Regisztráció Blogot indítok
Adatok
competitive intelligence

190 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ egyik leghíresebb és legrégebbi karácsonyi vásárának középkorra visszanyúló, színes, olykor viszontagságos története van, de mindezek kellettek ahhoz, hogy mára az a sokszínű, fontos értékeket képviselő és szórakoztató vásár legyen, amit annyira szeretünk...
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2023. december 5-én Magyar-német online üzleti workshopot szervez...
A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet 9 ezer vállalat megkérdezésén alapuló felmérése szerint novemberben szerény mértékben (tovább) javult a német gazdaság szereplői körében jellemző üzleti légkör...
Nincs könnyű helyzetben jelenleg a német gazdaság, a G7-országok közül egyedüliként csökken 2023-ban a GDP, ezért egyes gazdasági szakértők és elemzők Európa beteg emberének is nevezték. Vajon egy kisebb hullámvölgyről van szó vagy ez egy hosszabb lejtmenet kezdete? ..
A német sörgyárak tartanak az értékesítés visszaesésétől, miközben az alkoholfogyasztás Németországban továbbra is magas, viszont az ivási szokásokon beül tapasztalhatóak változások. Így például sosem látott rekordszámban fogyott az alkoholmentes sör Németországban 2022-ben. A 2012 évhez képest az…..
A végéhez közeledő esztendő első felében mérsékelt optimizmus jellemezte a gazdasági előrejelzések készítésével foglalkozó intézményeket, azok ugyanis Európa vezető gazdasági hatalma számára 2023-ra még szolid, nulla és fél százalék körüli gazdasági növekedést feltételeztek. A szövetségi kormány…..
A kereslet alakulása a legfőbb üzleti kockázattá vált 2023. november 20-án közzétett cikkünk folytatása - mely első részét az alábbi linken érhetik el!    A német érdekeltségű vállalatok körében végzett felmérés eredményei szerint a nemzetközi kapcsolatok első számú kockázati tényezőjévé a…..
A világ országaiban működő német kamarai szervezetek az idén ősszel is elkészítették a külföldön működő német érdekeltségű vállalatok körében a nemzetközi telephelyi feltételek alakulásáról szóló felmérésüket. A felmérés Volker Treier, a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) külkapcsolatokért…..
Míg a japán és kínai versenytársak gyengülnek, Németország gyorsítósávban előz. Az amerikai gépipari piac volumene 2032-re várhatóan megduplázódik...
 A Nemzetközi Valuta Alap (IMF) szintén mérsékelte a német gazdasággal kapcsolatos várakozásait … A Nemzetközi Valutaalap (IMF) – a hazai kutatói műhelyekhez és más, gazdasági előrejelzések készítésével foglalkozó intézményekhez hasonlóan – az áprilisi 0,1 és a júliusi 0,3 százalékról 0,5…..
Az ősz beköszöntével a Németországban működő kutatói műhelyek és egyéb, gazdasági előrejelzések készítésével foglalkozó intézmények sorra jelentetik meg Európa vezető gazdasága ez évi és a jövő esztendőre vonatkozó prognózisaikat. A nyári hónapokban az ipari termelés csökkent, miközben a…..
Kiváló hangulatban és nagy érdeklődés mellett zajlott október 10-én a PP Konferenciaközpont legutóbbi rendezvénye, ahol az érdeklődő cégek képviselőit Ausztriára vonatkozó befektetési ötletekkel, tanácsokkal látták el a szakértők, köztük blogunk alapítója, dr. Csordás Ferenc Károly is...
Felhívjuk szíves figyelmüket a Piac és Profit által megrendezésre kerülő Osztrák-magyar üzleti találkozóra, mely témája a Befektetés Alsó-Ausztriában lesz!..
Előrejelzések Münchenből, Essenből, Kielből és Berlinből A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet szeptember első hetében nyilvánosságra hozott előrejelzésében megerősítette 2023-ra vonatkozó korábbi előrejelzését. Eszerint a német gazdaság teljesítménye az idén 0,4 százalékkal zsugorodik, jövőre…..
Az Európai Bizottság szeptember derekán nyilvánosságra hozott késő nyári konjunktúra-előrejelzése megerősítette a nagy német kutatóintézetek a közelmúltban nyilvánosságra hozott várakozását. Azaz: tovább gyengül az európai gazdaság növekedési dinamikája, Németországot pedig – amely nagyságánál fogva…..
Infláció – okai és hatása az életünkre - című előadással indítja az októbert a Magyar-Bajor Baráti Társaság 2023. október 5-én 17:00 órakor. Előadó: Imre Csaba Stephan, magyar származású Bajorországban élő közgazdász, befektetési bankár, a Bayerisch-Ungarisches Forum egykori tagja...
Német kormánydöntések Mesebergben: nagy lépés a „rendőrlámpa-koalíciónak”, de még kevés a gazdaságnak  A nyár utolsó napjaiban, (a kölni IW gazdaságkutató intézet előre-jelzésével nagyjából egy időben, de a kieli IfW prognózisa nyilvánosságra hozatala előtt) megkülönböztetett figyelem várta a…..
Az, hogy pontosan ki, mikor és hogyan készített először sült kolbászt, semmilyen írásos nyoma nincs. Annyi biztos, hogy már az ókorban sütöttek hasonló, hosszúkás húst, azonban ahogy azt mai formájában, azaz bélbe töltött, fűszeres húskészítményként ismerjük, az vélhetően Frankföldről vagy…..
Felhívjuk szíves figyelmüket a Swisscham Hungary és a Svájci Nagykövetség közösen szervezett rendezvényére, mely témája:  Svájci-magyar üzleti fórum Pécsett - Körforgásos gazdaság egy fenntartható jövőért !..
Felhívjuk szíves figyelmüket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében megvalósuló magyar-német jogi workshopra!..
Felhívjuk szíves figyelmüket a Magyar-Bajor Baráti Társaság évadnyitó, szeptember havi előadására, mely témája a Bajor tartományi választások – erőviszonyok és lehetséges hatások a bajor-magyar kapcsolatok alakulására. Az előadás nyelve: német..
Merre tart Németország? – Európa vezető hatalma és a magyar-német kapcsolatok a gazdasági kihívások árnyékában – című előadással nyitja meg az idei őszi évadját 2023. szeptember 18-án 17:00 órakor az Európa Klub. Előadó: Juhász Imre, volt gazdasági szakdiplomata, egykori nagykövetségi tanácsos, a…..
A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint részben a gyengülő külföldi kereslet miatt a német iparban júliusban több mint három év óta a leggyorsabb ütemben, 11,7 százalékkal estek vissza a megrendelések az előző hónaphoz képest; ennél nagyobb visszaesés 2020 áprilisában, a koronavírus-járvány…..
Bár az ősz már beköszöntött, a forróság néha még elviselhetetlen, és ilyenkor az ember keresi, mivel hűtheti picit le magát. A hölgyek egy jéghideg koktéltól vagy egy kellemes hőmérsékletű medencétől remélhetik ezt, de férfitársaim első három gondolata között ott lesz egy korsó jó hideg sör. Most…..
Még Németország topmenedzserei számra is érezhetőek voltak a tavalyi év válságainak hatásai, melyek miatt rengeteg részvény veszített az értékéből. A Dax (Deutscher Aktienindex-Németország 40 legfontosabb vállalatának tőzsdei állapotának mutatója) vállalatok igazgatósági tagjainak fizetése átlagosan…..