Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rezfaszubagoly (törölt)

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
rezfaszubagoly (törölt) 2011.04.11 19:02:43
Voltam katona, de erre nem vagyok büszke. Van két ismerősöm, akik hivatásosok, szerződésesek. Egyik sem valami jó képességű gyerek. Se fizikailag, de szellemileg. Az egyik volt Koszovóban, semmilyen nyelvet nem beszél, még a magyart is nehezen, semmilyen képzettsége nincs és olyan zsoldot kapott, hogy felépített belőle egy házat a falujában. A másik majd tíz éve ott lébecol, egyre feljebb próbálja nyalni magát, próbál irodai munkát szerezni, elvégez egy kamu főiskolát (óvodapedagógia vagy valami hasonló katonás téma), mert ráér.
El vannak kényeztetve, túl vannak fizetve olyan emberek, akiknek piaci viszonyok közt munkájuk sem lenne, mert mindenre alkalmatlanok. Ha az USA fizeti a zsoldjukat, az nem zavar, de az én adómból kicsit fáj.
A magyar Honvédség egy szociális intézmény, felnőttek napközije, semmi értelme fenntartani. Persze nem csak a bakák alkalmatlanok bármire, a vezetők is csak az ingyen lakásokért, nagy fizetésért lógatják a lábukat.
A magyarok, akik odamentek nem kényszerből mentek oda, hanem jelentkeztek. Ha vezénylik őket és nem akarnak menni, akkor ott kell hagyni a Honvédséget, van rá mód, nem kevesen megtették.
Ja, és az ápolónőket sem tisztelem jobban, mint a zsoldosokat. Aki pénzért csinál valamit, annak nem jár a vállon veregetés. Ha kevés pénzért, akkor az az ő baja, váltson szakmát, tanuljon tovább.
A magyar katonák zsoldosok. Nekem ezzel semmi bajom nincs erkölcsileg. Mióta a világ áll, azóta pénzért ölik egymást az emberek, azért, mert magyar katona az illető, még nem lesz más. Ha otthagyja a fogát, akkor sajnálja a családja, de ne várja el senki, hogy én is zokogjak.
Amúgy a magyar katonákra úgy vigyáznak, mint a hímes tojásra, semmit nem bíznak rájuk, folyton amerikaiak, németek kísérgetik őket, megbízhatatlanok, harcolni nem tudnak, nyelveket nem beszélnek, csak meg akarják úszni az egészet és felmarkolni a pénzt. Ez már kiderült a Wikileaks iratokból is.
rezfaszubagoly (törölt) 2011.04.11 22:24:42
@FCraft: A magyar katonák (zsoldosok) részt vesznek egy olyan háborúban, ahol több tízezer civilt gyilkoltak le a "szövetségeseink".
Undorító, hogy ehhez asszisztálnak, persze jó pénzért.
A Tv2 vetélkedőjének legutóbbi adásában volt egy kérdés, aminek láttán a Sándor-palotában biztos a süppedős szőnyegre köpték a pezsgőt. Helyesírás volt a témakör, a kérdés pedig, amit az egyik bevallottan diszlexiás és diszgráfiás versenyzőnek feltettek, magyar szavak…..
rezfaszubagoly (törölt) 2011.03.22 08:17:12
@Zee: Árpi bácsi volt az egyik leggyengébb... Nekem Sólyom a favoritom, mert ismerem a jogtudósi munkáját. Persze ez a magyaroknak nem számít, csak legyen egy ex-sportoló, aki hervatag szóvirágokat tud dobálni a szilveszteri beszédben.
Minden van itt kérem, székhez kötözött bikinis csaj, emberrabló szexi leszbi pár, kaland, játék, kockázat. Amúgy meg tényleg jópofa ötlet és elég méltó hirdetés a kecó (felteszem igen magas) árához. /A tippért köszönet Lesley-nek, a 8ker bloggerének/..
rezfaszubagoly (törölt) 2011.03.22 08:03:26
Fitz írja:"A következő két képet a Fogarasi úti Tesco Extrában készítettem. Jól látható, hogy a 7+1 darabos Gillette pengék több mint kétszer annyiba kerülnek, mint a 4 darabosak. Következetesen a Fusion és a Fusion Power esetében is. Ráadásul a 7+1-es – azt…..
Subba Vasárnapina: Feles 2011.01.02 16:59:00
FelesJabbadabba doo!! (Igazi klasszikus Ron Jeremyvel!)PizzafutárGiga gang-bangDraculoHow to deepthroatPuma BlackKötözött sonkaMangaporesz..
Amikor az átkosban a képernyőn buszvezető-szandálos keletnémet énekesek tűntek fel, szerencsés esetben pedig maga Karel Gott, a testvéri csehszlovákok villanyszerelőből lett nemzeti kincse, akit Prága Hangjaként aposztrofáltak a lelkes szomszédok, nos akkor mindenki tudta, hogy…..
