Regisztráció Blogot indítok
Adatok
justizmord

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A többszörösen elismert Ettore Scola korán kezdte a pályát. Már 16 éves évesen a népszerű komikusnak, Totonak szállított poénokat, huszonévesen pedig keresett forgatókönyvíró volt. Hamarosan a rendezésbe is belevágott, első filmjét mindjárt Vittorio Gassmannal forgatta, akivel még számos alkalommal…..
Mihálydeák Rita Szokásom dicsérni a franciákat, mert valljuk be: elég sok területen jeleskednek, így nemcsak a gasztronómiájukkal, hanem filmjeikkel is képesek elkápráztatni a világot. Rengeteg tehetséges és ismert francia színész van, akiket volt szerencsénk a magyar csatornák képernyőin…..
Az alábbi hölgyek mellett azt hiszem, hogy mi is meghúznánk magunkat. Mosogatás? Jöhet! Vasalás? Az a kedvencünk! Egyedül a főzést lehetne talán megúszni, ha az elején túlszénhidrátozzuk a kosztot, de hát ki merne ilyen stiklit bevállalni? Én kösz, de nem!..
justizmord 2016.04.11 10:33:38
A fotózásban nem minden az, aminek látszik. Különösen nem az ételfotózásban. Ugyan újabban a természetesebb stílus dívik, azért akad pár "piszkos" kis trükk, hogy egy étel minél gusztusosabbnak tűnjön...
Igen, elképesztő, de 1996 már 20 éve volt. Én még épp a gimi előtt evickéltem a suliban büszke felsősként  és tisztán emlékszem rá, ahogy nagyon bénán próbáltuk utánozni a Macarenát. Egyszerre bámultam a német VIVA-t és MTV-t, meg hallgattam a mindenféle rádiókat, amiket éppen fogni lehetett és…..
Az élet császára vagy? Beutaztad a fél világot? Tudod, hogyan kell cipővel kinyitni egy palack bort, kés helyett elég egy fél macska, amikor ketté akarsz vágni egy lepedőt? A családod felnéz rád, mert fejből tudod a bejgli receptjét? Ki kell, hogy ábrándítsunk, rohangál…..
“Valós a fenyegetettség a Földön-kívüli lények részéről” - mondta egykoron Ronald Reagan, az Egyesült Államok elnöke. Sorozatunk következő részében a világ hat, leghitelesebbnek tartott ufó-észlelését gyűjtöttük össze. A poszt végén szavazás!  Sorozatunk korábbi…..
Sorozatunk előző részeiben a természet jól ismert, ám máig magyarázat nélküli jelenségeiből illetve a jövőbelátás leghíresebb eseteiből válogattunk. Ezúttal a történelem és a tudomány határterületeire kalandozunk, hat rejtélyes régészeti lelet kapcsán. 1. A…..
Kegyetlen dolgokat kell az embernek művelnie néhány klasszikussal (persze, ha valaki nosztalgiasznob, akkor nem), én pedig most éppen Ridley Scott művével jártam így. Elsőre még engem is sokkal jobban lenyűgözött, másodszorra viszont már egyáltalán nem volt képes ugyanazt a…..
justizmord 2015.01.13 17:17:17
@danialves: Elolvastam, nem olyan hosszú az, azt hiányolod, hogy a cselekményvezetéssel kapcsolatos kritikákba nem mentem bele? Miért tenném? A film vagy tetszik, vagy nem tetszik - Neked, nekem, bárkinek. És Te a kommentemet amúgy olvastad? Nem tettem fel Neked kérdést. A 12 dühös ember meg hogy jön a kommentemhez? Én pusztán azt nem értem, hogy miért kell egy filmet azon az alapon kritizálni, hogy régen készült (szándékosan nem az elavult szót használom, a technika esetleg az, de a történet?). Ettől nem "menő"?!?! CAmúgy csak a menő filmeket menő nézni? A többi nosztalgosznobizmus vagy mi? Ha úgy gondolom, hogy ez nem így van, akkor ebben a gondolatban mi a mesterkélt? Bár lehetne méltatni a film "érdemeit", hogy pl. teljesen új alapokra helyezte a női karakterek szerepét a filmben mint olyanban, én nem ezt tettem. Egyszerűen csak nem értem az ilyen értékeken alapuló gondolkodást.
justizmord 2015.01.14 08:31:18
@danialves: Elnézést, ritkán találkozik össze az ember meg nem értett zsenikkel, néha nehéz felismerni őket. Biztos emiatt van, hogy nagyon nem értjük egymást. Azt a bizonyos kérdésemet nem Neked tettem fel, izé, afféle költői kérdés volt, bocs, igazad van, leírva minden kérdőjel egyforma. Hogy ki mennyire figyel arra, hogy mit ír: a "menő"-t emlékeim szerint Te írtad először egy kommentedben, nekem csak megütötte a szemem. De mindegy, tényleg nagyon nem értjük egymást, hagyjuk is abba, mielőtt túlságosan személyeskedővé válna a beszélgetésünk, bocs, ha megbántottalak, további szép napot.
