Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colonel Tigh

0 bejegyzést írt és 763 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a címből nagy nehézségek árán, de azért ki lehet találni, tizenkilenc napja vagyok megáldva ezzel a csodálatos coviddal. Számomra teljesen megdöbbentő az, hogy milyen hatással van rám, hogy milyen tüneteket produkál tudván, hogy rákos vagyok, hogy cukorbeteg vagyok, hogy a kemónak köszönhetően…..
colonel Tigh 2020.11.10 13:22:27
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Blog TV-t. Ezen a héten egy 70-es évek végén és a 80-as évek elején népszerű játékot mutatok be nektek, ami nem lesz más mint a Csehszlovákiában gyártott reptethető ejtőernyős.Valószínűleg sokan közületek játszottak hasonlóval.Idézzük…..
Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, egész szórakoztató lenne a számháború a felek között. Még jópofább, hogy az egyik oldalon csak a Fideszes politikusok küzdenek, a másikon meg az ellenzékiek mellett ott az összes kormánynak dolgozó szakértő is, meg amúgy az egész világ.  Érvek, tények? Mármint a…..
A kínai megfigyelési botrány - melynek során napvilágra került, hogy magyar közéleti személyiségeket is megfigyeltek, köztük például Orbán Viktor egyik lányát - nem ver nagy hullámokat se a magyar politikai közbeszédben, se a médiában.A kormánypárti média viszonylagos csendje érthető. Az arany…..
Kijött az első jogállamisági jelentés, amiben érdekes dolgokat írnak hazánkról, ráadásul úgy, hogy az egyáltalán nem tetszik az ország vezetőségének. De vajon hol az igazság, itt, ott, vagy esetleg félúton?..
colonel Tigh 2020.10.02 13:34:54
@cicmen: Cicuska, a csehek több százezren mentek Prágában az utcára, ezzel egy időben párhuzamosan 300 városban tüntettek, mert Babis intézett a családi cégnek egy kilencmilliárdos eus támogatást. Érted? Gyakorlatilag egész Csehország kiment az utcára. Nálunk csak a királyi vej közvilágítási balhéja volt 13mrd (ami jóval többe került az országnak, mert a vizsgálat elkerülése érdekében inkább szó nélkül kicsengették a büntit), és akkor Tiborczon kívül hol van még a többi? Orbán Apuka, Mészáros, Garancsi, egy jó ideig Simicska, Szíjj? És ezek még mindig csak a legnagyobbak, a jéghegy csúcsa. Még egyszer, a csehek kollektíve mentek az utcára kilencmilliárdért. Kilenc. Milliárdért. Szóval nehogy összehasonlítsál már minket a csehekkel Cicuska, mert nyomban halálra röhögöm magam.
colonel Tigh 2020.10.02 14:04:59
@nemecsekerno_007: más esetében a szülő múltjával jössz, de a szent tehén esetében az sem zavar, hogy jelenleg a Fidesz/Kdnp-ben már több expárttag ül mint az utódpárt Mszp-ben? Már belinkelték neked feljebb, de az még mindig csak a jéghegy csúcsa. Arról nem beszélve, hogy a felső vezetésen kívül még mennyi exkomcsi párttag, és III/III ill. III/II-es tölt be funkciót. Ügynökakták, amik minden ex-szovjet tagállamban gyakorlatilag azonnal megnyitottak és kutathatóvá tették, azt úgy védi Orbán mint ha az élete múlna rajta. A nagy szabadságharcos antikommunista, Lenin bánata, a komcsik ostora személyesen akadályozza a kommunista múlt megismerhetőségét, az ügynökök, pártfunkcionáriusok személyét, szerepét? És mindezeken te könnyedén átlépsz, és simán megmagyarázod magadnak, hogy miért nem kell foglalkozni a tényekkel, pedig egy belső, halk hang szerintem nálad is azt mondja, hogy ez így nagyon nem ok, csak elnyomod. Mert ha nem, ha szerinted ez így teljesen rendben van, és ezt őszintén így gondolod, az már nincs messze a patológiás elmeállapottól, haver.
