Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megvagyhadnagy

0 bejegyzést írt és 611 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
megvagyhadnagy 2021.03.21 21:21:54
@Herlock Sholmes: Az orosz filmek nagyon jók!
Tudom nem 2 VH, de érdemes megnézni Az élet és halál városa filmet. Nanjing! Nanjing! Tudom, kínai, de meglepően elfogulatlan. Elég nyomasztó egy film.
Jánvári Zsolt neve nem ismeretlen a magyar F1 fanoknak. A Williams istálló mérnöke hosszú és igencsak érdekes utat járt be eddig. Mikor rákérdeztem, hogy lenne-e kedve egy interjúhoz, itt a F1rkán, a következő választ kaptam: „Hogy a viharba’ ne lenne! Csak adj pár napot, míg összekaparom magam,…..
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
megvagyhadnagy 2020.12.09 07:39:45
@birkamenet:
"Az az optimalizálás, hogy stadionok helyett kórházakat kellett volna építeni, milliós focista fizetés helyett meg milliós orvosi fizetéseket kellet volna adni (ja és nem a járvány kellös közepén, amikor már minden összedölt!!)"
Ja. És "békeidőben" ezek a hiper szuper kórházak ott állnának...üresen...mert nincs rájuk szükség. Ugyan ez az orvosokkal...mehetnének munkanélkülire, mert nem lenne munkájuk...
A 2020 a covid éve, sajnos. Sokat kell tennünk azért, hogy magunkat, szeretteinket és a körülöttünk élő idegeneket is megóvjuk. Ebben a cikkben most arról lesz szó, hogy mit illik és kell betartani, ha valaki társasházban lakik...
Arról vitatkozni, hogy az Európai Unió tagországaiban be kell-e tartani a jogállamiság kritériumait, olyan, mintha arról folyna a diskurzus, hogy a fürdéshez szükség van-e vízre? Talán pont ez az abszurd helyzet akadályozta meg a tagállamok többségét, hogy nyílt vitába szálljanak az utóbbi években a…..
1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik…..
megvagyhadnagy 2020.10.15 08:58:50
@HaD:
"ès a jelenlegi hatalom miért veszi a jogot hogy ö néány szavazattal maga mögött(már ha nem pintér szerverszobájában döl el a szavazati arány) egy egész társadalom izlését akarja kontrollálni...pontosabban nem vettem le idáig hogy hogyan is képzelték el a semlegesség biztosítását"
Csak lejáratod magad ezzel a szerverszobás bullshittel.
Az a baj, hogy megint kettős mércével mérsz. Az hogy az SZFE és oktatói a tanításukkal és az előadásiakkal egy egész társadalom ízlését próbálják befolyásolni, az gondolom nem zavar. A színház mindig inkább liberális volt. Ezen most sem akar senki változtatni. Egyszerűen a lóvé útját akarják követni. Senki nem rúgta ki a tanárokat, maguk mondtak fel. Megmondták, mehet minden ahogy eddig, de a pénz amit az állam ad, szeretnék tudni mire költik.
megvagyhadnagy 2020.10.15 11:11:39
@rinoceros:
"Most komolyan, képes vagy arra hivatkozni, hogy ma, egy EU-s tagállamban a CSOK nem tesz különbséget jobb és baloldali szavazók között? Miközben egy csomó más területről bevallottan ki akarják szorítani a nem kormánypárti munkaerőket... pl. a KÖZmédiából. "
Ne haragudj, de hogy függ össze a CSOK meg a közmédia?
A CSOK-nál hogyan oldják meg a szelekciót?
megvagyhadnagy 2020.10.15 11:14:37
@HaD:
"de az hogy egy meghalt képviselö helyében tökéletesen alkalams lesz a lánya(de akár fia is lehetett volna) azzal azt üzenték hogy semmi köze a tehetségnek vagy a teljesítménynek ahhoz hogy ki képviseli a tömget a parlamentbe elég ha a "család" tagja,és szavazógép alkatrész."
