Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Midnight Run

0 bejegyzést írt és 1237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási pofont kaptak a kormányváltásban reménykedők tegnap, az újabb kétharmad még a kormányközeli kutatóknál sem volt benne a pakliban. Kommunikációs szinten is előkészítették a sima győzelmet, nagyon úgy tűnik, hogy még a fideszesek is meglepődtek az arányon. Előre tehát nem látta szinte senki,…..
Midnight Run 2022.04.05 10:10:55
@accountant050915: Én is egy 2 millió körüli multis vagyok. Pontosan tisztábba is vagyok ezzel, amit mondasz. Rá is költöm a gyerekeimre az adókedvezményből maradt összeget, hogy ne csicskák legyenek, hanem a szellemi fölényükből adódóan bármilyen rendszerben ők legyenek a főnökök. Sajnos mindent nem tudok elkerülni, ha elüt egy autó, engem is ebbe a szar állami egészségügyben fognak ellátni.

Sajnos a többség tudatlan, tanulatlan és emiatt megvezethető. Ez egy ilyen ország volt mindig is, és sajnos ahogy látom, ilyen is marad. Észak-Balkán.
Az orosz-ukrán háború komoly ideológiai zűrzavart okozott a Fidesz táborán belül, Orbán Viktor pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy hívei számára a kérdőjelek kiegyenesedjenek. A fő problémát az jelenti, hogy lassan egy évtizede mást se hallanak a Fidesz szavazói a kormányfőtől, minthogy…..
Midnight Run 2022.03.06 21:12:09
@a nagy hohohorgász:
Senki nem akar oda menni, az ellenzék se. Viszont segíteni lehetne az ukránokat, hogy leverjék az agressziót. Csak mi még mindig azt hisszük, hogy Putyinnal jó viszonyba kell lenni, sőt segget kell nyalni. Az a rohadt IIB kémbank is még itt van. Az mossa itt a lóvét Vityáéknak?
Meglehetősen irracionális társadalmi rendszer épül ki nálunk. A kormány élelmiszerár stopja az önkény nyilvánvaló jeleit mutatja, és sok sebből vérzik. 1.Nem olyanok hozták a rendeletet, akik járnak bevásárolni Én pedig szoktam járni, minthogy más családtagokkal szemben jelenleg nincsenek…..
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
Midnight Run 2021.12.12 18:37:10
@Fritz Gerlich: Sajna a magyarok jelentős része alacsony szellemi szinten van, hogy ezt felfogja.
És hát őszintén, a mai magyar gazdasági modellen, ami olcsó összeszerelő üzemet jelent, nem is kell ennél több humán erőforrás beruházás. A gond, hogy ezzel lemaradunk nemcsak Nyugat-Európához képest, hanem a közvetlen régiónkhoz is viszonyítva.
Noha sokáig kérdéses volt (és még így sem lett egyszerű), de azért idén nyáron csak sikerült Susanéknak ellátogatni Magyarországra. És megérte, mert nagyon kellemes emlékekkel gazdagodtak és még az is kiderült, hogy (mint írja), „amikor már nem „lebegünk” két világ között, amikor már el tudjuk…..
Midnight Run 2021.09.15 11:34:25
@Congeria:

Ezt kb. minden nép el szokta magáról mondani, hogy ők rendkívüliek, különlegesek, a nyelvük is fantasztikus és különös gondolkodás jellemzi őket. Minden népnek van kiválasztási története is.

A helyzet, hogy ebből gyakorlatilag semmi nem igaz. Mi magyarok nem vagyunk különlegesek. Pont ugyanúgy működünk, mint bárki más. A nyelvünk sem annyira különleges, mert a türk nyelvekben és a japánban is van hasonló megoldás - a ragok a szavak után jönnek - mint nálunk.