       Értem, hogy most nem erről kellene írni, mert helyzet van. Namost a helyzet az, hogy a Zsámbéki elmegy a Színművészeti Egyetemről, mert jön a Vidnyánszky.      Zsámbéki Gábor az egyik legnagyobb magyar rendező, valamikor írtam egy posztot arról, ahogyan Jordán Adélt és Stohl Bucit…..
„Azt tapasztalom, hogy van egy nagyon komoly érzelmi és morális fék, ami arról szól, hogy meghalni nem szabad, sőt tilos.Sosem szabad feladni, állandóan a gyógyulást kell akarnunk. Minden határon túl. Minden életkorban és bármely fizikai állapotban. Máskülönben a beteg vétkes lesz abban, hogy…..
1984. február 1-12., a hónap első másfél hete Hosszú betegség után elhunyt Jurij Vlagyimirovics Andropov, az SZKP Központi Bizottságának főtitkára, a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsa Elnökségének elnöke..
155 évvel ezelőtt, 1865. május 31-én született Kőszegen Chernelházi Chernel István, ornitológus. Már édesapja, Chernel Kálmán, földbirtokos, helytörténész is foglalkozott vadászattal és ornitológiával, így nem meglepő, hogy Chernel István érdeklődése is hamar e témák irányába fordult. A…..
Ma ismét egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, amivel előszeretettel töltöttük az időt a nyári napokon a szabadban. Az élelmes hazai kisvállalkozók (maszekok) által gyártott játékot általában minden trafikban meglehetett vásárolni és egyszerűsége ellenére egy működőképes játék volt. Ez…..
colonel Tigh 2020.05.21 20:01:22
@kéki béla: jód-ampulla leöntve technokollal, meggyújtottad, 1-2perc után a hő szétnyomta az ampullát. Szólt akkorát mint egy kisebb petárda :) A másik kedvenc hanggal nem járt, de szerettük nézni: kálium-permanganát + glicerinkúp. Gyógyszertárban beszerezhető volt mindkettő, akkoriban ('80-as évek) fillérekért. Előbbit kis papírzacskóban adták, egy csomagba 2 glicerinkúp jól belenyomva, hogy az őrlemény/por egyenletesen körülzárja, majd a papírzacsi száját lezártuk (simán eltekertük). A többit a kémia intézi. (Hőtermeléssel jár a reakció, egy idő után lángnyelvek csapnak ki, majd gyönyörködhettünk a lávaként bugyogó glicerinben :) Az 5.-es kémia szakkör előnyei. :D
Nem az érdekel, hogy egy szemlátomást, sőt a saját elmondása szerint is (amennyiben a mondatai önmagukért beszélnek) beszámíthatatlan ember mit gondol arról, hogy mégis kicsoda ő -- méghozzá most épp annak kapcsán, amit kétmillió választó felhatalmazásából a parlamentben ülő "balliberális…..
