Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baliquez

0 bejegyzést írt és 2436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A vizes világbajnokság július 14.-én indul. Ez alkalomból néhány napja bemutatták azokat  a formaruhákat, amelyeket a hoszteszek fognak viselni az események alatt. A VB fő grafikai elemei visszaköszönnek a ruhákon, illetve a színválasztás ami még illik a rendezvényhez. Íme itt van a négy fazon-a…..
Szójapácban Japán kések 2012.08.11 19:08:21
      Igazából az összes recept kezdődhetne úgy is, hogy;  "-Végy egy éles kést...", hiszen a vágás, a hozzávalók formai és állagbeli előkészítése egy nagyon fontos alapköve a japán konyhának. Ez részben azért van, mert a Japánban a látványon és a több száz éves alapokon nyugvó…..
Érdekes hajtépés zajlik éppen Bernáth József séf és az RTL között, legalábbis valami ilyesmiről ír a Bors: a séf már nem szerepel az RTL terveiben, amit közöltek is vele, de ettől még továbbra is a Konyhafőnökkel azonosítja magát, és a műsor egykori szereplőivel is haknizott, ami kiverte a…..
baliquez 2016.03.25 13:51:40
@gabest1: Tud róla de azt az ügyet sem tereli jogi útra.
Média 2.0 Átverés a bolti sör 2015.12.03 14:53:46
Hová "fajulhat" egy gasztroblog? Mi kell egy sikeres bloghoz, egyáltalán miben mérhető egy szakblogger sikere? Honnan indult a magyar sörforradalom? Milyen az a Jézus ízü sör? Mennyiben igényel speciális szakértelmet az ételek vagy italok kommunikációja, mint más termékeké? Ezekről is hallhattak az…..
baliquez 2015.12.04 13:41:30
@jet set: az agyonkomlózás még önmagában nem lenne baj, a karakternélküliség viszont az - pörög az IPA, hát főzzünk olyat mint az epe és hadd vakuljon a paraszt, érezze hogy kap valamit a pénzéért. Vagy: főzzünk barna búzasört semleges ízű amerikai élesztővel, majd megmagyarázzuk miért jó az (nem jó). Vagy: főzzünk középszerű lager sört, baszkodjuk bele a hűtőpultban lelhető összes gyümölcsöt, kész a gyümölcssör! Vagy színezzük zöldre a bármit és adjuk el Fukushimával, mert az olyan marha jó vicc (nem az).

A kézművessör tragikus helyzetét mi sem bizonyítja jobban mint a fokhagymássörös médiahack, jóhogynemmár hungarikummá szentelik miközben egy sok évvel ezelőtti sörfőzőkönyvben említik mint (nem feltétlenül követendő) extremitást.

