Regisztráció Blogot indítok
Adatok
competitive intelligence

219 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023-ban figyelemre méltó változás történt a világgazdaság képzeletbeli dobogóján: Németország - annak ellenére, hogy a gazdasági teljesítménye 0,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – az Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság mögött, Japánt megelőzve a harmadik helyre lépett elő a…..
Nagy érdeklődésre való tekintettel újraindítjuk a Covid-19 pandémia előtti időszakban tartott nagy sikerű workshopjainkat, ahol a német nyelvterületen történő piacralépés rejtelmeiről kaphattak információkat és gyakorlati megoldásokat a résztvevők...
Tudta, hogy a képeslap osztrák találmány? 1869. október 1-jén hozta forgalomba az osztrák posta a világ első képeslapját. Ma már csak gyűjthető szuvenír tárgyak, de évtizedekig a kommunikáció "alapegységei" voltak, legalább annyira, mint a ma telefonnal küldhető üzenetek...
Milyen feltételekkel és szabályozás mentén lehet vállalkozni Németországban és Ausztriában?..
2023 számos tekintetben a visszaesés éveként vonul be a német gazdaságtörténetbe. A bruttó hazai termék (GDP) mennyisége az elmúlt évben 0,3, míg a feldolgozóipar naptárhatással kiigazított termelése 1,5 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél. Európa vezető gazdasági hatalmának külkereskedelmi…..
Felhívjuk szíves figyelmüket a DialogUngarn - Deutsch-Ungarisches Wirtschaftsnetzwerk "Az európai védelem erősítése - német-magyar együttműködés" című rendezvényére...
2024-ben megvan a remény arra, hogy a GDP múlt évi 0,3  százalékos visszaesése után előjelet vált a német gazdaság teljesítményét jelző növekedési mutató; ugyanakkor hiba lenne elhallgatni azokat az előrejelzéseket, (mint a kölni IW gazdaságkutató intézet további visszaesést sejtető prognózisa),…..
Az 1900-as évek elején a bécsi székhelyű sebészeti műszerkészítőt, Erwin Perzyt felkérték, hogy készítsen egy fényes sebészeti villanykörtét, de ehelyett feltalálta a hógömböt...
2022-ben 235 ezer szakképzett munkavállaló hiányzott a munkaerőpiacról (4%-os hiány), ez 2035-re 1,3 millióra fog emelkedni (22%). A munkaerőhiány a szolgáltató-szektort, azon belül is az egészségügyet és a szociális szolgáltatásokat érinti leginkább, de a tanácsadói és üzleti jellegű szolgáltató…..
Az új esztendő beköszönte nem hozott érdemi változást, netalán javulást a német gazdaság ez évi fejlődési várakozásait illetően...
A recesszióban lévő, szebb napokat is látott német gazdaságból nem érkeztek mostanában jó hírek, blogunk is kénytelen volt rávilágítani, hogy milyen nehézségekkel küzd Európa vezető gazdasági hatalma. A nehéz időkben még fontosabb rávilágítani a sikertörténetekre, ezért a Pioneer gyűjtése nyomán…..
A Német Autóipari Szövetség (VDA) által január közepén nyilvánosságra hozott, többek között az Európai Autóipari Szövetség (ACEA) nyilvántartásán alapuló adatok szerint 2023-ban a világ valamennyi, az autós mobilitás szempontjából jelentős piacán emelkedett a forgalomba hozott autók száma az egy…..
A németországi gazdatüntetésekről a hazai média is folyamatosan tudósít, amiről azonban kevés szó esik, hogy mi is a valódi probléma a német agrárszektorral, miért elégedetlenek a gazdák és legfőképp, hogy nem az üzemanyagtámogatások várható megszüntetése a mezőgazdaságban dolgozók problémáinak…..
A környezetvédelmi követelmények ipari tevékenységre gyakorolt hatásának megítélése – mint utaltunk rá – a három évvel korábbi 3,8-ról ugrott a 4-es osztályzat fölé.  2024. január 19-én közzétett cikkünk folytatása - az első rész az alábbi linken érhetik el!..
Az ipari és kereskedelmi kamarák a múlt év decemberében készített, több mint 2.200 iparvállalatra kiterjedő felmérése, illetve annak ez év első munkanapján nyilvánosságra hozott eredményei a németországi ipar telephelyi feltételei rendkívül kedvezőtlen alakulását mutatják...
     Szakmai hírekért, újdonságokért, programajánlókért, üzletfejlesztéssel, német & osztrák piacralépéssel kapcsolatos hírekért kövessen minket a Facebookon is! Üzletfejlesztés és piacralépés német nyelvterületen címmel rendszeresen tartunk B2B Workshopokat. A soron következő…..
Az ágazati szövetségek várakozásai a gazdasági teljesítmény további csökkenését vetítik előre. Néhány neves gazdaságkutató intézet december közepén nyilvánosságra hozott előrejelzései szerint a német gazdaság teljesítménye 2024-ben ismét növekedni fog, de a gazdasági növekedés ütemére vonatkozó…..
2023 végén – bár a termelés mennyisége a harmadik egymást követő évben ismét emelkedett -, ellentmondásos évet zárt a német autóipar. Milyenek az idei kilátások?..
A német Szövetségi Statisztikai Hivatal, a DESTATIS január 8-án ismertette a német külkereskedelem legfrisebb eredményeit. A wiesbadeni szervezet adatai szerint a 2023 novemberére vonatkozó külkereskedelmi mérőszámok az előző hónaphoz képest növekedést, azonban az előző év azonos időszakához képest…..
Európa legrégebbi étterme, a St.Peter Stiftskulinarium több, mint 1200 éve működik Ausztria Salzburg tartományában. ..
Német nyilvános ünnepek és azok megülésének időpontjai. A hivatalos ünnepnapok olyan különleges alkalmak, amikor országszerte munkaszüneti napot rendelnek el, s senkinek nem kell dolgozni menni. A nem hivatalos ünnepek egy-egy tartományban népszerűek, de munkaszüneti nappal nem járnak...
Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk! Ausztriai nyilvános ünnepek és időpontjai. A hivatalos ünnepnapok olyan különleges alkalmak, amikor országszerte munkaszüneti napot rendelnek el, s senkinek nem kell dolgozni menni. A nem hivatalos ünnepek egy-egy tartományban népszerűek, de…..
A gazdaság szereplői szerint „2024 a kiábrándulás éve lesz" A kölni IW gazdaságkutató intézet több mint 2.200 vállalat megkérdezésén alapuló felmérése december elején nyilvánosságra hozott eredményei szerint amíg a szolgáltatási szektorban az érintett vállalatok helyzetértékelése csaknem…..
Az e sorok írásakor a végéhez közeledő 2023-ban nem sikerült előre lépnie a német gazdaságnak: a Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bruttó hazai termék mennyisége az előző három havihoz képest, az ár-, a szezonális- és a naptárhatástól megtisztítva 2022 negyedik negyedévében…..
Az osztrákok szeretik a karácsonyt és az ezzel kapcsolatos beszerzéseket – olyannyira, hogy hajlamosak többet vásárolni, mint amennyire szükségük van...