Regisztráció Blogot indítok
Adatok
On the Spot

99 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
On the Spot New York: George Pataki 2011.11.05 11:23:00
New York állam egykori kormányzójával a multikultiról szóló film forgatásán beszélgetünk.  Mi változott meg szeptember 11-e óta az Egyesült Államokban? Egyértelműen egy nagyon szigorú országgá vált.  Nem gondolom így, szerintem inkább proaktívabbak lettünk és…..
On the Spot 2014.02.19 18:16:08
@satibi: Nem maradt abba :) Jövő szerdán folytatódik az M1-en például az On The Spot: Diktátorok gyermekei széria Fidel Castro lányával!
Részletek itt: www.facebook.com/onthespot.spektrum
On the Spot India - Love Commando 2012.09.26 07:58:41
BECSÜLET?(honor, existimatio) jelenti elismerését az ember erkölcsi értékének, szellemi tulajdonságainak, társadalmi állásának és mindama sajátságainak, melyek benne becsülésre méltók.Bővebb információ: http://www.kislexikon.hu/becsulet.html#ixzz27NzMTNWÚjdelhi olyan, mint a…..
On the Spot Timor 2012.06.20 08:50:00
Ausztráliától alig 500 km-re, Timor szigetén forgattunk, ahol a hétszázezres Dawan a legnépesebb "törzs". Ma már városokban, modern körülmények között élnek, de alig száz éve még fejvadászok voltak.  Egy None nevű faluban viszont mintha megállt volna az idő, pedig csak pár…..
"Jákob" határozottan állítja, hogy már nem kannibál. Őszintén szeretnénk hinni ennek a "meztelen" férfinak az új-guineai esőerdő közepén, egy nap járásra, két nap hajózásra és hét repülőjáratra az otthonunktól. Muszáj idézőjelbe tenni, hogy a korowai…..
On the Spot Dani törzs, Pápua 2012.05.16 08:22:00
Kétezer méter magasan lehetünk. Körben hegyek, felhőkbe burkolózva. Köd. Demerung. Ez a napnyugta néhány drámai perce, amikor se nappal, se éjjel, épp az átmenet, szürkület, amikor a legkevésbé látunk. A dani törzs egyik református lelkészénél éjszakázunk majd a földön, a…..
Bijagos-szigetekNincs törzsi romantikaGyarmatosítóknak érezzük magunkat, pedig semmi közünk a bizsagók és a portugálok hosszú hadakozásához. Mégis, a bőrünk színe és az a tény, hogy egy fejlettebb civilizációból érkezünk, szélsőséges érzelmeket vált ki a helyiekből.…..
A szuri szépség áraA kunyhó előtt egy 15 év körüli kislány ül, mellette egy jóval idősebb nő, akár az anyja is lehetne. A földön néhány porlepte gillette penge. A kunyhó körül vagy húsz falubeli figyel, a fiúk arca fehérre mázolva, a lányok mellén és vállán…..
Készülünk a harcraAz egyik férfi magához húzza a marhacsorda egy átlagos példányát. A másik férfi másfél méterről belelő a marha nyakába egy nyilat. Kibelezett, szárított tököt tart az állat nyakához. Vékony sugárban ömlik bele a vér. Úgy fél liter. A férfi, aki lőtt,…..
Születés a sárkunyhóbanPár napja ismerkedtünk meg a Gino családdal. A bába szerint egy-két napon belül meg kell, hogy érkezzen az új jövevény, ezért az asszony már nem járt ki a földekre dolgozni. (Gidóval, a földre menet láttunk egy asszonyt, hatalmas pocakkal ülni az út…..
Nők az Erbore törzsnélAz erbore faluban este nyolc után már nem nagyon van mit tenni. Elfogyasztjuk a vacsoránkat a közösségi sátrunkban a tolmácsokkal és a helyi vezetőnkkel, Firew-val. (Ha szabad ég alatt világítanánk, pillanatok alatt felfalnának a szúnyogok). Általában…..
Másfél héttel ezelőtt álltunk le a malária gyógyszerrel a Bissau Guinea-i forgatás után, de pár nap pihenés elteltével újra szednünk kell. Harminc napnál tovább egyszerre nem ajánlott, nekünk úgy tűnik, túl kell lépnünk ezt a limitet, de legalább van közte egy kis szünet.…..
A mai nap vezető nemzetközi híre, hogy napokon belül hazatérhet az öt éve elrabolt izraeli kiskatona, Gilad Shalit. Izrael és a Hamasz megállapodott a cseréről, ennek értelmében több száz palesztin foglyot engednek szabadon az izraeli hatóságok a 25 éves zsidó fiúért cserébe.…..
