Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hosaka

0 bejegyzést írt és 451 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Válasz.hu vette észre, hogy egy lengyel sitcomban, a tavaly óta látható Ucho Prezesa (Az elnök füle) címűben, Orbánból csináltak hülyét az alkotók. A lengyel közélettel foglalkozó politikai szatíra a Youtube-on és a Showmax nevű streamingszolgáltatón látható, a nézettsége meg elég fasza, akad 3,6…..
hosaka 2018.05.04 14:05:30
@gregaba: OK, ha egy hangulatos étteremben az első randin fingasz egy hatalmasat, akkor valószínű, hogy a vendégeknek egy ideig emlékezetes marad a produkciód, de a barátnődnek egészen biztosan. Nem próbáltam, de szemléletből belátom.
Be nem teljesült jóslatok a telekommunikáció és a számítástechnika területéről - Miért ette meg jóslatát az Ethernet feltalálója? Minden kornak megvannak a maga technikai csodái, egyeduralkodó vívmányai. Ezekkel kapcsolatban sokan gondolják úgy, hogy jóslatokba és jövendölésekbe kell…..
hosaka 2018.04.30 12:59:15
@Sean MacTíre: Akár egyikre sincs szükség, ezeket a szavakat a @maxval bircaman satöbbi nevű user igényli, hogy szarral tudjon dobálózni. Deák Ferenc liberalizmusához természetesen halvány segédfingja sincs. Tökéletesen értelmezhetetlen az ember alapvető törekvéseiről alkotott komplett világképe is. Nagyjából ott tart, hogy az igazság a hangerővel arányos. Egy érvek nélküli troll.
A teljesség igénye nélkül persze, nem tagadva a hibridek létezését, és nem belekalkulálva az adott nap kihívásai generálta kérészéletű személyiség-torzulásokat. A femme fatal is lehet szökőévben egyszer átlagos, és a 90-es évek tinivígjátékai óta tudjuk, hogy a művészlélekből is lehet egy estére…..
Fantasztikus, hogy ennyi ember vonult az utcára szombaton! Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak? És ha nem sok, mit lehet még tenni a változásért? Be kell látnom, frissíteni kellene az önéletrajzomat. Egyelőre nem azért, mert dobbantani szeretnék, hanem mert az utóbbi…..
Alvó fény Mire jó a tüntetés? 2018.04.17 04:41:35
Múlt héten nem tudom hányan gondolták úgy, hogy a szombati tüntetés során az Operaháztól egészen a Kossuth térig masírozik majd közel százezer fő, békésen, kellemes hangulatban, jó szándéktól vezérelve, egy nemes cél elérése érdekében: írjanak ki új választásokat, de előtte módosítsák a választási…..
Schmidt Mária hosszú évekig élt Soros-ösztöndíjakból külföldön, az utolsó árulkodó szakmai önéletrajzát viszont elfelejtette eltüntetni. A kormánybiztos-történész körül elfogyott a levegő: a célponttá tett civil szervezetek és tudományos személyiségek mellett az Egyesült Államok, az MTA Elnöksége…..
Szombaton 120 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, hogy megmutassa, a Fidesz szerezhetett kétharmadnyi parlamenti mandátumot, de az ország, a választók többsége még nem az övé. A legfontosabb benyomás a tüntetésről az, hogy a választók nem csak kritizálták az ellenzéki pártok megosztottságát, és…..
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
hosaka 2018.04.14 20:06:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Minek a 2/3-a? Mocskos fidesz! Mocskod fidesz! 89! 89!
hosaka 2018.04.14 20:09:25
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Be van hűtve a söröd ehhez a kellemes tavaszi estédhez?
A fiatal autista lány első nagy szerelmét keresi, amiben a nővére van a segítségére. Jane wants a boyfriend egy romantikus vígjáték...
hosaka 2018.02.25 10:35:25
@Beowulf...: Tudom, hogy nem a bogár-rovar reláció. Egy folyamatos skála van, az elnevezések pedig csak mondvacsinált skatulyák. Ezen a képzeletbeli skálán ráadásul nem statikus az állapota egy személynek. Néha elhanyványulnak az aspi tünetek, néha (számomra nagyon nehezen kibogozható okokból) "váratlanul" felerősödhetnek. Torzítja a képet az is, hogy (az esetemben) remekül tudok színészkedni. Eljátszom neked a csapatjátékos jómunkásembert is, ha a körülmények úgy alakulnak (nem szoktak és nem is érzem magam ilyesmitől jobban, viszont szarabbul annál inkább :)

