Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranylab6

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó fordujához érkezett a Pangea blog zászlós játéka, és szerencsére még mindig sikerült összeszedni egy tucat kitalálható és kellőképpen nehéz feladványt. Régen eltűnt államok, név és zászlócserén keresztülment országok zászlói és ma is használatban lévő…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2014.01.15 09:00:00
A kérdés: mit ábrázol a kép? A helyes megfejtés a következő képrejtvénynél jelenik majd meg, egy hónap múlva.  További rejtvényekhez katt ide!  ..
Tegnap átadták a Média Építészeti Díját. A tíz újságíró véleménye szerint a döntőbe jutott hat épület közül a  Fertődi Esterházy kastélyegyüttes (Rendezvényközpont, Bábszínház-Narancsház-Víztorony épületegyüttes rekonstrukciója – vezető…..
Aranylab6 2013.11.11 11:47:42
@Csokis: ami eredeti helyén, eredeti vakolatként megmaradt, az most is ott van. ahol nem maradt meg, vagy nem eredeti, ott tégla van (nyilván eredeti, nyilván eredeti helyén). a régészek kedvenc kifejezése az, hogy "in situ". amúgy nem kell ettől megijedni, vannak hasonló megoldások máshol is (pl.: neues museum, berlin). tényleg ajánlom, hogy nézd meg élőben, szerintem elég szép.
Klassz hirdetéseket pakoltak össze a Guardiannak egy londoni ügynökségnél, amelyek ráadásul városi témájúak valamennyien, úgyhogy épp ide valók az Urbanistára. A fentin az látható, hogy nézne ki Párizs, ha annyi autó járna benne mint Mumbaiban, az alábbiakon pedig Sydney…..
Aranylab6 2013.11.05 09:43:22
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Párizs és Mumbai lakosságszáma nem egyenlő." nahát! igazából a nyuszika sem tud beszélni, és valójában soha, de soha nem hord sapkát. a poén attól még ér. szerintem jópofa képek, köszi!
Üvegfalú családi ház a XII. kerületben - fotó Eladó egy 1932-es Molnár Farkas-villa korhűen felújítva és berendezve. Álom! (tipp: Smiló Dávid) - fotó 23 lakáshirdetés trófeákkal: Mikulás és Krisztus a kitömött állatok közt, de van frissen elejtett vad is...…..
Aranylab6 2012.12.17 14:25:46
@lutria: nagy tudomány a kivitelezés, ugye, ugye?! a NASA fejlesztett újabban ilyen csúcs-kütyüket, mint autódaru, telepíthető konvejor, stb.
Amúgy azt a Molnár Farkas villát kb 10 éve akarom... van egy jó barátom, aki (albérlőként) lakott ott egy ideig, persze a felújítás előtt. gyönyörű (mondjuk a berendezése itt-ott gusztustalan és ízléstelen, de más helyeken kimondottan passzol, pl.: a fotelok tetszenek, meg a konyha padlója is)
November 29-én jelenik meg a 30Y új, Szentimentálé című lemeze. Az album dalaihoz Szentimentálom címmel egy film készült, ami filmetűdökből állt össze. "Augusztus végén négy napra leköltöztünk Orfűre, ott vettük fel az etűdöket. Szabad kezet kaptam a zenekartól, én…..
Angelika ezúttal sem feledkezik meg kedvenc csatornájáról, ám tágítja a kereteket - ezúttal nem csak a BBC Entertainmentről küldött be anyagot. Viszont a találatok továbbra is minőségiek. Az attikai konyhákban testeket daraboltak", szólt a New York-i nyomozók egyik hőse.…..
Az öt éve újraindított Év háza díjat Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégháza nyerte. Ne kezdjük fanyalgással: baromi jól néz ki. Megállná a helyét bármely külföldi építészeti blogban, ilyeneket szoktak home gardeninges tumblr-oldalakon megosztani... és közepesen…..
