Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Real Simon says

1171 bejegyzést írt és 368 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Száguldó cirkusz (könyv) és SzC_blog rajongók! E L K Ö L T Ö Z T Ü N K ! 2014. május 10-től a Száguldó cirkusz F1 blog megszüntette tevékenységét a Blog.hu felületén. Mostantól a Száguldó cirkusz F1-es könyvek szerzőjének, Simon Istvánnak a bejegyzései,…..
Hétfőtől csütörtökig a Hungaroringen tesztelnek a Német Túraautó Bajnokság (DTM) legjobbjai. A Mercedes-Benz motorsport-részvételének 120. évfordulója, a legendás Ezüstnyilak 80. évfordulója, illetve a DTM 30. születésnapja alkalmából sajtóbeszélgetésre hívta az SzC_blogot…..
Három hét múlva, április 13-án Marrakesben rajtol az FIA túraautó-világbajnokság idénye. Három gyári csapat - Citroën, Honda, Lada - versenygépei mellett az RML Group által felkészített hét Chevrolet Cruze-zal lesz teljes a mezőny. A tesztelések már javában zajlanak - a Zengő…..
Gianmaria Bruni életében először 10 évvel ezelőtt járt Budapesten. Paul Stoddart, a Minardi akkori tulajdonosa az Intercontinentalban megtartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Baumgartner Zsolt lesz az olasz F3000-es bajnok csapattársa, egyúttal az első magyar, aki teljes…..
Bár szezon első tesztelése ritkán tekinthető az erőviszonyok helyes indikátorának, néhány következtetést levonhatunk. A Mercedes végezte legjobban a dolgát, a brixworthiak hajtóműveit használó négy csapat 875 kört tett meg Jerezben – hatszor annyit, mint a Renault-motoros…..
Mindkét pilótáját megnevezte a Caterham F1 Team, ezzel teljessé vált a Formula-1 rajtlistája. Kobajasi Kamui egy év szünet után visszatér, míg a GP2-ből érkezett Marcus Ericssonnal háromra nőtt az újoncok száma. Kobajasi (balra) egy év kihagyás után tér vissza a száguldó…..
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóváhagyta az F1-es pilóták által kiválasztott rajtszámokat. Az SzC_blog utánanézett, ki miért választotta éppen azt a számot, amely végigkíséri őt hátralévő pályafutása során. A 2014-re tervezett, nem technikai jellegű…..
Real Simon says 2014.01.12 18:06:21
@abognarviktor: Köszönjük az értékes plusz infókat! :)
Real Simon says 2014.01.16 18:51:27
@OliF1 Videó: Kedves @OliF1! Köszönjük a hozzászólást - teljesen jogos, Pérez valóban a 15-ös rajtszámmal ment 2012-ben a saubernál. Javítottuk a hibát! (külön köszönet az udvarias jelzésért - példaértékű a mai, "névtelenül beugatós" komment-világban... :))
Február 1-jétől távozik posztjáról a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége, élén Gyulay Zsolt elnökkel. A szervezet szerdai ülésén egyedül Móczár Péter általános alelnök döntött úgy, hogy marad. (MTI) Gyulay 2010-ben vette át az MNASZ elnöki posztját,…..
Pat Symonds technikai igazgató tavaly augusztusi leigazolása után újabb remek szakemberekkel erősített a Williams F1-es csapata. Felipe Massa régi versenymérnöke, Rob Smedley érkezését is hamarosan bejelenthetik. Pat Symonds tavaly nyári leigazolása után újabb kiváló…..
A Ferrari idén ejti az elmúlt két évben használt vonórudas első felfügesztést, helyette visszatér a hagyományos, tolórudas (push-rod) megoldáshoz - értesült egy megbízható német szaklap. A 2013-as Ferrari (balra) magasan húzódó orra még lehetővé tette a vonórudas…..
Miközben Michael Schumacher legutóbbi F1-es csapata és kenyéradója, a Mercedes hallgat, egykori istállója, a Ferrari külön dedikált üzenetben kívánt ma boldog 45. születésnapot a kómában fekvő német világbajnoknak. Alább az üzenet. Maranello, 2014. január 3.…..
„Visszatekintve tudom, hogy sohasem voltam a hétszeres világbajnok szintjén. De az, hogy ellene versenyeztem, hitelesebbé teszi a Formula-1-es pályafutásomat“ – írja Michael Schumacherről David Coulthard. A skótok F1-es pilótából lett tévékommentátora, aki 2001-ben második…..
Síelés közben súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumacher a Francia-Alpokban.         A hétszeres Formula-1-es világbajnok bukott és sziklának ütközött, és noha viselt bukósisakot, az első hírek szerint agyrázkódást, a későbbi híradások szerint…..
A Formula-1 problémáinak megvitatására válságülést kezdeményezett Luca di Monzetemolo. A Ferrari elnöke januárban valamennyi istálló vezetőjét meghívná Maranellóba, hogy egy „békés, konstruktív megbeszélésen“ megvitassák a sportág aktuális gondjait, a rajongók…..
José-Maria López lesz a Citroën harmadik gyári pilótája a 2014-es WTCC-szezonban – jelentette be a francia gyártó. A háromszoros argentin túraautó-bajnok a négyszeres világbajnok, Yvan Muller és a 9-szeres ralivilágbajnok, Sébastien Loeb csapattársa lesz. Tizenhárom…..
