Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reeve

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal…..
reeve 2011.11.29 08:20:46
@jjulie: Ugyan már! Mit nekik Moody's meg a többi. Ők meg vannak győződve arról, hogy az és csakis az a jó, ammit ők csinálnak. Egyből az volt a reakció, hogy nem értik, miért, meg, hogy összeesküvés történi a magyar forint ellen. Már a legújabb harcot is meghirdették a hitelminősítők ellen. Már csak a Budai hiányzik.

"majd a moody's, a christine és az angéla elbeszégetnek a vidéki parasztférfipárti fijukkal" hát, a legutóbbinak se sok hatása van már...
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
reeve 2011.08.23 12:45:10
@Brother Love: Nem akarlak megbántani, de az idézett mondat "a zsebüket tartják azért cserébe, hogy ne öljék meg az anyádat" az én estemben speciel szó szerint igaz!
Először is egy szolgálati közlemény: a Népszava mai számában beszélgetés jelent meg velem, on-line is elérhető, köszönet Bíró Marianna alapos munkájának! Amikor ezt írom, még nem ismert, hogy a kormány milyen új döntéseket hoz a devizahitelesek megsegítésére, viszont a…..
reeve 2011.08.17 14:49:35
@Add_tovább: Teljesen igazad van! Én is frankhiteles vagyok, és szerintem sem kellene belekeverni a közpénzeket a dologba. Ez (mármint a hitelfelvétel) egy kétszereplős ügylet volt: a hitelfelvevő és a bank szerződött. Oldják meg közösen. Sajnos a bank részéről kevés kockázatvállalás van a dologban: ha az adós nem fizeti meg a kölcsönt. És sajnos a hajlandóság is kevés arra, hogy megoldást találjanak. Az én bankomnak van ugyan 3 adóssegítő programja is, de az nem jelent valós megoldást.
A futamidőhosszabbítás, a tőkemoratórium vagy a mondd meg te mennyit tudsz fizetni alternatívák csak elnyújtják a dolgot. Bár a semminél több. Az kellene, hogy a bankok is vállaljanak áldozatot, pl. a járulékos költségek, és a kamatterhek csökkentésével. És ez nem is lenne olyan jogtalan kérés.
A poszthoz még: az ellenzék alternatívái azért ilyen egységesek, mert egyik párt sem tud semmi normális/kreatív/hatékony módszert kitalálni. Az egysíkúság hozza össze őket, de ettől még nem lesznek egymás szövetségesei.
Egymásra talált az antiglob és a nemzeti-spirituális kultúrharcos: a Fidesz képviselője is támogatja az LMP "plázastop" javaslatát. Az elképzelés szerint 2012-től nemes egyszerűséggel betiltanák új bevásárlóközpontok és hipermarketek építését. A mérethatárt…..
reeve 2011.06.10 10:56:22
törökgáborelemez 351. She? 2011.04.18 02:45:09
Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem…..
Véleményvezér Bajnai is back 2011.04.13 07:37:00
Bajnaiból könnyen lehet még egyszer miniszterelnök. Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. (Fotó: Kovács Tamás/MTI)Bajnai Gordon volt miniszterelnök tegnap felszólalt a Bertelsmann Stiftung budapesti rendezvényén.…..
reeve 2011.04.13 11:52:40
@immortalis: Én már úgy tekintek rá. :-)
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
reeve 2011.02.03 10:12:03
@Kalmár: "Van 100ezer hülye aki olyanok ekzébe teszi a jövőjét, akik eddig 8% kezelési költséggel fosztogatták. " Csak szeretném jelezni, hogy miközben jól kifosztottak, azért mégis infláció fölötti hozam keletkezett a számlámon. Biztosan az is becsapás. Az a fő, hogy a kormány nem hazudik! Csak éppen nem a zemberek szemszögéből látja a világot. Ajánlanám figyelmedbe az ATV-s interjút Gabriellával!
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
reeve 2011.02.02 11:29:42
@terszim: Van abban igazság, amit írsz, de azért van másik oldal is. Az egy dolog, hogy tessék gyereket szülni, hogy legyen nyugdíj, de azokat a gyerekeket egyrészt fel is kell nevelni (vajon miért csappant meg a gyerekvállalási kedv), másrészt annak a gyereknek majd annak idején munkát is kell adni, hogy legyen neki miből járulékot fizetni. vajon 20-30 év múlva hogy alakul a munkanélküliségi ráta? Ez is jó kérdés...
