Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovacsné

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kovácsné A fekete hattyú 2011.02.28 17:35:00
Avagy: A Hattyúk tava VV Alekosz rendezésében   Felebarátaim, isten bizony nem akartam elrontani senkinek az örömét, én úgy mentem be a moziba, hogy most nekem csodát fognak mutatni. Én tényleg szerettem volna lenyűgöződni. Annyi nagy ívű, felemelő, „ez a világ…..
Kovacsné 2011.03.01 09:32:56
@Franci1969: Vége javítva, köszi!
2007. december 24. „Karácsonykor lesz ajándék, vendégek, Jézuska, meg hopp-hopp lámpa” fogalmazta meg nagyobbik lányom a kedves ünnep rövid  szinopszisát, ebből a „hopp-hopp lámpa” gyengeáramú szakkifejezés az összes villogó csoda összefoglaló…..
Kovácsné Vers a Nyúlról 2010.12.23 15:12:00
Gyermek, ülj most csöndben, s figyelmezz anyádra A Nyúlról lészen szó (kit NEM teszünk a kádba) Gombszem, kajla fül...Jaj, megtéveszt a látszat! Leányom, a nyúl nagyon veszélyes állat.   Szeressük a nyulat, hisz Anya jóbarátja... Ha elszabadul, gyűjthetünk új…..
Kovácsné Karisztori 2010.12.20 14:09:00
 Emlék 2009-ből A karácsonynak azért vannak felemelő pillanatai. A család a nagyszülők, dédikék és az egész finnugor rokonság végiglátogatásást szolgáló egész estés autósüldözésből megtérve végre körbeállja a normannndt fenyőt, amely már gúzsba kötött…..
Kovácsné Terhes társaság 2010.12.18 11:53:00
Kovács és Kovácsné közös kritikája Avagy: Hű de kínos, hű de kínos, hű de kínos, ááááááá   ....hogy kedvenc ifjúkori Voga-Turnovszky slágeremet idézzem. No de indítsuk a kritika ívét valamivel távolabbról. A filmvígjáték műfaj darabjai családi szempontból eddig…..
Kovácsné Megaagy 2010.12.17 11:30:00
A végletekig hűvös és távolságtartó. Mint egy döglött kutya.    És helyenként a szaga is olyan. Pedig maga az ötlet nem rossz, még ha manapság kissé elcsépelt is: mutassuk be a szuperhősös mesét a nagybetűs Gonosz oldaláról. Ha egy olyan pökhendi feltörekvő kis…..
Akkor most ez mi ez?   Van egy generáció – gyakorlatilag egyetlen egy – amelyiknek szinte minden tagja tudja, mit jelent az, ha Rahan megpörgeti a csontkését. Ez az a generáció, amelyik francia képregényeken nőtt fel, és bensőséges viszony fűzi az összes tébolyult…..
Kovácsné Gru 2010.12.15 10:46:00
A film, ami ARANYOS. Csupa nagybetűvel.   Szomorú, de így van: öregszem. Alig egy évvel ezelőtt a fenti jelző használatát élőszóban avagy írásban undorral utasítottam volna vissza. Még hogy aranyos... Hát piha. Ilyeneket anyám szok mondani. Ami meg nem „aranyos”,…..
 ...de most tényleg, mi a fenét lehet írni egy filmről, amire reggel 10-kor sorba kell állni?   ....mert az eltökélt Harry Potter rajongó az az én ilyen vagy amolyan véleményemtől függetlenül úgyis megnézi, akit meg az egész hidegen hagy, azt meg majd pont én fogom…..
Kovácsné Télapó 2010.12.06 14:49:00
Anya azt mondta, hogy ha jó kislány vagyok Annak a Télapó nagyon örülni fog.   Anya azt mondta, ordítozni nem szabad Ha meghallja a Télapó, hát nyomban elszalad. Hull a pelyhes fehér hó, de jó! A hugomhoz az idén nem jön a Télapó Mert még álmában is ordít.   A…..
Kovácsné Van-e élet a temetőben 2010.11.18 15:01:00
„...mint élni szeretnek a halandók, míg meg nem halnak”   A következő írás apropója: anyósom megkérdezte épp hazatérő apósomat, hogy „Na, volt élet a temetőben?”   Midőn egytized pillanatra elfordult szülői tekintetünk sugára az ivadékokról,…..
A Karib-tenger kalózai – A világ végén. Kritika.   Szűkebb családomban igen erős a kritikai véna, ezért a Karib-tenger kalózainak harmadik részét eleve két sommás vélemény birtokában indultunk el megnézni. Az egyik édesanyámtól származott („lélekromboló…..
