Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacóka

0 bejegyzést írt és 970 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Eközben a Rózsadombon 2011.12.20 22:15:00
Ma délután, most vette ki a pénzeteket. via..
Lacóka 2011.12.21 12:49:34
@spontan: ja. az enyémet.
comment:com Az amerikaiak lenyelik 2011.10.18 11:00:00
A Family Feud az eddig az internetre kitolt videók alapján az egyik legviccesebb műsor lehet a tévétörténelemben, már ha az ember tud mulatni azon, micsoda baromságokat beszélnek az amerikai háziasszonyok és villanyszerelők egy közepesen gagyi díszletbe beeresztve. A vetélkedőnek…..
Brian May megerősítette, szó van arról, hogy a Queen következő turnéján Lady Gaga helyettesítené a néhai Freddie Mercuryt. A zenekar gitárosa elmondta, hogy nagyon megkedvelte Gagát, mikor az énekesnő Yoü And I című dalán együtt dolgoztak, igazi kreatív személyként, ismerte…..
 Március 22-én, kedden lesz a víz világnapja. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk néhány víztesztet, amely azt hivatott megkérdőjelezni, hogy vajon tényleg jobb- e, finomabb-e, egészségesebb-e az ásványvíz, mint a csapvíz, vagy csak a szokásos marketingfogás áldozatai…..
Lacóka 2011.09.12 21:31:45
@Alf: igen, én is erre a következtetésre jutottam. vajon belehalok?
Orbán Viktor beszédet mondott, de alighanem rossz helyen. A figyelemelterelés, süketelés és mellébeszélés nem idegen a politika műfajától, viszont ilyen töménységben hülyeségeket beszélni csak Tusnádfürdőn szokása. Figyelmet elterelni éppenséggel van miről, mert egyre…..
Lacóka 2011.08.31 23:47:23
Arra a kérdésre, mit szól Simor András jegybankelnök azon nyilatkozatához, hogy felesleges megmenteni a devizahiteleseket bármi áron, a kormányfő azt válaszolta: "bankárember, így gondolkodnak a bankárok, ezért nem szabad őket odaengedni semmilyen politikai pozícióhoz, ahol emberek sorsáról van szó".
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110831-ujabb-allamadossagcsokkentes-bejelentesere-keszul-orban-viktor.html

A szakmai hozzáértésnek nagyon alacsony a presztízse ebben a kormányzatban. A politikai lojalitás közismerten nagyon fontos dolog, hosszú távú politikai megfontolásból meg is lehet érteni, de hogy ilyen mértékben nem számít a szakmai hozzáértés, azt sajnálom. Több, akadémikusokból, vezető vállalatvezetőkből, nemzetközileg elismert szakemberekből álló testületben is benne vagyok, amelyek megpróbálták, megpróbálják "rátukmálni" a kormányzatra munkájukat, esetleg már saját, elemzésekkel alátámasztott javaslatukat, szakértői anyagukat, de egyik esetben sem jutottunk még annak a közelébe sem, hogy érdemi szinten foglalkozzanak a dokumentumokkal. (Chikán Attila)
www.origo.hu/uzletinegyed/20110822-interju-chikan-attilaval.html

Azt hiszem, a videó tökéletes illusztráció.
Eddig elkerülte a figyelmem, de tegnap megjelent egy interjú Bokros Lajossal. Minden érdeklődőnek ajánlom figyelmébe, mert nagyon jó...
Lacóka 2011.08.31 23:38:24
atv.hu/cikk/video-20110826_bokros_lajos

Pár napja az ATV-n is volt, tényleg jó, a legvalószínűbb(?) váltópárt MSZP kommunikációjával összehasonlítva jól mutatja, hogy mennyire szükség lenne egy kapitalista, matematikapárti pártra. Apropó, a Szabadság és Reform Intézetről (vagy mi a pontos neve) tud valaki valamit? Egy honlapot nem találtam...
Ebben a rendhagyó részben Dr. Cuddy egy napját követjük nyomon, végre meglátjuk az érem másik oldalát is. Azt, hogy van élet ebben a kórházban House-on túl is, és hogy mennyire nehéz egyszerre jó orvosnak, jó főnöknek, jó anyának és jó nőnek lenni, és hogy lehet mindezt…..
Ezúttal a választási rendszert szeretnék átszabni egy olyan irányba, hogy a legnagyobb párt még nagyobb parlamenti többséget tudhasson magáénak. Szerintem ez nem feltétlenül jó irány. Most nem csak azért, mert pillanatnyilag a Fidesz a legnagyobb párt, hanem általában is a…..
Liberatórium A ló másik oldala 2011.07.13 07:30:00
A svédeknek sikerült elérniük valamit, amiért megint minket fognak hibáztatni. Egy óvodában megtiltották a nemi azonosításra szolgáló névmásokat is.Hosszú ideig a liberálisok között is kisebbségben voltak azok, akik a különféle szabadságjogokat nőkre is…..
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
Lacóka 2011.05.23 18:59:56
@okostojgli: @Tóta W. Árpád: itt az indexen hivatkozott "híradó", 0:40-től Alföldi, 5 perctől a lényegi rész. Bár ezt én sem értem, h most akkor AR élethosszi szopást, vagy orálmentességet kívánt.

