Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lujdzsi123

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira régóta és olyan nagyon érdekel az építészek és laikusok közötti feszültség, értékítéletük feloldhatatlannak tűnő különbözősége, vagyis az a tény, hogy ha egy épület egy építésznek tetszik, akkor a nem-építésznek szinte biztos, hogy nem, hogy szinte már unom.…..
lujdzsi123 2010.12.03 12:04:16
@gorillka: Sztem az történt, hogy a modern tervezőnél vmilyen agyi érprobléma miatt pár pillanatra valamiféle oxigénhiányos állapot lépett fel tervezés közben, és látomásaiban megjelent Makovecz, csodaszarvassal a fején. Ez okozhatta a pillanatnyi zavart az erőben, az eredeti tervben nyílván krómacél és rozsdás vaslemezek ritmusos váltakozása helyettesítené a jelenlegi borzalmat.
  A miniszterelnök tegnap újabb adóemeléseket jelentett be. A tervek szerint három, távolról prosperálónak látszó iparágat akarnak „adóprésbe” vonni: a telekommunikációs szektort, az energetikai cégeket és a kereskedelmi láncokat. Ezeken túl ideiglenesen, de…..
  Vasárnap este a Mesterházy-Horváth-Szanyi álomtrió sajtótájékoztatója után, amelyen egy kivetített diagrammal bizonyították, hogy a választást igazából a szocialisták nyerték, Lelky Lolával azon melegében elkaptuk Szanyi Tibor kampányfőnököt. Mennyi az annyi, meg úgy…..
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
lujdzsi123 2010.09.14 12:01:08
Alapvetően az egyén felelősségében hiszek, felnőtt ember pont attól válik felnőtté, hogy mind jogi mind erkölcsi értelemben felelőssé válik valamennyi döntéséért.

Ugyanakkor nem mehetünk el a kormány felelőssége mellett, hisz pont azért választunk vezetőket és adunk nekik az átlagember számára elérhetetlen felhatalmazást, hogy távolabbra tekintve képesek legyenek megfelelő irányba terelni a közösség "hajóját", (ezt jelen esetben Magyarországnak hívják). Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a felvett devizahitelek jelentős része ilyen- olyan adók formájában (ha másképp nem, ÁFA-ként) azonnal becsorgott a költségvetésbe, így finoman fogalmazva is felvetődik, hogy az állami szervek (pl. PSZÁF) azért voltak ennyire bénák, mert tényleg bénák, vagy azért, mert a kormány részéről finoman erre instruálták őket.....

Nem kerülhető meg a bankok felelőssége sem, hisz ma amikor a rossz hitelek költségéről beszélnek, egy sem emlékezik meg arról, hogy az "arany időkben" bizony hatalmas kasza volt a devizahiteleken. Legalább a pénzügyi szakemberektől elvárható, hogy tisztában legyenek a devizahitelben rejlő buktatókkal, ergó elvárható, hogy az azon képződött extra nyereség egy részét előrelátó üzletemberként tartalékolják ezen veszélyek kompenmzálására. Minden üzleti tervnek része, alapszintű ismeret az un. "nem várt helyzetekre" való felkészülés. Ha a bankok annak idején egy devizahitel bevezetésekor nem készültek fel arra az esetre, ha mégis megugrik az árfolyam, az olyan szintű szakmai hiba, ami retorziókért kiállt.

Összességében egyetértek a blog írójával: a helyzetet meg kell oldani, és a megoldásban az államnak, a bankoknak és a hiteleseknek kell részt vállalni.

Akik most adófizetőként azon keseregnek, hogy az állam szerepvállalása tk. az ő adóforintjaikat jelenti, azt tudom mondani, sajnos igazuk van, és ez a következménye a felnőtt emberek által az elmúlt választásokon hozott döntésnek. Felelősek vagyunk érte. Sajnos.
Egy hazugság megkerüli a világot, mire az igazság felhúzza a bakancsát. (Mark Twain) Mi újság a nagyvilágban? Képzeljünk el egy embert, aki azt állítja, hogy 20 napig nem vett levegőt, és ennek bizonyítására tanúk előtt 20 percig visszatartaná a lélegzetét. Vagy egy orvost, amint bejelenti,…..
Varánusz Menj a picsába, Feri ! 2010.05.07 08:00:00
Mindig érdekel, ha egy politikus/népvezér/dilettáns (megfelelőt aláhúzod) egy választási vereség után memoárt ír az elmúlt időszakáról. Pláne érdekel, ha a saller olyan mértékű amit az MSZP elszenvedett most. Gyurcsány Ferenc az egyik legvitatottabb politikus évek óta.…..
lujdzsi123 2010.05.07 10:55:13
Istenem , a Böszme újra színrelépett. És ott folytatja, ahol abbahgyta. Csak két részletet emelnék ki abból, amit maga alá eresztett:

"A választások után rendbe akartuk tenni a költségvetést. Bár tudtuk, hogy van feszültség a költségvetésben, de azt nem, hogy a tudottnál sokkal súlyosabb a baj. "

Na ja. Vessük ezt össze az őszödi beszéd klasszikusával, miszerint "hazudtunk reggel, délben meg este...." De tegyük fel, hogy Magyarország felelős miniszterelnöke valóban csak a választást követő héten világosodott meg a tekintetben, mekkora a baj. Ebben az esetben sajnos de facto ki kell jelentsük, hogy még egy szamárkordé vezetésére sem alkalmas, nemhogy egy országéra. Ha egy vezető, akinek minden infó a kezében van, ennyire rövidlátó, az nem alkalmas vezetőnek.

Másik:
"2005 szeptemberének végén váratlan csapás ért bennünket. Kiderült, hogy az autópálya építések finanszírozásának a kormány által választott módja elfogadhatatlan, a felmerült költségeket a szándékoktól eltérően bele kell tenni a költségvetésbe."

MICSODA??????????? Váratlan csapás????? Mégcsak internet gurunak se kell lenni ahhoz, hogy az ember 2004-ből találjon EU-s figyelmeztetéseket, amelyek pont erről szóltak. Hja, hogy szokásod szerint egy felelőtlen böszme voltál, feri? Na, látod, ez nem ér váratlan csapásként egy normálisan gondolkodó átlagmagyart sem....

Sajna egy küldetéstudatos elmebeteggel állunk szemben, betegségéből következően teljes erkölcsi, morális gátlástalansággal. Percember, aki mindig éppen azt mondja, amit szerinte az emberek hallani akarnak, és mélyen hisz benne, hogy a két perccel előbbi mondatait mindenki azonnal elfelejti, ahogy az újabb ostobaságait kiejti a száján.
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
lujdzsi123 2010.03.09 21:30:42
@jjulie:

2002 parlamenti: ov veszitett
2002 önkormányzati: ov veszitett
2004 eu parlamenti: ov nyert (ebbe bukott bele d209)
2006 parlamenti: ov veszitett
2006 önkormányzati: ov nyert
2009 eu parlamenti: ov nyert

ez 3-3, miről beszélsz? és akkor még nem beszéltünk a 2006-s parlamenti megnyerésének módjáról és az alkalmazott trükkök százairól, te szerencsétlen.
RE:blog Homepátiás matematika 2010.02.26 10:43:00
Mint az orránál tovább látó ember (és ez esetemben nem kis teljesítmény) engem sem tud meggyőzni a homeopátia, hogy finoman fogalmazzunk. Az elmélet alapját képező, már első blikkre egyértelműen hamis - vagy túlcsorduló jóindulattal: bizonyítatlan - alaptételeket adottnak…..
lujdzsi123 2010.02.26 13:51:45
@Martian:
"az EBM protokollok jó része meglehetősen nagy statisztikai bizonytalanságot enged meg... ha egy fizikus ilyesmit megengedne magának és mindezt "tényeken alapulónak" nevezné, legkevesebb, hogy megmosolyognák"

Az EBM metodikának része a statisztikus szakemberek bevonása, akik előre definiálják, hogy a vizsgálati eredmények összehasonlításánál mit tekintenek szignifikánsnak, és mit tekinteneka terápia szempontjából relevánsnak. Mivel a vizsgálatokban emberek vesznek részt az ő szubjektumukkal szemben, nyílván mások lesznek ezek a mutatók, mint egy fizikai kísérletben.

"Ez a hókuszpókusz az orvosi gyakorlatban azt jelenti, hogy: "ha nem hat, felírok majd egy másikat". :))"

Így van. Az emberi szervezet az ő genetikai változékonyságával jóval bonyolultabb annál, semmint egy molekula mindenkinél egyformán hasson. Tudományosan igazolt tény, hogy a forgalomba levő gyógyszerekre az emberek 50-80-90% érzékeny, a többi nem. A jelenlegi molekulárdiagnosztikai vizsgálatok költsége mellett még nem megvalósítható ennek előzetes felmérése, így sajnos időnként váltani kell, és a nagy számok miatt időnként még károkozás is becsúszik, a legnagyobb jóakarat mellett is.