Szerintem ez a torz felfogás rengeteg kárt okoz, bár éppenséggel használhatnánk jóra is.
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
Midnight Run 2021.07.14 09:22:34
@G. Nagy László:
Mondjuk azt a pár száz emberkét, aki ezt a dolgot gerjeszti, ki lehetne emelni a tömegből. Be lehet azonosítani azt, aki molinot tett ki, meg aki huhogott. Nem bonyi. Nyilván az angoloknak is van még feladatuk. Ha van eszük, levonják a következtetést.
Midnight Run 2021.07.14 09:36:16
@Ekrü: Ezzel egyetértek. Szijjártó úr - ha már felszólalt az ügyben, szerintem feleslegesen - sem az UEfát kellett volna kommunistáznia. Hanem elmondani, hogy miért érzi túlzottnak a büntetést, mi lett volna reális és mit tesz az ország és az MLSZ, hogy a jövőben elkerülje ezt és a helyzet megoldódjon.
Midnight Run 2021.07.14 09:54:31
@MEDVE1978: Ezzel én is egyetértek. Nyilván képmutató ez, de sajnos az őszinteséget nem tudja 100%osan elfogadni a világ.
Értelmes országok meg nem mennek fejjel a falnak. Egy molinóval kevesebb lett volna kitéve, attól még jó meccs lett volna jó hangulattal.
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
Azért én se gondoltam volna, hogy áprilisban ugyanazt a címet lehetne adni egy posztnak, mint február végén. Orbán úgy döntött: tomboljon a vírus, emberélet nem számít. Mert mi is történt azóta? Brutálisan terjedő brit mutáns mellett heteket késett a szigorítással, erről akkoriban többször írtam.…..
Midnight Run 2021.04.11 23:54:41
@nincs1agy: Ezzel több probléma is van. Egyrészt ma már legalább 90%-os beoltottság kéne a nyájimmunitáshoz, tehát a gyerekeket is be kell oltani, ahol erősebb az ellenállás. Kettő, vita van arról, hogy kínai orosz vakcina elfogadható-e máshol. A kínai gyenge hatékonysága miatt - lásd ma a kínai vezető nyilatkozatát - igencsak kérdéses. Három számomra nagyon életszerűtlen, hogy mondjuk egy étterem vagy bolt kidob egy vevőt, mert nincs oltási papirja. Ilyen kényszerítést meg kehetne csinálni, ha a társadalom 10% ellenezné az oltást. Nálunk viszont ez inkább 30-40%. Mi nem Kína vagyunk, ahol a nép elfogadja a központi ukázt, mert hísz a pártban vagy a retorziótól.
Onlinemarketing blog Nyitnikék 2021.04.08 09:58:30
Itt a tavasz, és tegnappal olyan üzletek, szolgáltatások is kinyithattak, amelyek eddig nem. Ez jó a hír gazdaságnak, és főleg jó hír ezeknek a szolgáltatóknak. Ugyanakkor a szabályozás némileg szigorodott: az üzletbe 10 négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat. Az ilyen nyitások mindig hoznak…..
Midnight Run 2021.04.09 10:00:51
@Kivlov: Ez sajnos nincs így. Ha ismét túlterhelik a kórházakat, akkor megint le kell állítani az országot. A rendszer kapacitásai pedig csökkennek, a dokik és ápolók lefáradtak, depressziósak, sokan elhagyják a pályát.
Egy-két év és szinte csak magán egészségügyi ellátás kaphatsz. Akinek nincs pénze, annyit is ér, vagyis nem kap, csak egy nagy lóf**t, ahogy Lázár is megmondta.
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Nemrég kísérletbe fogtam, időlegesen felfüggesztem a kávé ivást. Az indokokról az előző írásban beszéltem. A lényeg, hogy folyamatosan figyelem magam, szomato-fókusz gyakorlatokkal igyekszem felfejteni, mi lehet az oka a kávéhoz való szenvedélyes ragaszkodásnak. Az továbbiakban az első napok…..
USA OFF, a nap, amikor a modernkori demokrácia meghalt! Európából nézve blazírt nyugalommal néztem mindig is mi történik az USA-ban. Tetszett a gyakorlatiasságuk, profizmusuk, önbizalmuk, erejük, de dühített az álszentségük, a mindent a profitnak alárendelő szemléletük, a történelmükben…..
Midnight Run 2021.01.07 09:20:46
@midnight coder: Trump bőven adott ehhez alapot. Ez az ember egy nárcisztikus bunkó, ráadásul nem felvett szerep, ez maga.