Tehát a dolog egy kicsit árnyaltabb annál, hogy az egyszeri ember felszínessége értékelni bírja. Ha úgy tetszik, bonyolult (túlmagyarázható). Ha úgy tetszik, pofonegyszerű: egy folyamatos skélán csúszkál mindenki (persze más-más tartományokban).
Nézem, olvasgatom az introvertáltakról szóló cikkeket meg posztokat, és visszatérő élmény, hogy bár egyre kevesebben akarnak páros lábbal beleszállni az introvertáltakba (1:0 a toleranciának), de ha előkerül a téma, többnyire még mindig inkább csak csodálkozni vagy röhögni sikerül rajtunk (1:1-re…..
A 24.hu írta meg először, hogy otthagyta az Echo TV-t a Szikszai Péter-Mentes Katalin kettős, először Szikszai, a vezérigazgató-helyettes, majd élettársa a hírigazgató Mentes Katalin is. Szikszai a Dunat TV-ben még bemondónőként ismert, az Echóban vezérigazgatóként tevékenykedő Farkas Boglárkával…..
hosaka 2018.02.06 07:46:09
@György Szőke: Semmi gond. Küldj egy másik orbántrollt, ha rövidzárlatos vagy.
Ha tegnapelőtt találkozol velem, valószínűleg kölcsönösen utálnánk egymást. Tegnapelőtt besokalltam, emberundorom volt, az egész napomat kényszerűen mások társaságában, félig-meddig idegenek között kellett töltenem, ájulásig szocializálódtam, közben kicsit még…..
hosaka 2018.02.04 09:47:04
@Hortenz: "Kösz, jól elvannak az introvertáltak."

Néhányuk csak bizonyos feltételek mellett. Például, hogy te ne legyél a közelükben. Örülök, hogy egyetértünk, akkor ezt meg is beszéltük.
hosaka 2018.02.04 09:49:08
@Jakab.gipsz: "Olyannyira, hogy szép lassan már én is introvertált leszek, ezektől a mesterséges agyrémektől."

Emiatt ne aggódj. Csak felszínes tahó vagy, de hirtelen.
Amikor évente 500 saját gyártású, forgatókönyvalapú tévésorozat készül évente Amerikában, akkor nincs értelme csodálkozni azon, hogy újrafeldolgozással és trendmásolással van tele a kínálat. Az Amazonra került, de eredetileg az angol Channel 4 rendelése alapján készített Philip K Dick's Electric…..
hosaka 2018.02.04 09:22:23
@David Bowman: Valami indoklást, ha lehet, mert így te sem vagy jó kommentelő. Én pedig egy igénytelen olvasó vagyok, mert letenni sem tudtam egyszer sem egyetlen Philip K. Dick könyvet sem. Vagy eredeti angolban elsírnám magam? Esetleg te is író vagy? Mert jellemzően ők háborodnak fel, hogy Dick méltatlan az elismerésre, bezzeg ők és az eladhatatlan sztorijaik...