colonel Tigh 2020.04.30 17:28:18
@Főnix Oszlár Gazdag: Orbán olyan szinten űz csúfot a kereszténységből, hogy ha létezik pokol, őbiztosan a legmélyebb bugyraiban fogja tölteni az örökkévalóságot. Ugye van neki a híres mondása, hogy nem azt kell figyelni amit mond, hanem amit tesz. Hát akkor nézzük mit tesz, és most kizárólag az alapstratégiáját veszem górcső alá, mert minden egyéb bűnét ez alapozza: a megosztottságot és a félelmet táplálja, az emberek félelmeire játszva gerjeszti a haragot a másik ember ellen, ezt a félelmet és haragot táplálva szít egyre nagyobb megosztottságot, és ezt ráadásul a saját népén belül. Félelmet terjeszt, haragot szít, megoszt, és egymás ellen uszít - és hogy jön ide a kereszténység? A Bibliában is van egy entitás aminek pontosan ugyanez a stratégiája, úgy hívják Lucifer. És azzal, hogy sátáni dolgokat művel keresztény köntösben, az eredendően Jézus leköpése, a kereszténység megcsúfolása, olyan mint ha a Bibliával törölné ki a seggét. És vicces (bár ez nem vicces, hanem roppant szomorú), hogy pont a nagyon keresztény fideszes tábor nem veszi észre Orbán álkeresztény, a kereszténységből csúfot űző politikáját? Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt Orbán pl hogy rendezi el magában? Azt hiszi elmond egy három miatyánkot meg két üdvözlégymáriát és minden rendben, bűn letudva? Bár sokkal valószínűbb, hogy valójában egy cinikus ateista, esetleg patológiás pszichéjű messiáskomplexusos elmebeteg.
Előzmény: Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?  Még egy bőrt a medvéről: miután befejeztem három sláger rendőrnyelvre alkalmazását, eszembe jutott, milyen viccesen mutatnának mindezek egy számomra teljesen idegen nyelvezettel, a propagandamédia szemszögéből. Nem volt túl nehéz…..
colonel Tigh 2020.04.25 14:43:21
@Kataj: 20-30 év múlva kb ott fogunk tartani, ahol az örmények vagy az ukránok. Kódolva van a rendszerben a nyomor, a lemaradás. Lesz egy nagyon vékony nagyon gazdag réteg, a többség meg vegetál, egy jelentős csoport meg szó szerint nyomorban lesz, főleg vidéken, elszegényedett falvakban. Orbán azt hiszi, hogy egy olyan rendszerrel fel tud zárkózni -sőt, még talán előzni is- a jóléti társadalmakhoz, ahol a hozzáértés, a szakértelem, a tudást felülírja a lojalitás, a rendszerhez való feltétlen hűség. E szerint ültet vezetőket, kulcspozíciókba, e szerint működik minden a gazdaságban, a politikai szempontok -és a saját zseb tömése- felülír mindent. És ilyen rendszerrel gondolja utolérni a jóléti államokat, ahol a legszigorúbb minőségirányítási rendszerek szerint működik minden, ahol a szabad verseny szerint szerveződő gazdaság folyamatosan a minél jobb minőségű szolgáltatások, termékek előállítására ösztönzi a piaci szereplőket? Kb mint ha arról fantáziálna, hogy a fingjával elfúj egy hurrikánt. Az elmúlt 10-15év egy olyan időszak volt, ami egy ország történelmében max 1-2x adódik. Szó szerint dőlt a pénz az országba, és minden nekünk kedvezett. Ezt az országot elképesztő szinten föl lehetett volna virágoztatni, ezt a lehetőséget orozta el Orbán a népe elől, történelmi bűnt elkövetve. Ha a közeljövőben semmi nem változik és marad Orbán, elmarad a Ner elszámoltatása (és mindenki, aki részese volt az ország kifosztásának, politikai hovatartozástól függetlenül), itt olyan világ lesz, amiből nagyon sokáig nem fog kimászni ez az ország. Sőt, talán soha.
Az A-10 berepülése zajlik, és közben ki kell javítani a gépágyú miatti hajtóműproblémákat. Az első gépekkel elvégzik a GAU-8 hatékonyságának igazolását, és kialakítják a harceljárásokat is, mialatt megkezdődik a nagyobb ütemű szériagyártás. Az átlagosnál kicsit hosszabb részben 37 kép kapott helyet.…..
