Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klíma kommandó

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este a rendorrobotok annak rendje es modja szerint kipakoltak Christianiat, ahol tobb ezer ember bulizott volna bekesen. A kozponti satorban Hardt, Klein es fokepp a CJA (Climate Justice Action) karizmatikus szonoka, Tadji Muller eloadasai arrol szoltak, hogy kik…..
  Világ parasztjai egyesüljetek   Tegnap a Via Campesina nemzetközi parasztmozgalom demonstrációt tartott Koppenhága belvárosában. A demonstráción a beszédeket az Európai Parlament képviselői, Latin-Amerikai országok parasztmozgalmainak a vezetői tartották, az…..
This is what democracy looks like...Képek ITT : LMV.HU Az index címlapján tegnap a következő cikk szerepelt a tegnapi koppenhágai megmozdulásról: „Törtek-zúztak a felmelegedés ellen”. A szövegben kacifántos fordulatokkal, mint „huligánok” vagy „a…..
A tegnapi nap a civil erődemonstráció jegyében telt. Délelőtt kék esőkabátos tömeget képezve árasztjuk el a belvárost, „elmosva” a klímaváltozásra adott rossz válaszokat. A felvonulók hihetetlen kreatívak: óriáshóember, zsinóron rángatott politikusbábok,…..
Klíma MA. És holnap? Az åradat 2009.12.12 23:25:00
Szåzezer ember vonult fel ma Koppenhåga utcain azert, hogy a Klima Igazsågossåg (Climate Justice) azonnali megvalósulasat køveteleje a tøketlenkedø, pænzhajhåsz politikusoktol.Az åradatot a Føld baråtai Mozgalom szervezte, jelen volt mæg az eurøpai zold pårtok majd…..
Interjút készítettünk egy neve elhallgatását kérő kormányszakértővel, aki részt vesz a magyar delegáció tagjaként a koppenhágai klímatárgyalásokon. Megkérdeztük a jelenlegi rendszerről, a koppenhágai találkozón születendő megállapodásról, az alternatívákról,…..
Miért is ne lenne az, hiszen azért fizetik. Nevetségesnek ható kicstári optimizmusával tovább erodálja az ENSZ komolyságát a klímakérdésben. Valójában nagyon úgy fest, hogy az alternatív találkozónak, jóvel erősebb napirendje van, mint a "hivatalos" találkozónak.…..
Alább közöljük Naomi Klein írásának fordítását. Naomi a No Logo könyvével a globkrit mozgalom egyik fő arccává vált. Figyelnek a szavaira, nem csak a zúgolódó tömegek, de a bársonyszékeiket féltő politikusok és vállalat vezetők is.  Koppenhága: A felnőtté…..
végtelen_égbolt °° geometria 2009.10.20 16:38:55
 ..
Klíma kommandó 2009.11.19 20:34:00
A Föld. Ez a körülbelül 4,5 milliárd éves élő szervezet, ahol az Élet kényes bio-geo-kémiai egyensúlynak köszönhetően alakult ki, ahol nem kevesebb, mint 10 millió, de lehet, hogy 50 millió faj él, köztük az ember is, a történelem legnagyobb humanitárius és a…..
Szeretettel meghívunk 2009. november 30-án hétfőn, 19 órára az Artemisszió Alapítvány   KLÍMA KLUBESTJÉRE Program: 19-20 óráig a dániai Krogerup népfőiskolán megrendezett nemzetközi Klímakövet Kurzus résztvevőinek előadása 20-21.30 óráig: A Hülyeség Kora c.…..
 A HVG úgy tűnik ráérzett, hogy a következő évtized meghatározó témája a klímaváltozás lesz, ezért újabb átfogó elemzést adott közre a legutóbbi számában. Ha így halad a HVG, megkaphatja év végén a klímabarát újság címet is ;)Az elemzés rámutat, hogy az egyre…..
Az ökoforradalom prófétája meglátogatta kis hazánkat.A HVG interjút is készített vele:hvg.hu: Professzor úr, ön annyira okos! Hogyhogy nem kapott még Nobel-díjat?Dennis L. Meadows: Környezetvédőknek nem szoktak Nobelt osztogatni. Al Gore volt amerikai alelnök megkapta, de ő…..
Vagy legalább csak egy kicsit kevesebb húst kellene enned. Egy brit tudományos kutatás szerint a flexitáriánus menüre való áttérés sokat segíthetne a klímavédelemben. Ennek a majdnem-vega tápálálkozási módnak lényege, hogy követői bár leginkább növényi…..
 Köszönjük a Kétfarkú valóságteremtőknek. ..
"Az értékőrző hagyománytisztelet szándékától vezetve, a város évszázadok során formálódott és kialakult jelképeiről, azok méltó alkalmazásáról" - így kezdődik a város új rendelete, amely Kecskemét címerének, zászlajának és a "Kecskemét" szónak…..
Klíma kommandó 2009.11.11 13:34:30
@Udo von Raumschiff: Profit érdekű társaságoknál érthető a bRend védelme. De egy csóró nyugger szervezetet miért szorongatnak párezer forinttal?
Azt mondják ugyanis, hogy az ő engedélyük kell ahhoz is, hogy akár egy ilyen blog megszülethessen.Hát lófaszt...
Klíma kommandó 2009.11.11 13:31:28
 "Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel létrehoztuk őket." Albert Einstein   A klímaváltozás a nyakunkon van. Az eddigi megoldások (Kiotói protokoll) csak tovább gerjesztették azt a folyamatot, ami okozta az eddigi hatásokat. A…..
Kelj fel és táncolj! Meddig várunk még? Fogjunk össze! ..
 Az idei nemzetközi blog action day témája a klímaváltozás volt. Az akcióra 156 ország 13 600 bloggere jelentkezett. A Fehér Háztól kezdve, a magát klímabarátként bemutató Egyesült Királyságon keresztül, a legnagyobb zöldszervezeteken át, a Koppenhágára szervezkedő…..
 A Föld klímája drasztikusan megváltozik rövid időn belül. Ennek az okai közt fő helyen szerepel az ember tevékenysége. Az emberi lézetés körülményei meg fognak változni. A világ vezetői viszont nem tudnak megegyezni a politikai változtatás közös irányában.Ez a blog a…..