Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Záporka

1 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy közeledik az önkormányzati választás, úgy bújnak elő a pártok választási elképzeléseit tartalmazó programok. A fővárosban borzalmas különbségek nincsenek a pártok programpontjai között, így szembe ötlik, mennyire változtatni akarnak mindannyian a BKV-n. A…..
Skizotéria Válaszokat kergetve 2009.12.23 08:00:00
Ahogy az előző posztban írtam, a kislány esete után elkezdte még intenzívebben foglalkozni magával a skizofréniával. Volt bennem ezer kérdés, amire még tippelni sem tudtam a helyes válaszokat. Érteni, megérteni akartam a felfoghatatlant, ahogy az idő haladt kérdésből egyre több…..
Záporka 2009.12.23 17:52:01
@szabóZ: Mindig akadnak magukat "nagyon okosnak" képzelők, ez is az internet világa. Te egy vagy közülük :-)
Záporka 2009.12.23 17:52:32
@Anybody_08: Egyáltalán nem.
Záporka 2010.01.17 14:32:48
@a.anami: A te gyerekedről van szó?
Skizotéria Kórházban újra 2009.12.17 09:10:00
Ezúttal minden sokkal gyorsabban ment, mint első alkalommal. A kórnak nem volt ideje elhatalmasodni, és átvenni az uralmat. A bevállt gyógyszer is megvolt, nem kellett terápiát keresni, csak alkalmazni. A bumm-bumm injekciót nem engedtem adni, és nem is volt indokolt. A legfontosabb…..
Záporka 2010.01.17 13:53:09
@a.anami: A szülőnek joga, hogy eldönthesse, meddig vállal felelősséget a gyerekéért, bármilyen problémával is küzd a gyerek.Akkor is, ha a családon kívülállók ezt másképp gondolják, látják.
Záporka 2010.01.17 14:31:46
@a.anami: "Lelketlenségnek tűnhet, de én azt gondolom, van olyan, amikor egy szülő azt mondhatja: elég."

Lehet olyan... de kizártnak tartom, hogy egy szülő, aki valóban annak is érni magát, feladja.
Skizotéria Sikersztori 2010.01.12 08:00:00
Most, hogy a lényeg mögöttünk van már, elárulhatom, felfigyelt esetünkre az országos média. Konkrétan az RTL-től kerestek meg, olvasták a blogot, és riportot akartak készíteni Attilával. Be kellett volna menni a tévébe, de erre nem volt hajlandó. Nem értette a dolgot: -semmi…..
Záporka 2010.01.15 19:03:24
@fényeske: Egy bejegyzést megérne az az eset is, amikor elolvasta az 5. Sally-t.
Skizotéria Kutyaterápia 2010.01.14 08:00:00
Mikor nagyhirtelen sokat voltam egymagam, (a férjem elköltözött, Attila éjszakára járt dolgozni) bizony fölmerült bennem, hogy akár félhetnék is otthon egyedül. Gondolkodni kezdtem egy állaton. Volt már kutyánk, a fiam gyakorlatilag vele nőttek fel 12 évig, de mikor elpusztult…..
Skizotéria Takarító Ő 2010.01.06 08:00:00
"A munka a legjobb szer ahhoz, hogy ne gondolj a nyomorúságodra" -mondta Beethoven, és az biztos, hogy nem egészséges, ha valaki huszonévesen otthon ül, és nem csinál semmit. Úgy gondoltam Attilának is jót tenne, kicsit kimozdulna, emberek közé menne, felelősségérzetet…..
Záporka 2010.01.06 15:52:12
@fényeske: Kényszeres esetleg, de ez nem jelent képzetet is.
Záporka 2010.01.06 16:34:40
Pár évvel ezelőtt volt egy barátom, fél évig tartott a kapcsolatunk.
Kiemelkedően intelligens volt, hihetetlenül jókat beszélgettünk, színházba mentünk, élveztem a társaságát, megismertem a családját, Őket is megkedveltem.
Hónapokig minden rendben volt, majd az utolsó hónapban "változni" kezdett... és elmesélt dolgokat.Furcsán nézett és őszintén meg kell mondanom, félni kezdtem Tőle.

