Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ingyenebed

0 bejegyzést írt és 1648 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta kipróbáltam a vonattal való utazást Spanyolországban, azóta nagy rajongója vagyok a spanyol vasutaknak és vonatoknak. A kezdeti lelkesedésemet azonban fokozatosan átveszi a fejcsóválás, ahogy egyre többet tudok meg ennek a nagy országnak a kötöttpályás közlekedéséről. Spanyolország vasútja…..
  A cikk első része: A kapitalizmus a magyar vidék és a környezet ellen 1.rész: Hová tűnt a magyar parasztság?   a, A globális kapitalista rendszer fenntarthatatlan A globális kapitalista rendszer, a fogyasztói társadalom és a további urbanizáció több szempontból is teljesen fenntarthatatlan.…..
ingyenebed 2019.07.22 13:53:20
a piaci viszonyokat nem lehet megszüntetni. azok kialakulnak, akát tetszik nektek, akár nem. és vele a verseny is.
ez egyszerűen az emberi létezés logikájából következik.
abból hogy az emberek különböző célokkal, vágyakkal, képességekkel, szorgalommal, stb rendelkeznek, és ezeknek megfelelően akarnak élni, illetve a különbőző dolgok különböző értékkel bírnak egyéntől, helyzettől függően.

ezt te magad is rögtön belátod, mikor a bérekre szorzókat akarsz tenni.
már amikor a mondatot leírtad, rá is jöttél, hogy a különböző emberek adott munkaórája nem ugyanannyit ér. vannak akik jobban dolgoznak, vannak akik rosszabbul. te csak képzettség szerint kezdted el a megkülönböztetést, de nyilván megtörténne hatékonyság szerint is. magyarul az lenne, hogy a melós valamilyen teljesítmény szerinti szorzót kapna a bérére a főnökétől, vagyis kialakulna a piaci bérezés. adtál a szarnak egy pofont.

egyébként meg én még olyan ifjú komcsit nem láttam, aki mondjuk pénzfeldobással választana magának a boltban mobiltelefont, és nem rangsorolna mindenféle szempontok szerint, mint kijelzőméret, akksi kapacitás, kinézet, stb.
és hoppá, már meg is van a verseny. miért? azért mert neked 1 db telefon kell, a boltban meg 100 fajta van, döntened KELL szükségszerűen.

hogyan tudod ezt megszüntetni? csak egyféle telefon legyen a boltban. ooops, már itt is a kommunizmus! akarsz így élni? mert én bizony nem. akkor viszont marad a piac és a verseny, amit én bizony megvédek, még ha fejbe is kell vernem pár agymosott zöldkomcsit érette.

olyan nincs, hogy az egyetemi padban vagy a munkahelyen 8-5 között ordas nagy komcsi vagyok, de a boltban meg hoppá., válogatni akarok meg szolgáljanak ki a pénzemért, vagyis ott meg ordas nagy kapitalista vagyok.

vagy ez vagy az.
én inkább nem hazudok az embereknek mindeféle marhaságot, hanem felvállalom, hogy ez nekem így tetszik.

ja és egyébként a szövetkezeti tehén ózont fingik, nem co2-t, mint a tőkés?
psbm Orbán érvel 2018.09.13 17:40:07
Orbán Viktor Európai Parlamentben elmondott beszéde inkább szólt a magyar televízió nézőknek, mint az ott ülő képviselőknek. A legszebb, hogy Orbán Viktor beszédében nehezményezi, hogy a jelentés kettős mércét alkalmaz, és visszaél a hatalommal, remélem ezt majd elmondja a magyar Országgyűlés előtt…..
ingyenebed 2018.09.14 10:56:27
@maxval balcán bircaman:

szopó van birka f*sz.
:-D
ingyenebed 2018.09.14 10:58:16
@Rettegek mert ballib vagyok:

mi van fideszg*ci? nem élvezed a szopást? pedig jobban teszed, ha megtalálod benne az örömet, mert lesz még részed benne bőven. :-D
ingyenebed 2018.09.14 11:01:04
@Rettegek mert ballib vagyok:

nem az ország szavaz az uniós eljárások során, hanem orbán emberei. úgyhogy tőlük veszik el a jogot, ha eljutunk odaáig. világos?
Fotó: Kollányi Péter / MTI "Elengedtem a Gálvölgyi Show-t. Ennyi volt. Rá kellett jönnöm, kifogytak az írók. Aki le tud írni egy poént, az elment inkább stand-up komikusnak" - mondta a Blikk tudósítása szerint Gálvölgyi János a Madách Színházban, a 70. születésnapja alkalmából rendezett…..
A horogkeresztet, más néven szvasztikát sokak hajlamosak a nácizmussal azonosítani. Azonban önkényuralmi jelképként való megjelenése előtt már sokan használták a pozitív jelentést hordozó, jószerencse jelképeként általánosan elfogadott motívumot...
ingyenebed 2018.05.29 11:30:26
@A megvalósult amerikai ólom..:

hát nem forgalmazhatnád. azért nem, mert időben később kezdted el használni. a heineken jóval előbb használta a vörös csillagot, mint ahogy kommunista jelkép lett.
ha lenne mondjuk egy 100 éves japán sörmárka ami már eredetileg szvasztikát használt és az akarna európában forgalmazni, abból jó kis jogvita kerekedne. más kérdés, hogy üzletileg épp ezért nem lenne értelme.
ingyenebed 2018.05.29 11:32:58
@Tom Bobb:

ötszáz év múlva majd nem lesz tiltva. addigra megkopnak az emlékek.
Nem kell mindig ordas, lólábkilógató hazugságokra gondolni az állami propaganda kapcsán. Sőt, a most bemutatandó példa épp azt igazolja: a legaljasabb módon manipulál az adónkból fenntartott, állami hírügynökség...
ingyenebed 2018.05.23 11:43:42
@Womb Raider:

sztem a krva anyd a forrás a fideszgci.
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
ingyenebed 2018.05.07 11:54:08
@blöff:

az IC-vel akkor lenne igazad, ha minden IC-n lenne másodosztályú kocsi. de nincs.
van ugye a gyorsvonati pótjegy amit azért fizetsz, hogy gyorsabban menjél. meg van a helyjegy, amit meg azért fizetsz, hogy kényelmesebb fotelben utazz, és/vagy legyen klíma. ha az IC-n nincs másodosztály, akkor ez alapból tiltott árukapcsolás kéne hogy legyen. de mivel az állam csinálja, ezért neki nem az.

de a máv amúgy is rakat szar, és az állam rengeteg olyan igazságtalanságot és lopást elkövet, amiket senki nem vesz észre, mert mindenki államhívő. csak a magáncégeket utáljuk.
ingyenebed 2018.05.07 12:10:36
ez egy érdekes probléma egyébként.

mert egyfelől az, hogy engem akár 5-15e ft-ért elvisznek Londonba, piaci alapon, az nem semmi, akárhogy is nézzük.
és az hogy a repülés az elit/felső középosztály úri passziójából a tömegek lehetősége lett, a fapadosoknak köszönhető, legalábbis Európában. ez tény. és ennek sok járulékos haszna van, pl a turizmus fellendülése, ami önmagában több %-ot adott hozzá a globális gdp-hez az utóbbi 15 évben.

másfelől valóban, nyilvánvaló a lehúzás jellege a dolognak, mivel nincs valódi hozzáadott érték. az igaz, hogy a szolgáltatás az, hogy elrepítenek A-ból B-be, és nem az, hogy a pároddal egymás mellett ültök.
viszont ilyen alapon egy moziban is bevezethetnék, hogy alapból véletlenszerűen szétültetnek, és fizess, ha nem tetszik. hiszen ott meg az alapszolgáltatás a filmnézés, nem az, hogy az mellett ülve nézed aki neked tetszik.

itt jön az, hogy piaci etika meg jóhiszeműség.

avval lehet érvelni, egy mozi szórakoztatóipari szolgáltató. mivel az ember társas lény, és mivel a mozizás társas szórakozási tevékenység, ezért alapból része, hogy a társam mellett teszem. ha ezért külön pénzt kérnének az rosszhiszemű lenne.
namost a tömegközlekedés az tekinthető-e alapjellegét tekintve társas tevékenységnek? szórakoztat-e egy légitársaság vagy szállít? ez viszont véleményes.