On the Spot 2011.10.12 14:36:54
@Archenemy: A gázai adásban beszélgettünk a Palesztin Felszabadítási Front egyik vezetőjének anyukájával és egy al-Qassam Brigád harcossal is, akinek viszont tényleg nincs se anyja, se apja, mert meghaltak, amikor lebombázták a házukat, így lett ő "terrorista". Ettől függetlenül Gilad Shalit története nagyon fontos, ahogy az édesapja szemszöge is.
A pódiummal szemben ülök. Áldozatok rokonai pózolnak az újságíróknak. Sok Jack Bauer van a tömegben, minden harmadik ember titokzatosan néz, fülhallgatóval a fülében. Mellettem egy kerekesszékes újságíró standup-ot gyakorol. Mindjárt kezdődik a ceremónia.Carl 20 éves, 10…..
Az eddigi epizodok parosaval szombat estenkent 10 oratol a Spektrumon:Július 16:On the Spot - A helyszín: IndiaOn the Spot - A helyszín: NepálJúlius 23:On the Spot - A helyszín: JapánOn the Spot - A helyszín: SvalbardJúlius 30:On the Spot - A helyszín: EgyiptomOn the Spot - A helyszín:…..
On the Spot Japán 2011.05.15 11:06:00
A 1749-es segélyvonalat május végéig hívhatja bárki, hogy hívásonként 200 forinttal támogassa egy japán iskola újjáépítését, eddig összesen 26,5 millió forint gyűlt össze!A filmünk Japánról június 1-én lesz adásban a Spektrumon, addig is, riportunk a HVG-ben:…..
On the Spot Minami-sanriku, Japán 2011.04.20 17:40:00
Három nappal a földrengés és a cunami után már jártunk itt. Hajnalban érkeztünk Tokióból, egész éjszakás autózás után. A 17 ezres város helyén szánalmas romhalmaz, semmi nem maradt abból, amit ember épített, csak a fenyőfák álltak a domboldalon. A vastag iszapréteg alatt…..
On the Spot Fukusima, Japán 2011.04.19 19:48:00
Egy hónapja a többi magyar újságíróval egyidőben jöttünk el Japánból, miután négy nap alatt három robbanás volt a fukushimai atomerőműnél, és nem lehetett tudni, hogy lesz-e negyedik, ötödik, esetleg egy végzetes.Azóta a nemzetközi sajtóban néhány publicista pedzegetni…..
Ez nem egy buli a békéért, szerintünk nem lehet bulizni a békéért, inkább arról van szó, hogy sok konfliktus zónában találtuk magunkat különböző party-kon, ahol úgy tűnt, szünetel a konfliktus, legalább egy buli erejéig. A gázai esküvőtől, ahol kiderült, hogy a velünk…..
On the Spot Minamisanriku, Japán 2011.03.27 12:07:00
Az On The Spot videóriportja az ORIGO oldalán: www.origo.hu/nagyvilag/20110326-videoriport-japanbol-az-on-the-sport-riportereitol.html..
További ismétlések: Szombat (március 19.) 2:15Kedd (március 22.)    23:15Az exkluzív interjú Dzafar Panahi iráni filmrendezővel a Magyar Narancsban: www.mancs.hu/index.phpJelenet az adásból a HVG oldalán: hvg.hu/vilag/20110301_on_the_spot_iran..
  ..
On the Spot Saigon, Vietnám 2011.03.16 11:04:00
Tegnap egész délután dilemmáztunk, hogy mi legyen. Hajnalban érkeztünk a cunami által letarolt területekre. Azonnal világos volt, hogy eddig egyszerűen nem tudtuk, mit jelent a "pusztítás" szó. Minamisanrikuban nyert értelmet. A 17 ezres várost percek alatt tette a földdel…..
On the Spot Tokió, Japán II. 2011.03.14 13:40:00
Most indulunk északra, megvan a Geiger-féle sugárzásmérő. Onnan jelentkezünk majd, addig egy tokiói minigaléria: 35 millió ember. Sok boltban ez fogadta a tokiói vásárlókat.  A leghiggadtabb társaság, akiket valaha láttunk. "Csúcsforgalom" vészhelyzetben -…..
On the Spot Tokió, Japán 2011.03.13 11:46:00
 Vasárnap helyi idő szerint dél előtt valamivel leszálltunk Tokióban. Az egyik nagy hátizsákunk nincs meg, mint kiderült, Moszkvában ragadt, holnap küldik utánunk, reméljük legalábbis: a földrengés miatt a gyorsposta sem üzemel rendesen. Tokió nemzetközi reptere szerencsére…..