Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeremyclarkson

18 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Idegbaj és bilincs 2012.09.14 22:02:04
„A költő - ajkán csörömpöl a szó,de ő, (az adott világvarázsainak mérnöke),tudatos jövőbe láts megszerkeszti magában, mint timajd kint, a harmóniát.” József Attila: A város peremén – 1933 tavasza     Vajon miért bilincsel meg és szállít el kihallgatásra negyven…..
jeremyclarkson 2012.09.15 11:37:34
@Husz_János_Puszita:

A helyszínen egy pillanat alatt látták, hogy sem valódi fegyver, sem ámokfutó - így minden további lépésül indokolatlan volt, az egyetlen indokolt lépés a lelépés lett volna.

Azt meg írom a posztban, hogy a TEK részéről a kivonulásig rendben volt a dolog - csak onnantól nem.

Maga a poszt egyébként az egész akciót csupán apropóul használja: igazi témája a realitásérzék hiánya és ennek okai.
jeremyclarkson 2012.09.15 12:58:08
@Husz_János_Puszita:

A kommandósok elméleti képzésének szerves része a fegyverismeret – hiszen „kapásból” tudnia kell, miféle fegyverrel áll szemben, mivel van felfegyverezve az ellenség. Így bizony első pillantásra – na jó: kézbe véve – ott, rögtön tudniuk kellett, hogy játékpisztoly. (Hogy csak a legegyszerűbb ismérvet említsem: van-e tölténytár a „fegyvernek látszó tárgyban”, benne éles-, vagy vaklőszerrel? ha nincs, akkor játék...)
jeremyclarkson 2012.09.15 13:36:27
@Husz_János_Puszita:

Pontosan ez történt a Műegyetemen: a civil ruhások elkérték a pisztolyt, "Luke" pedig átadta.

Általában pedig: igazi ellenségnél megpróbálnak "rálátni" a fegyverre (pl. távcsővel, e akár felvételt is készítenek és abból elemzik, bonyibb esetekben). Aztán tájékozathat a fegyver milyenségéről a leadott lövés is, hang, esetleg torkolattűz (vagy annak hiánya), netán a becsapódó lövedékek – de akár a fegyvertartás is (mármint az, hogy miféle testtartásban használják).

...Egyébként, visszatérve a konkrét esetre: ugyan miféle „terrorista” az, aki simán kiteszi a flintát a padra, aztán szorgalmasan jegyzetel az előadáson? Hiszen mi van, ha a szomszédja felkapja a mordályt és kiszalad vele a teremből? Oda a mészárlás gyönyöre!:-)))))))))))))))))))

De pl. a Hajdú&Co. cég azzal sem próbálkozott, hogy akár az előadóterem ablakain, akár az ajtón (kulcslyuk!!!) megpróbáljanak belesni (száloptika!!!). Szerintem mire az az ajtó kinyílt, a „kemény legények” már jól tudták, hogy nincs semmiféle „terrorveszély”... Mert ha ezzel nem voltak tisztában, akkor meg elemi szakmai hibákat vétettek. (Pl.: egy valódi, felfegyverzett támadóval szemben sohasem lépnek fel úgy, hogy egyszerűen besétál a terembe pár civil ruhás fószer – de ez a blog nem a „Hogyan legyünk perfekt kommandósok?” blog, így nem elemzek itt több szakmaiságot...)
Egyre szaporodnak a jelei annak, hogy immár véget ért az évezredes magyar pechszéria. Eddig az volt a megszokott, hogy honfitársaink igyekeztek „függetleníteni” magukat és értékeiket a magyar államtól – manapság viszont azt látjuk, hogy megfordult ez a folyamat.De…..
ProgBlog Alles für Deutschland! 2010.10.17 12:19:00
Nem, kedves szélsőjobbosok, itt most nem nemzetiszocialista propaganda következik – aki ezt várja, hagyja abba az olvasást!Másról lesz szó: rólunk – csak úgy gondoltuk, adunk egy jó blikkfangos címet, amely ugyanakkor mégiscsak jól „lefedi” a mondandónkat…..
ProgBlog A mi ikertornyaink 2010.10.12 15:04:00
Kicsi ország vagyunk, szerény lehetőségekkel – ezért a mi életünket megváltoztató katasztrófa is sokkal szerényebb építményhez kötődik, mint a 2001-es USA-beli ikertornyok elleni merénylet. Nekünk erre a célra csupán egy iszaptározónk volt – de láthatólag…..
jeremyclarkson 2010.10.12 17:36:58
@aesculus:

Sajnos mi nem ócsárolhatjuk a te blogodat, mert a drezdai posztok nagyon jók!:-)

