Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ahsbahs Krisztina

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bella Center kiállítóstandjai megüresedtek. Több pavilonra is kiragasztottak plakátokat az alábbi szöveggel:„Hogyan dönthettek rólunk nélkülünk? A civil szektort eltávolították a tárgyalásokról.”A civilek képviselőire továbbra is érvényesek a belépési…..
Barack Obama tegnap délben indult repülőgépével, hogy részt vegyen a klímatárgyalásokon. Leszállása után nem sokkal közel 20 államfővel találkozott köztük a brit a francia a kínai az orosz és a brazil vezetőkkel. Tervei szerint nem több, mint 9 órát tölt majd…..
Továbbra is folyamatosan érkeznek az államfők Koppenhágába. Úgy tűnik, hogy csak akkor lehet megmenteni a megállapodást, ha a nemzeti érdekek helyett, ezúttal a globálisakat helyezik előtérbe, legalább a legfontosabb kérdések eldöntésénél. A mai napon folytatódtak az…..
Talán mindenki emékszik még a a Föld Órájára, amikor márciusban egy órára világszerte lekapcsoltuk a villanyt otthonainkban, üzleteinkben, éttermeinkben, sőt olyan ikonikus épületeinek díszkivilágításai is kihúnytak, mint az Eiffel-torony, a Sidney-i Operaház vagy a Golden Gate…..
A Bella Centerben arra is odafigyelnek a szervező, hogy az éhes résztvevők ellátása minél környezetkímélőbb legyen. Ennek megfelelően az ételek 65%-a organikus (bio) és szezonális termék, melynek alapanyagait igyekeztek minél közelebbről beszerezni, hogy a szállítás a lehető…..
Grönlanld a klímaváltozás hatásainak egyik legszembetűnőbb jeleit mutatja, így kiemelt területként kezelendő. Az „In the Eye of Climate Change” azaz „A klímaváltozás szemében” elnevezésű kiállítás célja, hogy bemutassa, hogy a Grönlandon élők hogyan…..
Az USA delegációja a tegnapi több órás csúszással elkezdett LCA (Long-term Cooperative Action) tárgyalását megakasztotta azzal, hogy ismét a szövegezésről kívánt egyeztetni, holott azt már korábban lezárták. A tárgyalások végül ma reggel hétkor fejeződtek be. A civil…..
Koppenhága Fenntartható divat 2009.12.16 08:10:00
A dán divatvilág is hozzá akar járulni a COP15 sikeréhez. December 3-án „innovatív fenntartható divat” néven rendezték meg egy zöld divatbemutatót Koppenhágában.A bemutató célja az volt, hogy olyan ruhadarabokat vonultasson fel, melyek kényelmesek, praktikusak, divatosak…..
Egyre nagyobb a rohanás és az idegeskedés a Bella Centerben. Ahogyan azt Connie Hedegaard, az ülés elnöknője elmondta, csütörtökre már készen kellene állnia a megállapodás végleges szövegének ahhoz, hogy azt pénteken aláírhassák az államfők, majd este hatkor lezárhassák a…..
Szombaton a Bella Centerben gyertyás virrasztást szerveztek a Nobel-békedíjas Desmond Tutu részvételével. A gyertyás megemlékezéssel arra szerették volna felhívni a figyelmet a mécseseket és lámpásokat tartó résztvevők, hogy a világ egy erőteljes megegyezésre vár. Délelőtt…..
Az LCA munkacsoport és a kiotói jegyzőkönyv munkacsoport vezetőinek legújabb tervezete túlélte a hétvégét, anélkül, hogy a résztvevők elvetették volna, így e szövegtervezet mentén zajlanak a további tárgyalások. A tárgyalók igyekeznek folyamatosan kitölteni a megállapodás…..
Tegnap egy újabb megállapodás tervezet látott napvilágot. A dán szöveg, az AOSIS és a BASIC után, most Michael Cutajar, az LCA (Long-term Cooperative Action) munkacsoport elnöke valamint John Ashe a kiotói jegyzőkönyv munkacsoport elnöke jelentették be új szövegtervezetüket. Igaz,…..
Koppenhága Földparádé 2009.12.12 13:32:00
Ahogy olvashattátok, Koppenhága városa tele van mindenféle zöld eseményekkel és kiállításokkal a klímakonferencia tiszteletére. Az egyik, amit mi Földparádénak hívunk a tehénparádé mintájára. Az ötlet ugyanaz. Fogj egy jó ügyet, hagyd alkotni a kreatív embereket ugyanazt…..