Előző cikkünk után már tudható, hogy télen lehet biciklizni, de azt nem célszerű gyöngyházfényű pufidzsekinkben, kedvenc szűk farmerünkben és tűsarkúnkban tenni. A megfelelő ruha mellett az ideális tempó megválasztása segít még túlélni a nem igazán ideális…..
Az Indexen is megjelent, a NEFMI honlapján részletesen olvasható az új közoktatási törvény tervezetének vitaanyaga. Azzal együtt, hogy számos helyeselhető lépést tartalmaz a javaslat, egyes területeken szerintem teljesen elszakad a realitásoktól. Erre jó példa, hogy érettségire…..
rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.05 07:14:22
@röhögő: A közoktatásnak lenne a feladata, hogy felkészítsen az egyetemi életre, az önálló, felelősségteljes munkára, tanulásra, a tanulás technikáit kell megtanítania. És legalább annyit, hogy az első évet túlélje a hallgató az egyetemen.
Hogy aztán ezzel egyetemre megy a diák, vagy szakmát tanul, az már más kérdés.
Én szívesen tanultam volna szakmát 18 évesen érettségi után, de mivel nincs normális nyelvoktatás a szakiskolákban, ezért esélytelen külföldön rendes állást találni.
Ha a szakmunkásképzők nem a drogos, hátrányos helyzetű, kissé fogyatékos, primitív gyerekek megőrzői lennének, akkor szerintem sok érettségizett, nyelvet valamilyen szinten beszélő fiatal is választana szakképzést érettségi után. Nekik pedig valószínűleg nagyobb esélyük van egy multinál vagy külföldön, mint aki 14 éves kora óta a szakmunkásképzőben zsugorítja az agyát és nyelvtanulásról még nem is hallott.
rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.05 14:36:38
@tildy:): Említetted, hogy az angol nyelvtanulással gondjaid vannak, és én már látom, hogy mi. Gondolom mérnöki szakon végeztél, ahol elhitetik mindenkivel, hogy a lexikális tudás, (amire a nyelv részben épül) semmit sem ér. Mert ott nem lehet minden szabályt levezetni, rengeteg a kivétel, sok az olyan kifejezés, amit csak meg kell tanulni, mert nincs indok, hogy miért úgy mondjuk.
Egyszerűen nem tanultál meg tananyagot tanulni, a meglévő tudásra építeni, csak problémákat megoldani. Kicsit autisztikus az agyműködésük a műszakiaknak, tapasztalatból mondom, vannak ilyen ismerőseim. A nyelv szociális interakciókban tanulható, de a műszaki, informatikai, természettudományos szakok ebben nem erősek. Ez a műszaki és természettudományos területen dolgozók nagy problémája
A bölcsészek pedig pont az ellenkezőjével szenvednek, nem tudnak problémát megoldani, csak amit megtanítanak nekik, azt visszaadni. Rendkívül szépen elbeszélgetnek egy külföldivel az angol szakosok általános témákról, csak konkrét szakterületekhez egyáltalán nem értenek semmit.

Most, hogy anyanyelvi környezetben vagy, jobban ragad rád az angol, de még mindig nem úgy, mint egy "normális" emberre.
rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.05 14:52:20
@HUN_Sector: Valóban teljesen értelmetlen a többi európai országgal példálózni, amikor azt mondjuk, hogy a magyarok bezzeg nem beszélnek idegen nyelveket.
A szlovákok a lengyelt és a csehet, a németek a dánt, svédet, norvégot és hollandot, a spanyolok a portugált, olaszt és franciát, az oroszok az ukránt és beloruszt könnyen tanulják.
A magyar nyelv nem indoeurópai nyelv, elszigetelt Európa közepén, még az a szerencse, hogy a latin, görög és a szomszédos nyelvek hatottak rá valamelyest, különben még elszigeteltebb lenne. A nyelvújítás is hozzájárult ehhez az elszigeteltséghez.
Ilyen szituációban elég merész elképzelés a 3 nyelv erőltetése.
Legyen kettő, az egyik nagyon erősen (angol), a másik középfokig tanítva (német).
A nyelvtanárok nagy része nem is beszéli az adott nyelvet folyékonyan, még az óráit sem képes az adott nyelven megtartani, nyelvvizsgára nem képes felkészíteni, anyanyelvi beszélővel szemben meghal a tudománya. Hogy is taníthatna így hitelesen.
Pilu Van egy sanda sejtésem... 2010.12.03 17:37:00
...illetve már fogadást is mernék rá kötni, hogy országunk megújításának - mely a kétharmad által meghatározott irányú morális és értékrendi baromágok halmazát jelenti – következő fázisa hamarosan megkezdődik, és ennek első lépése az abortusztörvény…..
rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.04 10:46:34
@daniferi: nem kell csúnyának lenni, egyszerűen nem mindenki talál megfelelő partnert a gyermekvállaláshoz. Vagy nincs ilyen terve az életében. Akkor ő fizessen adót? Vagy csak mert egyszerűen meddő?
Szerintem fel kellene állítani inszeminátor központokat, ahol a sertések megtermékenyítését végző szakemberek a szingliket kényszer-megtermékenyítenék.