'Ült a kocsijában, ment hazafelé a sztrádán, telihold volt, olyan gyönyörű, félre kellett állnia az autóval, hogy csodálhassa és a végén szeretkezett vele.'
'Úton volt hajnalban, egy épületnél megállt, mert úgy gondolta, ott dolgozik, de be volt zárva. De azt érezte, Neki most muszáj dolgozni, ezért addig járt az épület körül, amíg olyan ablakot nem talált, amin be tudott mászni. Megkereste az irodáját és elővette a papírokat, amikkel dolgozott. De ekkor megtalálta a biztonsági őr és letartóztatták, de másnap ment érte a tesója és kihozta.'
'Hangok szoktak beszélni hozzá, tudja, hogy van egy másik hely a földön kívül, ahol szintén létezünk.'

Mire ezeket és még hasonlóakat, amikre ma már nem emlékszem vissza, teljesen megváltozott, már nagyon féltem Tőle. Kértem, hagyja el a lakásomat. Ez volt az, amire nem volt hajlandó. Én viszont nem mertem együtt lenni Vele akkor, próbáltam ismerősöket felhívni, jöjjön valaki és segítsen, mert rettegek, de senkit nem értem el.

Eltelt egy újabb óra, amikor azt mondta, ha most lefekszem Vele, utána azonnal elmegy.
Mivel ezt nem tettem meg, csak ült tovább meredten, mozdulatlanul.

Ráncigálni kezdtem és magam próbáltam kitenni, de mintha hirtelen háromszorosára nőtt volna a súlya, megbillenteni sem tudtam.A végén annyit értem el, lecsúszott a földre, de ott sem mozdult, abban a pozitúrában maradt, ahogy leesett.

2-3 órával később, ami nekem egy örökkévalóságnak tűnt, minden átmenet nélkül felpattant, vette a kabátját és elment azonnal.

Korábban úgy volt, aznap este buliba megyünk az Ő barátaihoz. Én a történtek után nem mertem otthon maradni, barátokhoz mentem. Délután csörgött a telefonom, Ő hívott. Nem vettem fel. Legalább tízszer próbálkozott, majd üzenetet hagyott, nem érti, mi van velem, csak nem felejtettem el az esti bulit. A barát, akivel voltam, szintén ismerte Őt, felhívta, hogy hagyjon békén az előző éjszaka után. SEMMIRE nem emlékezett.

Mikor kissé lehiggadtam, felhívtam és megmondtam Neki, nem szeretnék soha többé találkozni Vele, felejtsen el engem, vége.
Ez volt az, amit nem volt hajlandó elfogadni.
Hívogatott, követett, a lakásomhoz jött és be akarta törni az ajtót. Soha nem felejtem el a rettegést, mait éreztem.Ültem a sötétben és zokogtam félelmemben. Édesapámék épp akkor hívtak fel telefonon, nem értették, miért suttogok. Nagyjából, Őket ne ijesszem meg, elmondtam. Apukám azonnal át akart jönni, de azt mondtam, ne tegye. Féltem, megöli a srácot, ha átjön és féltem atttól is, nehogy Neki legyen valami baja, hiszen már nem volt fiatal. de tudta,. értem bármire képes lenne.
Végül egy barátnőmet sikerült elérnem, aki hívta a fiát és a Lányát, annak a barátját és így eljöttek hozzám
Nem mertem kilépni a folyosóra sem, amíg a fiú nem ment végig és nézte meg az összes ajtómélyedésben, nincs-e ott.

Az Ő apukája is megkeresett, tőle tudtam meg, a Srác gyógyszereket szed, amit egy ideje abbahagyott. Kérte, próbáljak megbocsátani, de bennem csak a rettegés volt, képtelen voltam.
Előfordult, hogy összefutottunk társaságban, amikor megláttam, azonnal émelyegni kezdtem és kiment alólam a talaj. Egy év kellett, mire lecsendesedett bennem a rettegés Tőle.