És az sem mindegy, hogy a most elzsarolt összeg igazából nem sokra elég, pláne úgy, hogy az állam kihúzott maga alól egy befektetői réteget (pont azt a pár millió embert, akik a manyup tagságukból eredően finanszírozták az államot.
Az viszont igaz, hogy ez a helyzet valószínűleg pár embernek elég volt arra, hogy erősen elgondolkodjanak az öngondoskodás más formáján. Bár lehet, hogy még így is lesz sok ember, akik az államtól várja majd, hogy tartsa el öregkorukban.
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Kávéscsésze a jobbján, számítógép a balján, papírhegyek előtte. Orbán Viktor a facebookon válaszol a kérdésekre. „Ami a nyugdíjrendszer átalakítását illeti, ennek egyetlen, de világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság” – mondja. Tiszta beszéd.…..
reeve 2010.12.13 12:19:36
@jetcool: Csak az a baj, hogy ők már fejben elköltötték azt a pénzt. Szóval, már nem lehet visszacsinálni. :-)
reeve 2010.12.13 12:28:33
@jetcool: Igen, ez lenne a logikus, és én is egyből ezt gondoltam, amikor a hírt megláttam. De aztán a második gondolatom meg az volt, hogy ez kicsit naív dolog. :-)
reeve 2010.12.13 14:01:18
@jeangabin: "Mondhatnám: 1:1." Szerintem meg ez így ebben a formában enm igaz. Nekem ugyanis keletkezett egy kis hozam is abból, amit befizettem.
Az alábbi levél jogvégzetteknek és a jogszabályt ismerőknek kicsit megmosolyogtató lehet, de a segítőkész válaszokat minden bizonnyal örömmel venné a levélíró.Élettársammal két gyermekünk van. Kapcsolatunk végét járja. Nagyobbik fiúnk áprilisban lesz 5 éves, a kicsi…..
reeve 2010.12.08 17:19:28
@movhu: A bíróság nem azt fogja nézni, ki milyen jó szülő, hanem azt, kinek milyen jövedelme van. És persze a szülő köteles eltartani a kiskorú gyerekét, még a saját hátrányára is. Úgy tudom, két gyerek esetén a fizetés 50%-a vonható el gyerektartásra, de ha az apának papíron nincs jövedelme, ez kicsit nehéz lehet.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
reeve 2010.11.25 10:12:00
@papika: Biztosan igazad van, csak az a baj, hogy ezek fél igazságok. Pl. a a nyugdíjbefizetések örökölhetőek lesznek. Ja, a házastárs örökölhet (ha még él akkor:-) ). De a gyerek nem! És valahogy arról sem beszél senki, hogy hogy lesz egyáltalán nyilvántartva. Persze, ha valaki mindent elhisz egy politikusnak...
reeve 2010.11.25 10:14:42
@Dracon: Úgy látom, egyre gondoltunk. :-)
reeve 2010.11.25 10:40:01
@papika: Hát én pl. igen. Ezen is. Most a gyerekem a kedvezményezett. Ha meghalok, az árvaellátáson kívül (el sem tudom képzelni az mekkora főnyeremény kurvanagy összeg lehet), a manyupos pénzem is az övé lehet. De jól mondod: tök zavaros az egész!
Ismerősen cseng a Clive Palmer név? Nekünk sem. Mostantól azonban megjegyezzük: a pocakos-tokás ausztrál bányamágnás ugyanis karácsonyi prémium címen annyira jó fej dolgozóival, hogy a sztorit olvasva már-már egy másik univerzumban érezzük magunkat, ahol nem a részvényesek…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
reeve 2010.11.24 17:13:21
@Severus: Ez a lényeg!!! Én biztosan nem lépek át. Nem is biztos, hogy négy év múlva, ez a dilettáns banda bukik, és akkor (remélem) nem kel a pénzemet féltenem.
Végre a minisztériumban is elkészült az az Excel-tábla, amelyik összevetette a kiadási és a bevételi oldalakat. Nem lesz 7%-os GDP-növekedés, túl nagy lesz a költségvetési lyuk, be kell valamivel tömni. A Véleményvezér általában rezignáltsággal veszi tudomásul a kormány…..
reeve 2010.11.11 13:18:01
@Nzoltan: Milyen szociális juttatásokra gondolsz, A családi pótlékra vagy GYES-re? Nem éppen az volt a választási ígéretük, hogy segítik a családokat?
Aki pedig feketén dolgozik, még elmehet munkanélküli segélyt kérni, hiszen nincs "hivatalos" munkája.
"A több bérből meg simán kifizeti a nép az extraadót." Ezt meg remélem, iróniának szántad!