és simán el tudom képzelni, hogy ebből valami eu-s szabályozás lesz a végén.
      Megnéztem a Stádium Kiadó honlapját és ott találtam ezt a szöveget.  Ennyi.       ..
ingyenebed 2017.12.02 19:58:28
@mafi mushkila:

ha jobban meggondolom, ráhibáztál.

egyik kedvenc mémem:

me.me/i/liberty-memes-just-now-what-makes-sex-not-rape-consent-11284017

az állam is azt csinálja veled meg velem meg mindenkivel, amit a Weinstein a csajokkal. jól megfarkal aztán megmagyarázza, hogy ez igazából a te érdekedben történt. sőt, te ezt tulajdonképpen akartad.

namost az a kérdés, hogy aki felháborodik a Marton Lászlón, az miért nem háborodik fel azon, hogy például neki kötelezően az állami nyugdíjrendszerben kell lennie.

válasz az, hogy az emberek 90%-a:
A) alapvetően hülye az ilyen kérdésekhez,
B) büdös nagy szolga,
C) kettő kombinációja,
D) közvetve vagy közvetlenül az állam fizeti.

mellesleg ez a válasz arra a kérdésre is, miért a fidesz nyer jövőre.

az nem megy, hogy amikor ilyen zaklatási ügyek vannak, meg abortusz ügy van, akkor sikítozok, hogy a testem felett én rendelkezem, nem az állam, meg nem a főrendező producer, másnap meg a progresszív szja-ért sikítozok, mert a pénzem felett.... ööööö... oh, wait!
ingyenebed 2017.12.04 22:08:10
@aritus:

na ezért tud orbán diktatúrát csinálni.

de ha legalább a linket megnéznéd...
ingyenebed 2017.12.04 22:10:15
@harmadikszem:

simán el tudom havasról képzelni.
keresztényekből mindent kinézek.
         Follinus Anna költő írt egy verset a litera.hu-ra november elején. Az erőszak természetrajza volt a vers címe, és valamilyen egészen borzalmas szexuális zaklatást írt le:        " Két felnőtt állt egy nagykamasszal szemben,ki magáért sohasem lázadhatott.E túlerőtől talán visszaretten,ha…..
       Elindult egy qubit.hu nevű tudomány-slash-technika-slash-cooldolgokúgyáltalában portál, ami a 444.hu-hoz kötődik. Itt jelent meg Kálmán László nyelvész cikke a "rendezetlenségről".  A szerző az entrópia fogalmát fogja majd bevezetni, mint a rendezetlenség mértékét és ehhez egy példát…..
ingyenebed 2017.11.23 11:53:29
namost ez a poszt a tipikus példa arra, hogy nincsen hülye gyerek, csak rossz tanár.
illetve mi az a tipikus öntetszelgés.

egy átlagember ebből kapisgálhatja mi az a fázistér (=állapottér - mennyivel érthetőbb elnevezés, csak így kisebb a hájp!):
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1zist%C3%A9r

ebből meg pl marhára nem:
www.vilaglex.hu/Fizika/Html/Fazister_.htm

meg a te mondókádból sem.
ha valamit el akarsz magyarázni ami nem önmagában való elvont matek hanem fizikai valóságot ír le, akkor MINDIG a fizikai valóságból indulj ki, mert azt még meg is lehet érteni (azon kevés kivétellel, melyekről nem lehet érzéki tapasztalatunk, de még azokhoz is lehet kb analógiákat találni). már ha használni akarsz az olvasónak... (ha meg nem, akkor minek írsz?)

