Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolcsó Dániel

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A New York Times már eddig is szívesen kísérletezett a szerkesztőségek új kedvencének számító Slack csetalkalmazással, de most már az olvasókkal is csetablakon keresztül tartanák a kapcsolatot. Fejlesztettek egy csetbotot, amely friss elnökválasztási infót szállít egyenesen az emberek…..
A Snapchat hírekkel kapcsolatos alapelve már-már közhelyesen egyszerű: a fiataloknak nem számukra idegen közegben és formában kell kínálgatni a híreket, aztán siránkozni, hogy nem kell nekik, hanem odavinni, ahol ők egyébként is az idejüket töltik, és olyan formába önteni, amely számukra is vonzó.…..
Az ugye megvan, hogy álló helyzetben tartott telefonnal csak a barbárok fényképeznek, annál meg már tényleg nincs nagyobb amatőr, aki még videót is így készít? Ez a közhely egyre kevésbé állja meg a helyét, a mobilkor természetes velejárója a vertikális kép kitörése a…..
Új szolgáltatást indított a Facebook, amellyel az újságírók munkáját könnyítenék meg. A Signal összefogja a cég eddigi néhány médiaszolgáltatását, és hozzácsap még pár újdonságot, hogy egy komplett közösségi információgyűjtő és -rendező eszközt adjon a…..
A New York Times hatékonyabbá tenné a közösségi médiás teljesítményét, ebben pedig a szerkesztők gépi segítséget is kaptak. A munkahelyi csetprogramba beépült egy intelligens csetbot, amely adatokat elemez és javaslatokat tesz, és eddig úgy tűnik, az ember és az algoritmus nagy…..
A kulturális terméket is el kell adni, de ebben a szokásosnál is nagyobb szerepe van az eredeti ötleteknek, mint amilyen a rangos Webby Awardsra jelölt Gifszínház is volt. A tartalom fontosabb, mint a hirdetés, a kommunikáció pedig jobban működik, ha az értékesítő csapatot is…..
Április 22-én jelent meg a FOLD nevű publikációs platform, amely az online történetmesélés új formáját ígérte, vagyis az eddigiektől eltérő cikkírási és -olvasási módot. Megnéztük, hogy működik, mit szeretne elérni, és mi valósul meg ebből a gyakorlatban. Kártyák,…..
Az írott média az online lapok megjelenése óta azzal van elfoglalva, hogy jövedelmező gazdasági modellt találjon. Az ingyenesen olvasható netes újságok a hirdetésekből próbálnak megélni, de egyre többször hallani, hogy ez a módszer fenntarthatatlan, amit a Gigaom nevű népszerű…..
A Techcrunch egy közelmúltbeli cikke az újságírás múltjának és jelenének különbségeit járja körül. Ennek kapcsán mi is megnéztük, hogy áll a helyzet a témában, hiszen nem csak a médiafogyasztási szokások változnak, de a fogyasztani való előállítása is átalakul az…..
„Karácsonyig bárkinek, aki kéri, örömmel aláírom neten keresztül a Máglya vagy A fehér király e-book változatát, sőt akár az igazit is.” – írta a honlapján Dragomán György néhány héttel ezelőtt. Az itthon szokatlan ötlet első ránézésre épp a dedikáció…..
Ha rendőrök lőnek le egy fiatalt, az mindenképpen szomorú. Ha tévedésből, az aggasztó is. De ha még a kommunikáció is annyira félrecsúszik, mint az USA-beli rendőrbotrányok esetében, az még tovább ront a helyzeten. Avagy mit ne mondjunk, ha már egyszer megtörtént a baj. Az…..
A járványok terjedési mintázatát minél előbb észre kell venni, hogy hatékonyan lehessen védekezni ellenük. Erre kínálnak megoldást a státuszfrissítéseink és kereséseink alapján összeállított vírustérképek. De miért ne lehetne helyalapú riasztásokkal személyre szabottan…..
November 11-én jön a Média 2.0 blog média- és kommunikációs meetup-sorozatának következő állomása! Ezúttal Sas István reklámszakember és Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tart előadást. A helyszín továbbra is az Ötkert (1051 Budapest, Zrínyi utca 4.),…..
Sok szó esett már az utóbbi években a közösségi média szerepéről a tömegmegmozdulásokon, legyen szó akár az arab tavaszról, a törökországi tiltakozásokról, a budapesti diáktüntetésekről, vagy éppen az Iszlám Állam propagandájáról. De abból is érdekes dolgokat…..
A reklámok elcsalása nem új dolog, becslések szerint már eddig is minden online marketingre költött dollárnak nagyjából a felét vitték el a különféle csalási mechanizmusok, amelyek erre a szegmensre épültek rá. A Techrunch összefoglalója szerint azonban idén minden eddiginél…..
Bár sokat javult a helyzetük az elmúlt évtizedekben, a feketék teljes egyenlősége továbbra is inkább álom: a vagyoni helyzetüktől az oktatáson át az igazságszolgáltatásig minden fontosabb területen bőven van még min javítani, hogy valóban teljes értékű amerikai…..
A „long-form journalism” nagyon trendi kifejezés manapság a média világában. Nem mai találmány, de még mindig (már megint) a netes újságírás egyik leggyakoribb hívószava. Giles Wilson, a BBC online híroldalának hosszabb anyagaiért felelős szerkesztője, a Journalism.co.uk…..
  Az utóbbi hónapokban egyre sürgetőbb nyomás nehezedik az amerikai szabályozó szervekre, hogy kezdjenek végre valamit a drónok használatának szabályozásával. A technológiai újításokra mindig fogékony média csak a jelre vár, hogy bevethesse őket, de az ígéretes…..
Mindig öröm a rengeteg béna, igénytelen vagy egyszerűen csak szürke álláshirdetés között egy-egy rendhagyó, ötletes darabot is találni. Ilyen volt például a közelmúltban az az interaktív hirdetés, amelyben (sztereo)tipikus asszisztensi feladatokat – ceruzasorbarakást,…..
Mióta az online publikálás lehetővé vált, újra és újra összetűzésbe kerülnek a folyóiratokat kiadó nagy cégek, illetve a cikkeket író kutatók és az ő jogaikat védő netaktivisták. Ezúttal az American Society of Civil Engineers nevű kiadó vádolja kalózkodással saját…..
Az utóbbi időben egyre több cég és szervezet elégedetlenkedik amiatt, hogy a Facebook-oldaluk elérése egyre csökken. Nézzük, mi ennek az oka, és mi köze úgy általában az internet jövőjéhez! A felhasználókhoz a Facebookon elsősorban a hírfolyamon keresztül, ömlesztve jut…..
Új reklámjával a Coca Cola is csatlakozik a trendhez, amely szerint a közösségi média veszélyeire a közösségi médiában terjedő videókkal lehet leghatékonyabban felhívni a figyelmet. Ne a telefont nyomkodd, inkább beszélgess – és persze kólát is igyál közben! A várhatóan…..
Múlt héten jelent meg Jeff VanderMeer amerikai fantasy-író új trilógiájának első kötete Annihilation címmel – írja a New York Times. Ami a hírt igazán érdekessé teszi, hogy a trilógia további részei szokatlanul hamar követik majd a nyitódarabot: a második (Authority) már…..
A 2012 decemberi diáktüntetések egyik legmeghatározóbb jellegzetessége a hangsúlyos közösségimédia-használat volt. Éppen ezért érdemes egy év távlatából, kifejezetten kommunikációs szempontból megnézni, hogyan is működött pontosan ez a jelenség, és milyen tanulságok…..
Republikon Védett nők? 2013.11.28 12:21:38
Teczár Szilárd magához ragadja az ügy általa helyesnek gondolt képviseletét, és saját megoldási javaslatát tekinti az egyetlen működő modellnek. Miközben nem vesz tudomást, sőt, rossz döntési helyzetbe kényszeríti azokat, akik saját eddigi döntéseik következményeként…..
Bolcsó Dániel 2013.11.28 15:36:50
fura ez a poszt, m az érvelés oké, de a hiányolt pontok sztem mind benne vannak az eredeti gondolatmenetben:
magyarnarancs.hu/publicisztika/miert-nem-szopatom-a-lanyokat-a-fizetos-bulival-87576