A Mandinerre meg: Minden kukában talál az ember épp passzoló hivatkozási alapot, ha nagyon akar találni - ilyen a "Világsajtó" is...
No, előmásztak a Hanyistókok az MSZP mocsaraiból és elkezdték Gyurcsányt hínárral és mocsárgázzal fojtogatni!Vannak dolgok, amelyekkel nem értek egyet Gyurcsány Ferenc új platformja kapcsán, szerintem – és a logikus érvek szerint is – „kívül tágasabb”…..
Akik valami hadtudományi fejtegetésre számítanak a címből, azok tévednek – illetve mégsem! E poszt arról fog szólni, hogy mik az esélyei egy új progresszív politikai erőnek a következő parlamenti választások megnyerésére, ha erőit nem összpontosíthatja kizárólagosan a…..
jeremyclarkson 2010.09.21 16:11:51
@mikénehavóna:

Ismétlem: a magyar társadalom jelenleg messze legnagyobb problémája a demokratikus mentalitás hiánya - ez pedig nem "öko-módon" megoldható dolog.

Nem azt mondom, hogy a környezettudatosság nem fontos, de azt igenis mondom, hogy igazán környezettudatos politika nem folyatható a jelenlegi politikai-társadalmi közegben.

Az LMP-sek pedig megkapták tőlem a bizalmat - de nem éltek vele! Arról pedig, hogy "majd lassacskán beletanulnak" csak két dolgot:
1.) Az ország vezetése nem "menet közben elsajátítandó" dolog - mert a "selejt" itt a társadalom tönkremenetele.
2.) Jelen társadalmi helyzetünkben csak egy "kész" miniszterelnök képes az adekvát módon való cselekvésre, "diákok" és "próbálkozzunk, hátha..."-szerű alakok nem.
ProgBlog Meddig marad Orbán? 2010.09.15 23:56:00
Manapság sokan morognak. Morognak, pl. hogy „Orbántól többet vártunk!”Divat ma a fikázás. Különösen fiatal, felsőfokú végzettségű nagyvárosi hímek között. Ezeknek semmi sem jó, a világon semmi sem csihol ki belőlük elismerő szavakat – legfeljebb a legújabb…..
jeremyclarkson 2010.09.16 11:39:14
@Billy01:

Nem "annak a nép(ség)nek" kell ígérni - hanem azoknak, akik vagy el sem mentek szavazni, vagy kínjukban még az MSZP-re, vagy épp az LMP-re szavaztak.
Azt kell ígérni, hogy modern, célszerű, logikusan vezetett országot csinálunk - és nem csak ígérni kell: meg is kell csinálni!
Azt kell KÉRNÜNK ezektől, hogy adjanak tudást ehhez a munkához, mert nélkülük ez nem fog menni!
Édes Ferikém! János bátyád vagyok. Emlékszel: odalent még éppen hogy összefutottunk. Én jöttem ki a hatalomból és az életből is, te pedig akkor kezdtél politizálgatni… Tudod, mostanában egészen érdekesen alakul ott, lent, nálatok az élet. Komolyan mondom: élvezet nézni…..
ProgBlog Ünnepi dal 2010.08.06 18:44:00
Sajnos a ma reggeli vihar miatt a magyarok rajongó milliói nem vehettek részt a Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr beiktatása alkalmából tartott ünnepi rendezvényen – így nem értesülhettek a meglepetés-programról sem. Erről csak mi és csak itt és csak most adunk hírt. A…..
ProgBlog 1000 lóerős Szent Korona 2010.08.02 21:33:00
Megnéztem az index.hu videóját, melyet Schmitt Pál fogadásáról készítettek a parlamentben a 25. magyar Forma1 futam kapcsán.  http://index.hu/video/2010/07/30/made_in_china_a_szent_koronan/ A party a Parlamentben volt, a végén a Schmitt Pál kikísérte Ecclestone urat, a Szent…..
ProgBlog Az én nacionalizmusom 2010.07.29 20:25:00
Szerintem Magyarország nacionalistább ország volt a 70-es 80-as években, mint most!Miért? Mert minden nemzet büszkeségének alapja, a mérhető közös sikerek által indukált tudat, a „we can do it” életérzés.Úgy érzem, ebből sokkal több volt akkor, mint…..
Egy barátom, aki a kilencvenes évek közepén sokáig dolgozott a Karib-szigeteken, mesélte, hogy sokszor hetekig hajóztak kikötés és szabadnap nélkül. Így amikor a személyzet szabadnapot kapott valamelyik szigeten, kegyetlen berúgással és füvezéssel vezette le a…..
Tisztelt Gyurcsány úr! Akit már veretek meg az utcán valaha, tudja, milyen érzés amikor bosszút akar állni. Amikor ez először történt meg velem a 20-as éveim elején, hónapokig terveztem a revansot.  Pont olyan ostobán viselkedtem mint Ön. A haveroknak felé…..
ProgBlog Még egy esély? 2010.05.19 15:38:00
„Én adnék még egy esélyt az MSZP-nek.” Ezzel a mondattal fejezi be Gyurcsány Ferenc azt az általa Röpiratnak keresztelt vitaanyagot, ami a választások utáni „baloldali” irány kijelölésének igényével született. Ez az irány a magyar progresszió iránya is…..
Következzék egy részlet a bbc.co.uk egyik cikkéből, nyers fordításban: Miután kiderült, hogy a tárgyalások kudarcot vallottak, Brown úr felajánlotta lemondását, és azt mondta, hogy sok siker kíván a következő miniszterelnöknek.  A Downing street 10 előtt adott érzelmes…..
Az alábbi írás sérthet egyeseket. Továbbá: az egy bizonyos módon – „irányban” – szavazókkal kapcsolatban általános megfogalmazásokkal is él, amelyek alól minden bizonnyal számos kivétel akad. Éppen ezért minden olvasót arra kérek, hogy…..
jeremyclarkson 2010.05.11 22:18:16
@AdamT:

A Fideszre most 2,7 millióan szavaztak (az 1. fordulóban), 4 éve pedig 2,6 millióan (szintén az akkori 1. fordulóban) - tehát szó sem volt itt "szoknya alá futásról"! Nagyjából megmaradt és számottevően nem is növekedett a Fidesz tábora.

Ami történt és ami eldöntötte a választást, az a baloldal erkölcsi megsemmisülése és ennek következtében "levonulása" a "harctérről". Azok pedig, akik "hánytak az MSZP-től (és az SZDSZ-től talán még inkább), azok vagy otthon maradtak, vagy dühükben és elkeseredésükben a Jobbikot támogatták, vagy az utolsó pillanatban az LMP-re szavaztak - és talán 100-120 ezren 'álltak át" a Fideszhez...

A Fidesz és Orbán "törzszavazói egyébként legalább 3 választás óta nagyjából 2 millióan lehetnek - többen tehát, mint ahogy te saccolod (1,2 millió). Igen érdekes, hogy ők miért szimpatizálnak Orbánnal (aki számukra gyakorlatilag egyenlő a Fidesszel). Erről szól ez a poszt - és más, itt olvashatók is foglalkoznak ezzel.

De a lényeg: ez a blog nem egy a sok "orbánellenes" közül, alapvetően nem azért írjuk, hogy őt "ekézzük". Ha vele és a Fidesszel foglalkozunk, akkor ennek vagy aktualitása van, vagy azért tesszük, hogy felhívjuk a figyelmet arra: a most következő FIDESZ-kormányzás éppúgy nem oldja-oldhatja fel a magyar társadalom "elátkozottságát", mint az előző ballib- és jobboldali kormányok sem tehették, éspedig objektív okok miatt.

Azért született ez a blog, hogy olyan új utakat, megoldásokat mutasson be, amelyeken a magyar társadalom és politika még nem járt, amelyekről nem is tud... Nem feladatunk „igazságot tenni” a jobb- és baloldali „hívők” között – egyszerűen azért, mert ebben a dimenzióban, a kérdést így feltéve egyszerűen nem létezik igazság. A mi „érvényes képletünk” a magyar politikai erőkre: baloldal=jobboldal=régi stratégiák

Nekünk az a véleményünk, hogy egy sikeres magyar jövő csak új stratégiák mentén képzelhető el, új politikai erők és képletek által, a valóságban és nem illúziókban politizálva, nem a „régi sérelmek” örökös emlegetésével, hanem új, reális célok kitűzésével…
 Tulajdonképpen nem sok értelem volt a 2010-es parlamenti választásoknak. A „választás” ui. azt jelenti, hogy választhatunk különböző jellegű és kimenetelű dolgok között. Hogy van legalább két reális alternatívánk.Most egy sem volt és nem állt módunkban…..
G. Fodor Gábor – Fűrész Gábor – Giró-Szász András, a  Századvég kutatás-vezetői a napokban tették közzé a 2010-es parlamenti választásokkal kapcsolatos „Forradalom a szavazófülkékben” c. írásukat. Ebben forradalomként értékelték a FIDESZ-KDNP…..
Aki tengeri csatában a könnyűlovasság támadásával akar győzni – az tök hülye! Feltételezni, hogy a víz szilárd és ennek megfelelően megválasztani a stratégiát: értelmetlenség, amely csak katasztrófához vezethet……Feltételezni azt, hogy Magyarország…..
"Trollmann ellenfele Adolf Wilt, egy szőke, német bokszoló volt, akit esélyesebbnek is tartottak. De Trollmann mindent beleadott a küzdelembe – pedig a közönség jó része is ellene tüntetett –, végül győzni tudott."ICA interkulturális mesesorozatában Bársony…..
Persze, senki nem kényszerítette Kálloy Molnár Pétert arra, hogy elfogadja a Szerencsejáték Zrt. által felkínált pénzt, de talán ha tudta volna, milyen lesz a végeredmény, kétszer is meggondolta volna, hogy megér-e ennyit neki, hogy egy ország előtt csináljon magából hülyét.…..
jeremyclarkson 2010.01.12 14:44:44
A 2010-es választás tétjéről szóló bejegyzésben már említettem, hogy a korábbi (a kétosztatú pártrendszerben szerzett) elemzői tapasztalatok a pártverseny konszolidációja irányába mutatnának: azaz azt várhatnánk, hogy a most már évek óta tapasztalható rendkívüli…..
jeremyclarkson 2009.11.05 12:40:26
Én komolyan nem értem mire a nagy rettegés?

