Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rácz M.

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt, hogy Magyarországon milyen súlyosan érinti a régészeti munkákat a gazdasági válság még nem tudjuk, azonban Nagy-Britanniában már napvilágot láttak az első felmérések. A British Archaeology magazinban, a Council for British Archaeology ismeretterjesztő folyóiratában az idei…..
Rácz M. 2009.11.08 22:22:46
@anyamadár: egyetértek Búvárrégésszel abban, hogy a régésztechnikus- és a régészképzés között alapvető különbség van. Ugyanakkor az itt idézett cikkekben nem arról van szó, hogy az egyetemi régészképzés rossz terepi felkészitést nyujtana, bár Karikásostorral együtt sokunknak volt ezzel kapcsolatban az egyetemen erős hiányérzetünk, hanem inkább arról, hogy a régészképzés és a gyakorlati munka szervezete áll távol egymástól, pedig lehetnének akár fontos közös tudományos törekvéseik is.
A honositással kapcsolatban azt tenném hozzá, hogy a régésztechnikusok éppolyan fontosak az ásatásokon, mint a régészek, mindig van továbblépési lehetőség és minden területen és országban vannak felületesebb és felkészültebb szakemberek is, ennek alapján nem szabad kategorikusan itélni.
Az emlitett témáról egyébként jobb rálátással te irhatnál. Az önkéntes régészet és pl. a Time Team nézettségi statisztikái közötti szoros összefüggés azt hiszem, több, mint tanulságos.