Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lovas Lajos

129 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
Közben Pálffy Lajos is írt az N-ről a Magyar Nemzet Online-on.Ennek azért örülök különösen, mert az Agydobás és a Jó reggelt délben ajánlása Lajosnak szól, és az élet nagy kérdéseivel foglalkozik.Egyben megragadnám az alkalmat, és mindenkinek nagyon Boldog Újévet Kívánok!..
Sziasztok! T-nek igaza van, megint régen jártam itt, de most igyekszem bepótolni. Történt egy s más. Tartottunk három könyvbemutatót az N-nek. Először Győrben a Könyvszalonon, utána az Írószövetségben, és végül most 20-án a Libretto Könyves Kávéházban, ahol Mérai Katalin…..
hogy magára hagytam kicsit a blogot, de most megint itt vagyok.Az N november 3-án jelenik meg, és 6-án lesz a bemutatója Győrben a könyvfesztiválon. Németh Attila kiváló fülszöveget írt, és adtam egy interjút is a Galaktikának. Sőt, az N már előrendelhető itt:…..
Ezúton köszönöm meg minden hűséges látogatom figyelmét, és minden zsámbéki polgár támogatását, aki segítette a munkámat az elmúlt négy évben. Polgármesteri mandátumom két nap múlva lejár, de én maradok. Zsámbéki...
Legutóbbi ülésünkön szóba került, hogy a medence szinte valamennyi településén elfogadhatatlanul magas a víz ára. Ennek a problémának a megoldásáról beszélgettünk a Zsámert ülésen, Herceghalom, Etyek polgármesterével, és elhatároztuk, a kevésbé érintett Zsámert-tagok…..
Na, most hurrá!A Metropolis Média, a Galaktika kiadója pályázott az N-nel, és nyert 300.000 forintot. Szóval Hurrá!..
Az alpolgármester válaszai a lemondásra való felszólításra a közmeghallgatás jegyzőkönyvéből: „Az önkormányzati törvény a polgármesterek munkájának segítésére létrehozta az alpolgármester tisztséget. Szó szerint így szól a törvény: A képviselő-testület a…..
Megérkezett az általam régen várt írásbeli megerősítés a Biatorbágyi Rendelőintézet igazgatójától, mely szerint a TAJ kártyával rendelkező zsámbéki lakosok ingyenesen használhatják nem csak a laborszolgáltatást, hanem az összes szakrendelést. A János kórház és a Bicskei…..
Kérem a kedves zsámbékiakat, segítsenek a kérdés eldöntésében. Közülünk sokan a herceghalmi vasútállomásról járnak dolgozni Budapestre. Korábban is felmerült bennem, hogy egyszerűbb lenne valamilyen közösségi közlekedést szervezni ebbe az irányba. A Volánbusz erre nem volt…..
A hétvégén hazaérkeztünk a wettenbergi partnerkapcsolati látogatásról. Időközben az interneten keresztül és a jegyző úr tájékoztatása alapján követtem a hazai eseményeket. Az iskola ügye, úgy látom, legalábbis egyelőre, megnyugtatóan alakul. Ma leginkább a vihar okozta…..
A mai közmeghallgatáson az alábbiakat közöltem: Az önkormányzati törvény a polgármesterek munkájának segítésére létrehozta az alpolgármesteri tisztséget. Szó szerint így szól a törvény: 34. § (1) A képviselő-testület - a saját tagjai közül a polgármester…..
Hosszú idő telt el, amióta blogoltam, sürű napjaim voltak, tudom, hogy ez nem mentség.Tegnap rendkívüli testületi ülést hívtam össze, miután értesültem róla, hogy a Keresztelő Szent János iskola bejáratát omlásveszélyre hivatkozva lezárta a tulajdonos rend, aki nem azonos a…..
Kevéssé közismert, hogy a hazánkban leginkább a  Mester és Margaritta szerzőjeként ismert Bulgakov Sztálin egyik kedvenc írója volt. A generalisszimusz sokáig elnézte a neves szerző kilengéseit, arról azonban nem szólnak az anekdoták, hogyan viszonyult az olyan éles gúnnyal…..