Egyébként meg kell egy kis baloldaliság is, hogy emberséges maradjon egy rendszer. Mondom én, aki egyébként a kapitalizmusban és a liberalizmusban hisz. De amikor az amerikai barátom - akinek egyébként jó munkahelye, évi 100 ezer dollár feletti jövedelme és nagyon jó biztosítása van - panaszkodik nekem, hogy egy háziorvos meglátogatása neki 140 (!), igen száznegyven dollárjába kerül, ami csak az önrész, nos akkor elgondolkodom, hogy tényleg jól csinálják-e a dolgokat. Mert az nem normális, hogy 70 millió ember nem jut orvoshoz, 50 millió nélkülöz egy olyan helyen, ahol a kaja felét egyébként kidobják.
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
A vírus hatására virágzásnak indulhat az éjszakai vonatozás? Vajon az angliai magyarok is élvezhetik? Hajlandóak vagyunk-e egyáltalán átszállni?..
Midnight Run 2020.12.15 12:18:22
@Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere: Két oka van szerintem a különbségnek. Egyrészt valóban a repülésen nincs megfelelő adó - a kerozin gyakorlatilag adómentes, se áfa, se jövedéki.
Másrészt az EU-n belül nincs egységes vasúti szabályozás. Például a mai napig nincs megállapodás tudtommal, hogy milyen szabványok mellett legyenek ezek a nagysebességű vonatok. Mindenki a saját országát és territóriumát védi. Már régen nem nemzeti vasút rendszerek kellenének, hogy legyenek.
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
Midnight Run 2020.11.02 11:00:36
Sajnos nem a legjobb a mi és a kormány helyzete.

Így látom röviden: mivel a kormány nem akar/tud pénzt adni arra, hogy megsegítse a gazdaságot, ezért Viktor a végsőkig ki fog tartani a korlátozásokkal szemben. Egyébként ezt akarja a nép is, mivel nem sok segítségre számít a kormánytól, sem a rokonoktól, sem a munkaadójától, tartalékuk sajnos nincs. A vírustól is van félelem, de mivel tavasszal túl sikeres volt a védekezés, ezért ez lejjebb került a listán. Ma az emberek az anyagi leromlástól sokkal inkább tartanak, mint hogy belehalnak/rokkannak a vírusba. A pesti elit persze más, ha van egy anyagi alapod, másként látod a világot. De a vidék és vagy a peremkerületek teljesen mások.

Ez egyébként megágyaz egy tökéletes katasztrófának. Szerintem max. 1-2 két hét és nem lesz kapacitás az egészségügyi ellátó rendszerben. Kíváncsian várom, hogy miként reagálnak az emberek, ha a TV-ben a bergamói képeket látják. Lesz-e ennek politikai következménye? Kezdenek az orvosok/nővérek is kifáradni.

Ami nagyon negatív szerintem, hogy Viktorék pár intézkedést már rég tehettek volna, amivel csökkentik a felfutást, de még nem okoznak nagy gazdasági kárt. Pl. tömegrendezvények tiltása (focimeccsek, színház, edzőtermek, szaunák, uszodák stb.), egyetemeken online oktatás, idősek nagyobb védelme, tesztkapacitások kiépítése, kontaktkereső csapatok, egészségügy megerősítése rendkívüli covid pótlékkal, éttermek korlátozása. Ehelyett tagadás, lefitymálás, figyelem elterelés. Én ezt egy politikai bombának látom.

Szerintem Trump bukásának is ez az oka, de majd szerdán meglátjuk.
Midnight Run 2020.11.02 12:36:23
@Külsős: Az, hogy ez politikai bomba lesz, azt nem lehet tudni. Viszont érdekes, hogy a nagy populista vezetőkkel megáldott országok (Bolsonaro Brazíliában, Lukasenko Belorussziában, Erdogan, Putin, Trump) a lehető legrosszabbul kezelik azt a krízist szemben a liberálisokkal, akik - legalább is ebben a kérdésben - szerintem lényegesen jobban állnak.

A lenézett és demokratikus Németország példásan kezeli a válságot. Új-Zélandon alig van fertőzött, Ausztráliában nincs új eset. De Kanada is sokkal profibb, mint mondjuk az USA. Pedig ezek nem kicsi országok a maguk nevében.

Lukasenko ellen részben emiatt mennek ki az utcára, Erdogan rendszere is gyenge, mint a harmat és saját tapasztalatom, hogy a fiatalok Putyint rendszerét sem szívlelik. A kérdés, hogy mennyire lesz ügyes a politikai vezetés és viszi el a publikum érdeklődését. Lesz-e politikai ellenfél, kap-e az ellenzék külföldről támogatást. Meglátjuk.
Midnight Run 2020.11.02 12:50:08
@John Doe3:
Szerintem az a vakcina kérdés nagyon fel van nagyolva. Ahogy az angol mondja, ez egy kicsit olyan "wishful thinking", azaz azért hiszek benne, mert szeretnék hinni benne.
Több külföldi szakmai elemzést és cikket olvastam a témáról és a következő jött le:
- Koronavírus ellen soha nem csináltak még vakcinát, ez nem egy egyszerű folyamat. A hatékonysága is kérdéses, simán lehet, hogy évente 2-4x alkalommal kell oltatnod magad, hogy valóban hatékony legyen.
- Ha lesz is vakcina, tömeges mennyiségben 2021 vége előtt nem készül el, tehát hozzánk 2022-re ér el az oltás.
- Ez a drága vírus még ráadásul mutál is, a kérdés, hogy találnak-e olyan megoldást, ami mindenre jó, vagy egy folyamatos küzdelem lesz az ember és a vírus között.