Nézz utána Koncz Zsófia mit csinált előtte. Nem a TV elől jött.
Az utóbbi hónapokban a Mi Hazánk politikusai az LMBTQ mozgalom visszaszorításának érdekében akcióznak, a Fidesz támogatásával tematizálva ez irányban a közéletet. Novák Előd zászlóeltávolítási mutatványai után most a felesége, Dúró Dóra hirdetett harcot a meleg szereplőket is tartalmazó mesekönyvek…..
megvagyhadnagy 2020.10.12 06:42:34
@Reding Roli:
"Egy választási körzet eredményéből nem vonnék le messzemenő következtetést 2022-re"
Bezzeg, ha most nem a Fidesz jelöltje nyert volna, itt és mindenhol azt harspogná az ellenzék, hogy....
:DDDDD
De így: nem kell messzemenő következtetéseket levonni.
Nevetséges.
Totális következetlenség jellemezte a magyar kormány intézkedéseit a koronavírus-járvány két hulláma között, ezért a most kibontakozó káosz senkit se lepjen meg. A megelőző intézkedéseknek álcázott politikai indíttatású intézkedések csakis a kormány érdekeit szolgálták, így a szakmai szempontok…..
megvagyhadnagy 2020.09.04 10:42:35
@Magentax:
"@MAXVAL bircaman közíró: Azért irtó vicces, hogy te Szófiában élsz, ott dolgozol, de úgy szólsz bele a magyarországi dolgokba, mintha a legapróbb közöd is lenne hozzá."
Ismered a Határátkelő nevű, fika blogot? Ahol a külföldre emigrált "magyarok" 0-24-ben, a legválogatottabb módon gyűlölködnek saját szülőhazájuk ellen. Gondolom ők nem zavarnak.
megvagyhadnagy 2020.09.04 10:48:21
@MAXVAL bircaman közíró:
Ha még demokratikus lenne...aki nem ért azzal egyet, hogy Magyarországon minden szar, még a hús is drágább mint "németbe'" és Orbán=Hitler, azt rövid úton vagy tiltják, vagy olyan össznépi harag lepi el, hogy 10x is meggondolja, hogy legközelebb kinyitja-e a langymeleg akol ajtaját...
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
Régen minden jobb volt? Mostanában mindenki a kedvenc Index-cikkét posztolja nosztalgiából vagy tisztelgésből. Röhögni fogsz, de az egyik fideszes Facebook-oldal is beszállt a küzdelembe és talált egy igazi (epés) aranyköpést. 2005-ből, amikor még Tóta W. indexes és nem hvg-s volt. Gyurcsány…..
megvagyhadnagy 2020.08.07 14:11:53
@birkamenet:
"csak teljesen véletlenül ment az origóhoz, hogy azt pár száz fös olvasótáborra és olvashatatlan illibsi termékké süllyessze le"
Pár sorral feljebb, ez aktuális olvasottság:
"A kinyírt és (szerintem is) olvashatratlan (Nehéz szó, na. Nem is sikerült rendesen leírni...he-he.) Origo-t pedig 3 471 940-en olvassák, ezüstöt kapott."
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
megvagyhadnagy 2020.07.31 09:13:47
@zuzzer:
"(ahogy mifelénk svájci tezsvéreim mondanák), "
Óóóóó….már megint egy külföldre migrált hazánkfia, aki onnan a nagy távolból megint mindent jobban tud, hogy mi történik itt. Ez nálatok valami küldetéstudat. Gázotok nincs semmiről, csak az indexről tájékozódtok, így aztán érthető az aggódásotok.
Mit jelent neked az Index?
