Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltchy (törölt)

0 bejegyzést írt és 802 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
Zoltchy (törölt) 2011.01.19 16:31:46
@vinczej:

Hosszú í-vel írja a nevét és egy Nagy-Magyarország formájú fa a logója. "egyhangúlag elfogadott" médiatörvényről beszél.
Szerintem, ez a Szíjjártó nem az a Szijjártó.
Zoltchy (törölt) 2011.01.19 16:37:12
@qwertzu:

Az még valószínűtlenebb, hogy Szijjártó Péter ilyen hosszú, aránylag összefogott és főleg ÖNÁLLÓ fogalmazásra képes.
Zoltchy (törölt) 2011.01.20 12:12:38
@simonmondja.:

A nem jobb helyeken is.
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
Zoltchy (törölt) 2011.01.13 13:39:23
@Zsit (nyau és rémizé):

Ne aggódj, azzal, hogy leírtad, már meg is teremtetted a pletykát.
Zoltchy (törölt) 2011.01.13 13:46:50
@Hepci:

Amíg ki nem kapnak a hollandok. Aztán azt is betiltanák.
Zoltchy (törölt) 2011.01.13 15:07:00
@tarol a turul:

Ismeretterjesztő adókat? Azokat kell a leghamarabb betiltani.
Még gondolkodni kezd a nép.
“Ezt a csatározó politizálást minduntalan a miniszterelnök személyéhez szokták kötni, miszerint egyedül minden tőle függ. Nagyon nem értek egyet ezzel, hisz ezt nem egyedül csinálja. Ehhez az egész vezetői körének hallgatólagos beleegyezése, sőt, lelkesedése és…..
Zoltchy (törölt) 2011.01.10 14:46:16
@Szimba:

Én csupán logikai okból nem helyeslem a kijelentésedet, ugyanis, az ellent mond az evolúciónak.
Ha igazad van, akkor kellett valamikor lennie egy ős-értelmiséginek, akiből az egész jelenlegi emberiség származik.
"... terümtevé értelmüségüvé miü isemüköt Ádámut és odutta volá neki düplumát ... "
Zoltchy (törölt) 2011.01.10 15:50:48
@Ordnassac:

A cenzúra újabb támadása.
Zoltchy (törölt) 2011.01.11 13:37:58
@Szimba:

Már attól is az egekbe törne a jogszabályok színvonala, ha nem a többivel, hanem legalább saját magával egyeztetnék. De zseniális kodifikátoraink arra is képesek, hogy ugyanazon a mondaton belül, egy szót kétféle értelemben használjanak.
Ismered a mondást: ha szereted a kolbászt és a kenyeret (és a jogszabályokat), ne nézd meg, hogy készül!
„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai…..
Zoltchy (törölt) 2011.01.07 12:34:21
"Mivel a Fidesz=OV"
Szerintem itt a lényeg.

Orbán Viktor egész pályafutásának a politika csak a terepe. Ő már régen nem politikus akar lenni, aki a nép érdekében cselekszik, hanem egyszerűen csak minél nagyobb, karriert akar csinálni. Megpróbálta focistaként, nem sikerült a lustasága, türelmetlensége, tehetségtelensége vagy akármi miatt. Gondolom, megpróbált máshol is karriert csinálni (Oxford), de az sem sikerült. Végül megtalálta a politikát és üti a vasat, amíg meleg (minimum).
És mivel az egész karrierjének lélektani oka van, megbukni sem politikai okokból fog, ugyanis, politikai okokból, már rég meg kellett volna buknia.
Ha valaki le akarja győzni, annak nem jobb politikusnak, jogásznak vagy közgazdának kell lennie, hanem egyszerűen csak nála erősebb személyiségnek, tehát - furcsának tűnik -, de semmi értelme azt elemezni, hogy milyen politikai események miatt bukhat meg.
Gondoljunk csak bele, mi vonzza az embereket Orbán Viktorhoz! A szociális érzéke? A következetessége? A hitelessége? A jólét és bőség, amit az országnak hoz? Miért támogatják még mindig ennyien (vakon)?

