Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füredi 2.0 (törölt)

0 bejegyzést írt és 486 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb banki tartozásos ügyről szól az alábbi levél.  Hiába fizette be az összeg egy részét az adós, a végrehajtást a teljes tartozásra indították el.Tisztelt Zugügyvéd !Furcsa, de lehet hogy, nem egyedi esettel szeretnék Önhöz fordulni.Volt az egyik banknál egy 10 éve…..
Elég mulatságosnak tűnik az alábbi történet, de belegondolva rendkívül bosszantó lehet. Ha egy jós ismeretlenül „rágalmazza” valakinek a hozzátartozóját.Tisztelt Zugügyvéd!A következő, még nekem is extrém problémám lenne: a barátnőm és anyám közt nem igazán…..
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.08.10 08:03:36
@Pista bá: Na, pont erről beszélek. Halandzsa. Úgy tesz, mintha valamiről szólna, aztán semmi. A fogyasztói társadalom szar: AZTA, micsoda mondanivaló!!! És milyen eredeti!!!!
Az ellopott okmányokkal való visszaélést normálisabb rendőrségi hozzáállással sokkal jobban vissza lehetne szorítani. A Zugügyvédnek egyszer a kollégiumban úgy lopták el az útlevelét, hogy a tolvaj kiléte is ismert volt, de a rendőrségi ügyeleten egyáltalán nem akartak…..
Kerék-Bárczy Szabolcs, Stumpf István volt kabinetfőnöke szerint Stumpf alkalmatlan alkotmánybírónak, ráadásul hazudik jogi tanulmányairól is. (Stumpf MSZMP-tagsága mellett a Hazafias Népfront utolsó alelnöke is volt. Apósa Horváth István a pártállam belügyminisztere volt).…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.07.26 17:39:50
@Mikola56: A lovát Caligula nevezte ki, te IQnuku.
Szokj le a bagóról, dugdosd a vécépapírt, ne ülj le senki ágyára, mert pofán vernek. Ha nem vigyázol, már az első nap lelopják rólad a ruhát. Mr. Phe megfontolandó jótanácsai első bűntényes börtönbe vonulóknak: Szinte semmit ne vigyél magaddal, aminek a legkisebb értéke…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.22 08:29:41
@barbigirl22: Az enyhébb végrehajtási fokozatot lehet bkérni - fegyház helyett börtön, börtön helyett fogház - és akkor hamarabb kap kedvezményt. Magát a büntetést csak maga Sólyom László csökkenteheti, de ő meg nem nagyon szokta.

A kérvényben azt kell írni mint minden hasonlóban: megjavultam, kinn lenne munkám, beteg édesanyámat kell ápolnom, sat. sat sat. Mint mindent benn a nevelőn keresztül kell beadni.
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.23 07:50:05
@Csak 1 ember: Veled volt csak gondom, és veled is csak azért mert butaságokat írtál. De fegyverek letéve. Szevasz.
Füredi 2.0 (törölt) 2010.07.16 07:31:40
@barbigirl22: Nem.
Ugyanis így nem lehet, tudni kéne, hogy a korábbi büntetésből mikor szabadult, ehhez képest mi a dátuma az új balhéknak. Hány rendbeli a csalás, fejenként mennyi pénzről van szó, és így tovább.
Ez a vicc nagyon aktuális most nálunk. Sajnos nem telik ilyesmire. Miközben irigyelt középosztálybelinek számítunk két gyerekkel négy szobával és négy kerékkel, – bár ez egy kicsit defenzívebb felállásnak számít az Orbán-féle 3-3-4-hez képest – valójában már azt…..
A Zugügyvéd július 21-ig jól megérdemelt rendes évi szabadságát tölti, így addig a blog is pihen...
Subba Kereslek! 2010.07.08 08:30:00
Áron igazi romantikus fickó, mi pedig szeretjük az efféle love storykat, úgyhogy lássuk a történetet az ő tolmácsolásában:"Történetem egy szép keddi estén kezdődött, 2010. június 15-én. Zöld Pardon, Insane koncert, rég nem látott cimborák a színpadon és a…..
Talán nem mindenkinek tűnt fel az alábbi Be. módosítás, amely a polgári jogi igény érvényesítését könnyíti meg:Szia Zug,Talán érdekes:Be.  335. (2) Ha a bíróság az ítéletében megállapítja a bűncselekménnyel okozott kár, vagyoni hátrány, adóbevételcsökkenés,…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.25 20:52:45
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.28 10:01:55
@fáskerti elvtárs:
Vannak egyéb bajok is.
Odáig természetesen oké, hogy a sértett - akit ebben az esetben magánfélnek hívnak - jpbb pozícióba kerüljön, de hát erre ott vannak a polgári bíróságok. Semmi akadálya nincsen a perindításnak.