és egyébként az íróasztal vagy az Eiffel-torony is rettentően hasonlítanak a teknősre - mindnek négy lába van.

bocs, hogy nem estem hasra...
  Itt láthatóak részletek a collaborative problem solving (együttműködő problémamegoldás) PISA-felmérésből. Az egy dolog, hogy Magyarországon 472 pont volt az átlag, miközben Németországban 525 ( Peruban 418 pont, tehát  annyival gyengébbek a németeknél a magyar diákok, mint amennyivel jobbak a…..
       A Pálinkás-féle Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kihírdette a hárommilliárd forintos Élvonal kiválósági program tizenkét győztesét.      Nusser Zoltánék világhírű kutatók. Így néz ki egy komoly ország tudományos teljesítménye és a meritokratikus alapú…..
        Az edinburgh-i Brewdog-kocsmában lehet csapolt Make Earth Great Again-t meg nitrogénes csapolású Jet Black Heart Milk Stout-ot inni. A Make Earth Great Again afféle ideológiai sör, mint a Hello, I am Vladimir Putin. Enyhén Trump-ellenes felhangjai vannak, már amennyire egy sörnek lehetnek…..
ingyenebed 2017.11.10 09:40:29
@Tzp:

a víz pH értékének van leginkább jelentősége. a pH-t be kell állítani sörfőzéskor, attól függően milyen sört akarsz. meg az íze is lehet hogy számít ezt nem tudom, de el tudom képzelni.
        2017. október 22. (origo)        1.  "A szexuális zaklatási botránnyal elveszítették kedvencüket a balliberálisok. "       2.  Marton László "közismerten hiperliberális ember"       3.  "24 évig igazgatta a Vígszínházat, Kádár János nyolcvanas éveitől kezdve egészen Bajnai Gordon…..
        Sárosdi Lilla színésznő a Facebook-on vallott arról, hogy mit művelt vele egy "nagyrendező". Az illető színházi próba után egy fehér BMW-ben mutogatta neki a péniszét. Nem sokkal az autó elindulása után a Margit-híd pesti hídfőjénél voltak, melynek vonzáskörzetében, mondjuk úgy, korlátozott…..
ingyenebed 2017.10.19 17:54:46
@jotunder:

hát de a nők sem általánosságban nők itten, hanem bizonyos nők.

idéznék egy másik hozzászólót:
"Azért az érdekes, hogy az "áldozatoknak" csak úgy laza 20 év után, a karrierjük beindulását követően jutott csak észébe, hogy "Jéé, bazmeg, leszoptam Vejnstejnt!" Ja, mert a karrier és a pénz azért csak fontosabb volt, mint pluszban egy újabb mélytorkozás. Pfejjj."

erről szól a klasszikus vicc:
- Lefeküdne velem százezer forintért?
- Hááát... Igen.
- Na és kétezerért?
- Mit képzel maga? Mi vagyok én?
- Hogy maga micsoda azt már tisztáztuk, már csak az áron vitatkozunk.
ingyenebed 2017.10.19 20:40:01
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

hát azt nem mondom, hogy sajnálom a krapeket...
nyilván megéri a pénzét. most visszaüt a viselkedése.
ingyenebed 2017.10.19 21:22:02
@Muad\\\'Dib:

hát miért nem vágták pofán ott melegében, vagy rúgták tökön? ha már hol a lakására, hol egy hajóra keveredtek vele véletlenül. meg a kabinajtó is nyitva maradt véletlenül... vagy átmaszturbálta az ajtót is? mégis mit tudott volna csinálni? elmegy a rendőrségre, hogy ok nélkül tökön rúgódott? mi az hogy követelte, hogy nézze miközben maszturbál? mondja már el valaki, hogy tudok egy nőt arra kényszeríteni hogy nézze ahogy maszturbálok? lekötözöm? vagy pisztolyt nyomok a fejéhez? ne szórakozzunk már.
szerinted egy kollégiumban hány ilyen sztori van? és ki a fszt érdekel őszintén szólva? mit akarnak? gondolom bosszút állni. igazuk van, tegyék. rácseszett a pali. ő baja. és akkor most mi van?
akkor ezentúl nem fognak a 18 éves kishercegnők a producerek lakására szerepélt felmászkáni? tényleg ezt gondolod? hány éves vagy kiránylány? vagy mi lesz? megy velük rendőr ezentúl?
arról miért nem beszélünk hány férfit tettek tönkre a nők? ha már. hány válás után lesz a hapsié a lakás meg a gyerek? mondjuk.
szerintem szánalmas az egész történet úgy ahogy van.
a mélyen T Fehér Középosztály unatkozik.
     Nem, nem mutatjuk. Csak szerettem volna egyszer én is kipróbálni ezt a borzalmas "mutatjuk, hogyan"-t.    Lehet-e nekem fogalmam arról, hogyan lehet legyőzni a FIDESZ-t?  Nem lehet.  Egy kisvárosi önkormányzat képviselő-testületének ülését nem bírnám végigülni, folyamatosan arra gondolnék,…..
ingyenebed 2017.10.17 15:34:37
@chrisred:

te jó isten b+.

1. az államszocializmus az olyannyira hasonlit, hogy többen államkapitalizmusnak is hivják, találóan egyébként.
2. a neoliberalizmus fentinek pont az ellentéte. te szerencsétlen.
ingyenebed 2017.10.17 15:51:26
@ben2:

ennek megvan a módja rövidagyú barátom. különböző cégek használják a hálózatot és maguk veszik a gázt. nyugat euban hogyan csökkentek a gázárak piacii alapon? ne akard már a hülyeséget megmagyarázni.
ingyenebed 2017.10.17 15:55:12
@VT Man:

a kamattámogatás évi 250 md-ot vitt el 2006-ban. alacsony kamatok csak az utóbbi években vannak. egyébként nem tudom feltünt-e hogy a legmélyebb válság idején sem ment oda senki a lakáshitelesekhez, hogy akkor bocs, de erre most nincs pénz. szépen kussban toltuk a milliókat a lakásaikba a parazita g*ciknek.
   "Ehhez azonban állami segítségnyújtás is szükséges, hiszen az egyetemi akadémikusoknak ösztönző környezetre, az intézményeknek pedig kiszámítható, nagy autonómiát biztosító keretrendszerre van szükségük. "   Az academic szóról van szó, ami nem akadémikust jelent, hanem tanárt.…..
ingyenebed 2017.10.16 21:15:04
@jotunder:

baloldalon soha nem is fogsz kobrát találni. csaxólok.
ezek mind a jóléti állam által elpunnyasztott lúzerek.
a legtöbb mondanivalójuk az, hogy adjon az állam még több pénzt az akármire és ha nincs neki elég, akkor vegye el az akárkiktől. ja és szabályozzuk az akármit, továbbá tiltsuk be a még valamit.

egész Európában mindent agyon szabályozó rohadt börtönállamok épülnek. az emberek semmit nem akarnak már csinálni, csak várják, hogy az állam megoldja nekik a szar kis életüket.

te meg itt kobrákról álmodozol? te melyik mozid nézed, királylány?

Orbánt csak úgy tudod támadni, ha vele együtt magát az államot is támadod. máskülönben eleve vesztes az egész. inkább errefelé keresgéld a kobrákat. ha már...
      "  Ezért kérdezem, ki az a Lattmann Tamás. A szakma, amelyet művel, nem tartja őt számon, és nem tudom, hol és mikor állt ellen. Ez a döntő. Mikor Majtényi László köztársaságielnök-jelölt lett, az elitben mindenki tudta, hogy kicsoda: ismerték a teljesítményét és a bátorságát."(Lengyel…..
ingyenebed 2017.10.05 15:07:25
@Fuxos (ex bömis):

Krausz marxista. Pogátsa nem az, de az.
Biztos nem rájuk gondolt Lengyel.
        A Verkhovna Rada, az ukrán törvényhozás második olvasatban elfogadta a 3491-d jelzetű oktatási törvényt. A törvény szerint bevezetik a tizenkét osztályos oktatást, radikálisan emelik a tanárok bérét és az oktatásra fordított állami költségvetési hányadot (ha jól értem hét százalék lesz az…..
      Ma Kötcsén Orbán Viktor eligazítást tartott az ő értelmiségének, Lánczi Andrásnak, Kerényi Imrének, Schmidt Máriának, Kovács Ákosnak és annak a valaminek, ami az egykori Eperjes Károly színművészből megmaradt. Ez ma az egyik Magyarország legfontosabb híre.     Van egy másik Magyarország is,…..
ingyenebed 2017.09.04 10:24:35
@Rhonin:

hú, jó hogy eszembe jutattad!
és mennyi arhív van itt, ez egy kincsesbánya.
:-)
A svéd vonatok már akkor is nagyon tetszettek, mikor még csak turistaként jártam az országban. Igen, tudom, hogy eddig egy Kelet-európai kő alatt éltem, de a MÁV-on nevelkedett lelkemnek igazán jót tett egy kis svéd vonatozás. Nemcsak a tisztaságuk, hanem a gyorsaságuk is lenyűgözött, habár a…..
ingyenebed 2017.08.21 15:46:24
@incognito ergo sum:

a vonatba meg érdemes beleszámolni, hogy az adónkból tartják fenn.
Magyarországon fejenként 30 ezer ft/év az szja-ból a máv-ra jutó pénz, akár vonatozol, akár nem.
így már mindjárt más ugye?

én egyébként lpg-vel (gáz) járok, így a kocsi még olcsóbb, és környezetkímélő is.

a fenti 14400 ft-os 40 km árából én 900-1000 km-t megyek, ez két tank gáz ára. és nem perontól peroning visz a kocsi, hanem ajtótól ajtóig ugyebár. és nincs menetrend, nem tudom lekésni, és van saját csomagtartóm. :-)

A TÖMEGKÖZLEKEDÉS SEHOL NEM ÉRI MEG !!
MINDIG DRÁGA, MINDIG VESZTESÉGES.

nem azért tömegközlekedünk, mert olcsóbb mint az egyéni közlekedés, hanem mert muszáj.
ezért nem szeretem, ha valaki erkölcsi reklámot csinál a tömegközlekedésnek.
ha küldetéstudata van az illetőnek, akkor már inkább az egyéni mozgásszabadságot védje, arra mostanság egyre nagyobb szükség van.
     "Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne"  (Orbán Viktor levele a Mazsihisz-nek)    Igen, az arab világban az antiszemitizmus általában államideológia, a fanatikus iszlamisták…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
ingyenebed 2017.07.05 21:59:53
A poszt nyilván Bokros kijelentése kapcsán íródott.
Nem vitatja, hogy Orbán fasiszta, csak annyit állít, hogy ez egy alacsony színvonalú fasizmus. OK.

Egyébként hadd legyek már kicsit rosszmájú. Az itt kommentelő magasságos értelmiség lenéző gőgjet elnézve, hat nem tudom ki a jobban frusztrált.
Az a helyzet hogy Orbán csak röhög ezen. Ha ugyan olvassa, de nem hiszem. Miért olvasná?
Meg az a helyzet hogy Orbán diktálja a törvényeket amik az itt kommentelők életet meghatározzak és nem fordítva.
Meg az a helyzet hogy az itt kommentelők gyermekei meg kell tanuljak Orbán nevet érettségire különben nem lesz diplomájuk és éhen doglenek, de fordítva ez sem igaz.
Úgyhogy egyelőre Orbán nyert, az itt kommentelők pedig vesztettek - már politikai szempontból. És én ki érzem az emiatti frusztrációt meg ha ez bántó is itt nyilván, amiért mindjárt kapni is fogok a fejemre.
És ez mindaddig így is lesz, amíg az történik hogy valaki kiáll és legalább néven nevezi a gyereket, a többiek meg ahelyett hogy melle állnának, nekiállnak a lényegtelen részleteken okoskodni. Ez kb olyan mintha Orbán a szánkba szarik és mi azon vitatkozunk hogy ez milyen vacak szar már, mert ez csak ilyen abalt szalonnabol való szar szar, pedig az igazi színvonalas szar az nagyon más. A régi nagy avantgárd eredetű szájba szarok - na azok aztán tudtak, annak tok más íze volt.

Mert tkp itt most erről folyik a vita.
Ettől Orbán nyilván nagyon rosszul érzi magát.