Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Osiris_X

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első Checkpoint Now egész jó visszhangokra talált, így folytatjuk. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. A visszajelzések alapján többen hiányoltatok kickstarteres, illetve nagyon fura retrós híreket, most ilyenek is kerültek az új…..
Osiris_X 2021.03.11 21:23:41
@thief: Szia! szerintem félreértettél. Én nem vagyok "ott" mármint a brexitbe sűlyedt hanyatló nyugaton, csak az Amazont tudom használni, és használom is. Ez azt jelenti hogy egyszerre nézem az angol, francia, németet. De csak az ángílusoknál van valami zugkereskedő aki igérni mer. Ez nekem olyan nagyon 50-50-nek tűnik. A hivatalos site-on minden kereskedő azt mondja hogy kifogytak. Sztem a gyártás már rég leállt. De közel háromszoros árat elvből nem fogok fizetni érte, mert valahol azért meg kell húzza a kétfülü a határt. Nyilván a Golden Axe ezen változata (ami a retroland szerint az egyik legjobb) magába megérne nagyon sokat, de vannak határok.
Más.
Két jó adás ötlet a srácoknak:
Közös adás a Spacebarecast-el a sci-fi játékokról.
És tudom hogy közel lehetetlen, de kérlek titeket hogy valahogy, akárhogy menjetek közel valahogy CoVBoyhoz, gáncsoljátok el, és amíg feltápászkodik, addig egy gyors, akár rövid adást csináljatok vele.
Arnó vagyok a szoftverkalóz ahogy az 576-ba szerepeltem a levrovba, vagy aki Bíborholdból ismer(szintén levrov) az meg úgyis tudja.
Arcadián találkozunk hamarosan! Nem kell betojni! Rdr2 4eva. A cowboy család mindig ott lesz!
Uff.
Beszéltem.
Már csak pár nap és az életünk kicsit lelassul, az ünnepek előtti pörgés, zaj lecsendesedik. Több időnk lesz magunkra, a lelki feltöltődésre. Mindenki másként pihen: van, aki nagyokat sétál a természetben, van, aki a családdal tölti az időt, van, akit egy jó könyv kapcsol ki, és van, aki érdekes…..
Hihetetlen volt a disszonancia a luxus és a tök praktikátlan, sőt sokszor kényelmetlen megoldások között - írja Vera luxemburgi beszámolójában. Ami voltaképpen meglepő, hiszen éppen az apróságok terén tűnnek átgondolatlannak a rendszer bizonyos elemei. Azért összességében mégis pozitív élmény volt…..
Elveszett szerelmet kereső, múlt hibáit megfizető, jövőbeli. Takeshi már szabad ember, de aki ismeri, tudja, mi az a kulcsszó, amivel rá lehet venni bármilyen feladatra. A Harlan egyik alapítója keresi meg azzal, hogy veszélyben az élete, és ha Takeshi megvédi, cserébe elárulja neki, hol van…..
Kistamás János neve ismerős lehet azoknak, akik látták a Vakondok 4-et, hiszen ott is megszólalt. Ott volt a Digital Reality elődjének megalakulásánál, részt vett a csapat első játékának fejlesztésében, majd több vargabetűvel megjárta az Appaloosát meg a Stormregion is, miközben kétszer is…..
Akárhová is érkezik meg az ember új életet kezdeni, az első hetekben szinte biztosan elfogja az „úristen, mibe keveredtem” érzése. Nem volt ezzel másként Viktor sem, pedig biztos állásba ment New Yorkba, igaz, az első hetekben a család nélkül. (Történetének első, magyarországi részét itt olvashatja…..