"Többen felrótták, hogy ha szerintem a nőket érinti hátrányosan ez a gyakorlat, akkor miért én indítottam az eljárást. Erre egyszerű jogtechnikai magyarázat adható: a törvény szerint az EBH csak konkrét esetet vizsgálhat, és mivel a hivatal társadalomelméleti fejtegetésekre aligha kötelezhető, csak a férfiakat ért közvetlen hátrányt tudja értelmezni (a lányok egyetlen esélye az lehetne, ha a megszégyenítő környezetre hivatkoznának, de a tapasztalat szerint az ilyen beadványokat kevésbé fogadja el az EBH, mint a közvetlen diszkriminációra utalókat)."

"Különösen a Doboz üzemeltetőjének egyik nyilatkozata vélelmezte, hogy valójában én alacsonyítom le a lányokat, amikor burkolt prostituáltnak tekintem őket, és nézem le a fiúkat, amikor potenciális zaklatóként gondolok rájuk. Távol állt tőlem annak sugalmazása, hogy minden bulizó lánynak és fiúnak szükségképpen el kell fogadnia a szexista, esetleg a kifejezetten agresszív szerepeket. Csupán azt állítottam, hogy a kritizált beléptetési gyakorlat (is) olyan elvárásként értelmeződhet a szórakozó fiatalokban, mely motiválhatja a nemi sztereotípiák szerinti viselkedést. Ha pedig az egyén nem tud vagy nem akar megfelelni az elvárásoknak, az frusztrációként csapódhat le benne."

a "Miért szólok bele a szórakozóhelyek üzletpolitikájába?" meg teljes bekezdést kapott