Ma Magyarországon 8.040.000 szavazásra jogosult választópolgár van. Több parlamenti választás tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyjából a választók 60-65%-a él szavazati jogával – ez kb. 4,8-5,2 millió szavazat. (A legutóbbi, 2006-os országgyűlési választások I. fordulójában 5.408.050 érvényes szavazatot adtak le összesen – feltehetőleg a 2010-es választásokon kisebb lesz a szavazói aktivitás.)
A Szonda Ipsos október 13-án közzétett vizsgálatai szerint a FIDESZ támogatottsága a teljes választási joggal rendelkező népességen belül 36%-os és ez „a százalékokat a választópolgárok számára átfordítva október elején 2,9 millió főt” jelentene, azonban tekintettel az említett 60-65%-os választói részvételre a valós szavazatszám inkább valahol 2 millió körül lehet. (Az egyszerű szorzás 1,75 – 1,9 milliós eredményt adna, ám tekintettel a FIDESZ-tábor „mentális elkötelezettségére” az említett 60-65%-on belül ők valószínűleg arányosan „felülreprezentáltaknak” tekintendők, ezért kell a szavazatszámot felfelé korrigálni!)

A 2006-os választásokon a FIDESZ-KDMP 2.272.979 szavazatot kapott. Ha ezt összevetjük a most október 13-án mért adattal (kb. 2 millió), akkor azt a meglepő tényt tapasztaljuk, hogy a FIDESZ 2006. tavaszához képest nem növelte szavazótáborát, hanem az stagnál: megállt 2-2,2 millió között. Tehát: a FIDESZ több, mint 3 éve tartó propaganda-hadjáratával tulajdonképpen semmit sem ért el, nem „térített meg” számottevő tömegeket a „ballib” (valójában: progresszív orientációjú) szavazók közül!

A „balliberális oldal” (MSZP+SZDSZ) összesen 2.677.451 szavazatot kapott 2006-ban. Jelenleg az MSZP 10% körül áll, az SZDSZ pedig szinte eltűnt – de nem tűntek el egykori szavazóik és egy jelentős részük nem is „állt át” a FIDESZ táborába: az inaktívak, a „nemtudomok” soraiban találhatók meg. Azok pedig, akik jelenleg a FIDESZ-re adnák közülük szavazatukat, ezt leginkább „jobb ajánlat híján” teszik, azzal bíztatva/áltatva magukat, hogy „talán azért mégis észre térnek a fiúk”…
2/3-nak tehát az az „alapfeltétele”, hogy az előttünk álló 5 hónapban ne jelenjen meg ez a bizonyos „jobb ajánlat” a magyar politikai palettán – mert ha megjelenik, akkor az egykori ballib szavazók, nemtudomok és átpártolók egyaránt, tömegesen állnak az új „minőségi ajánlat” mellé!

Ne feledjük: nincs reménytelen harc, csak „terv és vezér” kérdése a győzelem! És arról se feledkezzünk meg, hogy nem a legagresszívebb, kényszerképzetei által sarkallt erő fog feltétlenül győzedelmeskedni, hanem a legszervezettebb és legkövetkezetesebb…
jeremyclarkson 2009.11.05 13:49:55
@Periksz: Akó kezdjük újra:
Ha a szonda adat a bázis, ami a teljes népességre mondja a közel 3 millió szavazót, akkor az elmúlt 5 választás valós szavazati hajlandósága alapján( 60-65%) ami kb 4,8-5,4 millió szavazó, nos ennek a 36 százaléka a jelzett szám.
Ha azt vitatod, hogy a fölmérések alapján számolni teljes lukrafutás, tök egyet értek veled, mert statisztikák szerint a Fidesznek 2002ben, és 2006ban is nyerni kellett volna.
Én mindösszesen azt unom, hogy a ballib oldalon mindenki nyávog, ahelyett, hogy tenne valamit.

A Nemezt tragédiája az, hogy a tisztességtelen banda után jönnek az elmebetegek!

What a choice!