Később egyszer (emberek között) leültünk beszélgetni.
Akkor Ő is elmondta, az volt a baj, nem szedte a gyógyszereit és bocsánatot kért.
Ma már nem félek Tőle és csak most gondoltam arra, talán Ő is Skizofrén lehetett.
Záporka 2010.01.06 18:09:06
@csib: Még a sportot sem űzheti úgy, ahogy szeretné és a tudása engedné is. :-(
Varánusz Balhorog karácsonyra 2009.12.23 09:13:00
Néha nem értem a nőket. Hogyan képesek olyan irracionális döntéseket hozni, amiről tudják, hogy jó nem lehet? Mikor már nem keresik a bajt, hanem megtalálás, eldobás után újra visszaveszik maguk mellé. Van egy lány, -illetve ma már asszony,- akinek története felfoghatatlan…..
Záporka 2009.12.23 16:15:01
Csak egy gyáva és alamuszi férfi üt meg egy nőt.@TheDevil: Abszolút tökéletes megoldás:"soha nem ütöttem meg nőt, pedig volt részem gazdagon olyan helyzetekben, ahol "kijárt" volna, de inkább csöndben odébb álltam, vagy mondtam egyetlen tőmondatot. Az sokkal jobban tud fájni néha."
Ahogy telt az idő és Attila állapota ha lassan is, de javult, néha megengedtem magunknak azt a "luxust", hogy kipróbáljunk régi dolgokat. Ilyen volt a vezetés is. Mindkét fiamnál ragaszkodtam hozzá, amint lehet megszerezzék a jogosítványt. Sikerrel levizsgáztak mindketten,…..
Záporka 2009.12.23 16:07:24
@hapsychotic: Ne magadat nézd!
Olyan szülők is vannak, akik elfogadják a gyereküket olyannak, amilyen.
Sajnálom, hogy te nem találtál megértésre. :-(
Skizotéria Vissza a társadalomba 2009.12.15 09:00:00
Hazaértünk, és Attilát szépen fokozatosan igyekeztünk visszailleszteni a hétköznapi életbe. Ő lassan mozgott, bizonytalan volt, kiszámította minden mozdulatát. Nem értettem, miért? Azt hittem a gyógyszerek hatása a lelassulás, a kórházban töltött hónapok és kezelések sem…..
Záporka 2009.12.15 22:02:30
@Art Mooney: "Rendszerint genetikai problémára vezetik vissza az orvosok de előidézője lehet egy sokk hatás, immungyengeség, agyrázkódás, drogfogyasztás,
hepatitisz elleni védőoltás."
Skizotéria Hazafelé 2009.12.14 08:00:00
Ahogy ballagtunk hazafelé, furcsa érzésem volt az örömködés mellett. Mintha valaki követett volna. Figyelő tekintetet éreztem a hátamban, néha megborzongtam tőle, kirázott a hideg. Fogalmam sem volt róla, mi lehet ez. A mit sem sejtő oktalanok boldogságával tartottam hazafelé. Azt…..
Záporka 2009.12.14 13:18:29
@mkuk: Abszolút félreértették a segítő szándékod, ne légy dühös fényeskére! Ő csak azt szeretné, ha bárkinek volt/van/lesz a családjában skizofrén, ne adja fel azonnal.
Olvasom a Tiger Woods körül kialakult helyzet utórezgéseit, és bevallom, nem értem. Mi késztet valakit arra, hogy szexuális igényeit kielégíteni nem tudó párral lépjen házasságra? Tegyük le magunk mellé a kialakult sztereotípiákat egy pillanatra, és merjük bevallani mennyire…..
Záporka 2009.12.13 16:01:53
@vagyok, aki vagyok...: Igen, igen és igen. Ha két ember egészséges és valóban együtt akarnak élni, nem csak egymás mellett, igen, el kell válni. Előbb-utóbb a két fél valamelyike "külső megoldást" fog keresni, mert a szexre szüksége van. Jobb, ha folyamatosan megcsalja a házastársát??? Kétlem. Ha megszűnt a szexuális vonzódás és bármit tesznek, nem tudják előcsalni, jobb, ha elválnak, mintha lakótársként élnek együtt, de a gyönyört máshol keresik. Még akkor is, ha a szeretet él.
Záporka 2009.12.13 17:25:01
@Fabius: Valóban nem kell. De úgy gondolom, bármilyen kapcsolat vége a félrelépés lesz, ha nincs szex, már ha egészséges mindkét fél. Minek ezt megvárni?