Legutóbb megígértem, hogy írok arról, hogy köszönök-e az embereknek, de erről majd ennek a bejegyzésnek a végén, mert fontosabb dolgok is történtek az elmúlt héten.Tegnap nyílt napot tartottunk az új óvodában. A kivitelező jóvoltából konkrét műszaki adatokat is mondhattam a…..
Tehát nem 26-án, ahogy tévesen írtam itt..
A hétvégén Gerlingenben jártam hivatalos úton az országos Svábbálon. Tavaly hívtak meg először erre az eseményre, akkor a Lochberg tánccsoport lépett fel Zsámbékról. Most a tarjáni Forgatag táncegyüttes és a tarjáni sváb zenekar mutatkozott nagy sikerrel. Gerlingen városa a…..
Megint elszaladt egy hét, és elég sok minden történt. Időrendben visszafelé haladva:Most érkeztem vissza Biatorbágyról, ahol meglátogattam a Boldog Gizella Öregek Otthonát, és megismerkedtem a biai önkormányzat és az intézmény ellátási stratégiájával. Utóbb Wágenszommer…..
Hát eljött az április, és megjelent a korábban Vizsga néven futó novellám a Galaktikában, Minek nevezzelek? címmel. Ebből minden leendő egyetemista megtudhatja, hogy hogyan is fog vizsgázni majdan.Közben húsvétoltunk, és a gyerekeimmel megpróbáltuk elhelyezni a Nyulat a…..
Az bizony elszaladt, úgy hogy nem jutottam el a blogolásig. Keddre szabadnapot vettem ki (hivatalosan szabadságos tömb használatával, ezt kíváncsi jóakaróimnak írom). Szerdán a méhnyakrák elleni védőoltás kérdéséről tárgyaltam. Mivel ennek évi legalább másfél millió…..
Még pontosabban energetikai korszerűsítésére. Ez tartalmazza a homlokzat és a tető szigetelését, a nyílászárók cseréjét, új kazán beépítését és a fűtésszabályozó rendszer kialakítását. Mindezek jelenleg annyira elavultak, hogy ha télen sötétben repülőről…..
  Hogy van-e élet a Földön kívül, oly kérdés, melyre bizonyosságot aligha szerzünk a közeli napokban, ám egyben olyan is amely a gondolkodás kezdetétől foglalkoztatja kíváncsi embertársainkat. Közöttük természetesen nem csupán a kissé hirtelen természetűnek látszó…..
Lovas Lajos 2010.04.01 14:32:46
@szlj:
kszi, javítottam. Valamikor kötet készült volna ezekből, és gépírónők írták be, persze nem mentség, enyhén diszgráfiás vagyok:)
Lovas Lajos 2010.04.01 14:34:13
@Hiuzapuka:
Kedves Bodri!
Nagyon készülök, csak nem tudom, hol van a Darshan udvar, de csak megtalálom:)
Addig is izébizé
üdv
Ma koradélután részt vettem a szokásos éves Gyermekvédelmi konferencián a Boldog Gertrúd Alapközpontban (ÖNO...). Bárándyné Jánossy Enikő ismertette az elmúlt év eseményeit és eredményeit. Az eseményen részt vett és felszólalt az úgynevezett "jelzőrendszer"…..
Ma este a Lovasnapoknak helyszínt adó réten egy fiatal golden retriever szukát és három kölykét találtuk meg. A kutyák ápoltak és gondozottak. Az anyakutya és az egyik kölyök nyakában sál volt kötve. Valakinek biztosan hiányoznak. Jelenleg biztonságban vannak. Gazdájuk…..
A Váti hivatalosan is értesített, hogy 195 millió forintot nyertünk a bölcsőde-pályázatunkon. Ez pedig azt jelenti, hogy az új óvodával szemben, a volt Tiszti kaszinó helyén fel fog épülni az új négy csoportos bölcsődénk. Szép nap ez a mai:)Ezzel összesen több, mint 600…..