Minden szingli nőnek 3 évenként kellene szülni egy gyereket kényszerből, hatósági határozat alapján. Addig, amíg bele nem rokkan, aztán mehet a vágóhídra. Bocsánat, összekevertem az életüket az anyakocák sorsával... Tömjén Zsolték is örülne a tervemnek.
rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.04 10:50:45
@kisa: "Élettársi Kapcsolatokat Vizsgáló Bizottság" vezetője kizárólag Erdélyi Mónika lehet. Nagy tapasztalatot szerzett a mások magánéletében vájkálás terén.
Továbbá, ha csak házas és élettársakra terjed ki a gyermektelenségi adó, akkor csökkenni fog a házasságok, élettársi kapcsolatok száma.
Éljen a vadházasság!
Vagy tilos lesz házasságon kívül nemi életet élni, járni valakivel?
Mi a hómunkás feladata? Adott időegység alatt megtisztítani egy járdaszakaszt A-ponttól B-pontig. Mennyi pénzt kap ezért egy hómunkás? Nagyon keveset. Számíthat-e jutalomra, ha esetleg jobban végzi a munkját? Nem, ez nem az a műfaj, ahol célprémiumot, bónuszt esetleg jutalékot…..
Vajon Brad Pitt, aki újra elkezdte növeszteni szakállát, az igénytelen Spencer Pratt-től kért divattanácsot? Pitt korábban hosszú ideig hordott szakállat, mert barátjával, George Clooney-val elhatározták, hogy divatba hozzák az arcszőrzetet. A terv akkor nem aratott nagy…..
Mi mindent kozzeteszunk! Ugyanakkor eliteljuk a tragarsagot! Legjobb szakítószöveg fél éves boldog kapcsolat lezárására:"Jövő héten már úgyis más szopja a faszom"Elnézést a trágár szövegért, de ez így hangzott el a valóságban, a meghökkenéstől nem jutottam…..
rezfaszubagoly (törölt) 2010.12.03 11:54:57
@Muha: nekem rendszeresen kell szopatni, hogy nehogy patinás legyen.
Merészebbek még fogazhatnak is.
A vizsgalehetőségek száma ne csökkenjen, csak a HÖK hatalma. Sőt, teljesen számolják fel és szervezzék újra a hallgatói érdekképviseletet. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most a héten a legtöbb Facebook-megosztást elérő írásunk…..
rezfaszubagoly (törölt) 2010.11.02 09:34:32
A tárgyfelvételek korlátozása nem jó ötlet, mert nem minden szakon azonosak a követelmények. Egy tanítóképzőn, aki másodjára sem tud teljesíteni egy tárgyat, az tényleg buta. Orvosi, mérnöki, jogász vagy természettudományos szakokon nem ritka az, hogy harmadjára, negyedjére megy át valaki, pedig semmi baj nincs a képességeivel. Ez a szigorítás tovább fogja csökkenteni a munkaerőpiacról így is hiányzó diplomások számát és növelni fogja a média-kommunikáció-művelődésszervező szakra jelentkezők arányát, mert ott ugye kisebb a kibukás esélye.
Sok oka lehet annak, ha valaki nem tud teljesíteni egy tárgyat, nem csak a lustaság. Sokszor csak azon múlik, kihez kerülsz vizsgán, mások kénytelenek munkát vállalni egyetem alatt és nem maguk osztják be az idejüket, közbejöhet betegség is, amit tapasztalatból mondom, az egyetemek magasról letojnak.
És az, hogy végleg elbocsátják a hallgatót, kicsit drasztikus módszer, tökre tehet életeket. Tegyék át költségtérítésesre és akkor maga alakíthatja a tanrendjét, legalábbis szabadabban. Mert ugye van aki munka mellett végez egyetemet és egy komolyabb szak esetén elég nehéz a követelményeknek megfelelni.

@Mr. Acid: Igazad van, a keretszámokat kell csökkenteni, mert amíg boldog boldogtalant felvesznek a fejpénz miatt, aztán egy két félév után kiszórják őket, addig csak pénznyelő marad a felsőoktatás.
És emellett egy színvonalas, nyelvtudást is adó, nem kisegítő iskolásokra építő szakmunkásképzést kell megteremteni.
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
nejlon AZ ÚR KONGÓBAN IS ÚR 2010.08.16 20:54:00
Société des ambianceurs et des personnes élégantes - elegáns emberek társasága Kongóban. Mindenkinek megvan a saját jellegzetes mozdulata.                           ..
Subba Budapest 2010.05.24 13:45:00
És tényleg! (Margitszigeten Hajógyárin: drog.) via..
Kacagó gerlétől kaptuk - Az aranyos srác tökéletes folytatása. Nagyon kellett már egy ilyen is. A szárazbarátA saját élmények, illetve a jelenség általános létezése miatt legjobb cimborámmal folytatott végtelen telefonbeszélgetések és kocsmai lerészegedések mellett…..