Varánusz Péntek esti szemfolyató 2009.12.11 21:18:00
Csináltam valamit ma este, ami maximum feladványnak lett jó :-)) Vajon mi lehet ez? Ezúttal bónusz vállalom, kirakás után anyázni ér :-D   provided by flash-gear.com  ..
Mai habkönnyű borzongás ;-) Ki ő?   provided by flash-gear.com  ..
Skizotéria A kórral szemben 2009.12.10 01:23:00
A legelső amit tettem, hogy én magam igyekeztem a lehető legtöbbet megtudni erről a betegségről. A skizofrénia gyógyíthatatlan, súlyos elmezavar. A fiúkat 17-23, a lányokat 20-25 évesen támadja meg a hormonális változások alatt. Többnyire, de nem minden esetben. Az orvosok…..
Záporka 2009.12.10 20:08:22
@fényeske: ... és ezért mondhatom el, eddigi életem legjobb, ha nem az egyetlen igaz barátnője Te lettél!!! :-***
Varánusz Ájláv fotósopp 2009.12.10 15:19:00
A játékínség elkerülésére fogadjátok szeretettel. provided by flash-gear.com  ..
Másnap beleegyezett, és elmentünk az orvoshoz. Teszteket töltetett ki vele, beszéltette, de egyről a kettőre nem jutott. Hetente kétszer jártunk foglalkozásokra, ám a helyzet javulás helyett csak romlott. Már nem csak két személyiség váltakozott Attilában, hanem egyre…..
Varánusz Rádiót hallgatni jó! 2009.12.07 13:33:00
Nem szól ugyan sokat, szeretem a csendet, vagy ha mégis dúdolni támad kedvem, inkább saját válogatást teszek be. De a kocsiban, amíg reggel szétdobálom a gyerekeket, aztán délután begyűjtöm őket, állandóan megy; általában MR2 vagy Jazzy. A többi kereskedelmi csatornát…..
Lehet számszerűsíteni mennyit ér ma bármilyen sportágban országodat csapatkapitányként képviselni? Én már Gera távozását a focistáktól is értetlenül néztem, de úgy gondoltam, egy hisztis primadonnával kevesebb, na bumm, és akkor mi van? De Nagy László, (a férfi kézilabda…..
Záporka 2009.12.08 18:02:22
@Krajcs: A legértelmesebb pedig megtanulja rendesen értelmezni az olvasottakat :-)
Varánusz Vasárnapi vigyorgó 2009.12.06 16:49:00
Ne maradjatok játék és kacagás nélkül ;-) A feladat összetett, ám a kérdés csupán annyi, ki van a képen? :-)   provided by flash-gear.com  ..
Záporka 2009.12.06 17:21:38
Varánusz Úttörőtábor 2009.12.04 11:30:00
Pontosan nem tudom mire lesz ez jó nekünk, de faragtam varánusz közösséget. Mindössze annyi a kérés, hogy aki rendszeresen (heti több alkalom) olvasgat minket, ráadásul nem szégyelli, az csatlakozzon itt jobb oldalt ;-)..azok is akik nem kommentelnek csak olvasnak, fogjuk fel amolyan…..
Záporka 2009.12.04 15:52:35
@Vorg a Halhatatlan Báró: Zánkán? :-)
Tényleg, jelvények nekem is vannak :-)
Varánusz A skizofréniáról 2009.12.04 02:37:00
Szomorú az apropó amiért napirendre került ez a betegség. A pécsi eset ismét a köztudatba dobta, most csócsálja a közvélemény egy darabig, aztán mivel minden csoda három napig tart, ismét elfelejtik. Pedig nagyon is aktuális volna érdemben foglalkozni vele. Sokkal alaposabban és…..
Záporka 2009.12.04 19:26:38
@Vorg a Halhatatlan Báró: Olyannyira ráfogják, hogy amikor a kérdéses fiút elütötte egy busz, kórházban ellátták, majd a pszichiátriára vitték, tán még le is kötötték, ha jól emlékszem, nehogy kárt tegyen magában, pedig esze ágában nem volt. Akkor is az anyja volt, aki nem hagyta.
Záporka 2009.12.04 20:28:20
@fényeske: Szia Felim :-)))
Isten hozott itt!!
Záporka 2009.12.06 09:10:49
@fényeske: Gondoljunk arra is, hogy ezek az emberek akkor is tudjanak boldogulni, ha mi netán már nem leszünk.