Példák: banki csalásnál mondjuk így "figyelmetlenek" a banki alkalmazottak. A Ptk. 340. § szerinti kárelhárítási kötelezettséget én hogyan állapítom meg?
El kezdek bizonyítani olyan kérdésben, ami nem érinti a büntetőjogi felelősséget?

Meghal/megszűnik a magánfél, várok másfél évet a hagyatéki tárgyalásra/végelszámolásra/felszámolásra?

Egyáltalán: mit csinálok, ha felszámolás indul, akkor ugye spéci szabályok vannak a perindításra?

Nem olyan egyszerű ez...
Füredi 2.0 (törölt) 2010.07.12 13:32:38
@Tardigrada: "Maga a rendelkező rész is szólhat így, amennyiben pl. nem folyt még le a hagyatéki eljárás."
Nem. Nem szólhat így a rendelkező rész, mert a polgári perben sem szólhat így a rendelkező rész...

"Kárelhárítási kötelezettség nem léteznek a Be-be"
Valóban, mivel a "kártérítés" sem szerepel a Be-ben. A Ptk. szabályait kell alkalmazni ugyanis, ott meg ilyen van.

"A bűncselekménnyel közvetlenül okozott tényleges kárról van szó" - igen, és ha ebben a kárban benne van a sértett felelőssége is, akkor mi van? Vagy nem érvényes a Ptk?

A legszebb: "Mindezeken túl pedig továbbra is létezik az igény egyéb törvényes útra utasításának a lehetősége."

Ember. Az egész poszt arról szól, hogy konkrét megállapításnál nem létezik az egyéb útra utasítás.

Egyébként stimmel a hozzászólás.
Természetesen mindenki azt enged be az udvarába, akit akar - még akkor is, ha az a ház egy irodaház. Viszont előbb közparknak kikiáltani, majd elzavarni azokat, akik egy doboz kólával próbálnak besétálni oda - na az azért csúnya dolog. Először Urbanczyk Tamás riasztott Twitteren,…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.07.12 12:11:04
@kispista:
Én most elolvastam a honlapjukat, lehet, hogy figyelmetlen voltam: mutasd meg légyszives, hogy hol van leírva, hogy ez egy közterület/közpark? (Ez a blogszerzőnek is szól)
Szerintem a honlap alapján egyértelmű, hogy ez magánterület...
Füredi 2.0 (törölt) 2010.07.12 12:37:54
@kispista: @~dá~: @Kutyuu:
Oké, mea culpa - nem a közleményt olvastam, hanem magát a leírást.