www.youtube.com/watch?v=yamajqzPWGE

Megj.: repes a szívem a független hírszolgáltatás ilyen igazgyöngyszerű megvillanásától. Idézet: "A botrányos, aberrált darabjai miatti esetleges lemondását firtató kérdésünkre Alföldi Róbert a (Roberta??) többek között a fajtája miatt összeomló birodalomról szóló római színt ajánlotta Az ember tragédiájából riporterünknek."
Lacóka 2011.05.24 15:02:09
az Alföldi témához:

www.origo.hu/kultura/20110524-tenyleg-szexelneke-madach-imre-dramajaban.html

van benne videó, ami megoldja a rejtélyt. annyi kérdés maradt, h szabad-e szopni a kárpátok alatt.
hogyvolt House 6x10 - Wilson 2011.05.10 16:00:00
Nem árul zsákbamacskát ez az epizód, ami a címét illeti, biztos hogy nem Taubról vagy Jeffrey nővérről lesz itt szó a következő 42 percben. Vágjunk is bele, és nézzük meg, milyen lenne ez a sorozat, ha Wilson MD. lenne a címe. Jimmyt éppen álmából riasztja fel haverja…..
w Alekosz ante portas 2011.05.07 07:00:00
Unott legyintéssel nyugtáztam, amikor megtudtam, hogy az RTL Klub újra előáll a valóságshow műfajával, ráadásul lényegében változatlanul akarja előadni a néhai Való Világot. So 2002. Túl vagyunk rajta háromszor, és nincsenek sehol az egykori főszereplők, zsákutca, senkit nem…..
Liberatórium Nemzeti inzultáció 2011.05.04 21:28:00
A kormány most "szociális konzultációra" készül, de szerintem ez már-már sértés. A módszertan ugyanaz, mint az alkotmányozós kérdőívnél, ezért az eredmény ugyanúgy nem használható semmire. Ez így önmagában még nem indítana arra, hogy írjak. Hanem a…..
Most végre megtudtuk, hogy miért is kell új alkotmány. Azért, mert a régi tökéletlen. Már régóta furdalt a kíváncsiság, hogy miért ennyire fontos új alkotmányt kreálni, azontúl, hogy így saját képére formálhatja az országot és kvázi szobrot állíthat magának,…..
Lacóka 2011.04.07 11:56:48
@Lord_Valdez: na, rákerestem én is, itt meghallgatható-letölthető: www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?d=00545406_4450960.mp3

alkotmányozással kezd, a láthatatlanozás kb 3 percnél jön.

Így harmadjára hallgatva ez sztem nem olyan durva csúsztatás, ha egyáltalán, OV végülis annyit mond, h az alkotmánynak voltak hiányosságai, amit az AB a LA-nyal pótolt. Ez kicsit arra emlékeztet, h a törvénynek nem csak a betűjét, hanem a szellemét is figyelembe kell venni (mondom nemjogászként). Bár érdekes OV állítása, ha mellérakjuk, h a médiatörvényt általában azzal védik, h nézzük meg, h működik a gyakorlatban.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
Lacóka 2011.03.16 21:01:50
@Bathory: öö, akkor az mszp csinálta az álprofilokat? vagy az szdsz? mondjuk ők gyanúsak, vki a honlapot is frissítette múltkor...

egyébként senki nem állította, h a fidesz ne lenne (az általam indokoltnak véltnél nagyobb mértékben) népszerű. éppen ezért nevetséges állájkolókat meg bértapsolókat toborozniuk.
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
Lacóka 2011.02.25 16:00:35
@Lex újdiaszpóra:
Smittpáll azért ír rosszul, h az emberek rájöjjenek, milyen állapotban van a helyesírásuk.
A médiatörvény azért van, h észrevegyük, h szerte Európában gondok vannak a médiaszabályozással.
Az adóreform arra van, h akik rosszul járnak, végre álljanak a sarkukra, és követeljék ki a jogos jussukat.