Osiris_X 2019.11.12 15:08:05
Első olyan poszt itt, ami megfogott. Én egy màr haza települt határátkelő vagyok, de a vilàg jàró vérem miatt mindig elolvasom a blogot. Ezzel a hitel dologgal kapcsolatban a meglàtàsom a következő:
Az egész júeszéj gazdaság a hitel-re mint intézményre van felépítve manapság. Költsd el most, és légy rabszolga 20-30 évre a törlesztés miatt. Csodálkozom, hogy neked ez nem jött le hamarabb, pedig egy nagyon meggondolt, felelősségteljes fickónak tünsz. Mi sokáig laktunk Luxemburgban, ami enyhén szólva is bank, és offshore nagyhatalom Európába, és minden banki fejlesztés ott zajlik le legelőször a vilàgon. (Csak mondom hogy a svájci banktitok szabályok meg se karcolják a luxemburgit.... Ott lazán utalgathatsz pénzt amit fekete munkára kapsz. Soha Senki nem fog belelátni. )
Mikor bejött a V-pay rendszer elsőnek(2011-12 valami ilyesmi), akkor rendre megszívtuk mikor àtmentünk vàsàrolni mondjuk németben. Ez nem sokat javult az elmúlt években, inkàbb még csak furcsább lett. Van ahol muxik, de sok helyen a mai napig se. Mi egyébként American Express kártyával hidaltuk át sokszor. Valahogy az asszony kiváltotta, (valami gyökér repülő kilóméter gyüjtő pontrendszer miatt) és az egy 90-95%ban működött. Aztàn persze utalni kellett rá a pénzt amit leköltöttünk.
Mindenesetre nagyon szépen leírtad hogy milyen is a NY. Valami ilyesmire gondoltam én is eleve, és hogy valaki ilyen szemléletesen leírta, akkor ezek szerint közel jártam az igazsághoz.
Mindenesetre nagyon sok sikert kívánok! Ha csak fele annyira sikerül ez a dolog mint nekem akkor nagyon jó lesz ez nektek. A reális felfogásod az ami teljesen megkülönböztet a többi határátkelőtől, ez majd néha jusson eszedbe, ha kicsit rossz az élet. Te valahogy nem az új dolgok varázsát látod (legalábbis az írásos alapján) , ami nagyon hamar kikopik, te kőkemény realista lehetsz, ami adódik is a szakmádból.
Várom a következő írásod.
Belegondoltam èn mit tennék be a naptárba valamikorra a helyedben:
crazyhorsememorial.org/
Sok sikert!
IDDQD Checkpoint 5x06: Zen Studios 2019.03.29 22:19:37
Tök véletlenül jött ki így, hogy az Operencia: The Stolen Sun megjelenésének napján jelenik meg podcastadásunk is a fejlesztőkkel. Amikor a felvétel készült, még nem volt publikus a premier dátuma (csak az, hogy már nagyon közel van), aztán valahogy pont így jött ki a vágás. Ja, igen, mert a játék…..
JogÁsz Pénzt és életet 2018.01.29 21:03:06
Szervusz testvérem! Meg tudnád mondani az embereknek a teherautóban, hogy fejezzék be a dörömbölést, mert a sofőrnek meg kellene állnia tankolni. A sofőr megnézi, hogy adhatna vizet az embereknek. Azt mondja, fél kinyitni a hátsó ajtót, mert azonnal ki fognak ugrálni. Nem, nem, nem! Elő nem…..
Osiris_X 2018.01.30 19:44:01
Sziasztok.
Nagyon jó kis elemzés volt Kampfer a nagyjával egyet is értek. Egy idézetet nem értek:
"Ám mire a beszélgetéseket lefordították és közbeléptek volna, már késő volt."
Én értem, hogy ez a mondat (sajnos) megállja a helyét a magyar posztszocialista kultúrában, de ez teljesen nem reális a mai technikai fejlettség mellett európában. Én csak 3 nyelvet beszélek 7 év külföldi élet után. A párom most tanulja az 5.-et. Ez a 21. század. Van google forditónk, és sok real time fordító program. Pontosan tudtuk hogy ez fog történni. Szerintem egy jobb indiai tolmács aki beszél vagy 10-15 nyelvet, nyelvjárást kérhet vagy 2-3 € óránként. Namármost. A rendes tolmács az szinkrontolmácsol. Ezt a pár mondatot lefordítani maximum 2 perc. Összefoglalva. Minden eszközünk meg lett volna a megállításukra csak a jó Magyar rendőrség igényesen ellogisztikázta. Azért igényesen, mert úgy csinálták, hogy ne lehessen azt mondani, hogy az ő hibájuk. Ez egyébként egy formája a rejtett rasszizmusnak. Pedig az a 71 ember is Ember volt. Szóval nincs mit mentegetni ezt a magatartást. Nekem ne mondja senki hogy nem tudtuk hogy ezek jönni fognak... mindenki tudta előre. Félreértés ne essék én korlátlan híve vagyok OV-nek, de ezt nagyon eltolták. Azzal kellett volna kezdeni, hogy felveszik az összes elérhető tolmácsot-tolmácsolásra alkalmas embert valami ügyelet szerűségbe. Csak egy kérdés : Itt a migráció (vagy invázió...) közepén hány magyar diák tanul ma arabul Magyarországon?