Idén nyáron egyedi túrán vehettem részt: a Csepel Művek 250 hektárnyi (!) területén jártunk egyet, a második világháborúban épített, de a hidegháborús korszakban is fenntartott bunkereket nézegetve. A túrán Somogyi Levente, a BudapestScenes túrák szervezője vezetett minket.…..
ORB Standing in the Shadows of Love 2012.08.12 21:59:38
Hosszú nyári szünet után tér vissza a blog, bízom benne, hogy emlékeztek még az ORB-re. Vége a Szigetnek, vége az olimpiának, a Diablo III is már pár hónapos, így ráértek. Mindenki bólogat, úgyhogy haladjunk tovább. Craig David tavalyelőtti zenéje, a One More Lie több, mint…..
Előbb jöjjön a lényeg, a rizsa majd utána. Tehát a 16 induló és a menetrend: Belső-Ferencváros Belső-Kelenföld Belső-Terézváros Belső-Újlipótváros Belváros Budavár Herminamező József…..
Aranylab6 2012.08.07 09:58:18
@whale: Hát ez gyönyörű.:DDD Ez alapján tökéletes profil készíthető a blog olvasóiról.:))) Valószínűleg vidékről jött, "első generációs pesti", alsó-középosztályból származó, feltörekvő, Budapestet közepesen szarul ismerő, 30 körüli, egyedülálló, bulizós "fiatal"...:))

én, aki vidékről jöttem, középosztálybeli feltörekvő, 30 körüli családos vagyok, és, ha nem is töviről-hegyire, de elég alaposan ismerem a fővárost, pont mást olvasok ki ebből. szerintem igazi, elidegenedett ős-fővárosiak kommentelgetnek, a középosztálybeli szüleiktől, meg fafejű ismerőseiktől felvett sztereoptípiák alapján... azért, mert anyukád azt mondta, hogy a József Attila telep egy gettó, attól még nem az. Wekerle ugyanez.. oda kell menni, meg kell nézni, esetleg ki kell próbálni. attól, hogy a fővárosban születtél, még nincs nagy rálátásod, ha életed első 20-25 évében el sem hagytad a lakhelyetek körüli 3 utcát (ami természetesen messze a legélhetőbb vidéke a városnak).
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
A 2011-es frankfurti börzén még csupán koncepció volt, ma már rendelést lehet feladni a Beetle Fender Edition limitált szériás példányaira, melyekben a Fender arculata, filozófiája és nem utolsó sorban hangja is megjelenik. Az elegáns gépen cédula még nincs, de két eleve…..
Tegnap is a Gellért-hegyről és bűnözőkről esett szó - de akkor nagyon komoly témában, ma viszont sokkal mókásabb megvilágításban. Mert bár fenti fotó olyan, mintha egy tengerparti várkastély ormát ábrázolná valahol északon, valójában a Gellért-hegyen álló Hegedűs-villa…..
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
ORB Dear Jessie 2012.06.27 22:22:00
Ez a bejegyzés is egyike a tipikus rádöbbenéseimnek, kíváncsi leszek, kinek mondok majd úgy újat, mint amennyire nekem új volt az alábbi felismerés, de ne szaladjunk ennyire előre. Hamisítatlan 90-es évek hangulata volt és van a mai napig a német Rollergirl egyik slágerének, a Dear…..
ORB Stereo Love 2012.05.20 23:00:00
Már megint nem ezzel kéne foglalkoznom, lenne elég bokros teendőm, de ma meghallottam a rádióban ezt a számot és muszáj volt leülnöm megírni. Ezen kívül szeretnék kedvezni a férfi olvasóknak a szexis videókkal. A Stereo Love Edward Mayától 2009 nagy slágere, bár a mai napig is…..
ORB Men in Black 2012.05.08 18:18:00
Will Smith is azon rapperek közé tartozik, akik tudták, hogy hova kell nyúlni ahhoz, hogy a sláger nagyot üssön. Mivel nemsoká érkezik a mozikba a Men in Black 3 (előzetes itt), az első rész betétdalát vettem elő. Will Smith ugyan jobb színész, mint zenész, de a zenéit a…..