Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petimonk

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön az Egyesült Királyságban nem csupán országuk jövőjéről döntenek azzal, hogy kilépnek, vagy maradnak az EU-ban. Döntenek Európa jövőjéről, s nem utolsósorban több százezernyi magyar sorsáról is.  A helyzet az, hogy az elmúlt években sosem volt ennyire szoros az állás a kilépést támogatók…..
petimonk 2016.06.23 09:52:02
Azert a nagy veszekedes, meg cikkezesek kozepette erdemes par dolgot tisztazni:

1. Ha kilepnek, akkor egy kb 2-3 eves folyamat kezdodik, addig minden marad a regiben
2. A Brexit referendum nem kotelezi semmire sem David Cameronekat, tehat addig huzzak a kilepesrol szolo targyalasokat, amig akarjak... akkor is igy van ez, ha lemond, mert ezek a targyalasok elhihetitek, hogy nem 1-2 ember bevonasat igenylik.. minimum 2 evig tartanak
3. Ha meg is tortenik a kilepes, abban mindket fel (vote in, vote out) egyetert, hogy a mar ott levo EU allapolgarok maradhatnak, hisz az o allampolgaraiknak is ezt a jogot fent szeretnek tartani... es az azutan bejovo EU allampolgarok is kedvezmenyezettek lesznek, maskepp a kolcsonos erdekek serulnenek
4. A tobbszazezer magayr kifejezest elfelejthetnenk mar, maximum 100 ezer magyar van a UKben
5. Ezek a magyarok tobb milliardot (persze nemcsak a UKben levok, hanem mas kulfoldi orszagban levok) kuldenek haza, ami ugyancsak resze a magyar GDPnek... tobbet kuldenek haza, mint amit ott levokent kitermelnenek, ezt nem szabad elfelejteni.
6. A UK kilep az lavinat indithat meg, sok mas orszag is igy donthet, es mivel Magyarorszag erosen elvezoje az EU penzeknek, igy nem kevesse erezne meg a gazdasag ennek a kovetkezmenyeit.
7. Aki kivandorolt, az nem hazaarulo, ahogy aki otthonmaradt az meg nem a legnagyobb magyar. 21ik szazadban es EUban elunk, pont errol szol az egesz, hogy szabadon aramolhat a munkaero, amibol mindenki profital
8. Lesznek vesztesei annak, ha kilepnek, pl igen, a kevesse kepzettek lehet, hogy nem maradhatnak, vagy nem tul konnyen, de ezzel eddig is igy kellett volna lenniuk, hisz akik £900ot kerestek, azoknak a fizetesuk nagyon nagy resze elment alberletre es a maradekot feleltek.. ehhez felesleges kulfoldre menni.
9. A BREXIt politikai vita megmutatta, hogy a brit politikusok sem jobbak a magyaroknal. Ennyi baromsagot regen lehetett hallani, mint amit a ket oldal nyomott...kezdve hamis penzugyi adatokkal, folytatva a hamis riogatasokkal.
10. A bevandorlo helyzeten nem sokat javitana az EUbol kilepes, hisz eddig is tobbet jottek EUN kivulrol, mint EUn belulrol... es az EUn kivuli vizum kiadasakor megmondhattak volna valakirol, hogy nem kell... de kellett.. es az tovabbra is kelleni fog
11.
És ki van a halottak között? Kibaszott Jon Snow. Baszkurálják itten az ember agyát. ..
petimonk 2016.03.27 21:13:49
@eveMarlowe: Meg jo, hogy az URL nem spoiler...
Létezik vajon, hogy az előfizetés lemondása után már csak papíralapú számlát tud küldeni egy cég, ami addig elektronikusan számlázott? Sosem gondoltam volna, hogy egyszer én is Homár áldozat leszek, de hát mindent el kell kezdeni valamikor.. 2015-ben előfizettem a Telenornál…..
petimonk 2016.02.19 15:23:55
@onlajnok: egy felmondott szolgaltatas szolgaltatojanal? A 0as szamlat is kikuldtek valamilyen cimre nem? :)
petimonk 2016.02.19 15:37:23
@onlajnok: Ok akkor en vagyok diszlexias :)))
Szóval amikor Gesztei Károly a ma reggeli Mokkában azt kezdi el taglalni, hogy nagyon jót dugott tegnap éjjel, és mint kiderült, ő maga kérte a riporter Vujity Tvrtkót ma hajnal 3:24-kor, hogy majd akikor bent lesz a műsorban, akkor ugyan kérdezze már meg tőle, hogy milyen volt az…..
Emily Deschanel és David Boreanaz beszállt a sorozat executive producere, és egyben az alapjául szolgáló regények írója, Kathy Reichs mellé, és peres úton akarnak részesedést kapni a sorozat bevételeiből. A Fox történetének leghosszabb sorozata (11 évad) nem kevés hasznot…..