A hétvége nagy (kamu)híre volt, hogy Eric Boullier, a Lotus csapatvezetője távozik az enstone-i gárda éléről. A csapatfőnök hétfőn a rémhírek csatornáján, a Twitteren tagadta távozásának hírét, pedig egyesek már a Ferrarinál látták, Stefano Domenicali székében. Boullier…..
Hiába változtatta meg az F1-es csapatok tesztelésére vonatkozó szabályt a szövetség, csak a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, a Force India és a Toro Rosso látja értelmét, hogy részt vegyen a december 17-19. között, Bahreinben megrendezendő próbafutamokon. Vijay Mallya…..
Real Simon says 2013.12.15 17:14:09
Kedves Barátunk! Nem tudjuk és nem értjük, mi indított ennek a hozzászólásnak a megírására. A dolog ott kezdődik, hogy ha nem tetszik, minek olvasod? Nem kötelező. Kettő: ha csak egy sajtóközlemény-fordítást is tudsz mutatni itt, a Száguldó cirkusz blogon az indulásunk óta eltelt 4 évből, gratulálni dofok és meghívlak egy Guinness sörre. Sőt, legyen rögtön kettő!
Büszkék vagyunk arra, hogy az SzC_blog írásaival a) sohasem állt be a sorba, b) mindig igyekszünk az összes többi webes, nyomtatott felülettől eltérő szemszögből bemutatni az eseményeket, vagy c) legalább egy-két plusz gondolatot hozzáfűzni a nyilvánvaló és megkerülhetetlen esményekhez. Mi csak akkor írunk valamiről, ha annak van hírértéke, vagy jelentősége az F1 szempontjából. Sok más "konkurensünkkel" ellentétben EZ a blog nem kilóra, mennyiségre megy, hanem minőségre.
De nem tudjuk, mennyi értelme van ezt magyarázni olyan embernek, aki nyilvánvalóan nem olvassa rendszeresen a blogot, így azt sem tudhatja, hogy itt még soha nem jelent meg se koppintás, se száraz sajtóközlemény.
Ha kevesled a hozzászólásokat, nézz körül a 2012-es, illetve 2013. első félévben megjelent cikkek alatt, ahol a kommenteket láthatod. Ahol kiugróan magas ez a szám, azok a cikkek kerültek ki a Totalcar.hu címoldalára. Nem gondolom, hogy szégyenkeznivalónk lenne, de ez különben sem a te gondod.
Üdv: a szerkesztő.
Ross Brawn bejelentette: félévre szabadságra megy, hogy kipihenje magát, miközben mérlegeli az F1-be történő visszatérésének lehetőségeit. Brit sajtóértesülés szerint a Mercedes egykori csapatvezetőjét megkörnyékezte Ron Dennis, akinek egykori csapata, a McLaren 2015-ben a…..
Németet németre cserélt a Sauber: a svájci gárda Adrian Sutilt szerződtette a Force Indiához távozó Nico Hülkenberg helyére. Hülkenberg új csapattársa a McLarentől menesztett Sergio Pérez lesz a Force Indiánál, míg a Sauber kettes számú ülésére Esteban Gutiérrez és az orosz…..
Az FIA Motorsport Világtanácsa jóváhagyta a túraautó-világbajnokság 2014-es versenynaptárát. A Citroën beszállásának köszönhetően a WTCC tavasszal visszatér Franciaországba, és kilenc év után újra lesz futam a legendás Spa-Francorchamps-i pályán is. A Hungaroring a…..
Két évre szóló szerződést kötött a Force India F1-es csapatával Nico Hülkenberg, miután a német számára kinézett pozíciót Pastor Maldonado foglalta el a Lotusnál. A mezőny legígéretesebb fiatal tehetségének tartott német fantasztikus hajrával a vb 10. helyén zárt a…..
Felipe Massa kemény szavakkal kritizálta a Brazil Nagydíj versenybíráit, miután egy ártalmatlan vétség – a boxutca fehér záróvonalán való áthajtás – miatt megbüntették. Az indulatos brazil úgy érzi, ezzel elvették tőle a dobogóra állás esélyét az utolsó ferraris…..
Vasárnap Interlagosban áll rajthoz utoljára F1-es nagydíjon Mark Webber. A szimpatikus, 37 éves ausztrál három évvel ezelőtt karnyújtásnyira került a világbajnoki címhez, de a végjátékban alulmaradt. Mégis, elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy világverő alakulattá…..
Felipe Massa kétéves szerződést kötött a Williams F1-es istállóval. A brazil új csapattársa Valteri Bottas lesz, a grove-i gárda útilaput kötött Pastor Maldonado – és vele együtt a venezuelai szponzor, a PDVSA – talpa alá. Massa hisz abban, hogy Sir Frank Williams csapata a…..
Rendezetlen fizetsége miatt Kimi Räikkönen betegszabadságra megy, hogy ne kelljen kitöltenie a szerződését a Lotus F1-es csapatánál. A finn vasárnap, menedzsere útján jelentette be, hogy hátfájására, illetve műtétjére hivatkozva nem kíván rajthoz állni az idény utolsó két…..