Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mariska16

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig Orbánnak a terve olyan szép és világos volt! Elfoglalni Magyarországon minden erőközpontot, aztán megmutatni az európaiaknak milyen az, ha egy ország valóban szuverén, színesbőrű/migráns-mentes és homogén; hadd irigykedjenek! Aztán mint nemzeti-keresztény „mintaország” már jogában áll a…..
mariska16 2023.07.19 12:43:45
@Magyaur: Én is itt élek, nem is akarok elmenni, de alug várom azt a pillanatot, amikor a cérna elszakad.
mariska16 2023.07.19 15:10:52
@nemecsekerno_007: Ja, azt nem közöltem veled, hogy én vagyok a mami, de hülye az nem vagyok, látom mi történik ebb
mariska16 2023.07.19 15:14:59
@mariska16: folytatás: mi folyik ebben az országban, és attól ne félj, higy esetleg neked kell fizetned a nyugdíjamat, mert én addig remélhetőleg alulról szagolom az ibolyát. Csak azokat sajnálom akiknek az életét tönkreteszi ez a rendszer.
Dobozi István, a Világbank volt vezető közgazdásza az "Élet És Irodalom" 2023. január 20-i számában arról írt, hogy Biden még Trumpnál is protekcionistább és hogy ez károsan hat a „vezető és hatékony felügyelő” nélkül maradt világkereskedelemre és rajta keresztül az egész világra. De hát nem…..
mariska16 2023.01.24 14:12:47
@gigabursch: érthetőbb lenne a hozzászólásod ha nem kódokkal és rövidítésekkel lenne tele
Persze mindenfélével el lehet rontani egy fínom fasírtot, de úgy tűnik (többszöri próbálkozás után is), hogy a cukkíni jót tesz neki, és így a sütőben is elkészül olaj nélkül! Egyszer már süttem, de akkor nem dokumentáltam, mert a fasírtot a feleségem keverte ki, és utána rámsózta a cukkínivel…..
Fülöp herceg olyanra tervezte a temetését, mint amilyen az élete volt: katonás, viszonylag ceremóniamentes, és azt akarta, hogy csak a legfontosabb családtagok legyenek jelen. Most a koronavírus-járvány miatt a visszafogott temetésre vonatkozó kívánsága tényleg megvalósulhat. Fülöp herceg, a…..
mariska16 2021.04.14 18:10:32
@Gösser söralátét: ritka választékos marha vagy.
A magas sarkú cipő vagy szandál előnyösen meghosszabbítja a viselője lábait, optikailag kisebbíti a lábfejét, kihangsúlyozza a karcsú bokákat, elegánsabbá teszi a járást – vagy legalábbis hívei így tartják. Ugyanakkor minden ortopéd szakember egyetért abban, hogy a túlzottan magas sarkú cipő…..
mariska16 2020.10.08 23:57:32
@MAXVAL birсaman közíró: Neked biztos nem, de ki tudja....
Lehet, hogy a nagymamád ki se tudja olvasni a mai sütemények neveit és azt sem érti, miért jobb a mandulaliszt a hagyományosnál, de az biztos, hogy az ő fiatalságának is megvoltak a maga „sztársüteményei”, amik ugyan kicsit egyszerűbbek, kicsit háziasabbak voltak mai társaiknál, mégis korszakok…..
mariska16 2020.09.03 13:38:56
@solar flare: Nem kötekszem, csak azt nem értem miért nem lehet egyszerűen, magyarul leírni mi nem tetszik neki a süteményekben.
mariska16 2020.09.03 13:41:37
@Emmett Brown: azt hittem nagyon egyszerűek, mert mindenki ismeri és nem elég franciás nevük van.
Senki nem bújhat el JóKor 2020.06.17 16:27:14
Megkaptam! JóKor! Már nagyon hiányzott! Nagyon nehezen tudtam élni nélküle. Jobban kellett ez, mint egy kis olcsó zöldség, gyümölcs, esetleg hús. Még jó hogy lesz helyettük tűzijáték!..
Rengeteget böngészem az IMDB hírhedt top 250-es listáját, újabbnál újabb filmklasszikusok után kutatva, hiszen mindig van mit nézni, a filmes látókört szélesíteni. Végzett filmelméleti hallgatóként sokáig zavart a tény, hogy a hosszú évek óta legelső helyen rendületlenül regnáló (A) remény rabjait…..
Lepcsánkparty Töltött csirkecomb 2020.04.08 00:05:00
Klasszik. Amikor nincs ötleted, már unod a rántottat, paprikást, rakottat. Akkor jöhet a klasszikus, hagyományos töltött csirkecomb.  Főtt tojás felkockázva, máj (vagy májkrém, ha valaki még könnyíteni szeretne), áztatott zsemle, petrezselyemzöld, fűszerek, egy nyers tojás. Gomba, sajt, kinek mi…..
A világ több országában felszólították a lakosságot az otthonmaradásra, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében Nemcsak nálunk, máshol is bezártak az iskolák, az éttermek, a mozik - van, ahol szinte minden, amelyben nem élelmiszert vagy gyógyszert árusítanak. Otthonról dolgozik mindenki,…..
Néhány hónappal ezelőtt valami megváltozott a magyar sorozatszinkron-gyártásban. Ahhoz, hogy megértsük a - számomra legalábbis - őszintén megdöbbentő történéseket, érdemes röviden kitekinteni, milyen módon is készültek a múltban a sorozatok magyar változatai.  Tessék megnyugodni, nem a Dallasig…..
Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram! Ez a levél, vagy "határozott kérés", Önöknek, Önökhöz szól, és hát tulajdonképpen ... Önöktől. Megannyi fórumon hallhatjuk mennyire fontos ebben a mai helyzetben, hogy Önök minél nagyon számban és minél több ideig maradjanak otthon. Az egészségügyi kockázat elemeit…..
Valakit muszáj utálni! Lehetőleg mindenkit, de kultúrember ilyet nem mond, hanem apránként rávezet: már utáltuk sokak mellett a másik pártot, a pirézeket, zsidókat, cigányokat, homoszexuálisokat, és persze Sorost meg a migránsokat – ezúttal úgy tűnik: az öregeken a sor! És remekül…..
Bátran borítékolható, az ingatlanpiac változásának első nyertesei az albérletkeresők lesznek   A leggyorsabban a rövidtávú kiadó lakások piacán lehet érezni a korona vírus hatását, de ez gondolom mindenki számára evidens, aki sétált a bulinegyedben, a belvárosban. Kong az ürességtől, sehol nem…..
Nem nagyon fordult még elő itt a blogon, hogy politikai kérdésekben állást foglaljak, és ez továbbra sem cél, de úgy vélem, hogy (oldaltól függetlenül) rendkívül káros jelenség, amikor politikusok megfeledkeznek bizonyos közgazdasági alapvetésekről, és ezzel akarva/akaratlanul félrevezetik a…..
Aki most ebben az időszakban a Körösök partjára téved, bizony különös állapotokat talál. A  víz mélyen  a mederben mindenhol, a nyári vízszintekhez képest méterekre. Sokan, még a rendszeresen a partjait járó horgászok  is megrökönyödnek mikor szembesülnek ezzel az állapottal. A Körös-völgyi…..
  Az ingatlanárak meredek emelkedése előtti években, egy kollégámmal kockára tettük a családunk tartalékait, általunk jó befektetésnek ítélt lakások vásárlásába fogtunk. Nem kell itt őrült összegekre gondolni, egy 25-30-nm-es lakást, négy-öt millió forintért meg lehetett vásárolni. A koncepció a…..
mariska16 2019.09.08 18:43:54
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
mariska16 2019.01.24 11:25:16
@maradokapénzemnél: Ingadozik, de rendszerint vasárnap nagyon rossz minőségű.
mariska16 2019.01.24 11:34:04
@dik_: Olvastam annak idején én is ezt a cikket. A gyakorlat azt mutatja, hogy amióta kisvárosunkban megszünt a legnagyobb gázfelhasználó nagy cég, azóta ez meglátszik a gáz minőségén. Ugyanis ők mérték a gáz kalóriáját és azonnal szóltak a szolgáltatónak.
Sunyi módon gáncsolná el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ellenzéki tüntetéseket állami ünnepeken. Bár feleslegesen...
Mi lenne, ha egyszer a komornyik és a személyzet szemével leshetnénk be a brit uralkodó rezidenciájába? Most megtehetjük, következzen pár fotó az összesen 369 millió fontba kerülő felújítás egy részéről!..
mariska16 2018.08.16 06:36:44
@czerka: Ezek ugye mind nálunk történtek, ami alapot adnak ilyen beszédhez.

@kiskutyauto: Éppen elég parazita van a mi kis országunkban is, ahol ezt a füstölést elvégezhetnéd, ha már ilyen kényszered van, igaz ők nem kékvérűek, de annál nagyobb paraziták.
Minek a milliomodik aranygaluska recept az internetre? Egy csecsemőnek minden vicc új. Másrészt jómagam is odaégettem már pár aranygaluskát, készítettem vaníliás rántottát a hagyományos vaníliaszósz helyett, mire megtanultam ezt-azt, rájöttem egy-két trükkre, amit a következőkben megosztok.Elsőre le…..
Az Iránban nemrégiben kitört tiltakozások, melyek tömegeket vittek ki az utcára mind a kormányellenes, mind a kormány melletti tüntetésekre, az ország gazdasági problémáival kapcsolatos kérdéseket vetettek fel...
mariska16 2018.01.16 13:46:07
@bkkzol: miért, orbanisztánban nem ugyan ez van, sőt az eu pénzén?
Az Eurostat közölt egy összeállítást arról, hogy melyek a leglátogatottab UNESCO Világörökségi Helyszínekről szóló oldalak a Wikipédián. Budapest az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. Nem sikerült lenyomni a párizsi Szajna-partot, Róma történelmi belvárosát, Isztambul belvárosát, Auschwitzot,…..
Az információk, adatok titkosítása talán ma nagyobb üzlet, mint valaha. Vannak vállalatok, akik hatalmas összegeket költenek erre. S vannak olyanok is, akik még ennél is többet, hogy megfejthessék mások titkosítását...
Hiába van a legtöbb felső- és csúcskategóriás okostelefonon karcálló Gorilla Glass kijelző, az edzett üveg sem bír ki mindent, jó ötlet fóliával védeni. Megmutatjuk, hogyan kell felhelyezni a fóliát. A művelet nem bonyolult, de van néhány trükk, amivel megkönnyíthető a munka illetve amivel…..