Kovácsné Ausztrália 2010.01.25 10:55:00
 Eredeti megjelenés: 2008Az Ausztrália című filmet szívesebben néztem volna meg Hollandiában, ahol létezik egy csodálatos (immáron sajnálatosan kivesző félben lévő) intézmény, mégpedig a szünet a moziban. Nyújtózhatunk egyet, mint azt a Ponyvaregényben oly igen…..
  Az érkező terepjárónak előző nap este óta foglalja a nagymama a helyet a gimi főkapujában, a második lépcsőfokon, középen. A járműből, kezében kamerával, előugrik apuka. „Szállj már ki anyukám, na, hopp-hopp-hopp, nem lazsálunk! Ez az! Csapó! Most Ronaldo…..
  Vérszomjas dínók, ivari identitásválsággal küzdő delíriumos emlősök és számos takonnyal, fütyivel és mássággal kapcsolatos geg: a gyermek ideális délutáni szórakozásban részesült  És bekövetkezendett vala két elkerülhetetlen természeti csapás: az első két…..
 Szeretném ezúton előrebocsátani: a Hellboy II. megtekintése semmiféle támpontot nem nyújt majd Dosztojevszkij Bűn és Bűnhődés című regényének tartalmi és formai elemzéséhez. De augusztus végén rendszerint nem is ezért jár az ember a szupravezetés hőmérsékletére…..
Kovácsné Delta 2010.01.22 16:00:00
Koncolatok Mundruczó Kornél filmjéről, az alkotók magyarázatainak fényében   „Ha a lehető legrosszabbat képzeljük el, közel járunk az igazsághoz”                        Ezt a mondatot, mely egy híres,…..
Kovácsné Báthory 2010.01.22 15:41:00
A csehszlovák televízió kísérleti adása a Csejtei Rémről   Hogy mi igaz abból, amit párszáz év alatt Báthory Erzsébetről összehordtak, az kb. akkor fog kiderülni, mikor előkerülnek az eredeti 3D-s film- és hangfelvételek. Vannak, akik a grófnőt a történelem…..
Avagy: hogyan tegyünk olvashatatlanná egy könyvet?   Nem klasszikus félrefordításokról szeretnék most írni, inkább csak búslakodnék egy kicsit afölött, hogy milyen sok olyan ember dolgozik a fordítói szakmában, aki az angol mellett a saját anyanyelvét is csak enyhe…..
Kovácsné Star Trek 2010.01.18 15:05:00
  Azoknak, akik szerint ez a film a klasszikus Star Trek sorozat előzménye, üzenném, hogy annyit értettek meg belőle, mint James T. Kirk a Kobayashi Maru tesztből   Az új Star Trek film alapötlete egyszerűen zseniális: csináljunk úgy előzményt egy kultikus sorozathoz, hogy…..
Kovácsné Tele van a libám 2010.01.18 14:50:00
  Mint mindig, most is van rá esély, hogy egy állatvédelemmel kapcsolatos hír nem az állatvédelemről szól. A Hungerit és a Négy Mancs közt kitört háború hátterében akár ismeretlen harmadik szervezet ügyes kereskedelmi előnyszerzése is állhat. A sajtónyilatkozatokból…..
  A film, ami száz százalékos sikerrel hozza ki a semmiből a semmit.   Valószínűleg bennem van a hiba. A Szörnyek az űrlények ellen mindenki kedvence, internet-szerte dicshimnuszokat zengenek róla, exklúzív vetítéseken a lelkes műértő közönség ünnepi…..
„Jaj istenem!” suttogta teli torokból a mellettem ülő széplélek, ahányszor a borotva végigsiklott az aktuális áldozat torkán. Az n+5. áldozat körül a kishölgy átváltott a „hű, háááá” refrénre, ami az áldozatok számát tekintve egy idő után kezdett…..
avagy: Roxforti Pite Képzeljük magunk elé azt a csodaszép világot, ahol a pénz a fán terem, éppen ezért a pillanatnyi divatot nem kell a lehető legsürgősebben meglovagolni. Egy ilyen világban a filmkészítők szépen, türelmesen megvárják, amíg J.K. Rowling befejezi a Harry Potter…..
Kovácsné Háziállatkert 2010.01.18 14:36:00
Avagy: Lepus in fabula   A nyúl háztartásunk örökös tagja. Azért nincs egyéb megkülönböztető jele, mert a férjem szerint amiből egy van, annak nem kell név (ezért nagyobbik gyermekünk is csak Baba volt, a kettes számú modell megszületéséig). Első ránézésre a nyúl egy…..