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
colonel Tigh 2020.04.22 17:13:31
@fgzb: Valószínű, hogy nála már elmentek otthonról, de Orbánnál is. Szingapúrról fantáziálnak, meg annyira dübörgünk, hogy pillanatokon belül utolérjük Ausztriát pl. Aha. Szerintük egy olyan rendszer, ahol a minőségnél sokkal fontosabb a lojalitás, a hűség a rendszer iránt, ahol ezen logika mentén ültetik stratégiai pozíciókba a vezetőket, akik nem is igazi vezetők, mert még a saját területükön sem dönthetnek rugalmasan, mert előtte engedélyt kell kérni és megvárni, hogy a vízfej rábólintson, ahol a szakmai kérdéseknél is a politikai-, ill pártérdek a szempont és nem a szakmaiság, stb, - és egy ilyen elven működő rendszerrel akar nem csak felzárkózni, de még előnyre is szert tenni a legkeményebb minőségpolitikák szerint szerveződő, a szolgáltatásaikat, termékeiket, az áraikat egymással versenyeztető társaságok alkotta gazdaságokkal? Hol élnek ezek?
Még a NER mércéjével is irdatlan mértékű közpénzlopás valósult meg Húsvét égisze alatt a Mathias Corvinus Collegiumnak juttatott MOL- és Richter pakettal, plusz a mellékesen átadott ingatlanportfólióval, mai áron számolva olyan 400 Mrd+ összegben.  Ezt már összevetni sem érdemes a "gazdaságvédelem"…..
colonel Tigh 2020.04.17 22:56:26
@Bánegressy: amikor Orbán "ügyességéről" beszélnek mindig Shakespeare ugrik be, Falstaffról: "De miben ügyes, ha nem ravaszságban? Miben ravasz, ha nem gazemberségben? Miben gaz, ha nem mindenben?...."
colonel Tigh 2020.04.17 23:01:44
@sóhegy049: ráadásul azóta egyre több olyan esetet regisztrálnak, ahol az alany már egyszer átesett a betegségen. Pl D-Koreában már kb 150-en a második kört nyomják. Ez azért elég ijesztő.
  Elég jó visszhangot kapott RPG-s és fantasy Facebook-csoportokban a Mit írt a Kaland, Játék, Kockázat-sorozatról 1989-ben és '90-ben a gulyáskommunizmus első bulvárlapja, a Reform? című posztom, úgyhogy most következzen a folytatása! Természetesen ehhez is az Arcanum Adatbázis Kiadó március…..
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
colonel Tigh 2020.03.23 20:15:56
@teéjesenmindegy: az egy dolog, fiatal vagy, és jó eséllyel nem halsz bele. Ha elkapod és beteg leszel kétoldali tüdőgyulladással kell számolnod. Azzal pedig jó esélyed van 30 évesen is, hogy olyan maradandó tüdőkapacitás csökkenéssel jössz ki a kórházból, hogy attól kifulladsz, ha kimégy a wc-re. És ez is több hónap rehab után, de akkor még jól is jártál, mert valaki kétoldali tüdőgyulladás után örökre plusz oxigénre szorul. És ha még ezeket el is kerülöd, valószínűleg 5-10évet vesztettél az élettartamodból. De menjél csak, bulizzál.
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
colonel Tigh 2020.03.17 23:02:52
@Világít a torony: ugyanígy látom sajnos. Ha tényleg annyi megbetegedés lesz, mint azt sejteni lehet, ill. ahogy azt más országok példája előrevetíti, itt kurva nagy gáz lesz. Szociális háló gyakorlatilag nem létezik, a huszonkétezres szociális segély is úgy jár, ha regisztrál a munkaügyi központban. Az jó lesz majd járvány idején, amikor a munkanélküli tömegek ellepik az intézményeket. Sorra állnak le az autógyárak, a Forint már eleve mélyről indul, a kormány meg egy olyan ember irányítása alatt áll, aki valószínűleg autót nem vezethetne, nemhogy egy országot. Szerintem csődbe fogunk menni. Esetleg az IMF kihúz minket egy hitellel, de szerintem Orbán inkább csődbe vinné az országot, minthogy az IMF-hez menjen pénzért.