Megemelkedett Berki Krisztián gázsija az Édes életben - írja a Blikk. A bulvárlapnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő informátor szerint az előző szériában még adásonként 100 ezer forintot keresett Berki a szerepléssel, de ma már 160 és 200 ezer forint körüli összeget…..
Almamag Lőttek a ciginek 2015.11.04 11:19:57
13 éves lehettem, amikor Zech Gabi barátom átjött hozzánk a Petőfi térre (nem lakott messze, a nagyanyám háza mögötti játszótér túloldalán) és azt mondta, menjünk le az állomás melletti felüljáró környékére, a rétre, ami kurvára nem rét volt, hanem egy építési…..
Magyar idő szerint vagy kedd, vagy szerda hajnalban dől el, hogy a fenti párosból kit juttatnak be a zsűritagok az élő adásba, ugyanis ekkor kerül sor az amerikai The Voice Knockout Round, azaz egyenes kisesés című fordulójára, amiben az énekesek egy maguk választotta dalt…..
A Megasztár negyedik szériájának győztese most éppen a The Voice című tehetségkutatóban vitézkedik, és a magyar idő szerint kedd hajnalban befejeződött párbajkört is túlélte, mit túlélte, simán továbbjutott. Egy Cassandra Robertson nevű nővel közösen énekelték a Nobody…..
Amit a legtöbben elvárnak a másiktól társkeresés közben, hogy ápolt legyen. Ez a minimum, és ha ezt valaki nem teljesíti, akkor nagyon kicsi lesz az esélye arra, hogy társat találjon. Azt is mindig hozzáteszik, hogy az ápoltsághoz az is hozzátartozik, hogy valakinek rendben legyenek…..
A Társaság a Szabadságjogokért közel három éves jogi munkájának eredményeként csütörtökön jogerősen úgy döntött a bíróság, hogy a Miniszterelnökségnek ki kell adnia az elhíresült Századvég-tanulmányokat és ezzel átláthatóvá válik ötmilliárd forint közpénz…..
Csütörtökön parlamenti választások lesznek Nagy-Britanniában. Az idei kampány egyik vezérmotívuma volt a bevándorlókérdés. Tavalyi becslések szerint nagyjából 300 ezer magyar él az Egyesült Királyságban. Kint élő, magyar fiatalokat kérdeztünk arról, hogy mit tapasztalnak…..
Bár már jócskán a tavaszban járunk, mégis sokan kezdenek bele a fogyásba / gyúrásba annak reményében, hogy júniusban már Schwarzeneggerként fognak feszíteni a strandokon. Aki kicsit is jártas a testépítésben, az tudja, hogy a strandszezonra szeptembertől kezdve kell készülni…..
M.D. Irwin Maxwell Stillman alkotta meg ezt a csodát 1967-ben. Mint minden más „low carb” diéta ez is a szénhidrát megvonásával operál, de amíg az Atkins, vagy a ketogén diéta esetében a kieső kalóriákat zsírral pótoljuk, itt Mr. Stillman eltekint ettől. A diétában 90 %…..
“Istenem, Istenem”  - ezek a kiáltások hallható több nyelven azon a felvételen, amelyet a Germanwings fedélzetén, a hátsó sorokból rögzített valaki mobiltelefonnal a becsapódás előtt. A rövid klipet tartalmazó memóriakártyát a mentőalakulatok találták meg, és…..
Johnny Depp (Rémálom az Elm utcában, 1984) - 20 évesen Nem sok filmsztár mondhatja el magáról, hogy már a legelső alkalommal is egy olyan filmben kapott szerepet, ami később igazi klasszikussá nemesedett. Johnny Depp azonban igen! A Wes Craven által dirigált Rémálom az Elm…..
Lezuhant a legnagyobb ázsiai fapados légitársaság egyik gépe. Eddig a legnagyobb, legbiztonságosabb gépekkel repülő nagy low-cost cégek biztonsági statisztikája világszerte hibátlan volt, nagy kérdés, mennyire ijednek meg most az utasok a fapadosoktól. Lezuhant az Indonesia Air…..
Ne higgye el, hogy immár végénél tart a devizahiteles-mentés című nagy magyar népi játék. Mi lesz például azokkal, akiknek a devizahiteleiket forintosra kellene váltani, de a lecsökkent jövedelmi helyzetük és a megcsappant értékű ingatlanfedezeteik miatt nem tudnak forinthitelt…..
Van, amikor két oda nem illő mondat is elég ahhoz, hogy ne te légy a kiválasztott, érdemes hát figyelni erre. Aki e két mondat valamelyikét megtalálja az anyagában, törölje őket mielőbb, és ezzel sokban nőnek az állástalálási esélyei. 1. Kérem, pályázatomat kezeljék…..
Most sem pofázunk feleslegesen. Marry Me: Bad Judge: A to Z: Nu?..