(Viszont abban egyetértünk, ugye, hogy ez magánterület...)
Az ajánlószelvények  kitöltések értelmezésén a választási bizottságok is sokat izmoztak. Ráadásul politikai célból egyes pártaktivisták feljelentéseket is tettek, amelyre néhány megyében rá is mozdult a rendőrség. Most gyűjtőket és a választókat hívogatják be…..
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
Zseniális teleképregényt talált mikes a youtube-on. Az ismeretlen szerző elkészítette a Szomszédok új epizódját, amiben Kutya úr gárdistaként parlagfüvet szed, Vágási Feri nem tudja, hogy mi az az aktív tábla, és Taki bá megint elütött egy huligánt. Néhol nincsen hang,…..
Tanulmányi szerződést megkötni, ugyanúgy, mint diákhitelt felvenni könnyű megoldásnak tűnik, és sokan csak később szembesülnek milyen kötelezettségeket ró  rájuk.Tisztelt Zugügyvéd!Sajnos két éve meggondolatlanul léptem bele egy tanulmányi szerződésbe a jelenlegi…..
Subba Aki mindenhol ugyanazt látja 2010.06.30 12:30:00
A tegnapi Ossianos poszthoz. Amúgy ha bárkinek van valami laza régi sztorija a hőskorból pl. Katona Főnökről, ne fogja vissza magát, mehet a kommentrészbe!  ..
Úgy látszik egy kis meleg is elég ahhoz, hogy a vicces kedvű Zugügyvéd olvasók hasonló "jogi" kérdésekkel okozzanak vidám perceket: Tisztelt Zugügyvéd! Arra lennék kíváncsi, hogy ha én a végrendeletemben meghagyom, hogy halálom után semmiképp se temessenek…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.29 10:29:33
@Tardigrada: Amit leírsz, az a védett jogi tárgy, és az nem azonos a sértettel - mondjuk halottról lévén szó, sértett persze nem nagyon lehet. A tényállás az, hogy "aki a halottat vagy emlékét (...) meggyalázza". Ha én azt mondtam, hogy gyalázzanak meg, akkor szerintem nem vagyok meggyalázva. (Hogy egy élő példát mondjak: valakit leköpni - ha egyéb feltételek fennállnak - becsületsértés, de ha én kérem, akkor temészetesen nem az.)

Azt pedig még hozzátenném, hogy ha maga a megboldogult így dönt, akkor ugyan az örököse miért tenne magánindítványt?
Sok-sok szűkös esztendő után Paraguay kvalifikálta magát a soros világbajnokságra (legutóbb 1986-ban volt VB résztvevő). Méghozzá hogyan! A dél-amerikai selejtezőcsoportban a 2. helyen végzett Argentína mögött. (Hozzá kell tenni, Brazília az akkori szabályok szerint…..
H. András egészen Párizsig futott az új, enyhén szólva is kihívásokkal küzködő (magyarul szériahibás) iPhone-ért, sőt, olyan gyorsan futott, hogy első helyre sikerült furakodnia a többi konzumidióta elé. Saját honlappal is rendelkezik, természetesen az utolsó bejegyzések…..
A Hitlert idegesítő és a Gandalfot harca kényszerítő vuvuzelák után aljasul más írányból ütött a következő vicc: A francia és az olasz csapat tagjai tegnap közösen meglátogattak egy fokvárosi árvaházat. „Szívszorító volt látni a…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.25 10:57:54
Folytatjuk sorozatunk a harmadik résszel. 1950-ben az imperialista USA háborút indított azért, hogy a világ egyetlen jó és tökéletes rendszerét megdöntse. Képzeljük el, mekkora erővel támadtak a népi Korea polgáraira: 2 milliós hadsereggel, támogatva 15 vazallus állammal,…..
Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.25 10:56:20
@zsg?: Ezte gyszerűen nem hiszem el, hogy valaki ennyire ne ismerjen fel egy szituációt.

Pár hónapja amikor az index kitalálta a Monarchiás blogot a Téli Olimpiára, akkor is jöttek ilyenek, hogy "ez most mi?"

Akkor is elmondtam, most is: ez vicc. Az egyetlen, amin vitázni lehet az, hogy jó vagy rossz vicc. De hogy mi ez, meg miért, na ez teljesen értelmetlen.
Hosszú, ámde annál alulmotiváltabb karrierem alatt számtalan munkahelyet végigpróbálhattam és ezek mindegyikén gyakoroltam a munkahelyen való alvás veszélyes, de bizsergetően élvezetes gyakorlatát. Ez azonban egy igen nehéz tevékenység, aki már próbálta, tudja miről beszélek.…..