Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eltona

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazi überthorror: 4 év alatt nem sikerült megjavítani a gyártási hibás BMW-t. Naiv ügyfél természetesen még 2008-ban perelt, viszont hiába nyerte vissza elméletben azóta másodfokon is az autó árát kamatostul, egyáltalán nem kapta vissza a pénzt. Neki viszont még hátra van…..
Új MÁV blog Érdi gettó 2011.08.01 10:52:00
László Érden lakik, s a leveléből úgy tűnik, nagyon kezd tele lenni a hócipője a MÁV szolgáltatásával. A szolgáltatás még csak hagyján, de hosszú levelében egy csomó képet is küldött, hogy az EU-s pénzből felújított állomás milyen elcseszettre sikeredett, de ami…..
Új MÁV blog Új magyar IC kocsik? 2011.08.02 04:16:00
Két saját tervezésű IC kocsija prototípusának legyártására kapott engedélyt a MÁV-tól az egyik leányvállalata, melyek a tervek szerint 50 millió forinttal kevesebbe kerülnének a külföldi ellenlábasaiknál. Fontos előny még az is, hogy az alkatrészek 80%-át hazai…..
Új MÁV blog Késéscsinálás 2011.06.28 14:06:00
Zoli a levelében arról ír, hogy nem érti, miért van az, hogy ha sikerül pontosan betartani a menetrendet, akkor a pályaudvarok előtt álldogálva, csak összehozzák a vonatok a késést. Nos, a helyzetét én is átérzem, múltkoriban a barátnőmmel Szolnok felé indulva, még a Keleti…..
Rendkívül fontos lenne, ha Magyarországnak sikerülne magát a roma integráció élharcosaként asszociáltatnia, és persze azzá is válnia. (Fotó: fidesz.hu) Tegnap az EU roma integrációs stratégiáját megvitató konferencia nyitóülésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövő…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
 Mint minden hatalom, a Fidesz kormánya is hoz ostoba döntéseket. Nem is keveset. Ám eddigi hülyeségeiken csak mosolyogtam: nem olyan könnyű végzetesen elkúrni egy országot…  Ám a legújabb baromság, ami a Fideszes ötletemberek sötét fiókjából előkerült,…..
Eltona 2011.03.03 13:04:42
@TIN modell: Tökéletesen igazad van, én is hasonlókat, csak nem ilyen részletesen írtam az előbb.
A posztot illusztráló kép mi akar lenni? Cigány gyerekek téglát lopnak? Mert hogy nem iskolába mennek, az biztos.
Bár a kormány fontolgatta az utazási kedvezmények eltörlését, de Orbán Viktor határozott tiltakozása miatt végleg elvetették a javaslatot. A nyugdíjasok éppen olyan érinthetetlenek, mint bármelyik szocialista kormány alatt. (Fotó: Kéri László A rendszerváltás krónikája…..
Eltona 2011.02.26 17:12:41
@metaszóda:
Nincs igazad. Sok feladat van, amit végre kellene hajtani. Köztük az általad felsoroltakat is.
De igenis, a nyugdíjasokat sem alanyi jogon, hanem rászorultsági alapon kellene támogatni, többek között utazási kedvezménnyel.
Akinek van pl. 140 000 nyugdíja, miért kap emellé utazási kedvezményt is? Az meg termelje ki neki, akinek ettől kevesebb a fizetése, meg még gyereket is nevel.
Én már kezdem azt hinni, a FIDESZ is csak a balfaszkodásban jó. 2010 május elég rég volt, azóta meg csak a pofázás megy, a szükséges átalakíztások meg a homályba vésznek. Ez így nem lesz jó.
Nem, ez nem egy vicc, MTI hír: "Közösségi célokra fordítják a kármentő alapban összegyűlt 1,7 milliárd forintot - tájékoztatta Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke az MTI-t." A cikk további részében konkrétan kifejtik, hogy mit is jelent ez a…..
Eltona 2011.02.09 18:06:41
@Tyson925:
No az én adományomból sem lesz roma kulturális központ Kolontáron. Azért, hogy miután minden mozdíthatót elloptak belőle, odaszarjanak a közepére? Aztán követeljék a következőt, mert a régi tönkrement?
Én már jó ideje nem adakozok sehova (fizetek épp elég szja-t), mert az ember azt látja, hogy az adományok nagy része is a maffiáknak megy.
1) Már a szocialisták idején sem szerettem, amikor az ellenzék a kormány gépjármű-beszerzésein lovagolt, meg luxuskormányozta a kabinetet, mert elfogadom, hogy ahogy a vállalati felsővezetők, úgy a politikusok segge alá is biztonságos és  elegáns, következésképpen drága…..
Aláírás nélkül került fel az országgyűlés honlapjára egy törvénymódosítás, amitől a szakszervezetek Gaskótól Borsikig összefosták magukat. A kormányszóvivő akkor cáfolta, hogy a kormány készülne a sztrájktörvény módosítására, de a múlt héten két fideszes…..
Eltona 2010.12.20 19:24:53
@Aullah: Szakszervezetek számát nem lehet adminisztratívan csökkenteni, bárki alakíthat, ha az ADOTT ÁLLAMI MUNKAHELYEN ELÉG NAGY POFÁJA VAN, MEG MELLETTE VAN OLYAN TEHETSÉGTELEN, HOGY A SZAKMÁJÁBAN NEM TUD ÉRVÉNYESÜLNI.
