Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tücsök4

40 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tanulságos történet a mai, amely egy miskolci állami cégtől egészen Németországig ível és akadnak benne érdekes momentumok bőven. A lényeg szerintem valahol mégis csak ott van, hogy soha nem késő elkezdeni tanulni és megismerni a világot. Aztán hogy a történet vége mi lesz,…..
Tücsök4 2015.07.06 16:56:42
Igazából "semmi különös" nem történt ma egy dolgot leszámítva: MA EGY ÉVE, hogy megérkeztünk tele kétellyel, félelemmel és reménnyel az Újvilágba, az Amerikai Egyesült Államokba.. Hosszú fáradalmas út állt mögöttünk, és mit sem sejtettünk az elkövetkezendő néhány…..
Előbb vagy utóbb tudtam, hogy lesz egy ilyen bejegyzésem is, de nem gondoltam, hogy már ilyen hamar.. Nem szeretem a témát, de mindenképp úgy éreztem, hogy érdemes megosztani, márcsak azért is, hogy az ember nagyjából lássa, hogy majd mikre számíthat a jó "meleg otthontól"…..
Nainen története a buktatókról, az elszántságról, az így elért sikerekről szól. Családjuk rácáfolt mindenre, amivel költözés előtt riogatták őket, ugyanakkor az írás nagyon kiegyensúlyozott, egyáltalán nem csak a már elért eredményekről, hanem a néha nagyon is…..
Tücsök4 2015.04.16 17:20:20
@Nainen: Szia.
Nagyon tetszett az írásod. Lehet veled privátban levelezni? Érdekelne egy két infó, hasonló a helyzetünk...
Emailem: tucsike0605 kukac gmail pont com
Köszi előre is!
A fenti felirat a Március 15. tér vízköpőjére van gravírozva. Húsz méterre tőle már a térelemekbe épített fémdarabokkal próbálják megakadályozni, hogy ott sportoljanak. Új közterek tervezésénél sok más ehhez hasonló dizájnmegoldást vetnek be a tervezők, hogy…..
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Tücsök4 2015.03.30 12:50:38
Nemrégiben olvashattátok egy nagymama ausztráliai kalandjait. A családját, unokáit meglátogató Klári akkor elsősorban az ország szépségeiről írt, én mégis arra kértem, írjon egy kicsit arról is, milyen úgy nagymamának lenni, hogy két unokája szó szerint a világ másik…..
Ha szombat, akkor jöjjön egy újabb gasztronómiai kirándulás, méghozzá nem akárhová, hanem Ausztráliába, ahonnan Kati osztotta meg, hogy mi hiányzik neki, bónuszként kis történetekkel is fűszerezte a listát. A képek nem mindegyike kapcsolódik szorosan a poszthoz, de nagyon…..
Tücsök4 2015.03.19 12:55:47
@cougarcat: Így így, a nokedli szaggatás! :)

