Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idoutazo

2 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaleidoszkóp Trump - BBC 2016.11.05 17:10:21
Forrás: BBC Néha szeretek füttyögetni. Nagyon jó, ahogy zizeg a koponyám, ahogy rezeg minden körülöttem. Ilyenkor nagyon jó nekem. Máskor meg olyan, mintha valami szét akarná tépni a fejem, szörnyűséges, mindig nagyon várom, hogy elmúljon. Amúgy szeretek töprengeni, mélázni a dolgokon. Sokszor nem…..
Kaleidoszkóp Donald J. Trump 2016.11.05 16:16:46
Forrás: www.donaldjtrump.com/ Azt mondják, pojáca vagyok. De bárki tűnhet bohócnak, ha cirkuszt építenek köré, átöltöztetik, és átmázolják a képét. Ez a jelenség hozzátartozik a világhoz, nem akarjuk elfojtani, mert tudjuk, hogy szabadságra szükség van. Azonban rend nélkül a szabadság csak káoszba…..
A múltkori, megoldatlan filozófiai problémákkal foglalkozó bejegyzés kapcsán még eszembe jutott, hogy az idézett wiki oldalon nem szerepelt a szabad akarat problémája, pedig tudomásom szerint ezen is huzakodnak még a filozófusok. A Wikipédián külön bejegyzés foglalkozik azzal a…..
idoutazo 2010.08.17 09:06:34
@blogíró: világos, hogy az indeterminizmus ilyen értelmezése mellett nincs helye a szabad akaratnak. Ha a szabad akarat annyit tesz, hogy lehetőségünk van befolyásolni a világ állapotát, tehát a változás oka a mi döntésünk, akkor a szabad akarat csak olyan világban lehetséges, ahol van okság.

Ha a döntés maga okságilag meghatározott, akkor jön Laplace (számomra) ijesztő világa. Mondhatom azt azonban, hogy a döntési helyzetbe kerülés okságilag meghatározott, azonban a döntés maga nem, azaz több lehetőség adott egyszerre. Mintha elindulnánk egy fatörzs tövénél, és választhatnánk, hogy melyik ágon folytatjuk tovább az utunkat.

Mondjuk ez a szabad akarat elvi lehetőségét jelentené. A gyakorlatban azonban inkább az ellenkezőjét tapasztalom, pl. akarok valamit, és máshogy történnek a dolgok, vagy akaratom mindenféle külső erők játékszere. de ez már nem is kocsmafilozófia, hanem kocsmapszichológia :)
magyar-magyar szótár ovi 2010.04.21 06:59:00
 Az oviban jó. Az oviban az élet nem bonyolult, a rendszere azonnal átlátható. Az ovit dolgozó néniknek találták ki, hogy legyen hol tartaniuk a gyereket délután. Ott legalább alszik. Legalábbis az összecsukható, bikkfakeretre feszített nyersvászon táboriágyacskákon alvást…..
A bohócköztársaságielnök afféle, mint a bohócdoktor. A szándéka jó -de mióta periplaneta plumbum a fejembe ültette a bogarat, azóta agyalok egy jó bohócdoktorok szócikken [-> spindoctors]. A bohócköztársaságielnöki rendszer kidolgozásában alaposan vette ki a részét…..
idoutazo 2010.06.29 22:39:55
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
idoutazo 2010.05.07 15:09:51
@Fedor: persze, a balhé mindig ciki a szalonban, de azért nagyon nem mindegy, hogy mi miatt van balhé. Nem lett volna nálunk semmi, ha van politikai kultúra, és a miniszterelnökünk lemond, nem pedig magyarázkodik.

Az, hogy a kollektív ingerültséget ki hogyan használja ki, az más lapra tartozik. Ennyi erővel mindenféle balhé ciki, mert kiderül, hogy valami nincs rendben.
Kertész Imre szerint bármikormegtörténhet újra  ...áádehogy!Próbálja már meg egy házbizalmi ilyen hazában, mint most a miénk,   lágertranszport névsorát összeírni és alássan átadni az erőszakszervezet képviselőjének. Itt?- ahol széjjeldudáááájják az…..
idoutazo 2010.03.24 10:14:15
@magyar-magyar szótár: a világért sem akartam befeketíteni a pulit, különben is, összetartoznak ők, a juhásszal meg a nyájjal, meg még ezernyi mindennel...

természetesen egyetértek, hogy mindig máshogy történik, inkább arra gondoltam, hogy bár nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, a mechanizmusok alig változnak, a víz többnyire lefelé folyik. Ezekkel a mechanizmusok rohadtul nincsenek feltárva, pár ezer év alatt nem sok minden változott. Bizakodásra ad okot, hogy a vas is fönt tud maradni a vízen, megfelelő háttérismeretek, tervezőmunka, kivitelezés és karbantartás esetén. De még akkor is jöhet egy cunami, ami felülír mindent.
Modorosblog A Kenderbarát 2009.11.04 07:00:00
Legtöbbször mindenféle tudományos háttérmunkát mellőzve, a saját környezetemben szerzett tapasztalataimból merítek és ítélek - sokak szerint bizonyára elhamarkodottan. Folytatom ezt a kedves szokásomat ma is. A marihuána mintha mostanában kevésbé lenne elterjedt, mint 5-10 éve…..
idoutazo 2009.11.04 17:14:38
Amikor először találkoztam vele, nem tudtam róla semmit. Valószínűleg már ennél az első találkozásnál sok minden eldől. Lehet borzalmas az első benyomás, lehet felejtős. Persze van egy-két okos srác, aki már próbálta, és tanácsokat ad, vagy nem próbálta még, de olvasott, hallott róla ezt-azt. Nem tudom, mit higgyek. Kicsit izgatott vagyok, hogy akkor ez most hogy. Mit fogok érezni? Milyen lesz? Tudom, hogy tiltott, és ez fokozza az izgalmat. Nem félek, védett közegben vagyunk, barátok között. Majdnem mindegyikünk szűz, szinte mindenféle értelemben. Valaki azt mondja, minél kevésbé figyel rá az ember, annál jobban beüt. Már pedig én azt szeretném, ha beütne, ha jól sikerülne. Szeretnék profi lenni már elsőre is, szeretnék jó lenni. Próbálok ellazulni, nem foglalkozni túlzottan semmivel. Ősz van vagy tavasz, talán inkább mégis ősz, kora délután. Magunkban ácsorgunk, beszélgetünk. Már el is szívtuk, szép lassan, sokáig benntartva, ahogy kell. Fejem kicsit zsibbad, talán oxigénhiány. Akkor most hogyan tovább? Bemegyünk valami helyre, leülünk egy boxba. Sárgásbarna fények, faborítás, fapad. Iszogatunk valamit, kólát meg ilyeneket. Jól elvagyunk, gyorsan telik az idő, hangoskodunk, de ismerős a hely, szinte csak magunk vagyunk, nincs gond. Idővel azért keletkezik valami hiányérzet. Nagyon fel sem pörögtünk, és máris kezd lejtőssé válni a dolog. Előbb-utóbb be kell ismernem, hogy ennyi volt benne. Mondjuk mit vár az ember azok után, hogy összedobott pénzből előre besodort cigit vesz az ismerős ismerősének az ismerősétől?