Óóóó...én mindig is az indexet olvastam. Addig olvastam, amíg meggyőzött, hogy itt minden szar, Orbán újszülötteket eszik, épp ezért bukásra van ítélve. Így aztán a sok index olvasás során eljutottam oda, hogy elhagyom az országot. Pucolom inkább a németek szarát, mosogatom inkább az angolok koszos edényeit.
Mióta elhagytam az országot, azóta is az indexet olvasom. Innen tudhatom meg nap mint nap, hogy otthon még mindig minden szar, Orbán már óvodásokat is eszik, épp ezért nagyon jól döntöttem, hogy migráltam. Itt nagyon jól érzem magam 3 pakival a 43 négyzetméteren. De nem nagyon zavar, mert úgyis 0-24-ben dolgozok, hogy amikor hazamegyek a 15 éves E46-al, akkor el tudjam mondani, hogy Németbe' (ez mennyire jellemző...Németbe'...gáz nagyon így beszélni) minden milyen jó, nálatok meg Orbán már kisiskolásokat is eszik. Mert megírta az Index!
megvagyhadnagy 2020.07.31 11:37:32
@lexrex: a határátkelő blog az egyik legnagyobb beltenyészet, amivel az interneten találkoztam. A kirekesztés és a diktatúra mintapéldája. A legkisebb ellenvéleményt nem tűrik, már röpülsz is. Mert troll vagy. Csak azért, mert kérdezni mertél, vagy (kicsike, óvatos) ellenvéleményt mertél megfogalmazni. Semmi más, mit önigazolásra vágyó, hazátlan, frusztrált táraság.
megvagyhadnagy 2020.07.31 11:59:11
@zord íjász:
...régen futott..
...blog volt...
...alkalmadtán egy-egy...
Így is meg lehet fogalmazni azt, hogy "egyetlen egy sem" és hogy "soha". Én nem látok nagy különbséget.
Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…..
megvagyhadnagy 2020.07.01 08:04:08
@Matthias Corvinus: aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét.
megvagyhadnagy 2020.07.01 08:29:17
@Matthias Corvinus: Muhahahaaa….ebből aztán semmi nem bizonyosodott be. Se a prostik, se a korrupció, se a kokó, se semmi. Ez a DK-s haverjaid balul (sic!) elsült akciója volt :D
megvagyhadnagy 2020.07.01 08:30:37
@megvagyhadnagy: Elnézést. "sülni" gréci barátod szokott. Bocs, még egyszer.
„Az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évi kormányzását” követően nagyjából egy hónappal napról napra egyre katasztrofálisabb hírekkel kell szembesülnünk. A családok többségénél a túlélés vált a legfontosabb célkitűzéssé. Nem, nem a migránshullám megújulása fenyegeti a magyar családokat, hiszen…..
megvagyhadnagy 2020.03.20 10:42:09
@ursus artos: Hagyjad. "Rosszabbul élünk, mit négy éve".
megvagyhadnagy 2020.03.20 11:26:34
@illaim: Mi a véleményed, hogy a mai nap 7 forintot erősödött a forint?
Ja, értem.
Erre a válaszra vártam.
Alaposan átírta a hazai kormányzati kommunikáció elképzeléseit a koronavírus elleni küzdelem. Mivel a fél ország a digitális térbe kényszerült, a politikusoknak is ezen a terepen kell bizonyítaniuk. A Fidesz vezérhangyái egyelőre nehezen birkóznak meg a feladattal, hiszen a járvány hírei mellett…..
megvagyhadnagy 2020.03.19 07:50:40
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az a baj, hogy benyalsz mindent, amit külföldről VALAKIK mondanak, VALAKIRE hivatkozva.
Viszont ha itthon azt mondanák, hogy mindenkit letesztelnek, aki akarja, akkor meg itt óbégatnál, hogy hazudnak.
megvagyhadnagy 2020.03.19 07:52:40
@Gösser söralátét:
Ígérem utolsó példa a "hol láttál engem gyűlölködni" kérdésedre:
"Az egyszerű fajtád nemigazán fogja fel, hogy mostantól biza nem ér semmit orbánvezéred ánuszlenyomata az ajkadon, attól még te is beledögölhetsz a vírusba és ugyanolyan ruppótlan senki lehetsz a vezéred tollvonására mint bárki más."
