Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsutti

9 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gemini Man-t elég nagy hype előzte meg, főleg itt kis hazánkban, ahol a film egy részét forgatták. Nem aprózták el a dolgot, Hollywood rövid időre beköltözött Budapest belvárosába: vörös szőnyeges felvonulás a Várban, világpremier az Aréna Pláza IMAX mozijában, koncert a Bazilika előtt, ahol Will…..
zsutti 2019.09.29 19:37:30
@stoic79: Valószínű igazad van és aláríom, hogy az emberi mimika ámítógéppel való létrehozása elképesztően nehéz feladat, és mivel az ember elsődlegesen a másik szemeit és mimkáit figyeli és azokon keresztül dekódolja a metakommunkációs jeleket, még szép hogy jobban feltűnik, ha valami nem stimmel.

Emlékeim szerint eddig egyszer láttam olyat, hogy nem tűnt fel a rossz mimika, az pedig a Bladerunner 2049-ben volt, amikor megjelent az eredeti filmből Rachael. De az csak egy pár perces jelenet volt és majdnem egy évig dolgoztak azon a pár percen, egy külön erre dedikált csapattal, ennek megfelelően tökéletes lett. Szóval hogy ha arányait nézzük, tényleg nem rossz amit Ang Lee-ék letettek az asztalra, de nem lett tökéletes és nekem bántja a csőröm, ha a marketingkampánynak egy része azt ajnározza, hogy mennyire király lett és nem lehet észrevenni, amikor nem lett király és észrevehető...
Kritizátor Oscarra várva 2019.01.23 15:00:00
Egy hónap múlva nyakunkon a 91. Oscar gála és tegnap ismertették a jelöltek listáját. Véleményünk szerint meglehetősen egysíkú lett az idei merítés, van pár meglepetés, de nekünk magyaroknak csak a csalódás jutott: sajnos sem a Ruben Brandt, sem a Susotázs nem került be a potenciális díjazottak…..
Senkit nem ért meglepetésként, hogy a House of Cards utolsó évadából száműzték Frank Underwood karakterét, mert a Netflix nem vállalt többé közösséget Kevin Spaceyvel a zaklatási botránya miatt. Egy huszárvágással kiírták a sorozatból, meg sem kellett jelennie a…..
Kritizátor 19-re lapot húzni 2017.06.09 13:00:00
A sorozat - drámaisága mellett - egyre inkább a politikai fikció irányába mozdul el, miközben még mindig látványosan szórja utalásait a való világ történéseire. A központi kérdés továbbra is a hatalom és annak megtartása, ezzel párhuzamosan viszont az összes eddigi főbb szereplőnek is szembe kell…..
Kritizátor Matrix re-re-loaded 2017.04.01 13:00:00
Pár hete elég nagy megrökönyödéssel fogadtuk a Kritizátor berkeiben, hogy a Warner Brothers remake-et tervez a ‘90-es évek egyik legnagyobb hatású akció sci-fi-jéből, a Mátrix-trilógiából. Azóta már több oldalról megcáfolták ezt a hírt, de úgy tűnik, a stúdiónál…..
Az idei év sokak szerint egyike volt a legrosszabbaknak: természeti katasztrófák sora, menekültválság, háború, terrorcselekmények, egyre pofátlanabb populista politikusok nyomulnak, Brexit, Trump győzelme... Ne áltassuk magunkat, egy darabig valószínűleg nem lesz jobb, de az sem biztos, hogy minden…..
Csak a Puffin lekvár ad neked erõt és mindent lebíró akaratot. - Mi ez, tartósított hegyilevegő? - Úgy hiányoztál, mint sárgaláz a lepratelepen. - Ennyi felhajtás néhány hamburgerért? - A pisztácia kifogyott. Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé. - Dögvész pusztít majd a cápák…..
Őszintén szólva már az első A függetlenség napja filmtől sem estem hanyatt, de az legalább szórakoztató volt a maga primitív és ostoba módján. Roland Emmerich ugyanis egyáltalán nem rendezői zsenialitásáról híres, hanem maximum arról, hogy több száz zsillió dollár értékű szídzsíáj effekttel…..
A Netflix március 4-én szabadította a világra a House of Cards negyedik évadát. A történet közvetlenül ott folytatódik, ahol a harmadik abbamaradt. Mielőtt kijött volna a folytatás, sokan már az Underwoodok hatalmának végét vizionálták. Nem jött be a számításuk, de nem is lőttek nagyon mellé. A fő…..
A House of Cards-ot sokan a Netflix legjobb sorozatának tartják. Legnagyobb örömömre, mától Magyarországról is elérhető a Netflix kínálatában, egyelőre csak angol felirattal, de ennek is örülni kell! Addig is vegyük górcső alá, hogy mi történt Frank és Claire Underwooddal a legutóbbi…..
Sárdobáló Hazudni fogok. 2010.12.22 07:00:00
Az új médiaszabályozás, csakúgy, mint a kormány újfajta elvárásai a sajtótermékekkel szemben, semmi másra nem jó, mint hogy a sajtót hazuggá tegye. Én engedek a Kétharmad felől fújó szélnek, s mostantól időről időre bekapcsolom az öncenzúrát, amikor a kormányról…..
Negyedik éve készül el a COOL LIST HUNGARY, a lista, amely Magyarország legmeghatározóbb COOL arcait gyűjti össze. Egyértelmű, hogy most már hagyományról beszélünk. Bátran merjük kijelenteni, hogy a december 2010-ben már elképzelhetetlen COOL LIST HUNGARY nélkül. Ezt jelzi az a…..
Különös, hogy eddig nem írtam még a csodálatos szomszédságunkról, pedig már majdnem egy éve lakom a Brassey Road-on. Nincs annyi dráma meg interakció, de egy fél Barátok Közt-öt nálunk is lehetne forgatni.Valószínűleg az itt élők jó része mind külön esettanulmány, mert a…..
Összegyűjtöttem néhány tipikusan angol vagy inkább tipikusan londoni dolgot, mert ezt kértétek és erről szeretnétek olvasni, nem pedig arról, hogy itt minden ugyanolyan, mint otthon, csak nem 3 metróvonal van, hanem 13.Az egyik kuriózum a pub-ozás kultúrája. Otthon ugyebár…..
Szinte véleteln, hogy pont a névnapomra esett a nap, amit saját magam kedvtelésére töltöttem, hiszen pár hete már tervezem, hogy az extra óráimat, amik a cég bankjában csücsülnek, beváltom egy péntekre. Csak hab a tortán, hogy ez egyben a névnapom is, bár itt erről…..
Tavaly azt mondta a Jézuska, hogy vehetek magamnak egy telefont. Akármilyet, amilyet csak szeretnék. És én egyből a régóta áhított BlackBerry-re gondoltam. A hibát ott követtem el, hogy ahelyett, hogy december 27-én elmentem volna az első üzletbe, és megvettem volna, elkezdtem…..
zsutti 2010.01.10 16:30:36
Akkor én is osztom az észt, bár egyszer már eszmét cseréltünk erről :)
Tudod mit akarok mondani, vegyél Androidot! Annyiban egészíteném ki a forralt bor mellett elmondottakat, hogy ha Androidot veszel, olyan készüléked legyen, aminek van valódi billentyűzete, mint pl a Droidnak. Virtuális klaviatúrán sokat gépelni nem egyszerű, sőt szerintem túlzottan terheli a csuklót. Nem értek egyet az előttem szólóval, hogy az Android használhatatlan oprendszer, nagyon is használható és testreszbhatóságban fényévekkel az iPhone előtt van. Tény, hogy az Android Marketnek még vannak hiányosságai, de nincs messze elmaradva az Appstore-tól, ráadásul vannak más alternatívák, tehát nem csak egyetlenegy app-piac van az Android egén. Amúgy meg:
androidhungary.com/
Ha nagyon speciális kérdésed van, akkor nyiss itt egy fórum topicot és max 1-2 napon belül garantáltan meg is kapod a választ.(pl honosítással kapcs.)