A Fideszesek szerintem a végsőkig ki fognak tartani. Ezeknek ez a vallásuk. Akármi is történik, nem Orbán lesz a hibás, hanem majd a Soros, meg a szemét Brüsszel, a libsik, bárki ill mindenki, aki nem tagja a nyájnak.
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
colonel Tigh 2020.03.14 14:30:00
@Maxim Tsigalko: nem önmagában a döntésről ill az önmaga felülbírálásáról van szó, az teljesen rendben van és abszolút természetes, hogy az ember felülbírálja önmagát. A magyarázatai, a következtetései és úgy unblokk az egész "járvány-politikája". Tegnap reggel pl azt fejtegette, hogy azért sincs szükség bezárni az iskolákat, mert a gyerekek nem érintettek, szó szerint ezt mondta: "a gyerekek nem lesznek betegek, ők "csak" hordozói a vírusnak. Csak. Csak a gyerek aztán megy a nagyszülőhöz aki aztán feldobja a pacskert, meg adja át otthon a szülőnek. A korszakos zseni ennyivel nem tud előre gondolkozni? Vagy azt gondolta, hogy az egyszerű pór nem tud gondolkozni és csont nélkül beveszi ezt a hülyeséget? Esetleg azt, hogy a vírus majd alkalmazkodik a propagandacélokhoz? Aztán ott vannak a tanárok, "a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kellene menniük" - mi van? És miből fognak élni? De eleve mi indokolja a fizetés megvonását? A tanár nem explicit módon vesz részt a termelésben, a fizetése nem az aktuális termelékenységének következménye. A tanárok fizetése benne van az ország éves költségvetésében, ami ily módon (elvileg) rendelkezésre áll. Ha már a tanárok kifizetése az aktuális költségvetésből probléma, akkor viszont kurva nagy baj van, és az ország nagyon nem úgy áll, ahogy azt próbálják beállítani.
A következő a jó öreg idegenellenesség. Kétségbeesetten próbálja összekötni a járványt a bevándorlással, ill jól láthatóan a közel-Keleti népcsoporttal. Csak az a baj, hogy az egész Kínából indult és nem a menekült útvonalakon terjedt el (ha így lenne pl az Usában még meg sem jelent volna, és Európában is egész más lenne a helyzet). Az vírust az egyszerű utazó közönség szórta szét, a légiközlekedés spriccelte szét a világban. Az irániakról meg csak két dolog: egyrészt nem menekültekről van szó, hanem diákokról orvostanhallgatókról, akik repülővel hozták be az (haza)utazgatásaik során, másrészt Orbán volt az aki a keleti nyitás jegyében -többek között- csereprogramokat szervezett iráni hallgatóknak, és ösztönözte iráni egyetemisták nálunk tanulását. Nemrég voltam bevásárolni, elképesztő dolgokat hallottam úton-útfélen, mindenhol "irániznak", köpködik őket rendesen. Ha valamit le lehet szűrni Iránnal kapcsolatban akkor az ez: az ottani helyzet jó példája annak, hogy mi történik olyankor, amikor az illiberális vezetés egy ilyen helyzetben is folytatja a valóság ignorálását, már ami a tömegtájékoztatást, az embereknek mutatott képet illeti.
Tudnék még sok mindent mondani a Viktorodról, de most nagyon nincs kedvem parttalan vitához. Mára ennyi bőven elég volt a szélmalmokból.