Nekem az az érzésem, ami persze lehet, hogy szintén csak egy pesszimista "wishful thinking" típusú gondolat, hogy ez a koronavírus olyan lesz, mint az influenza, vagyis endémiává alakul. Itt marad velünk, jó esetben olthatjuk magunkat évente vagy fél, negyedévente.

A világ pedig mindig változik, nem lesz ugyanaz a világ utána, mint előtte volt.
A miniszterelnök arra a kérdésre kereste a választ a Magyar Nemzetben minap megjelent esszéjében, hogy mit tehet Magyarország a nemzetek feletti globalizmus fenyegetésével szemben, amelynek az ideológiája a nemzeti-vallási és családi közösség állítólagos felbomlasztására szolgáló liberalizmus? A…..
Midnight Run 2020.09.24 08:06:44
@MAXVAL birсaman közíró: Ez egy rossz összehasonlítás. Sokkal inkább hasonlítsd össze az NDK életszínvonalát a mostani egyesülés utáni keleti német tartományok életszínvonalával.

Sokkal magasabb. Az egy más kérdés, hogy a keleti német a nyugati német életszínvonalával veti össze magát, ami alacsonyabb, és ez frusztrálja őket.

Én még mindig sokkal inkább nyugati kizsákmányolást szeretnék, mint keletit. A nagy István királyunknak volt esze és nem a bizánciaktól kért koronát, hanem a progresszív nyugattól. Az ezeréves tapasztalat, hogy jobb, ha a nyugatnak vagyunk a gyarmata, mint a keletnek. Más opciónk nincs, függési viszony van, amit Orbán sem fog soha megváltoztatni, bármennyire erőlködik is.
Midnight Run 2020.09.24 08:44:07
@MAXVAL birсaman közíró:
Miért, a keleti bejött? Te inkább visszamennél mondjuk a 80-as évek életszínvonalára?

És egyébként mi az alternatívája egy relatíve kisméretű országnak Európa közepén? Bezárkózás - láttad, mit okoz kéthavi leállás egy vírus miatt. Önellátás - mondjuk Észak-Korea, ahol éhínség van.

Próbáljatok egyszer reálisan gondolkodni. Mi a legjobban tesszük, ha csatlakozunk Nyugathoz, erősítjük a Nyugatot és a lehetőségeinkhez mérten a legjobbat próbáljuk kiharcolni.

Mondjuk nekem ebben a vezetőnk pökhendi stílusa nem feltétlenül tetszik, ez hosszú távon nagyon káros. De hát sajnos ebben mi nem voltunk jók soha, nem tudtuk félretenni indulatainkat és tévképzeteinket.
Midnight Run 2020.09.24 09:40:12
@konrada:

Hát attól még, hogy Orbánról már hallhattak (bár ebben is vannak kételyeim), attól még nem lesz jobb az ország érdekérvényesítő képessége erősebb.

Viktorról, mint kis tolvajról ír leginkább a mérvadó sajtó, a szélsőjobb emeli max pallosára.

Egyébként pont a 2015-ös migránsválság kapcsán javulhatott volna a renoméja, mert abban közelebb állt véleményével a nyugati többséghez is, de sajnos a kicsinyessége és az itteni korrupció aláássa a nimbuszát. Nagyon tehetséges politikusnak tartom, de a félelmei és a gyerekkori pszichés elakadások nem teszik lehetővé, hogy valódi feddhetetlen vezetővé váljon.

El fog tűnni a süllyesztőben, mint sok hasonló.
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
A kempingezésnek legalább százéves hagyománya van Európában. Kezdetben a módosabbak választották ezt az utazási formát, később inkább az olcsóbb megoldást keresők körében lett népszerű. Mára a kempingezés mintha reneszánszát élné Európában, a kép pedig teljesen vegyes: a legolcsóbb és legegyszerűbb…..
Akik rendszeresen olvassák a blogot talán emlékeznek még Irénre és Gáborra, akik életük álmát valósították meg, amikor Krétára költöztek. Tavaly ősszel visszatértek Magyarországra, természetesen azzal az elképzeléssel, hogy amint lehet, mennek ismét Görögországba. Nos, az „amint lehet” a koronavírus…..