Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyari Éva

60 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kamaszlány koromban imádtam a görög mitológiát. Kívülről fújtam valamennyi görög isten nevét és tudtam a szövevényes családi összefüggéseket is: ki kinek a felesége, ki kinek a gyermeke. Kedvencem Pallasz Athéné lett, aki Zeusz, főisten legkedvesebb gyermekeként…..
Family business: 257 millió találat a Google-ban. Nálunk: családi vállalkozás. A legrégebbi családi vállalkozás Japánban van: 717-ben jött létre és ma a 46. generáció működteti. A Lego már a dán parlamenti demokrácia létrejötte előtt gyártott fajátékokat. Arról van…..
Ha Ön budapesti, vajon elvállalna egy interim projektet Nagykanizsán? Hajlandó lenne megtanulni a közösségi média használatát? El tudná képzelni, hogy minden nap másfél órát utazzon a munkahelye vagy megbízatása színhelyére? Készen áll arra, hogy a kissé gyengécske német…..
Ambivalensen állunk mi, magyarok a vállalkozás kérdéséhez. A magyar társadalom egyszerre vállalkozásbarát és vállalkozásellenes - írja Csaba László közgazdász a Figyelő egyik nyári számában. Vállalkozásbarátok vagyunk annyiban, hogy alacsony adókat és átlátható…..
Kicsit elrugaszkodva az üzleti témáktól, ugyanakkor mégis kapcsolódva a társadalmi tőkéről szóló bejegyzés utolsó soraihoz ajánlom a következő rövid filmet, amit az Egy nap a városban életmódblog készített.A filmhez tartozó blogbejegyzés címe: A világ legboldogabb…..
Örömmel jelentem, hogy ez a blog, az Interim Blog is résztvesz a Goldenblog 2011 versenyén. Idén a hetedik alkalommal rendezik meg a blogok versenyét, a Goldenblogot. A Goldenblog célja, hogy a hazai blogolvasó közösség számára felmutassa a meglévő, több száz értékes magyar…..
A tegnapi bejegyzés folytatása: A társadalmi tőke és a kultúra összefüggése Fukuyama Bizalom c. művében azt állítja, hogy a társadalmi tőkét, és ennek részeként a „spontán társas készséget”, mely a bizalomból származik, kulturális mechanizmusok –…..
Az fn.hu-n egy sorozat olvasható –Élet a profiton túl címmel. A múlt héten Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója publikálta cikkét Profit és erkölcs címmel. Írásával egy - a mi kultúránkban - kényes és egyben nagyon fontos témához nyúlt. Azért sincs…..
...a gyereknek jól kellene éreznie ott magát. Klein Sándor, pszichológus mondja ezt egy nemrégiben adott interjúban. Klein Sándor gondolataival egyetértve nem tudok ellenállni a kísértésnek, hogy az interjú néhány gondolatát kiemelve az iskola, a képzés, a tanulás mai magyar…..
A múlt héten felkerekedett az Interim Menedzser Akadémia első interim menedzser képzése hallgatóinak csapata, hogy Hollandiában, a Nyenrode Business Universiteit-en részt vegyen a képzés utolsó modulján.   Érdekes volt a magyar kánikulából megérkezni a holland nyárba:…..
Néhány napja észrevettem, eltűntek az interim.blogon írt bejegyzéseimet "értékelő" like-ok (leánykori nevén: lájk). Először azt hittem, csak a legutolsó bejegyzéseket érinti, és azzal is igyekeztem magamat megnyugtatni, hogy csak ideiglenes technikai gondról van…..
Interim Menedzsment A mestermunka 2011.05.30 16:21:00
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy iskola, amelynek a létrehozói úgy gondolták, hogy lévén hallgatói felnőtt, okos, értelmes, többdiplomás emberek, miért is kéne az iskola elvégzését a szokásos, hagyományos szakdolgozat megírásával befejezni? Lehet azt másképp is…..
Min múlik a siker? Szerencse vagy kemény munka, gyakorlás kérdése? Az elmúlt  hétvégén az Interim Menedzser Akadémia képzésén, amikor az erősségekkel és az azokra való építkezéssel foglalkoztunk, szóba jött, és nagyon aktív párbeszéd alakult ki arról, hogy mekkora a…..