A felvetésed többi része: igen, bizonyos betegségek akár porított teveszartól is meggyógyulhatnak, ha a beteg és orvosa is elég erősen hisz benne. Újra írom, én a placebó hatást fontosnak tartom a gyógyításban, sok esetben hatékonynak, és attól, hogy nem értjük teljes mértékben a működését, még használhatjuk. A pokháló penész volt, abban van penicilin, de pókhálóval kapcsolatban folynak vizsgálatok, ha jól tudom, véralvadásgátlással kapcsolatban.
lujdzsi123 2010.02.26 14:00:15
@jbc4wa: Nem tudok válaszolni, és más sem valószínűleg. Azért, mert mint írtam, a placebo nemcsak a tudatos, hanem a tudatalatti szintjén is hat, és nem tudom, mi volt a tudatalattidban akkor, amikor a gyógyszert szedted, és mi akkor, amikor a homeopathiás szereket. Szerintem a Te szempontodból az a lényeg, hogy megoldódott a migréned, nem? én semmi elítélni valót nem látok abban, hogy ez egy homeopathiás szertől történt.
lujdzsi123 2010.02.26 14:14:12
@jbc4wa:

"Félreértés ne essék, a placebohatást, és gyógyulásba vetett hit erejének fontosságát egyáltalán nem vonom kétségbe, sőt! De: ha állításotok szerint mondjuk én (ezek szerint) csakis a placebohatás miatt gyógyultam meg a homeopátiás szerek szedése mellett, akkor a sima gyógyszerek szedésétől miért nem gyógyultam meg, ha annak a hatását még a placebohatás is erősítette? Pedig volt idejük rá a normál szereknek... "

Mégegyszer írom, nem tudom. Annyira sokváltozós a rendszer, hogy véleményem szerint nem mostanában fogunk erre választ adni, de adok tippeket: a placebo hatást tekintsük egy adott személynél nagyjából konstansnak (sajnos ez sem igaz, mert pl a vallásos emberek esetén kimutatottan erősebb, és ugye olyat már láttunk, hogy valaki valami hatására vallásos lett, pedig elötte nem volt az...), ergo mindkét kezelés placebo hatása nálad egyforma volt. De lehet, hogy akkor, amikor a gyógyszert szedted, volt egy front, ami gyengítette az immunrendszered. Bánat ért, elhagyott a kedvesed, ugyanaz.... a gyógyszert író orvossal szemben tuidatalatt ellenérzéseid voltak, a másikkal szemben nem. A homeopathiát anyukád javasolta, ez egy nagyon erős emocionális faktor, ne feledd.... nem látom értelmét tovább ragozni. Elmúlt a migréned. Hála Istennek.
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd…..
lujdzsi123 2009.11.05 15:32:16
Akkor néhány tényt had írjak ide az agyonpropagált oltóanyaggal kapcsolatban:

1, Az Omninvest finoman fogalmazva is tisztázatlan tulajdonosi hátterű cég, ami több mint szokatlan ebben az iparágban.

2, Az Omninvest által gyártott oltóanyagnak nincs CE jelzése. A CE jelzés megszerzésének feltétele a gyártás validálása (lenne).

3, A H1N1 által okozott fertőzés mortalitása a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján valamivel kisebb, mint a többi influenza típusnak.

4, Az Omninvest által gyártott oltást hetek óta propagálják, de csak a tegnapi hírekben hangzott el először, hogy tojásallergiásoknak súlyos szövődményeket okozhat, nekik csak kórházi körülmények között adható be a vakcina.

5, Jelenleg 10 gyermeken vizsgálták az oltóanyagot, ez semmilyen, ezzel kapcsolatos, az un. tényeken alapuló orvoslás semmilyen elvárásának nem felel meg, kb annyira releváns infó, mint amikor az MLM nagygyülésen Rozi néni feláll, és kijelenti: neki az ilyen-olyan csodakrém szüntette meg az arcidegzsábáját, rákját, epilepsziáját, stb stb stb. Semmi esetre nem adatom be a gyerekemnek ezek után.

6. Dr. Falus Ferenc MR1-n elhangzott azon nyilatkozata, amely szerint mindenki, azaz mindenki, aki nem oltja be magát, meg fog betegedni, a Blikkben esetleg elmegy, de mérvadó szakember tisztában van vele, hogy nincs 100%-s fertőzési potenciállal rendelkező vírus.

Ezek után mindenki úgy oltatja be magát, ahogy akarja.