Ami az árképzést illeti, jó lenne ha minőség csak fele olyan jó lenne mint amennyit el mernek érte kérni: nagyságrendekkel jobb sörök kerülnek a világ boldogabbik felén ugyanennyibe.
Nem más lesz az egyik Running Wild With Bear Grylls-epizód vendége, mint Barack Obama amerikai elnök, az adásból pedig az NBC most be is mutatott egy részletet. Obama és Grylls Alaszkába utaztak három napra és a felvételen látható, hogy az elnök megéhezik, ezért próbálnak valami…..
Naponta több száz ember érkezik kis hazánkba. Fáradtan, elgyötörten, kétségbe esetten, gyászolva, űzötten, kisemmizve. Gyerekkel, feleséggel, nagypapával. Menekülnek valami elől és mennének egy jobb, békésebb, normális országba. Nem véletlen, hogy nem mi vagyunk a…..
baliquez 2015.08.01 17:07:11
@aritus: Vatikán Állam számszerűen hány menekültet fogadott be eddig? Gondoltam.. Feri ezúttal bekaphatja a faszom a nagyívű kijelentéseivel együtt.
Addig sírtak a rajongók, hogy kevés a zombi, hogy úgy tűnik, a hatodik évadra az alkotók mindenkit összeszedtek Atlanta környékén, aki él és mozog, hogy csoszogó élőholtakká maszkírozhassák őket. Elképesztően feszült és drámai jelenetekben bővelkedő előzetes ez, és…..
Változni kellene. Az országnak is, de ahhoz a benne élők gondolkdásának változása szükséges. Szerintem. Iszonyú sok dologhoz elképesztően hülye mentalitással állunk hozzá, amihez ráadásul a politika is hozzáteszi a maga beteges dolgait. Meg lehet magyarázni mindent és bármit,…..
baliquez 2015.07.05 13:22:03
@Ortodox: "A magyar gasztro egyébként kurva jó szinten van Európában ár-minőség arányban"
Csakhogy Európában nem az "olcsón kapsz szart" az elvárás.
Élünk, halunk, elmúlunk. Legalábbis a legtöbben. Azonban voltak emberek a történelem során, akik makacsul ellenálltak az elkerülhetetlen körforgásnak. Legtöbbjüket mély tisztelet övezi, vagy szentnek tartjuk őket. Mi állhat a háttérben? Csoda? Tudományos szenzáció? Vagy…..
Két nappal az újranyitása után jártam a 15. Lajosban, azaz pontosabban a Le Louis XV – Alain Ducasse à L'Hotel de Paris-ban (korábban szimplán csak Louis XV), ahol szinte minden átalakult. És gyönyörű lett. Itt indult Alain Ducasse karrierje, itt szerzett 3 Michelin-csillagotm…..
- Vigyázz! Géza őrzi a törvényt. - Persze hogy őrzi. Ha nem őrzi, nem tudja sem a terveinek megfelelően felhasználni, se kijátszani. Bönge, a gyászmagyar és Gyula párbeszéde Szabó Magda Az a szép, fényes nap c. drámájából - 1976     1. „Ocsmányság, amit kérsz, vagy…..
Zenóbia Palacsinta 2015.03.05 05:07:00
Mert miért ne lehetne palacsinta, és miért ne pont szombaton ebédre, amikor február van, és a rohadék február utolsó napja, és nem is nekem kellett megsütni, hanem megsütötte nekem a Loretta, csak ennem kellett és fényképeznem, és feltaláltuk azt a remek módszert a nomakeup…..
baliquez 2015.03.06 10:54:56
@károly szántana: azért egy pakk vaníliáscukor belefér nagyon is, illatosabb lesz tőle, a citromhéj is jó ötlet, frissíti. Vajtól viszont nehezebb, dúsabb hatású lesz a kisült tészta és merevebb ha megdermed, szóval ha vajjal készül akkor még forrón meg kell enni.

Vajjal (vagy szalonnazsírral) a Johnny Cake készül, vastag (tojásmentes) amerikai palacsinta kukoricalisztből, baconnel meg juharsziruppal egész jó, de vaníliafagyival és áfonyadzsemmel is klafa.
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt bő egy hétben önálló életre kelt egy közel két éves poszt, aminek az a címe, hogy Miért költözöm vissza Magyarországra? – és noha volt már ilyen, engem mégis a mai napig meglepnek az ilyen jelenségek. Egy Angliában élő és…..
baliquez 2015.02.02 14:10:03
@maxval bircaman szerkesztő: pár lépéssel arrébb meg 3-at. Kijön néhány raklap túrórudi a különbözetből, házhozszállítással.

