, akiknek másik településre kell átmenni, mert a saját falujukban nincs más.
Egyre kevesebben veszik a fáradtságot, hogy aktívan mutássák ki gyűlöletüket az övéktől eltérőekkel szemben - ahogy egyre kevesebben kapják fel a fejüket a gyűlöletüket szavakban kifejezők megnyilatkozásaikor...
Ismét bekerültek a közbeszédünk be olyan szavak, mint cigánybűnözés, genderezés. A „nemzeti radikalizmust” nyíltan felvállaló Mi Hazánk Mozgalom a semmiből jött, és a Fidesz hallgatólagos (és pénzügyi) támogatásával építette fel magát néhány hónap alatt. Az MHM elsődleges küldetése a Jobbik…..
schlumbergerna 2019.06.03 22:37:33