Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bereczki Zoltán

1 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Street View hiszti tulajdonképpen még a bevezetés napján lecsengett, de továbbra is hasznos eszköz marad nekünk. (Na meg továbbra is örömmel veszem, ha küldtök róla tippeket, mint amilyet mondjuk Juli dobott legutóbb a Gazdagrétről, ahol "kifogyott a színes film a guglisok…..
Megjelent ugye a Thunderbolt a Macek oldalán, az én Airemen is, és mivel az eladósorba került Mac minim mellé vett monitor felszabadult, kipróbáltam, akarom-e otthon külső monitorra kötni a kicsikét.Annyi előkészületet azért igényelt a dolog, hogy vásároltam egy DVI - Mini Display…..
Az elmúlt napokban voltak pillanatok, amikor pusztakézzel tudtam volna lekaratézni az összes Apple-termékemen sorakozó digitális kódot. A következő hibajelenségekre figyeltem fel: eltűnt az iPhone-ból az usb-s tethering, de nemcsak nálam, hanem a hétvégi nyaralóban található…..
Bereczki Zoltán 2011.07.19 13:45:14
Nemrég volt egy poszt arról, hogy az iCloud ikonja hogyan alkalmazta az aranymetszés arányát az ívek meghatározásánál. Most a régóta ismert Apple-logó szerkesztését láthatjuk, ismét csak az aranymetszés szabályai alapján.Köszönjük Péternek a linket...
Rengeteg helyen megírták, hogy XVI. Benedek pápa twittelni kezdett. Első rövid üzenete a következő volt: „Kedves Barátaim! Épp most indítottam el a News.va-t. Áldott legyen Jézus Krisztus Urunk! Imáimmal és áldásaimmal, Benedictus XVI” Arról azonban kevés hír esett,…..
Tajvanban legalábbis. Korábban írtam arról, hogy a tajpeji városvezetés felszólította az Apple-t és a Google-t: hét napon belül adják vissza a pénzét minden vásárlónak, aki elégedetlen az online üzletből származó, megvásárolt tartalommal.Még egyszer nem vezetem, le, miért…..
Azt tudjuk, hogy Magyarországon nem bővelkedünk Flattr tartalomban, de lássuk, kik azok a bátor hősök, akik elsőként vágtak bele az ismeretlenbe. Kutatásom egy egyszerű Google keresésben merült ki, melyet a 20. oldalig tanulmányoztam. Ha valaki ebbe a körbe sem esik bele, az írja le…..
  Lássuk be, elég vacakul állunk várak terén. Nem akarok a vérzivataros dumával jönni, de hát tényleg az a helyzet, hogy amelyeket nem robbantottak fel az osztrákok, azokat szépen elcsatolták tőlünk száz éve. Akadni akad azért egy-kettő, de azoknál meg gyakran a…..
Bereczki Zoltán 2011.03.31 11:31:25
Sziasztok! Merő véletlenségből mi is pont ma foglalkoztunk a várral a Miskolc Blogon:
miskolcblog.blogspot.com/2011/03/diosgyori-var-rekonstrukcio.html
Nekem a konkrét lökést az adta a poszt megírásához, hogy műemlékvédelmi szakmérnök hallgató vagyok, és a napokban több órán is előkerült a diósgyőri vár ügye. A bejegyzésben leírom azt is, hogy szerintem kb. mi lenne jó.
Ami pedig a nagy koncerttermeket illeti, ahhoz a közeli vasgyári épületek kiválóak lennének, pl. ez:
picasaweb.google.com/lh/photo/yBcv6cI-xZyQi6fja1M03A?feat=directlink
Az egyik tumbász talált rá egy érdekes tereptárgyra, a Lánchídtól északra, a Dunában: Amíg a fotosopperek megszakértik, hogy mi lehet ez (térképhiba? merülő óriáspenge? lebegő betonlap?), addig szeretném az egyik legnagyobb fájdalmamat megosztani veletek Google…..
