Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stormbird

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varga Zsombor a Ford PR-ese. Ő intézi a sajtóutakat és a tesztautókat, de legalább ilyen lelkesedéssel veti magát a közös szabadidős programokba, amikor különféle alkoholos italok fölött a lovagkor jeles eseményeit veszi sorba, különös tekintettel a keresztes háborúkra. Ez…..
Sólyom László köztársasági elnök azzal küldte vissza az Országgyűlésnek a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt, hogy az indoklás nélküli elbocsátás nem összeegyeztethető az Unió Alapjogi Chartájával, amely ezt tiltja. Sólyomnak abban igaza van, hogy a 30.…..
stormbird 2010.06.22 19:28:25
@gogo boly: Szó nincs köpönyegforgatásról, csak egy építési engedély kiadása, vagy egy ingatlan tulajdonjog bejegyzés nem politikai ügy. Ellenben szakma az azzal való foglalkozás, amit meg kell tanulni (jogszabályok, szakmai szabályok). Az egyszerű beosztott köztisztviselőknek ezért mindegy - ha nem politikai alapon vannak kiválogatva - hogy milyen színű az aktuális kormány.
stormbird 2010.06.22 20:39:57
@tlvajferi: Nem MSZP-s államappartus, legalábbis nem annak kellene lennie, ugyanis egy beosztott köztisztviselőnek szakembernek kell lennie, ugyanúgy, mint a közvetlen vezetőinek. Az, hogy a közigazgatás csúcsán állók mindig az aktuális kormányzathoz kötődnek, természetes, hiszen a végrehajtó hatalom vezetőiként nekik kell irányítaniuk - szakma politikai alapon - a választásokon győztes párt programpontjainak a megvalósulásához szükséges jogszabály-tervezetek elkészítését, illetve megszervezniük az elfogadott törvények végrehajtását, kiadni a végrehajtási jogszabályokat. Nyilvánvaló, hogy egy MSZP-hez kötődő vezető nem fog az új iránnyal egyetérteni, gátolni fogja a végrehajtó hatalom működését. Egy magára valamit is adó csúcsvezető ilyenkor önként feláll, mert az az ország érdeke, hogy az új kormányt azzal egyező szemléletű vezetők szolgálják. Ez szerintem a beosztott köztisztviselőkre és az alsóbb szintű vezetőkre nem kellene, hogy igaz legyen, ugyanis valakinek képviselnie kellene a szakmaiságot és a folyamatosságot is. Amúgy, ha a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt jól alkalmazzák és a valóban alkalmatlanokat küldik el és a helyükre alkalmasakat ültetnek (nem megint alkalmatlan "csókosokat"), akkor nincs baj - ezt leendő kormánytisztviselőként is írom. De félni azért lehet, szerintem az természtes egy ilyen mérvű változás előtt. Az külön vicc, hogy mindenki a szegény egyszerű köztisztviselőkre hivatkozik, de valahogy az az érzésem, hogy nem minket féltenek valójában ...
Az adóhatóságnak tartozó ügyvédekről szóló cikk nem is lenne önmagában olyan érdekes, ha a kamara elnöke nem nyilatkozta volna azt, amit:Bánáti ezért levelet is ír az APEH elnökének, mert szerinte abszurd, hogy "az embertelen parkolási szabályok" miatt adóslistára…..
stormbird 2009.11.04 22:21:06
@230e: Pedig igazán jól mutatott volna a szerencsejáték felügyelet, a vendéglátóipari egységekben felállított tv készülékek üzembentartói díjának ellenőrzése/behajtása, a helyi adók, a "piros lámpás" ellenőrzések és még mittudomén' mi minden mellett.
stormbird 2009.11.04 21:12:54
@230e: Nyert, ott a pont! Meghajlok az Ön nagysága előtt. A jogszabályváltozásra már nem figyeltem oda, kapkodtam. Akkor még sincs igaza Bánátinak. Ciki. Mondjuk, ha igaza lett volna sem hiszem, hogy az ügyvédi irodák APEH által behajtandó tartozásai parkolási díjakból jöttek volna össze. Mint ahogy kovi1970 is megírta az ügyvédekre is vonatkoznak a jogszabályok, talán még nekik is kellene parkolási díjat fizetniük.
Minden esetre, ma is újabb ismerettel gazdagodtam. Tetszett a megfejtés.