Adatok
Szerencsebambusz (törölt)
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
hellokaracsony.blog.hu
Nyakunkon a karácsony, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elindítottuk a Helló Karácsony gyűjtőblogot.
Ebben a blogban azok a bejegyzések jelennek meg, amelyeket a "hellókarácsony" taggel felcímkéztek. A félreértések…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
10evőkanál paradicsom lé, (vagy püré de akkor hígítani kell vízzel mondjuk fele fel arányban)
10 evőkanál cukor
10 evőkanál olaj
egy csomag szalagória
és annyi liszt , amennyit felvesz , hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (30 percig pihentetjük,és elkészítjük a krémet)
4 lapba nyújtjuk , és tepsi hátán kisütjük .
mikor kihűlt az első lapot megkenjük a krém felével a 2. lapot fekete ribizli v szeder lekvárral (de barack v más lekvár is jó ki mit szeret)a 3. lapot a maradék krémmel rá tesszük az utolsó lapot és porcukorral megszórjuk , másnap szeletelhetjük , de ha valakinek ez így nem tetszik fokozhatja , hogy a tetejére citrommázat készít.
Krém:5dl vizet , 5 evőkanál búzadarával felfőzünk mint a tejbegrízt , hagyjuk kihűlni , mikor kihűlt egy szép nagy citrom levét héját belereszeljük és habosra verjük kb 2-3x lesz az eredeti mennyiségnek mert a búzadara ki nyílik és hófehér lesz .
20dkg vajat (v ráma ki mit szeret)
25dkg porcukorral habosra keverünk
mikor kész a habosra vert búzadarával összekeverjük és ezzel a krémmel töltjük meg aki sült lapokat.
Nálunk ez a kedvenc mindig dupla mennyiséget használok.
Mert ez fogy el legelőször :)