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Amíg John McClane kalandjainak első és harmadik felvonásából garmadával tudnám idézni a jobbnál jobb jeleneteket és szöveget, a második felvonásról ez már korántsem mondható el, eltartott egy rövid ideig, amíg betájoltam magam: ja, ez az a rész, amikor a repülőtéren megy a…..
Az 1988 és '92 között futószalagon ontott, legendás sárga videókazettás VICO-filmek sorában a sok nézhetetlen szutyok (lásd a korábbi posztokat: Halálpart, Amerikai nindzsa, Tiszturak, Vadászok, Börtönbolygó) mellett azért rengeteg ínyencfalat is akadt. Fenyő János, a…..
Megnéztem az orosz-amerikai együttműködésben készült, 2013-as Sztálingrád című filmet. Mindent összevetve nem volt jó, pár pozitívuma számomra eltörpül romboló hatása mellett.  Kezdem azzal, ami tetszett. Jogfosztott arisztokraták is szerepelnek a filmben. Pontosabban legalább egy közülük. A…..
A rák a legnagyobb strici. Ráadásul akiket futtat, azoknak még a neve se cseng jól: limfóma, melanóma, hererák... és ha ezek tinédzsereket fognak ki maguknak, akkor sok minden nem marad úgy, ahogy szokott, például szem szárazon, de a Csillagainkban a hiba fogékony és formálható…..
Nem a fizikai erőszak töri meg az embereket, hanem a lelki. Ebben a filmben mérnöki pontossággal mutatja be Sidney Lumet, hogyan zajlik ez a folyamat, ahogyan azt is, hogyan lehet okosan fellázadni az embertelen körülmények ellen, és azt is, hogy az emberi természet erősebb, mint az…..
justizmord 2014.05.21 13:26:07
Még csak  néhány hónap telt el 2014-ből, de máris túl vagyunk az év sorozatán: A törvény nevében hatalmas siker, de jellemző módon minden a friss Oscar díjas Matthew McConaughey -ről szól, pedig a sorozatnak két főszereplője van: Woody Harrleson is ugyanolyan erős alakítást…..
justizmord 2014.03.31 11:25:36
@FilmBaráth: Nos, félig bejött, amúgy tényleg nem akartalak megbántani. Szerintem azon kár vitatkozni, hogy a Született gyilkosok egy klasszikus Stone film-e vagy sem. Hogy kinek mennyire tetszik, azon ugyancsak nem érdemes vitatkozni (a fiúknak valószínűleg jobban:). Robert Downey Jr. is jó volt benne, meg még egy csomó mindenki, pl. Tommy Lee Jones vagy Rodney Dangerfield, valószínűleg ettől lett jó a film. Ezen az A-lista/B-lista ügyön még morfondírozom egy kicsit, de így utólag azt hiszem, örülök neki, hogy ez a pacák nem A-listás...
Így szól Hajós András jelmondata, akit dobozba zárnak az új műsorában, ezért azt a címet kapta, hogy Hajós a dobozban. Az nem világos, hogy ilyen vallomásos rész lesz minden epizód elején, vagy csak a premier miatt kaptunk betekintést a szomorú középkorú férfi mindennapjaiba,…..
A Red Fang már adott jó koncertet Magyarországon, úgyhogy simán elvárható, hogy február 5-én, szerda este is jó koncertet adjanak a Dürer Kertben. Merthogy az amerikai stoneres rockzenekar jön megint hozzánk, most a szintén amerikai Shrine és a Lord Dying lesz a vendégük. Ennek…..
justizmord 2014.02.05 10:34:15
@szimple: a harmadik bekezdés rólad szól, a második meg arról, hogy szarnak a véleményedre

Én meg azt sajnálom, hogy nem leszek ott ma este, de azért pattintok egy-két doboz sört :)
justizmord 2014.02.05 13:43:28
@szimple: nyugodtan lehet fikázni is, én is szoktam időnként, nincs ezzel baj, de mielőtt belemennénk a fang zenéjének megvitatásába - visszakanyarodva az első kommentedre - mutass már lécci egy tetkót Sullivan-en, mondjuk a bal mutatóujjaddal
justizmord 2014.02.05 21:56:20
@szimple: 1. szerencsés vagy 2. ki milyen kezes 3. amúgy meg úriemberek ízlésről nem vitatkoznak
Hollywood legjobb férfi felsőteste - ez volt McConaughey védjegye sokáig. Elég sok felejthető filmben csodálhattunk nőtársaimmal nem mindennapi kockahasát, ami nem baj, de színészként nem igazán vette senki komolyan. Aztán néhány éve megkomolyodott, és szépen lassan elkezdett jó…..
A Lángoló Gitárok kedvenc popsztárja, Justin Bieber (a képen ő van leopárdmintás felsőben) jelenleg őrizetben van Miamiben. Olyan dolgot csinált, amit nem lett volna szabad, főleg mert még csak 19 éves: gyorsulási versenyen vett részt egy kölcsönzött Lamborghinivel, és ha ez még…..
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
Jimmy Kimmel általában rém vicces talkshow-jában még tavaly ment le egy szegmens, amiben egy hatéves forma gyerekszínész azt a javaslatot tette az amerikai adóságállomány csökkentésére, hogy nyírjanak ki minden kínait. A poénosnak szánt, de valóban kissé meredek megjegyzés nem…..