www.expli.de/uploads/images/121683751982_23603.jpg

A "spatzle" vagyis Spätzle meg német szó! Nokedlit jelent :D Itt nemzeti étel. ;)
...az utolsó pár napunk. Na meg úgy általában sem, de most még többnek, nehezebbnek tűnik. Például amikor nem alszok "eleget". De egyszer fent egyszer lent. Mert egy két nap nyűgös éjszaka után jön egy két nyugis. Pihentebben minden más! Fogzás egy érthetetlen folyamat.…..
Új Élet kezdődik 4. Hónap 2013.05.04 15:13:56
Tudom régen jártam erre. És a mai napig nem érem utol magam háztartás ügyileg. De mostanra már tényleg annyi minden történik a mi kis Bellánkkal, hogy nagyon fontosnak érzem írogatni róla. És számomra is fontos -lelkileg- az írás. Kicsit nyomott vagyok. Hogy ez A szülés utáni…..
Új Élet kezdődik 38.hét 2013.01.01 22:26:13
Hú, jó régen nem voltam erre. :S Sok mesélni valóm így sincsen. -szeméremcsonti fájdalom, néha elég kemény-vizesedés, kezemen a legzavaróbb-viszketés, "normálisan" az egész testemen, de egyik nap a tenyerem viszketett őőőrülten, meg is ijedtem, mert utána olvastam és olvastam…..
-Büdi sajtot kívánok/eszek. Az íze mint a trappistáé anno, mikor még jó volt az is. De tesóm inkább rámcsukta az ajtót csak ne érezze! :D -megjelent halványan a linea nigrám, csak a köldököm felett látom, mert azon túl már az én szemem nem lát! :D -az orvosom szerint a…..
Új Élet kezdődik 35+1 2012.12.11 14:43:15
Nem jöttem hamarabb, mert a szerdai kurzus elmaradt. :S Ma voltunk a nődokinál. Elvileg már csak CTG lesz, hát én nem tudom, lehet félre értettem. Minden okés velünk. Most nem hízta meg Babus az átlag 250grammot/hét, így jelenleg a súlya 2679gramm. :) Így talán nem 4kg-val fog…..
Új Élet kezdődik 34.hét +2 2012.12.05 13:09:35
Kicsit megkésve. Az emberem még mindig itthon van betegszabin, múlthét hétfő óta. De már egész jól van és én sem kaptam el tőle, amit egyáltalán nem tudok mire vélni! Ellenben van elég bajom. Hisz már itt fáj, ott fáj. A legújabb a szeméremcsont fájdalom, amitől alig tudok…..
Új Élet kezdődik 33.hét+3 2012.11.29 08:51:03
Minden a legnagyobb rendben. Apró pici szerelmünk befordult, fejvégű végre! :) Persze a doki elrontotta a kiskönyvemben és továbbra is farfekvést jegyzett! -.- Meg is kaptuk a beutalót a szüléshez már! :) Jajj, de boldog vagyok! :))) Férj meg a náthát kapta el, na ettől már nem…..
Új Élet kezdődik 33.hét 2012.11.29 07:58:40
Már nem először jutottam arra a következtetésre, hogy mi egy héttel kb. előrébb tartunk. Azok a tünetek amik az adott hétre lettek volna jellemzőek, mindig hamarabb jelentkeztek. És már jó ideje megfigyelhettem, hogy Babus súlya is egy héttel "idősebb" babáénak felel meg. Ezek…..
Új Élet kezdődik 32.hét 2012.11.19 12:00:00
Eszméletlen, hogy mennyire tud fájni az ember teste. Pedig ha jobban belegondolok ez nem is nagy szám. Csak a folyamatossága és a kialvatlanság tesznek rá pár lapáttal. Ugyanis pillanatnyilag mocsok fáradt vagyok. De ha nappal nem alszok, akkor éjjel tök jó. Igen ám, viszont ha itthon…..
CTG-n minden rendben volt...igaz elmocorgott a Kicsi Kincs annyira, hogy majd 2percig nem volt jel, (eddig ez volt a leghosszabb egyhuzamban, igaz mindig mocorog, szinte folyamatosan...:) ), aztán én tehénkedtem rá a "vevőfejre", amitől lett egy két nagy hullám... :D De kaland az élet... :D…..
Új Élet kezdődik 31. hét 2012.11.12 21:48:34
-Most már ott is hasam van,ahol eddig nem volt! :) :P - Hihetetlenül sokat mocorgunk! Jajj,mi lesz így szegény szülőkkel, ha szaladni kell Babus után? Én már most elkezdtem érte aggódni, szerintem kipárnázom az egész lak.....falut! :D Egészség "rendben"! Helyreálltam mindenszinten…..
Mostanra kezdek hazaszokni megint. Tudom csak két nap voltam távol,de nekem a kórházasdi leverte a biztosítékot durván! És folyamat aludnék! Lehet ez normális...lehet ez normális??? Belegondoltam,hogy jövőhét közepétől már csak 2 hónapunk van! :) Egyenlőre boldog várakozással…..
Az élmény annyira heves,hogy ne haragudjatok, de minden mást kimosott az agyamból (,de jól vagyunk és ez a lényeg)! Történt ugyanis, hogy szombaton egész nap fájdogált, szúrt a jobb oldalam, a köldököm magasságában. Szombaton sokat sétáltunk, csavarogtunk, akkor jó volt, attól…..
Új Élet kezdődik 29.hét 2012.10.30 09:29:41
Ma -mint mostanában annyiszor, nagyon rosszul aludtam, illetve nem nagyon aludtam, a testem el van fáradva a folyton oldalt fekvéstől! Hanyatt meg nem merek, de így is sokszor ébredek arra, hogy "hanyatt gurultam" álmomban, akkor "gyorsan" vissza forulok, mert hát az nem egészséges és a…..
Kedden megjártuk az Endokrinológiát. Vittük ugye az elmúlt hét méréseit. Hát bevallom nem számítottam arra, amit végül mondtak, így nem is voltam felkészülve... Konzultált a tanácsadó meg a doktornő és egyből inzulinra ítéltek! :( Kértem még egy hét próbát, de nem…..
Temérdek történés, nem feltétlen a terhességgel kapcsolatban, de én úgy érzem, hogy már minden összekapcsolódik vele! :) Csütörtökön barátoktól kaptunk babaruhákat, szombat hajnalban anyósomék érkeztek cirka 3 napra, ők is kisruhákat hoztak. Azta de jó volt emberek közt…..