Egyszerűen, nem kellene az adófizetők pénzéből jelentős, a Munka Törvénykönyv előírásait sokszorosan meghaladó javadalmazást biztosítani nekik (ha adófizető vagy, Te is hizlalod a Gaskót, fizeted a luxus, több szintes házában pl. a lift költségeit). Ha ez nem lenne így, nem tudna kialakulni sok kis szakszervezet, nem megélhetési szakszervezetisek lennének.
Mára bebizonyosodott: annak idején rosszul látott, hazudott vagy túlságosan részeg volt a történelem süllyesztőjében azóta nyomtalanul eltűnt Keleti György, amikor - bár senki nem kérdezte - azt próbálta bizonygatni, mennyire nincs értelme fenntartani a vasúti közlekedést a…..
Eltona 2010.12.13 13:48:53
@plc3: Ha az autópálya építéseknél minden rendben lett volna, akkor nem lenne olcsóbb Horvátországban a hegyek között épített autópálya km. költsége, mint nálunk a sík terepen.
Aztán Margit híd és társai, Hagyó, Hunvald, stb. stb.
Eltona 2010.12.13 13:50:29
@gregibroki: Bp.-Esztergom vonal átépítése hamarosan kezdődik. Remélhetőleg, azt követően már nem lesz dilemmád.
Eltona 2010.12.13 13:51:42
@gregibroki: Bp.-Esztergom vonal átépítése hamarosan kezdődik. Remélhetőleg, azt követően már nem lesz dilemmád.
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Eltona 2010.12.07 08:47:47
@különvélemény: A sok agymosott liberál-szoci-zsidrák tudja osztani az észt. Akkor nem sipákoltak, amikor a hjaverjaik lopták szét az országot, illetve pár év alatt duplázták meg az államadósságot. Most, akiknek kell ezzel a csődtömeggel kezdeni valamit, azokat szidják, mert nem tesznek csodát pár hónap alatt. Arról sem fröcsögnek, hogy az mnyp-k most még csak szedik be a pénzt -egy részét a kiváltságosok felélik - de mi lesz, majd amikor fizetni is kellene a nyugdíjba menőket. Küldik az értesítést: " Tisztelt nyugdíjasunk! Elnézést kérünk, de a tőzsdei helyzet nem úgy alakult, meg a bróker eltünt a pénzzel. Arról sem pofáznak, hogy mégis miből kellene a nyugdíjkassza évi 1000 M-os hiányát finanszírozni. Biztos, ezt is az Orbán b**-ta el pár hónap alatt.
A BKV-s bérletvásárlásra várva volt időm átolvasni a kiírtakat, és megakadt a szemem a "Díjmentesen utazhatnak" plakát egyik pontján: Ez a pont nemcsak a BKV-nál aktuális, hanem a MÁV-nál és a Volánnál is. Ezek szerint az 500 millió európai uniós állampolgárok…..
Eltona 2010.10.13 13:46:03
@Kepan:
Igazad van, csak ez most nem erről szól.
Engem minden zavar, ami korrupt, igazságtalan.
Ahogy az előbbi kérdéskört meg kellene oldani (erre nem sok esély van, amíg "politikusaink a szavazat maximálásnak megfelelően nyomkodják a gombokat, nem pedig a társadalmi érdek vezérli őket), ugyanúgy a bűnöző politikusoknak, társadalmat terrorizálló kisebbségi honfitársainknak minél előbb börtönben/munkatáborban lenne e helyük.
Számos magyar híresség a kisnyugdíjasok táborát gazdagítja. A múlt és a közelmúlt sztárjai között akadnak olyanok, akiknek több évtizedes munkásságukat követően 30-50 ezer forintot hoz a pénzespostás. Sokuknak, ha csak ebből kellene megélni, akkor könnyen felkophatna az…..
A hosszú évek során alaposan szétkorhadhatott Roman Polanski szekrénye, mert sorra esnek ki belőle a csontvázak. A korábbi pedofilvádak után most éppen egy egykori modell vádolja a neves rendezőt azzal, hogy 1974-ben egy húzós éjszakán előbb bekábítószerezte, majd…..
Eltona 2010.07.29 16:21:44
@szmoker /segílyes/:

Teljesen egyetértek, a sorrend tetszőleges.
Csak már alkalmazzák valamelyiket.
:::Juci világa::: Déli 2010.07.19 12:36:00
Egy újabb pillanatkép a MÁV haldoklásából: július, péntek, déli egy óra, 36 fok. Tömegek próbálnak lejutni a Balatonra, a Velencei-tóra, a telekre, Tamásiba ugyebár. Környezet- és pénztárcakímélő módon, gyorsan, hatékonyan, elkerülve a dugókat.A MÁV Déli pályaudvarán…..
Több mint egy éve húzódik a MÁV-csoport új mozdonyainak beszerzése, de úgy tűnik, hogy most már nem sokáig. A MÁV igazgatósága csütörtöki ülésén jóváhagyta a 25 Bombardier Traxx villanymozdony finanszírozását, így a mozdonyos leányvállalat, a MÁV Trakció felveheti a…..
Eltona 2009.11.06 08:54:07
@terrer: EGYETÉRTEK! Ha ésszerű beruházást akarnak végrehajtani, akkor a közszolgáltatási személyszállítás igényeit kell figyelembe venni. Tehát további motorvonatokat kellene beszerezni állami kezességgel. A piaci alapon működő, külföldi tulajdonban lévő áruszállító vállalat igényei kiszolgálásához miért kell hitelből mozdonyt vásárolnunk? Van az osztrákoknak elég kihasználatlan Taurusuk.