Koppenhága Organikus hot dog 2009.12.11 12:21:00
Igen, jól olvastátok, organikus hot dog. Aki már járt Koppenhágában az tudja, hogy az utcák tele vannak hot dog és különféle kolbász árusokkal. A kisebb helyeken egyféle virsliből lehet hot dogot kérni és ugyancsak egyféle kolbász kapható, míg a nagyobbakban többféle virsli-…..
Már nemcsak a fejlett és a fejlődő országok között húzódik éles ellentét Koppenhágában. Tegnap kiéleződött a vita a fejlődő országokon belül is. Tuvalu tegnap a tárgyalások során kijelentette, hogy számára egyedül az elfogadható, ha jogilag is kötelező megállapodás…..
A klímaügyekért felelős francia miniszter Jean-Louis Borloo hozzátette, hogy Franciaország kész arra is, hogy saját kibocsátás-csökkentési célszámait úgy érje el, hogy kizárólag határon belüli intézkedéseket alkalmaz és nem vásárol kibocsátási kvótákat. Franciaország…..
Koppenhága Örömlányok ingyen 2009.12.09 16:10:00
A dán prostituáltak szövetsége ingyen szerez örömet COP15 küldöttei számára. A lányok a konferencia egész ideje alatt várják az érdeklődőket, bár mint elmondták, nem számítanak sok vendégre.Dániában legális a prostitúció, azonban a dán kormány a konferencia miatt…..
Az USA Környezetvédelmi Ügynöksége bejelentette, hogy egyes üvegházhatású gázokat (szén-dioxid és öt másik gáz) az emberi egészségre ártalmasnak minősít, illetve úgy ítéli meg, hogy a gázok az emberi jólétre is negatív hatással vannak. Ennek megfelelően ezek a gázok…..
Kedden kezdődőtt meg az érdemi munka a Bella Centerben, a konferenica helyszínén, miután tegnap sikeresen lezajlott a megnyitó és a munkacsoportok is felálltak. Rendkívül sok témában kell a delegációknak egyeztetniük az elkövetkező időszakban, hiszen a résztvevő 192 ország…..
Koppenhága Tüntetések Angliában 2009.12.08 17:39:00
Angliában már több tüntetés is zajlott, melyek mind egy erős klíma-megállapodást követelnek.A Stop Climate Chaos azaz az Állítsuk meg a klíma káoszt szervezet már több helyszínen is rendezett tüntetéseket Angliában. Londonban mintegy 20.000-en, Glasgowban 7000-en vettek részt,…..
A Bella Centerbe érkező delegációkat nem akármilyen látvány fogadja majd. A szervezők arra is fektettek hangsúlyt, hogy az ideérkezőket vizuális élményekkel is bombázzák. Mindjárt a bejáratnál egy olyan kompozíciót helyeztek el, mely – ahogyan a megálmodói elmesélték…..
A világ legnagyobb kikötővárosainak fel kell készülniük arra, hogy a jégsapkák olvadása miatti tengerszint-emelkedés akár 28 milliárd dollárnyi (18 milliárd euró) kárt is okozhatnak 2050-re. A WWF jelentése szerint, ha a globális átlaghőmérsékelt 2009 és 2050 között 0,5-2…..
Nagyjából 75 államfőre és egyéb VIP vendégre számítanak a koppenhágai Kastrup reptéren a tárgyalások kicsúcsosodásának időpontjában, december 15 körül. A megszokott ütemű légiforgalomhoz képest ekkor 140-el várnak több repülőt, ami már súrolja a reptér maximális…..
A dán kormány úgy döntött, hogy a koppenhágai klímkonferencia résztvevői nem kapnak majd szóróajándékokat és felesleges kiadványokat. Ehelyett az erre szánt összeget, kb. 537.000 eurót inkább egyetemi ösztöndíjakra fordítja. 11 fiatal - akik a világ különböző pontjairól…..
Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Manmohan Singh indiai miniszterelnök bejelentették "zöld együttműködésüket". Ebben mind a ketten kifejezik elkötelezettségüket a klímaváltozás elleni harc iránt, biztosították egymást a kölcsönös energiabiztonság…..