Megpróbálok elképzelni egy ellentmondásos embert, akiből dőlnek a vérfagyasztóan jó ötletek, de nem képes hatásosan tálalni... de az nem P. K. Dick.
Nem, a téma nem hever az utcán, nem hajolhat le érte könnyedén, aki arra se jár. A HVG november 23-i számában, a Fű alatt című cikkben olvastam ezt a részt: "Magyarország már az idén őszig közel annyi menekültet fogadott be, amennyi a korábbi EU-s kvótatervben szerepelt." Nem lepett meg a…..
Az újév első napján arról kérdeztük szerzőinket, mit várnak 2017-től. Elsőként Gábor György vallásfilozófus, egyetemi tanár gondolatai következnek. Mit várok 2017-től? Arisztotelész óta tudjuk, hogy a jövő idejű kijelentések igazságértéke a jelenben nem, csak a jövőben dönthető el. Például egy…..
hosaka 2017.01.01 21:12:38
@werecke: Aha, ezt hívják merevedésnek. Nekünk a csajoktól van.
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
" Már hat éve nem beszélgettünk egymással, de egyenrangú felek között ez említést sem érdemel. Köszi, hogy akkor meghallottad kérésem, és a hatalomba segítettél. Na jó, neked is ígértem fűt, fát, templomot, millió hívet, de ugye te sem gondoltad komolyan be is tartom azokat? Végül is a választók is…..
hosaka 2016.11.02 19:05:29
    A Magyar Kormánytisztviselői kar információs portálja megvilágosította az elmét.Életszerű táblázatban, a rögvalóból ellesett pillanatokon keresztül foglalta össze Monspart Sarolta világbajnok tájfutó és Fekete Krisztina dietetikus, körülbelül mennyi a kalóriaigénye egy hatfős családnak. A…..
hosaka 2016.08.06 06:32:10
@dunántúli gyerek: rólad szól és a többi félkaukázusi fideszkurváról, hogy kár belétek a kefír. Nem ez a kérdés, hanem hogy szoktál-e dolgozni vagy virtuális lóháton mereszted a százkilós valagad és mindenkinek beugatsz, hátha akkor nem verik ki belöled a kalóriát. Vigyázz az egészségedre, forgasd haszonnal a mellékelt segédletet, de no para, ha nem megy, mert alkalomadtán szívesen segítek lenyomni a torkodon.
NemGogol Vigyázat! Omlásveszély! 2015.12.07 10:19:04
  Az emberek általában teli szájjal zabálják a kellemes hazugságot, viszont csak cseppenként nyelegetik a keserű igazságot.  (Denis Diderot, francia filozófus, 1713. október 5. — 1784. július 31.) Magyarország jövőjére és boldogulására nézve rendkívül tragikus…..
hosaka 2015.12.08 11:29:35
@zoliber: "Az inga kilengésének az elméletétt is tartom akkor, ha a saját múlt értelmezéséről beszélünk: Horn és Medgyessy "sajátos" múltértelmezése kilengett egy irányba balra, így utána Orbáné is jobbra."

Jobbra? Kikhez képest? Cikk-cakkban lengedezik az, mint a majomfasz, de legalább harmonikusan tenné. Ebből a büdös életben nem lesz T = 2 * pi * sqr( l * g )
hosaka 2015.12.08 11:36:45
@triumphator: "nehéz kommunizmust/liberalizmust csinálni 10 millió fasisztával, elvtársak."

Hogy mit lehet, az attól függ, mennyi kajájuk marad nekik a spájzban. Jelenleg nem kifele kezdett el dudorodni a hátsó fala.
Hogy teljesen megértsük a minket körülvevő univerzumot, fárasztó feladatnak tűnik. Bár sok kérdésre választ találtunk már – miért esik le az alma a fáról? hogyan keringenek a bolygók a Nap körül? miért látjuk kéknek az eget? – mégis ahhoz, hogy megismerjük a világegyetem összes titkát, garantáltan…..
A TEK rendszeresen hülyét csinál magából. Éppen ezért nem véletlen, hogy sorozatos bénázásaik az internet népét újra meg újra megihletik. A napokban például mindenki azon röhög, hogy a TEK történelemkedvelő felvidéki fiatalokat hitt potenciális dzsihádistáknak: TEK…..
hosaka 2015.11.29 23:49:08
@Nagy Zoltáán:

Óvatosabban jelzőzd a szerkezetet, mert elpattan az ér az agyadban és akkor nem fog tudni megmenteni hirtelen egy magyar orvos Londonból és Manchesterből. Öt perc után pedig jön a maradandó károsodás. Vagy erre már csak legyintesz?
hosaka 2015.11.29 23:51:01
@Nagy Zoltáán: "Lehet a TEK némely fogásán röhögni. Viszont az tény, hogy szinte az összes nemzetközi kommandósversenyt rendre a magyar terrorelhárítók nyerik"

Ezen és is elkezdtem egyszer töprengeni. Ezt hívják feloldhatatlan ellentmondásnak.
hosaka 2015.11.29 23:53:33
@Nagy Zoltáán: "Agyatlan balos álhumor."

Van olyan. Agyas jobbos humor, az nincs.