Van-e a Fideszben szóba jöhető ellenfele? Szerintem többen is vannak, akik Viktorra taposva akarnak karriert csinálni, csak még a falkavezért túl erős, nem merik megmarni, várják, amíg elgyengül. Aztán csoportosan rárohannak. Éppen ezért nem hátrálhat meg, mert akkor elismerné a gyengeségét.
Zoltchy (törölt) 2011.01.07 13:05:10
@tankréd:

A nép ennél sokkal feledékenyebb.
Orbánnak 2002-ben is voltak jó nagy ütőkártyái: ÁVH, beszolgáltatás, téeszesítés, vasfüggöny...stb. A nép mégis az MSZP-t választotta.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
Zoltchy (törölt) 2011.01.06 15:46:12
@különvélemény:

És vannak hivatásos pártoptimisták is. Ezen sem lehet változtatni.
Zoltchy (törölt) 2011.01.06 15:56:10
@stargate:

Inkább realista optimizmus. De az nem azt jelenti, hogy fenntartás nélkül mindent elfogadunk. Én is realista optimistának tartom magam. Éppen ezért, nem tartom helyesnek, ha valakinél az optimizmus a realizmus fölé kerekedik. És ebből nem következik, hogy mindent rossznak látok.
Zoltchy (törölt) 2011.01.06 15:58:09
@stargate:

Inkább realista optimizmus. De az nem azt jelenti, hogy fenntartás nélkül mindent elfogadunk. Én is realista optimistának tartom magam. Éppen ezért, nem tartom helyesnek, ha valakinél az optimizmus a realizmus fölé kerekedik. És ebből nem következik, hogy mindent rossznak látok.
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
Zoltchy (törölt) 2011.01.04 14:30:42
@Bambano:

Az oktatás színvonalának esését nem Magyar Bálint nyakába kéne varrni. Az már sokkal korábban elkezdődött, akkor, amikor kezdett az ország fiatalságán úrrá lenni a diplomamánia. Akkor a jelentkezési lapok utolsó helyén a Tanárképző volt. Akit nem vettek fel sehova, de nem volt kedve dolgozni, mind a Tanárképzőbe ment.
Zoltchy (törölt) 2011.01.04 14:32:11
@a-kis-herceg:

Ezt nem értem.
Zoltchy (törölt) 2011.01.04 14:43:45
@dome64:

A liberális jelző a magyar köznép szótárában ugyanolyan szitokszóvá lépett elő, mint a fasiszta, kommunista, szocialista, cigány...stb.
Pontos jelentése: nem velünk van, ellenség.
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.29 13:47:53
@török gábor:

Schmitt Pálnak nincsenek döntései. Erkölcsileg tökéletesen retardált.

"ég azok is lesajnálóan beszélnek majd róla, akiknek egykor hasznára volt"
Vajon, a feleségének most mi lehet róla a véleménye? Ilyen férfira vágynak a nők?
Na jó, ez már Csernus doki terepe...
Zoltchy (törölt) 2010.12.29 14:07:02
@Hepci:

A többiek a függetlenségnek legalább a látszatát fent akarták tartani.
SP. kockázat nélkül megtehette volna, hogy visszaküld 1-2 törvényt megfontolásra. Az eredmény ugyanaz lett volna, mert a kétharmad az annyi. De ő nem akarta. Ő büszke arra, hogy függő. Mekkora papucs lehet ez otthon!

A Parlament előtt megállt egy üres autó és Schmitt Pál szállt ki belőle.
Kivételesen semmit sem írok. Csak idézek. Egy méltatlanul elfelejtett részletet egy fontos parlamenti vitából. 2010. szeptember 13-án, az őszi ülésszak első napján a kormányfő „alkotmányos szokásainknak megfelelően” szót kért, hogy “tájékoztassa a magyar…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.15 10:24:12
@namitirok:

A Fidesz csak a látszatra ad. És ha kilóg a lóláb, akkor - természetesen a látszat kedvéért - gyorsan megmagyarázzák.