Persze ha végre a hanyatló nyugat is felfogná hogy a turulfing értékes konvertibilis valuta mindjárt más lenne a helyzet, kőgazdagok lennénk.
A Bors hozta le az idei villastatisztikák első körét, gondolom lesz majd második is az adás után, de a számokat minden rendes ember szereti, így tessék, ezek a releváns adatok 73 nap eltelte után. Az ugrás után lesz két pucér videó is, nyugi. Ez fogyott: 80 kiló hús, 15…..
Nem biztos, hogy pont nekem kellene a tegnapi X-Faktor adásról írni, mert egyrészt úgy érzem, hogy az elmúlt 100 epizód alatt mindent, de tényleg, MINDENT leírtam már az RTL tehetségkutatónak álcázott showműsoráról, ami le lehetett, vagy le akartam, másrészt pedig a…..
Nem vagyok boldog. Elégedett meg pláne nem. Ideges az igen, de nem feltétlenül azért, amiért Scott M. Gimpl és Robert Kirkman szeretné, nem a vasárnap esti epizód utolsó 10 perce miatt, nem bizony. Hanem azért, mert az írók nem tanulnak semmiből, és ugyanazt a hibát követik el,…..
baliquez 2014.12.04 14:02:35
@colonel Tigh: túl sok felesleges tölteléklelkizés volt, azért felesleges mert már eléggé ki van bontva a mellékszereplők jellemvilága is. Nagyon olcsó megoldás távolbanézős dialógusokkal kitölteni egy olyan sorozat epizódjainak időbeli egyharmadát aminek a váratlan dolgokról kellene szólnia. Sőt, egyértelműen mutatja a forgatókönyv rossz irányát ha a magamfajta laikus tévedhetetlenül megjósolhatja mi lesz a következő jelenetben. Ez egy jó sorozat volt de az utóbbi 3-4 rész nagyon lehúzza a teljes átlagot is.
Összegyűjtöttük a legszebb magyar nőket, akik szerintünk sminkben vagy anélkül is nyugodtan kimerészkedhetnek az utcára, hiszen nem keltenek életre egy madárijesztőt azért, mert reggel nem fejeltek bele a sminktáskába. Liptai Claudia Sarka Kata Tóth Gabi Szabó…..
  A GMO-fagyi visszanyal: a génkezelt haszonnövények – amelyeket évtizedeken át azzal az ígérettel erőltettek rá a gazdákra, hogy kisebb vegyszerfelhasználás mellett nagyobb termést érhetnek el –, kezdenek egészen másképp működni, mint a reklámokban. A gyakorlatban…..
Világszerte óriási üzlet a drog, - egyes becslések szerint éves szinten mintegy  870 milliárd US $-ról van szó.  Jóllehet folyamatosan változnak az erőviszonyok, sőt  hullanak a fejek, - de a mindenkori drog bárók és kartell főnökök elképesztő illegális jövedelmeket…..
baliquez 2014.07.24 20:43:46
@Blogger Géza: már itt is fosod a hülyeséged? Több gyógyhatása van a fűnek mint káros hatása, mondjuk neked nem ajánlanám mert lerí a megnyilvánulásaidból hogy mániás, függőségre hajlamos alak vagy, aki a kisebbségi komplexusát úgy próbálja kompenzálni hogy sok helyen leírja a baromságokat amiben hisz. Nárcisztikus, mániás, idegesítő faszfej vagy.
Letsdosthg! Bazdmeg! 2014.06.25 14:41:54
A kurva életbe! Szóval van ez a dolog, amit szeretünk üldözni, féltjük a gyermekeket tőle, ha egy elegáns vendéglőben vacsorázunk, akkor ódzkodunk használni, viszont ha beülünk sörözni egy kocsmába, akkor nem telik el egy perc sem enélkül. Ez a káromkodás. Mint fanatikus…..
A magyar bulvárugar mai termése: Liptai Claudia a Borsonline-on árulja el tökéletes(?) alakja titkát: a szűk ruhák alá segg- és csöcsemelős fehérneműt visel, ami kordában tartja, amit kell. Az írás persze egy szégyentelen pr-cikk, ami egy fehérneműnek csinál reklámot, és…..
baliquez 2014.06.13 13:53:56
@sanyix: hónaljvágással is meg lehet csinálni, csak sokkal lassabban heged és macerásabb (ebből adódóan drágább) a műtét.
Az egyik még nem kurva, a másiknak kicsi a farka a pörgetéshez, a harmadiknak megmagyarázhatatlan nehézséget okozott az érettségi. Persze ez a nagy merítés ugye, ezek közül egyet sem látunk majd viszont a képernyőn, az tuti. A két videó ettől még atomkemény. …..
baliquez 2014.06.13 13:42:56