:D
megvagyhadnagy 2020.03.19 08:07:47
@Gösser söralátét: Megnevettetsz. Ne általánosíts, tőlem idézz hasonlóan gyűlöletmentes hozzászólásokat, mint a tiéd.
A bejegyzést vitaindítónak szánom, mert nagyon kíváncsi vagyok a különböző álláspontokra. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy ez egy váratlanul előállt helyzet, ezért nem lehet minden tökéletes. Péntek este a miniszterelnök úr bejelentette, hogy hétfőtől az iskolák átállnak "tantermen kívüli,…..
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi működése röviden összefoglalható volt abban, hogy megkapja, szemügyre veszi, majd ezzel a lendülettel el is utasítja azokat a panaszokat, amelyek a Fidesz médiával való visszaéléseivel kapcsolatosak. Most azonban elindították a Gyerek a…..
megvagyhadnagy 2020.03.06 20:13:39
@Sir Galahad:
…"egyrészt nem nagyon érdekli őket a politika, a választás. Mire ez érdekelni fogja őket, megérnek mentálisan és többségük konzervatív lesz."
Ez egészen pontosan így van.
A párhuzamos valóságok világában és abban a korban, amikor minden elejtett félmondatot is tíz különféle módon értelmeznek az emberek, egészen addig, amíg azzal vagy szélsőségesen egyet tudnak érteni, vagy szélsőségesen nem, különösen érdemes lenne néha a tiszta tényekre hagyatkozni. Éppen ezért,…..
megvagyhadnagy 2020.03.04 07:11:43
@lujo1111: Magyarország az EU-ban ez egyik legjobb lefedettségű mobilnet hálózattal rendelkezik. Internet elérés gyakorlatilag minden háztartásban van. Hiba abba a tévképzetbe esni, hogy az emberek buták és csak az M1-et nézik. Főleg, hogy nem is nézik.
megvagyhadnagy 2020.03.04 07:14:28
@DFK: Óóóóó...a jó kis függetlenobjektív napkelte. Meg is nézem a kedvencemet:
www.youtube.com/watch?v=elUgrOmexSo
www.youtube.com/watch?v=DKR1WGrkDNA
www.youtube.com/watch?v=VuqccA-qBUc
Magyarországon a jórészt kimaradt polgári fejlődés, illetve a vidéki zsidóság elpusztításával, a németek kitelepítésével és a bolsevizmussal a vékony polgári réteget (és mentalitást is) megsemmisítő politika miatt összetorlódott és egymásba épült a posztfeudális, személyiségi függőségen…..
A napokban tette közzé az Európai Bizottság a 2020-as országjelentéseket, köztük a Magyarországra vonatkozó éves jelentést is. Nehéz lenne azt állítani, hogy ez a dokumentum alapvetően pozitív képet fest az ország helyzetéről (bár a kormány-médiában a kötelező siker-propaganda most is érvényesült),…..
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
megvagyhadnagy 2020.02.25 06:55:35
@élhetetlen:
"Csak mindketten másként látjuk a világot, mint te. És nem biztos, hogy a te világlátásod a jó."
Ez annyira jellemző rátok.
(sírvaröhögős szmájli)
Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Hasonlóan viszonyulok a napi politikához, mint a legtöbb nő a focihoz: a nagyobb bajnokságok, világversenyek nyolcad-negyed döntőibe - úgy többé-kevésbé - becsatlakozom. Így voltam a tegnapi évértékelővel is. Figyelmesen hallgattam, érdeklődésemet mi sem támasztja…..
megvagyhadnagy 2020.02.18 13:41:01
@Eugene Horse: lásd: roma-cigány.