Összeszarom magam, h mindent meg tudtok magyarázni.
Lacóka 2011.02.25 22:16:30
@xsasha:
ezzel arra célzol, h kopits orbánt dicséri? csak mert ugyanitt van egy ilyen:
"A szerző szerint Orbán Viktor továbbra is a múlt csapdájában van, és kilenc hónapja alatt nem hozott egyetlen olyan intézkedést sem, amely kiigazítaná Magyarország jelentős méretű strukturális költségvetési deficitjét."

meg egy ilyen is:
"A cikk végén emlékeztetett arra, hogy 1989-ben Orbán Viktor a Hősök terén félelmet nem ismerve követelte a szabad választásokat és a szovjet csapatok kivonását. "Ha most a reformok keresztülvitele érdekében csak a töredékét felmutatná annak a bátorságnak, amit 22 évvel ezelőtt mutatott, akkor Magyarország gazdasági jövője biztosított lenne" - zárta írását Kopits György."

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110225-kopits-gyorgy-orban-kepes-lenne-szakitani-a-gulyaspopulizmussal.html

egyébként egyetértünk, "miniszterelnöknek a kezében vannak az eszközök ahhoz, hogy szakítson a gulyáspopulizmussal". csak már majd' egy éve várunk arra, h szakítson.
Lacóka 2011.02.25 23:08:48
@xsasha: ja, hogy az. ezt mondjuk sztem komoly komment (vagy TWÁ) sose vonta kétségbe.
A sorozat előző darabjában Elvis mutatta meg a brit punkoknak, hogyan kell a Hey Jude-ot szépen előadni, az alábbi dal előadásának viszont már sokkal szomorúbb apropója volt.1980. december 8. másnapján a Queen londoni koncertjén adta elő először John Lennon Imagine című…..
Lacóka 2011.02.25 18:40:20
@Interstellar Overdrive: volt előrejövés (39, tutti frutti), csak kifutó nem. nekem pl a 2008as dobszerkó pakolászás tetszett, hogy a picsába ne, két méterre voltam.
Liberatórium A dolgok mélye 2011.02.08 20:57:00
Azt mondja a kedves hozzászóló, hogy a dolgok mélyére hatolt, pedig csak a felszín felszínét kapirgálta MNYP ügyben. Megmutatnám, hogy mi is van a dolgok mélyén. Van egyszer a demográfia. Amikor a felosztó-kirovó rendszert kitalálták, 4-5 gyerek volt családonként és…..
Lacóka 2011.02.11 14:29:01
@NaP: belinkelni kb 3 kattintással jelent többet, szóval sztem majdhogynem mindegy :)
w Ilyenek voltunk 2011.01.28 04:35:00
A jelenlegi felállás a Fidesz szerint kábé a következő: a szocialisták aljas lejáratókampányt szerveznek Hazánk ellen, kedvükre szerkesztgetik az Economisttól a NYTimesig a komplett világsajtót, továbbá uszítják az uniós politikát. Mert lehet, hogy vannak hibák a…..
Lacóka 2011.02.01 23:01:30
@Waldi!: selmeczire nekem is kb ez volt a reakcióm. a kormány szakít az ódivatú megoldásokkal, ők nem a matematikára alapoznak.
Subba Facepalm: A pózolós lány 2011.01.22 14:06:00
Tény, hogy nem volt sok idő megérteni az oldal lényegét - és ugye nekünk amúgy se menne - de a képek magukkal ragadtak. Itt a PÓZOLÓS LÁNY! Kiszel Tünde reszkess!Hétvégére pedig kiváló program elmenni a Burberry boltjába, és próbálgatni a ruhákat! Már volt egy…..
Liberatórium Nyögdíj 2010.11.25 20:50:00
Kedvenc Pártunk és kormányunk nem kicsit kiakasztott. Írtam is gyorsan egy posztot, de inkább nem publikáltam. Helyette írok egy civilizáltabbat. Mostanában rengeteg szó esik arról, hogy a magánnyugdíjpénztárak milyen rosszak, bezzeg az állami milyen megbízható. (Mintha…..
Lacóka 2010.11.29 12:03:53
@stoic79: "Értelemszerüen ez a felosztó-kirovó rendszer átalakítását kell jelentse rövid távon egyéni számlás rendszerre, amit hosszú távon meg kell szüntetni. "

olvasol újságot? (/irónia) (vagy szarkazmus? sose tudom a különbséget)
Lacóka 2010.12.01 13:27:26
@King Size Lobster: "Az amerikaiak meg a várható élettartamhoz akarják indexálni a korhatárt. "

ez egy kifejezetten jó ötlet. igazából meg kéne határozni, h a népesség hány százalékát bírja eltartani nyugdíjasként a többi (jön a népszámlálás), és h a gdp hány százalékát vagyunk hajlandóak szétosztani ezek közt az emberek közt (vmi ilyesmi a svéd modell)