Ja és még valami:

- Szerintem az iPhone való neked, sok app van hozzá, és nagyon intuitív.
- De Zs. azt mondta, hogy vegyek Android telefont.
- Zs. egy geek.
- De van szíve. (olyan cuki vagy:)

és ez is:
"Ami miatt mégis új kell, az az internet: szeretnék Gmailt nézni, Facebookozni, Twitterelni, blogolni a telefonon, megnézni, hogy hol vagyok, és hogyan jutok el A-ból B-be, szeretném követni a bankszámlámat, ha kell, akkor moziműsort nézni, Tfl-t, vonatmenetrendet, repjegyeket. Tehát internet kell rá kifulladásig, lehetőleg WiFi kapcsolattal. Legyen rajta egy masszív mp3-lejátszó, mert jó lenne reggelenként zenét hallgatni az unalmas metrózás közben, ebből következik, hogy szinkronizálhatónak kell lennie a laptopommal, lehetőleg minél egyszerűbben."

Ezek nagy része geek dolog, az Androidok az internetre vannak kiélezve. Azt mondtam már, hogy az iPhoneban nincs multitasking, azaz egyszerre csak egy programot futtathatsz? FYI az Androidon van.
Abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy Mikael, a Copenhagenize.com szerkesztője utánközlési engedélyt adott Dave Horton szociológus eredetileg nála megjelent cikksorozatára. Mostantól két hetente olvashatjátok a "Félelem a kerékpározástól" sorozatot.Dave Horton…..
zsutti 2010.01.04 12:43:41
Harc.Harc a hosszú 12 órákkal a recepciós pult mögött. Harc a Streatham-London távolsággal. A hóeséssel a repülőgépek indulásáért. A munkanélküliséggel. A pénz hiányával. Harc az itt maradásért. Az álmokért. Harc a tehetetlenséggel. Harc az új munkáért. Harc a…..
Úgy érzem, ez az egy hét kellett ahhoz, hogy az új munkahelyről tudjak kicsit részletesebben írni. Dióhéjban csupán annyit, hogy nagyon lelkes vagyok, és minden szupernek tűnik, de félek elkiabálni, mert nem árt az óvatosság az előző rossz tapasztalatok után.KörnyékA Miki…..