Egy szakember szerint Budapest egyik legizgalmasabb projektje áldozatul esett a gányolásnak.Többször írtam már a CET-ről, ami szerintem most az egyik legizgalmasabb budapesti projekt: merész, eredeti, mégis esztétikus, tetszik a funkciója, az a szerep, amit betölthet a IX. kerületben…..
Bereczki Zoltán 2011.01.12 14:18:32
Bereczki Zoltán 2011.01.12 14:48:35
@Kürüsüly: Messze vezetne annak a megvitatása, hogy mi érték és mi nem.
De az mindenképp problematikus, ha lebontanak valamit, és visszaépítik "látszólag" ugyanúgy, de valójában teljesen másképp. (Tégla helyett beton, kőkeretek helyett polisztirol, stb).
Sziasztok!Egy barátom ezt a doboz LEGO-t készítette a testvérének Karácsonyra. Megkértem és engedte, hogy elküldjem nektek a blogra a képeket.Szerintem magukért beszélnek...Üdvözlettel:Zsuga Zsolt edit: az ajandek cimzettje nem fiu, hanem a noverem, o szerepel a keszletben.…..
Az Appleinsideren van egy tök jó összeállítás kedvenc cégünk elmúlt évtizedéről a laptopiparban, végigveszik a fontosabb mérföldköveket, akit érdekel az ilyesmi, okvetlenül olvassa el. Én inkább csak azt a részt emelném ki belőle, amelyikben összehasonlítják egymással az…..
Appleblog Google Docs az iPaden 2010.12.12 10:56:00
Fut már a programcsomag desktop verziója is az iPaden, ami netkapcsolat nélkül is használható, mostantól tehát akkor sem kell abbahagynunk a gépelést, ha egy atomkatasztrófa folytán hamuvá lesz az összes vezetéknélküli hálózat, és egy összeroskadt ház pincéjében…..
Előjáték: úgy másfél éve döntöttem el, hogy én bizony soha többet nem fogok magammal cipelni laptopnak álcázott betontéglákat. Azóta keresem a jó és a még jobb választást a netbookok között... Egy MSI Wind és egy új Macbook Air Mint korábban is írtam, számomra…..
Nem elég nekünk Trianon, amiből elég sok "szittya" húzza a politikai tőkét ma is, van, aki még tovább csökkentené Magyarország területét. Budaházy György cigányországot hozna létre Észak-Borsodban. Érdekes az is, hogy a fotón is Trianon-ellenes pólóban feszítő…..
Feloszlatták a miskolci Fideszt. A párt országos központja nem lacafacázott, hivatalosan "elégedetlenek" voltak a miskolci Fidesz munkájával. Öt ősfideszes esett áldozatul: Szinay Attila (eddigi frakcióvezető) , Lenártek András (miskolci pártelnök), Juga György (a…..
Kőbánya-Kispest végállomás. Hiába volt rémes lelakottsága ellenére klassz az épület, a lepukkant űrbázist (amely a tragikus hirtelenséggel véget ért Star Wars sorozatunk főszereplője volt) most atomtámadás érte, romjain meg lánctalpas harci járművek araszolnak. Végül is…..
Érdekes powerpoint prezentáció került fel Miskolcról a Slideshare prezentációmegosztó oldalra - mintegy 10 hónapja. Lokálpatriótaként általában irigykedve figyelem azokat az e-mailen érkező prezentációkat, amelyek egy-egy külföldi várost, országot, nevezetességet mutatnak be.…..
Eddie Vedder (Pearl Jam) és Tom Meighan (Kasabian) voltak a veterán rockerek vendégei a Royal Albert Hallban adott koncerten, ahol a Who az 1973-as, legendás Quadrophenia című rockoperáját adta elő teljes egészében a rákos gyermekek megsegítésére létrehozott jótékonysági…..
From: Vas Piroska Date: 2010/03/21 Subject: A Mi Hétvégénk után To: Hegedűs Dezső   Kedvesem!   Megkezdem levelem írását, mint rózsa a nyílását!   Még mindíg beleborzongok, ha eszembe jut a Szombat Éjszakánk! A végtelennek tűnő, Csodás Összefonódás és…..
Bereczki Zoltán 2010.03.25 12:52:53