(ezen felül pedig erősíteni kéne az öngondoskodást, természetesen)
Lacóka 2011.01.17 18:57:46
@Lord_Valdez: nem vagyok róla meggyőződve, de elég logikusnak tűnik, h a várható életkor növekedésével a max. munkaképes kor is növekszik, ma egy 60 éves ember még bőven munkaképes, 100 éve nem így volt. az a 65-ös határ inkább lélektani, muszáj lesz egy idő után revideálni. vagy vmilyen algoritmussal bevezetünk egy rugalmas nyugdíjkorhatárt...

és h végképp csapongjak: mo-n nem a hivatalos nyugdíjkorhatár a legnagyobb gond, hanem az effektív(?), h mindenki "az első adandó alkalommal" (origo) nyugdíjba menekül. bár hallottam már olyan érvet is, h az öregek menjenek nyugdíjba, mert különben nem lesz hely a fiatalok számára.

na még egy dolog, csak h kiírjam magamból, ami felgyülemlett: mi van azzal az érveléssel, ami anno a w blogon (ahonnan ez a blog is kinőtt, ha nem mondok hülyeséget) terjedt, meg nyilván máshol is, meg itt fent is említette vki, h szabhatjuk a magánnyugdíjat, ha rossz a demográfia, akkor úgyis megpusztulunk mind. lehet sántít, de egy olyan hasonlatban gondolkodtam, h ha 20an vunk, és naponta mindenkinek kell egy zsömle, azt kezdetleges módszerekkel és tudással mondjuk 15-ünk munkájával lehet megtermelni, de ha jók vagyunk, akár 2 ember is elég lehet rá. szóval az állítás önmagában HAMIS, sztem, de ha vki kifejti bővebben, örömmel látom.
Liberatórium Győztetek, bameg!... 2011.01.12 22:21:00
"Dr Jones, bármije legyen, én mindig el tudom venni magától." - Rene Belloq (kitalált személy) Az elveszett frigyláda fosztogatói Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy maradni szerettem volna. Nagyon erős a vágy bennem, hogy magánnyugdíjas legyek, már csak azért…..
Lacóka 2011.01.16 21:20:01
@Lord_Valdez: ráengedtem ezt is, a peremfeltételek:

1965-ben született (mert így kb most van féltávnál), 25 évesen (1990) munkába állt, összesen 39 év munkaviszony (a max, amit enged) és 5 bónusz év (teszem azt, egyetem).
A bruttó kereset a pályakezdéskor, 2010-ben és nyugdíjbamenetelkor is az átlag 100%-a. A kalkulátor szerint a várható nyugdíj mai értéken 159 519 huf. Ami egyébként nagyon jónak számít, elvégre több, mint a jelenlegi kereset nettója, de ha vesszük a 75%-át (119 640 huf) és hozzátoldjuk az általam feltételezett cc. 75k forintot, ~195 ezret kaphatnánk. Annak az állami a 81.5%-a.

Nem lettem meggyőzve.
Lacóka 2011.01.16 21:20:55
@Lacóka: "összesen 39 év munkaviszony (a max, amit enged)"

mellesleg a saját excelemben 35-tel számoltam, de kicsire nem adunk
w Együtt sikerülni fog 2011.01.07 05:30:00
Európa a markunkban van, de még nem ragadtuk meg eléggé. A soros elnökség egyelőre nem teszi lehetővé, hogy bevezessük a tisztességvédelmet az egész unió minden rohadt kis blogjában. Az egyik lehetőségünk, hogy ebben az irányban próbáljuk megújítani Európát, majd egy ügyes…..
Lacóka 2011.01.11 19:36:47
@a szív fészkei: tévedés, az oldal él és zakatol, már van 158 pártoló tag:

http://www.facebook.com/#!/pages/Egymillioan-a-magyar-mediatorvenyert/134623593263997