2020. február 12-én 1 euro 340,01 Ft-ot ért. Ennek számos oka lehet, de a legfontosabb következménye az, hogy kevesebbet ér a fizetésünk, nyugdíjunk, mint néhány hónapja. A kormány és a jegybank a szokásos flegma stílusában reagált a történésekre, bár a hivatalos megszólalásokból érezhető volt, hogy…..
colonel Tigh 2020.02.16 22:39:16
@MAXVAL bircaman közíró:
A Forint szar, a Matolcsy-féle MNB pedig elvesztette jegybank jellegét. Az árfolyam stabilitás helyett profithajhászás folyik, a termelt nyereség "alapítványokba" kerül. Ez tény. Az említett országok valutájának értéke pedig egy dolog. Lehet bűvészkedni a számokkal, csak éppen nem jelent semmit. Mert a végén úgyis az a lényeg, hogy amikor bemész a boltba, akkor mit kapsz a pénzedért. Bukarestben lehet, hogy az átlagbér alacsonyabb mint Budapesten, de több terméket, szolgáltatást tud venni rajta. Az olyasmikről nem beszélve mint pl az ápolási díj, ami még a Románoknál is a minimálbérben van meghatározva. Ami így több min kétszerese az itthoninak, már ha a maximum kaphatót veszem alapul, amit csak a jogosultak tört része kap, a többség még annyit sem. A Lázár szerint élhetetlen, és félelmetes Bécsben ugyanez már kb 650.000,-Ft-ot jelent (bár a gyenge Ft-nak köszönhetően már több is), ott ennyi az ápolási díj, mert ennyi az osztrák minimálbér. És akkor nézzem a régiós valutákat? Mit nézzek rajtuk? A minimálbér vásárlóértéke és a szociális háló minősége - ezek a releváns tényezők. Csúszunk lefele, és hol van még az alja. Orbán egy olyan lehetőséget hagyott ki, ami nagyon ritkán adódik egy nemzet életében, sőt. Lehetett volna igazi, nagy államférfi, de ő a pénzt választotta, meg a hatalmat. De a legnagyobb bűne nem a gazdasági lehetőségek elkótyavetyélése, hanem az mérhetetlen rombolás, amit az ország lelkén elkövetett. És ez eszébe fog jutni neki is a végén.
A Harmadik Birodalom fennállása idején néha az egyetlen dolog mely feldolgozhatóvá tette a valóságot, az a nevetés volt. ..
colonel Tigh 2020.02.07 13:20:18
@Tartalom: @nookedli: Milliókat gázosítottak el, mérhetetlen szenvedést okoztak a világnak, de nem is voltak olyan rosszak, mert szerettek nevetni? Jézusom. Ti nem vagytok normálisak. Ha ironizáltok kéretik figyelmen kívül hagyni.
Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatója első ránézésre rengeteg mindenről szólt, ám lényegében semmi újdonságot nem tartalmazott. Sokan új elemként értelmezik, hogy a miniszterelnök elismerte pártja vereségét az októberi önkormányzati választáson, ám ez körülbelül olyan gesztus volt, mint amikor az…..
colonel Tigh 2020.01.11 14:02:58
@nemecsekerno_007: Ez most komoly? Alig egy éve pont ez volt a bajotok, hogy az újságírók "mondják meg a tutit", az ellenzéki újságírók politizálnak, és hát micsoda dolog ez, fölháborító! Ettől volt hangos az összes propaganda csatornátok, ahogy a jó papagájoknak köszönhetően a fórumokon is ezt szajkóztátok! Lol, most meg ezzel jössz? Te sem tudod már kínodban mit mondj, igaz? Még mindig libsiztek, meg komcsiztok, miközben egyre jobban nyilvánvalóvá válik már az alacsonyabb értelmi képességű körökben is, hogy ez se nem a libsikről, se nem a komcsikról, és főleg nem a bal-jobb ellentétről szól. Már a hülyék is kezdik látni, hogy bizony meg lettetek szopatva, és minden, a jobboldaliságtól kezdve a nemzeti virtusig egy póz, csak egy üres narratíva, amire rábuktatok, miközben az igaz III/III-as exkomcsik, ex-funkcionáriusok és totál elvtelen köpönyegforgatókból álló banda meghekkelte az országot. De tartsátok csak továbbra is hatalmon, még nem értünk a gödör aljára, bár ennek a gödörnek nincs alja szerintem ez egy fekete lyuk, és a végtelenségig zuhanhatunk a szingularitásba. Az okos más kárán tanul és gondolkozik, ti higgyetek csak tovább.