Itt lenne az ideje, hogy Viktor végre beismerje, hogy ő csak győzni akart, nem kormányozni.
Kávéscsésze a jobbján, számítógép a balján, papírhegyek előtte. Orbán Viktor a facebookon válaszol a kérdésekre. „Ami a nyugdíjrendszer átalakítását illeti, ennek egyetlen, de világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság” – mondja. Tiszta beszéd.…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.14 13:02:59
"Aki látott már közelről politikacsinálást, persze tudja, hogy az esetek többségében mozgó célpontra zajlik a vadászat, napról-napra alakul a politika, sokkal kevesebb a tervezettség, mint azt a külső szemlélő gondolná."

Ezzel nem értek egyet. A politikacsinálók nagyon is pontosan céloznak. Pontosan olyan százalékokat, forintokat, költségvetési hiánycélokat, inflációs rátákat céloznak meg, amelyeknek az elérése hozzájárul a karrierjük építéséhez. Ezt tudják, mert ezt tanították nekik a juppiképzőkben. A szociális érzékenységet nem tanították, mert azt nem lehet tanítani, az jön az élettel (ha jön). A mi politikusaink nagyon jól tudnak kormányozni - egy virtuális országot, ami csak grafikonokból áll. Sajnos, zseniális terveik kivitelezésébe mindig belezavar az a sok nyomorult, aki az istennek sem akar úgy viselkedni, ahogy az a statisztikák alapján elvárható lenne tőlük, ezért kell a politikusoknak folyton változtatni a terveiken. És még ezért bírálják is őket a hálátlanok.
A "kétharmad" sem emberekből áll. Az is csak egy statisztikai szám, amit adu ászként fel lehet használni: Egyeztetés? Kétharmad. Indoklás? Kétharmad. Érvelés? Kétharmad.

REM: Lehet, hogy a nagy Goldberger mégsem volt annyira hülye, amikor úgy gondolta, hogy a fia akkor fogja tudni eredményesen irányítani a céget, ha minden részét ismeri, tehát a gyerek (a tulajdonos fia!) a festödében kezdett, mint segédmunkás.
Zoltchy (törölt) 2010.12.14 14:23:47
@aszekelyek:

Ezt nem értem, csomagold ki, légy szíves!
Magyarország újabb leminősítése miatt a parlament költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezte Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's adósminősítésével a kormány feltette a koronát eddigi…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.07 14:55:19
@jethro_a:

És az sem zavar, hogy most ennek pont a fordítottját csinálják, a rövid távú célokért áldozzák be a hosszútávúakat?
Zoltchy (törölt) 2010.12.07 15:15:53
@Hepci:

Hosszútávú cél mindig van, amíg meg nem látják a rövidtávú lehetőségeket. Ahogy a mondták kicsit régebben: "Hamar eltűntek a Trabantok az Országház parkolójából.".
Zoltchy (törölt) 2010.12.07 15:30:09
@milyen szép a Vértes, ó:

Az marad, ami eddig. Jön valaki és fellép megváltóként. Ez az az ember lesz, akinek sikerül meggyőznie a népet arról, hogy a Fidesz és az MSZP között nincs lényegi különbség.
Az okok prózaisága nem akadályozza meg a következmények költőiségét… Mérő László legújabb könyvében (Az érzelmek logikája) olvastam ma éjszaka ezt a mondatot, egy azt megelőzően hallott, csodálatos hangnak köszönhetően talán inkább lírára, semmint prózára…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.06 14:41:44
@panelburzsuj:

Nem volt hiábavaló a szabadságharc!
Zoltchy (törölt) 2010.12.06 14:54:29
@panelburzsuj:

Nekem nincsenek elvárásaim a posztjaiddal kapcsolatban. Bármit írsz, nekem megfelel.
Zoltchy (törölt) 2010.12.06 15:25:24
@Ordnassac:

Ez úgy lehetséges, hogy a biztos pártválasztók megfontoltabban nyilatkoznak.
Elkészült az új alkotmány koncepciója – írják a lapok. A tervezet hozzám is eljutott, és bár több újdonságot is tartalmaz, ha valóban ennek szellemében készül el az új alaptörvény, akkor két jövendölést (egy félelmet és egy reményt) biztosan nem teljesít majd be.…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.01 18:05:35
@kodó tamás:

A felismerésekhez is idő kell. Állítólag Kádár a halálos ágyán papot hivatott.
Zoltchy (törölt) 2010.12.01 18:06:43
@nyünyüge:

Vagy azt, hogy egyáltalán nincs arca, csak maszkjai vannak.
Zoltchy (törölt) 2010.12.01 18:11:28
@egyedi nick:

Tök mindegy, mit írnak bele az alkotmányba, mert a többség bármit, bármikor megváltoztathat, ez a demokrácia lényege (ha nincs demokrácia, akkor meg azért mindegy).
Csak a pártállamban nevelődött emberek gondolják (köztük Ő is), hogy egy törvény bármilyen biztosítékot jelenthet a többség akaratával szemben. Ezek az emberek elfelejtik, hogy változtatta meg a többség akarata az Alkotmányt 20 évvel ezelőtt.
Hozhat 199/200-ados törvényeket is, ha a többségnek nem tetszik, el fogja törölni, ha nem megy szépen, akkor csúnyán.
Számoltunk némi közfelháborodással, de Gyuri kijelentése azért nagyobb vihart kavart, mint gondoltuk – mondja az Origo tanulságos összeállításában a Fidesz elnökségi üléseinek egyik állandó résztvevője, aki nevének vállalása nélkül nyilatkozott az internetes lapnak. A…..
Zoltchy (törölt) 2010.12.01 13:00:54
@tölgyes:

Az nem is ellentmondás.
Csak az, ha először kezünket-lábunkat törjük azért, hogy mi vezessük be az országot az EU-ba, aztán meg kijelentjük, hogy "az EU nem a főnökünk".
Zoltchy (törölt) 2010.12.01 13:04:50
@tölgyes:

Igaza van, valóban nem értem, hogy a hatalom mennyire lealjasíthat egy embert.
Zoltchy (törölt) 2010.12.01 13:06:45
@aszekelyek:

Persze. Ezért nem értem, miért mondta a Vezért azt, amit mondott.
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.25 15:17:33
@török gábor:

De akkor mit akar Orbán Viktor? És miből lehet arra következtetni, hogy valóban azt akarja, nem csak kommunikációs fogásokat alkalmaz?
Zoltchy (törölt) 2010.11.25 15:21:38
@gipsz1234:

Az úgy volt, hogy volt a kisebbségi, tehát "törvényes, de nem legitim" kormány. Velük szemben fontos volt a népszavazás, mert ők nem birtokolták a többség felhatalmazását.
Most van egy 2/3-os kormány, ami legitim is és törvényes is, tehát nincs szükség népszavazásra, hiszen a többség felhatalmazta a kormányt arra, hogy az csináljon azt, amit akar.
Ilyen egyszerű a Fidesz hatalmi logikája.
Zoltchy (törölt) 2010.11.25 15:28:17
@AkarkiJ:

Nem véletlen. Ismered azt a mondást, hogy "A paptól elvárható, hogy két lábon járó vasárnap legyen."?
Ez a nyilvánosság egyik velejárója. Az ember felvállal egy szerepet, azt kell játszania, mert ha kiesik belőle, akkor hiteltelen lesz. A nézők-hallgatók nem arra fognak emlékezni, hogy igaza volt-e adott esetben, hanem arra, hogy nem úgy viselkedett, ahogy megszokták tőle és ennek biztos van valami oka. Hátránya, hogy az ember egy idő után kénytelen-kelletlen belemerevedik a szerepbe és - a sztáreffektus következtében - már nem lesz annyira érdekes. A tömeg új sztárt talál magának.
Ha hozhatok egy közkeletűbb példát: volt a '90-es évek elején egy fiatal rendszerváltó értelmiségi, akiről az a kép rögződött a köztudatban, hogy elkötelezett, európai demokrata. Nagyon nagy dolognak kell történnie ahhoz, hogy megváltozzon róla a közvélekedés.
"A 40 évnyi kádárizmussal és 20 évnyi posztkádárizmussal szakítva létrejöhet a negyedik Magyar Köztársaság" - jelentette ki tavaly Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szervezet 1956-os ünnepségén a Hősök terén. A felvetés egyre…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.23 14:19:35
@agentT:

Ahhoz nem elég művelt a nép, hogy az Alkotmányról szavazzon, de ahhoz igen, hogy vakon eldöntse egy pártról, hogy ők mindent csak jól csinálhatnak, ugye?
A vizitdíj eltörléséhez elég műveltek voltak?
Zoltchy (törölt) 2010.11.23 14:26:28
@kodó tamás:

Igen. Aztán majd mi, kétharmaddal felhatalmazottak eldöntjük, mikor demokratikus kérni az X-et és mikor felesleges (mert ránk nézve kockázatos).
Zoltchy (törölt) 2010.11.23 14:33:34
@kodó tamás:

Rákérdezhetek? Mind a hárman az MSZMP-ben tanultak?
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.17 12:16:50
@Muad\\\'Dib:

Szerintem, te nem nekem akartál válaszolni.
Zoltchy (törölt) 2010.11.17 12:49:50
@Muad\\\'Dib:

Akkor félreértettem. Bocs.
Zoltchy (törölt) 2010.11.17 13:17:55
@fantasztikus!:

Nem is lopta, törvényesen vette el.
Ők hozták a törvényt.
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.16 15:50:10
@Muad\\\'Dib:

Így is lehet, hogy az lesz, ugyanis az APEH határozatot megfellebbezhetik, aztán élhetnek alkotmányjogi panasszal, amit szintén az Alkotmánybíróság vizsgál ki, tehát egyesével elkaszálgathatja a határozatokat.
Azon kívül kérdés, hogy milyen határidőt fognak megállapítani a visszafizetésre. Mert ez még nem hátralék, csak kötelezettség.
Aztán majd a jövedelmük 33%-ából szépen befizetgetik.
Szóval, parasztvakítás, hogy ezt a pénz miatt csinálják.
Zoltchy (törölt) 2010.11.16 15:52:19
@Muad\\\'Dib:

Az a nagy különbség, hogy az autólopás bűncselekmény, a végkielégítés felvétele pedig nem az.
Zoltchy (törölt) 2010.11.16 15:56:57
@Muad\\\'Dib:

Nem valószínű, hogy bármelyikük ráfogta volna a puskát bármelyik cég vezetőjére, arra kényszerítve, hogy számfejtsék neki a pénzt.
Ha már erkölcstelenségről beszélünk, akkor inkább azt kellene megdádázni, aki kifizette, nem?
Orbán Viktor beszédével ma kezdetét vette a parlamentben a 2011-es költségvetés vitája. A kormányfő szinte alig szólt a jövő évi számokról – ezt inkább a szavakban szintén erős Matolcsy Györgyre bízta -, ellenben olyan keretbe igyekezett helyezni a mostani politikai…..
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.10 12:21:32
@panelburzsuj:

Sőt, most kezd csak rá igazán, mert észre vette, hogy észre vették.
Zoltchy (törölt) 2010.11.10 12:38:22
@walker57:

Az csak a termelőeszközök magántulajdonára vonatkozott.
Zoltchy (törölt) 2010.11.10 12:47:23
@walker57:

Nosztalgiázott a gyász!
Számtalan gondja van a magyar politikának. Szinte minden nap láthatunk példákat súlyos hiteltelenségekre, magyarázhatatlan pálfordulásokra, bántó manipulációkra. A szép szólamok mellett gyakran hiányzik a politikusi teljesítmény, a valódi érdemi cselekvés. S még valami: a…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.09 14:18:06
@panelburzsuj:

Hívekre csak a Felhatalmazás megszerzéséig van szükség.
Zoltchy (törölt) 2010.11.10 11:12:50
@török gábor:

A nagy örömködésben elfelejtették kirúgni a Parlament informatikusait?
Zoltchy (törölt) 2010.11.10 11:34:47
@Ordnassac:

Már épp ideje volt...
Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.08 16:02:12
@bierkamp:

Nem mondod, hogy nő!
Zoltchy (törölt) 2010.11.08 16:06:04
@Táskás Tóni:

A közvélemény meg valahogy úgy van vele, hogy:
Loptak a kommunisták? Fújj, fújj és abcúg!!
Loptak a Fideszesek? Na és, a kommunisták is loptak.
Ezért aztán azt nem tartják akkora bűnnek.
Zoltchy (törölt) 2010.11.08 16:14:16
@szbi:

Ha bevezetik a politikusoknál a kötelező "női kvótát", azt abban az esetben tartom jogosnak, ha ezzel egyidejűleg a vasúti pályamunkásoknál, a csatornatisztítóknál és az aszfaltozóknál is bevezetik.
Vagy van női- és férfimunka, vagy nincs.
REM: azért arra kíváncsi vagyok, hogy fogják a nőket kötelezni arra, hogy politikusok legyenek, ha egyszer nem akarnak azok lenni.
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.04 14:27:42
@Szimba:

Ez nem újdonság, lassan már az Ikea katalógus is pártlap lesz.
Zoltchy (törölt) 2010.11.04 14:34:39
@Szimba:

És tulipános ládát meg április óta nem lehet kapni.
Zoltchy (törölt) 2010.11.04 14:42:41
@Letícia:

Szimba mondta, hogy kérdezzelek meg.

(na jó, megyek haza...)
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
Zoltchy (törölt) 2010.11.02 14:52:12
@Zengőtorkú Nyivákoló:

Még a végén kiderül, hogy igaza van a Bibliának. Mózes valóban nem léphet az ígéret földjére. Neki az a dolga, hogy odáig elvezesse a népet. Rabszolga reflexekkel csak rabszolgaságot tudna alkotni.
Lehet, hogy fáj neki, de hát ez van. Gorbacsov ezt megértette.
Zoltchy (törölt) 2010.11.02 15:00:17
@panelburzsuj:

A "tisztes aprómunka" valóban jó lenne, csak az a baj, hogy nem ez volt a választási ígéretekben, hanem "végleges leszámolás", "minden tabu megtörése", meg ilyesmi.
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
Zoltchy (törölt) 2010.10.29 12:52:06
@ubul2000:

Az erkölcstelen végkielégítések visszaszerzéséhez nem kellett volna nekimenni az Alkotmánybíróságnak. Vissza lehetett volna szerezni normál jogi úton is, csak hát az nem lett volna olyan látványos.
A kolontári események felelőseit is meg lehetett volna találni a vizsgálat után, de az sem lett volna olyan látványos, mint ha a Parlamentben jelenti be a miniszterelnök.
Itt a pénz csak a topic, a lényeg, hogy eljátszhassák a népet megmentő kormány(fő)t.
Zoltchy (törölt) 2010.10.29 13:16:32
@kopogtató:

Ezzel a kérdéssel egyidejűleg felmerülne az "előrehozott választás?" kérdés is.
Zoltchy (törölt) 2010.10.29 17:03:52
@török gábor:

Mi mást is tehetne? Ismerné be, hogy tévedett?