Steve Jobs Stanford Egyetemen (2005-ben) elmondott beszédét sokan ismerik. Több millióan megnézték már a You Tube-on. Bárkivel beszéltem erről – mindenkit megérintett, mindenkire hatást gyakorolt. Persze tudjuk: Steve Jobs nagyszerű előadó. Miért jó ez a beszéde? Miért…..
Az elmúlt két évben sokat nőtt az interim menedzsment ismertsége a döntéshozók, cégtulajdonosok, HR vezetők és menedzserek körében. Ez a jó hír. A rossz hír viszont az, hogy azok közül, akik ismerik, sokan még mindig nem próbálják ki, akkor sem, amikor vállalatuk helyzetében…..
A 90-es évek elején – amikor a multik nagy ütemben kezdtek teret hódítani nálunk is – egy amerikai tulajdonú multinacionális FMCG céghez cseh születésű ír értékesítési igazgató vett fel, a vezérigazgató amerikai volt, a menedzsmentben pedig mindösszesen egy magyar…..
Nem terveztem, hogy az iskolakezdés kapcsán a hazai oktatásról írjak, de ma reggel Vekerdy Tamással készült interjút olvasván, nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy mégis megtegyem. Vekerdy Tamás tézise, miszerint az iskola betegít, régóta ismert: könyv, cikkek és…..
Szerencsére egyre többet lehet olvasni az interim menedzsmentről az elektronikus és nyomtatott sajtóban egyaránt. Így remélhetőleg bővül azok köre, akik hallottak már erről a menedzsment eszközről. Azonban ügyfélként az első lépést megtenni, így egy új menedzsment eszközt…..
A mai világban a hálózatok szerepe felértékelődött. Maga a szó, hálózatok is divatos kifejezéssé vált. Barabási Albert-László, erdélyi származású világhírű tudós  - akinek Villanások című könyvéről már írtam bejegyzést - nevéhez fűződik a komplex…..
Salamon Pál író szavai ezek, akinek A Sorel-ház című családregényét 1994-ben irodalmi szenzációként üdvözölték. A HVG-nek nemrég adott nyilatkozatában hangzott el ez a kemény mondat. Nekem rögtön az etika finom szintjei jutottak róla eszembe. Továbbá az, hogy amikor fény és…..
Megvesztegetésbe, egy feltételezett korrupciós helyzetbe is belemenne a magyar cégvezetők harmada – derül ki az Ernst & Young kutatásából, amiről múlt pénteken lehetett olvasni a gazdasági sajtóban.  300 céget átfogó felmérés summás eredménye ez, melyet tavaly…..
Az alkalmazotti létet elhagyó vagy elhagyni kívánó vezetőkkel folytatott szakmai beszélgetések során többször szóba került mostanában a „bolha” metafora. Rá kellett csodálkoznom arra, hogy vannak, akiknek csak a negatívum jut eszükbe ezekről a szegény kicsi…..
Költ-e magára a magyar menedzser, vezető? Sok tekintetben bizonyára igen. Elég, ha csak a legmodernebb telefoncsodákra gondolunk. Viszont úgy tűnik, saját képzésére nem sokat. Konkrét kutatással nehéz ugyan ezt alátámasztani, mivel összesített adatok állnak rendelkezésünkre.…..
Pénteken, január 28-án elindult a közép-és kelet-európai régióban, és egyúttal Magyarországon is az első interim menedzser kurzus, amely félév alatt vértezi fel a hallgatókat az interim menedzsment szakma ismereteivel. A képzés Hollandiában, a Nyenrode Business Universiteit-ben…..
Interim Menedzsment Újrakezdés 2011.01.01 16:39:00
Egy újév kezdete óhatatlanul elgondolkodtatja az embert. Még akkor is, ha valaki – mint e sorok írója is – az újesztendőt nem a fogadalmak megvalósulása tereként értelmezi. Fogadalmat tenni és megtartani ugyanis bármikor lehet, nem kell hozzá egy újév. Amúgy is az ilyen…..