@ebella: óriási tévedés, hogy Orbán 2002 előtt egy normális politikus lett volna. Aki hitt bármiben ill. voltak elvei és valamennyire egyenes gerince a Fideszben, azok már az ezredfordulóra hátat fordítottak Orbánnak és kiszálltak a Fideszből. Akik nagyon bíztak benne, azoknak legkésőbb '98-ra vált nyilvánvalóvá, hogy milyen ember Orbán, és mik a szándékai.
A második magyar űrhajós tudós vagy pilóta, férfi vagy nő lesz-e?..
A hazai politikai élet mindig tud újat mutatni, és ennek a folyamatos szemmel követése elég érdekes párhuzamokat tud maga után vonni. Bár, tény és való, hogy kívülről ez nagyon mulatságosnak, és egyben tanulságosnak mutat (valószínűleg tananyag lesz 2080-ra, hogy hogyan ne), valójában, ha…..
colonel Tigh 2019.12.12 03:46:10
@Épüljön STADION a CEU helyére..: És hol vannak az ékezetes, magyar betűid, pofika? Kurva nagy magyar... édes Istenem. Csak annyival van több eszed egy turulnál, hogy te nem szarod össze magad. Jól fizethetnek, ha még ilyenkor idejössz reagálni. Vagy önerőből vagy ekkora tufa? Vigyázz, a nagy a nagy tűrésben még összeszarod magad.
colonel Tigh 2019.12.12 04:18:43
@NoOne: Hagyd a picsába, lepereg róluk. 2011-ben még azt bizonygatták, hogy "az Orbán? Hát ő soha nem nyúlna a jogállamiságunkhoz, ő igazi demokrata, a demokrácia védőszentje, hülye bérrettegő" és hasonlók. Évekig érveltem az ilyen idiótáknak, sem logika, sem erkölcs, egyszerűen semmi nem zavarja őket. Amit a kedves vezető mond, az az egy van, minden más lipsi, hazaáruló, Soros, stb. Magyarország megszűnt nemzetként funkcionálni. Ez a nemzetieskedés csak egy póz, amit a klub szabályai előírnak. Ép eszű ember tisztában van azzal, hogy amit ez a Ner nevű agyrém művel, az senkinek nem jó, legfőképp a nemzetnek nem. Egy igazi államférfi hidakat épít az emberek közt, a nagy államférfi pedig egybe tudja kovácsolni a nemzetet. Prágában hatmilliárdért százezren mentek utcára és mellette 300 városban tüntettek. Hat.Milliárdért. Nálunk a királyi vej egyetlen közvilágítási pályázata tizenhárommilliárdot kóstált, és ez csak az apró. Hol van a többi, a kastélyok, az ingatlanok, a szántóföldek, az 500milliárdos büntetés amit a mi adónkból fizetnek ki az Eunak, csak hogy ne kelljen nyomozni a síbolások után, hol van még Mészáros, Orbán apuka, a Garancsi? És ezek csak a legnagyobbak, ott vannak a többiek, a helyi kiskirályok, Lázár vadászkastélyai, L Simon borászatai, Rogán ingatlanügyei, a letelepedési kötvényes óriási nyúlás? A magánnyugdíjpénztár einstand, a Buda-Cash és a Questorban forgatott milliárdok, a Matolcsy család alapítványbiznisze? És ezek csak azok, amikről tudomásunk van, a legnagyobbak. És csak a pénz része, hol van a független alkormánybíróságunk, a jogállamiságunk, az oktatási rendszerünk, az egészségügyünk, és most a művészetünk? Mégis mi kell még az embereknek? Még egyszer: Prágában hatmilliárdért mentek százezren az utcára. Hat.Milliárdért. És akkor magunkba lehet szállni egy kicsit elgondolkodni.