Amikor Grathtel 2015 tavaszán kitettük az első Checkpointot az IDDQD-ra, nyilván nem sejtettük, hogy bő két évvel később már a századik adást fogjuk tolni, ráadásul a podcast támogatóinak segítségével, elképesztően jó és támogató közönség előtt. Márpedig két és fél hete ez történt (lásd akkori…..
Retro videojátékos podcastünk mostani adásában megint kimozdultunk a komfortzónánkból - ezúttal technikai értelemben is, ugyanis először vettünk fel adást távolról, Skype-on bejelentkező vendéggel. Ha tehát apró hanghibák (pár másodperces visszhangos, iszapos részek, távoli kutyaugatás)…..
Igen, kicsit akadozik az adás, mert megszületett második gyerekem, és éppen egy megnyerhetetlen time management játékot játszom a családal. Pedig hat Checkpoint (két vendéges és négy mini) van tárban, csak a vágásra nagyon nehezen jut időm, szóval kis türelmet és megértést kérnék. Hogy érdemes…..
Bevallom, örömmel olvastam a mai történetet, mert kicsit más szemszögből mutatja be Magyarországot – kicsit talán másképp láttatva a mindennapokat. Írója, Móni, angol férjével 36 év után költözött vissza Magyarországra, és bár akad, ami nem tetszik neki, most mégis…..
Kertünket védhetjük kerítéssel, áthatolhatatlan betonfallal, mégis lesz aki, gond nélkül bejut. Nem a tolvajok elleni védekezésről szóló biztonságtechnikai poszt következik, hanem a birtokon megtelepedő rovarfajtákról lesz szó. A kártékony, elűzni való apróságokról sokan,…..
Osiris_X 2012.06.25 20:42:15
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
Osiris_X 2012.06.16 00:06:29
Köszi ezt a cikket ez tetszett. Vannak olyan magukat gamer-nek valló emberek akiknek kimaradt az UFO :D Alap!
@Celtic: Köszi. Ezzel a CoV-os infóval betettél de durván. Életem egyik legnagyobb kiábrándulása...
Vajon gépen a körökre osztott játékok miért halódnak ?
Egy Mega-Hülye kérdés: Az NS az akkor valahol a RTS-ek őse ?
Subba Büszkeségeink I 2012.04.02 16:51:00
Igaz Farkas Péternek legalább egyéni aranya volt és egy fejletebb EU országban csak egyszerzű növénytermesztőként éldegélne, nem a sitten. Amíg Pali bá mások hátán ért el mindent, az ország aktuális nemzetközi lejaratását is!  ..
Ritka játéktörténeti leletről, illetve pillanatról számolt be blogjában Jordan Mechner, a Prince of Persia és a The Last Express alkotója. Édesapja (aki mellesleg a Karateka és a Prince of Persia zeneszerzője is volt) tavaszi nagytakarítást végzett New York-i otthonukban, és ennek…..
Osiris_X 2012.04.03 14:13:06
@K0vasz: Neked van igazad. Miről beszél itt mindenki??? Enyi rosz ócska hazugságot rég olvastam. Ilyen fasza meg olyan jó az ötnegyedes meg a háromvalamenyis ? Akkor miért nem azt használjátok? Azt meg hogy neked müködik a 25 éves lemezed ? Ugyanmár minek kell hazudozni ? Azt mondd el hogy 800 lemezből 1.
Subba Muhaha 2012.02.10 12:32:00
- Apa! Van 3g a telefonodon?- Igen van, de ha felszívod pofán verlek!..
Osiris_X 2012.02.14 21:36:49
Subba Kihagyhatatlan ajánlat! 2012.02.12 19:08:00
               /thx arep/..