Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatrangi

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Wass Albertfotó: littleborz.freeblog.huNekem semmi bajom nincs Wass Alberttel és nem is érdekel, sem a személye, sem a munkássága.Miért írok akkor mégis róla?Mert  egy korábbi posztomban említettem a nevét, egészen pontosan azért, mert a csepeli polgármester felhívást tett…..
  Hol van az a határ, amikor az ember még nem vállal közösséget a fasisztákkal, de már maga is besározódik? Egy mosoly? Egy biccentés? Egy kézfogás? Pár odavetett szó? Lehet-e demokrataként kezet nyújtani jobbikos politikusnak, vagy már egy kézfogás is sok? Bármit is…..
Tatrangi 2011.09.25 11:07:48
Erről bezzeg megfeledkezett T.Á:
geza.nolblog.hu/files/2010/05/1456583_b797239558966d5fe03f9a0e975b07fd_wm.jpg

Különben mit kellett volna egymással csinálniuk? Lelőni egymást mint fekete Afrikában? Hülye ez a Népszabadság.
„De legalább nincs benne csalamádé.”   A valós problémákra fókuszáló, pragmatikus politizálás jegyében újabb szakaszához érkezett a közterület-átnevezési hullám. A fővárosi közgyűlés hajléktalanok és aktivisták kereplős közjátéka után átnyomta több…..
Tatrangi 2011.04.27 22:34:29
@krisek: Lehetne Tisza Kálmán híd. Ha már a Köztársaság tér nem kapja vissza eredeti nevét.
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
 Ma, mint mindenki, aki él és mozog, az LMP is tiltakozott az új alkotmány ellen, amelyet az Apokalipszis négy lovasa, a Háború, a Halál, a Viszály és a Pestis, más néven Szijjártó Péter, Lázár János, Rogán Antal és Semjén Zsolt visz holnap a parlamentbe, hogy ott egyenesen…..
Tatrangi 2011.04.17 22:41:39
@vizipipa: Pld. Bauer mellett balra a szemüveges csajról jöhetne pár kép.
Mandiner blog Névsakk 2011.03.23 11:11:00
Széchenyi és Kossuth oda-vissza húzza a magyar szamarat (korabeli karikatúra)   Dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere: talpára állítottuk a gazdaságot, itt az egymillió új munkahely, működőképes lett Budapest, lezárult a közigazgatási reform, kezelhető méretűvé…..
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
Tatrangi 2011.03.20 18:14:12
Tatrangi 2011.03.20 18:17:16
@Tatrangi:
Pontosan ugyanúgy kiforgatva.
Egy kicsit ma békén hagyjuk Rajnit és a többieket! Mert sajnos elhunyt Leslie Nielsen a több generációt megnevetető komikus, aki már vagy 30 éve ugyanúgy néz ki. Pedig karrierje nem komikusként indult: 1956-ban a Tiltott bolygó főszereplőjeként (még barna hajjal ) úgy nézett ki,…..
Szőcs úr, a kultúráért felelős államtitkár szerintem a kormány leggyengébb láncszeme, fogalmunk sincs, hogy mit csinál, de össze-vissza beszél mindenféle hülyeséget (giccsadó, pornóadó, finnugor-elmélet és a genetika stb). Egy szép nagy portré az államtitkár úrról itt.…..
Tatrangi 2010.09.20 20:37:55
@zero: Szabótól érdemes elolvasni az 1917-es, Jászi-féle Huszadik Században írt tanulmányát a zsidókérdésről. Csak annyit mondok róla, hogy ma egy ilyen tanulmány után Lendvai és Horváth vetélkedve határolódnának el tőle, egykori lapja a Népszava szóba sem állna vele többet, a Jobbikosok pedig hangosan ünnepelnék.
Tatrangi 2010.09.20 20:53:16
@Tatrangi: A tanulmány mellé pedig Gyurgyák János: Ezzé lett magyar hazátok című könyvét is ajánlom. Gyurgyák nagyon pontosan, források segítségével levezeti milyen óriási hibát követett el Szabó, aminek következtében a magyar baloldalon rajtaragadt a nemzetietlen jelző. Pedig még a barátai Ady és Jászi is hosszasan kérlelték, hogy változtasson álláspontján, de hajthatatlan, más olvasatban következetes maradt.

És hogy a témához is szóljak: bár marxista és szindikalista nézeteitől a hideg kiráz, de kultúráért tett erőfeszítése valóban elismerésre méltó. Maradjon csak a neve.
A látszat ellenére ez a tervezett Brit Köztársaság zászlaja   A királyság jó dolog -  mondjuk ki Szent István napján. Nagyon praktikus oka van, amiért szeretni lehet a monarchiát: kiváló ellenszer hugochavezek és karrierállamfők ellen.   A köztársaság-rajongók…..
Tatrangi 2010.08.20 09:36:22
@vero: Na de akkor ki legyen a király? Ácsingózik a fene, szimpátiám csupán Ottóé, a fiacskája már egyáltalán nem tartozik a kedvenceim közé.
Tatrangi 2010.08.20 12:27:56
@TaTa86.: Nincs köztünk vita. Én csak ábrándoztam. :)
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Tatrangi 2010.04.12 10:12:32
@radala:
Szerintem gondolkodj pozitívan. Négy évvel ezelőtt több mint 2,3 millió szavazójuk volt. Most majdnem 1,4 millióval kevesebb. Ez példátlanul nagy visszaesés, könnyen lehet, hogy ez lesz az MSZP Trianonja.
  Már csak néhány nap van hátra a második fordulóig és bő egy hónap telt el tippjátékunk első köre óta. Most újra tippelésre kérjük kedves olvasóinkat, kíváncsiak vagyunk, ki szerint változott a helyzet március óta. Sikerült-e az áttörés Mesterházy Attilának?…..
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
  Nagyjából negyven nap van hátra az első fordulóig, s kíváncsiak vagyunk, t. kommentelőink mire számítanak a választásokon. Öt párt területi listás eredményeinek országos átlagára vagyunk kíváncsiak (tehát arra, hogy az összes pártlistás szavazat hány…..
Tatrangi 2010.03.03 09:46:18
Tatrangi 2010.03.03 10:15:21
@Tatrangi:

Részvétel: 65
 Már a múlt sem a régi. November eleje óta ismét utcán a politika (brrrr…). Aztán jószerivel senki rá se bagózik. Pedig az MSZP óriásplakát-kampányba kezdett. Persze mindezt a lehető legnagyobb csendben, nehogy véletlenül meglássák az emberek. Újra beindultak, de kb.…..