Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TanacsLajos

276 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas tudományos felfedezésről adunk blogunkon hírt. A majd’ két éve tartó karanténok és hullámok már az emberi evolúcióra is hatással vannak: új, az otthoni munkavégzéshez testfelépítésében és életfunkcióiban is adaptálódott embertípus példányai jelentek meg közöttünk. Összegyűjtöttük nektek,…..
A cég vezetősége a biztonság kedvéért az online karácsonyi buli mellett dönt, ami azonban nem arat osztatlan sikert.....
A fertőzési adatok újra a csúcson, a cégnél válságmegbeszélést hív össze a főnök az új home office szabályok tisztázására.....
TanacsLajos 2021.12.06 15:12:06
@232323: Hell is other peolple.
Minden rendes programozó és értelmes (azaz nem menedzsment) munkát végző szakember jól tudja, hogy az adminisztráció a legundorítóbb dolog a világon. Az adminisztrációs munka - legyen az bármilyen apró - az alkotói szárnyalás gyilkosa, a kreatív elme ádáz ellensége. Az ilyen fölösleges és bántó…..
Közeleg lassan az év vége, egy csomó vállalatnál ez egyben a dolgozói teljesítményértékelések időszaka is. Egyes helyeken csúnyán elrontják ezt a szívhez szóló tevékenységet azzal, hogy mindenféle pontokat meg százalékokat adnak a dolgozóknak, pedig ezzel könnyen belegázolhatunk az érzékeny…..
Sok a cég manapság, sok a vezetői pozíció, nem csoda hát, hogy sajnos minden vezetői székbe nem lehet teljes értékű, szakmailag erős, érett, irányítási képességekkel megáldott, karizmatikus, erős, hiteles vezetőt ültetni. Szerencsére az ilyen helyzetekre is van megoldás: alkalmazzunk…..
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..
"Kedves Beosztottak! Mint tudjátok, cégünk vezetése stratégiai menedzsment workshop brainstorming elvonulással töltötte az előző hétvégét. Ennek eredményeként megszületett vállalatunk új menedzsment stratégiája, amit ezúton teszünk közkinccsé. Alapvető elvárásunk minden beosztott felé a következő…..
Tisztelettel adózunk a magyar IT- és projekttörténelem nagyjainak ezzel a gyűjteménnyel, ahol felvillantunk néhányat az elmúlt ezer év ikonikus pillanataiból, és ezek halhatatlan hőseit...
“Kedves Kollégák! Mint tudjátok, cégünk nemzetközi cégcsoportként magasságában, mélységében és szélességében is a legjobbak közé tartozik a világon. A csoport magyar leányvállalatának vezetőjeként büszkén jelenthetem: nyugati anyavállalatunk egy teljes konszernre kiterjedő átalakítási programba…..
Itt az ideje a visszatérésnek lassan, elképzeltük, hogyan lehetne tréninggel visszaszoktatni a kollégákat az irodába!..
A cégek felsővezetői éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a vállalat hajója sikeresen suhanjon az üzleti élet viharos tengerén. Emiatt kevés időt tudnak szánni a vállalat operatív szintjén zajló eseményekre: létfontosságú hát, hogy hétköznapi dolgozóként értsük a vezetőség sajátságos nyelvezetét.…..
A menedzserek azok az személyek, akik azon dolgoznak éjt nappallá téve, hogy a céges folyamatok minél hatékonyabban, gördülékenyebben működjenek. Döntéseket hoznak, támogatnak, célra tartanak, priorizálnak. Van azonban a menedzsereknek egy különleges válfaja, akik rejtélyes okokból éppen…..
A vállalati erőforrásmenedzsment lényege az lenne ugye, hogy a rendelkezésre álló dolgozók energiáit a lehető legfontosabb dolgokra fordítsuk. A gyakorlat azt mutatja, hogy a tankönyvek állításaihoz képest egészen más alapelvek érvényesülnek ennél az izgalmas és fontos tevékenységnél: lássuk hát,…..
A vállalati IT projektekkel kapcsolatos kalandozásaink során sok mindennel találkozhatunk, sok nehéz helyzetet élhetünk át, és bizony időnként reménytelen, megoldhatatlan, teljesíthetetlen projektekbe is belekeveredhetünk. Alapszabály azonban, hogy sosem szabad projektre ezeket a negatív…..
Péter, a vállalati pszichológus ráveszi Lajost, a programozót, hogy tizenegy hónapnyi home office után kapcsolja be végre a kameráját.....
Alapvetően két típusú cég van a világon: az egyik a jól működő, sikeres vállalat, a másik meg az a másik fajta, ahol valószínűleg a kedves olvasó is dolgozik.  A cégek működésének gyökeres megváltoztatásának modern eszköze a vállalati transzformáció. A kifejezés a Transformers című…..
TanacsLajos 2021.02.12 08:56:16
@k.oszto: Hű ez valami régi link lehet, ami az előző weboldalunkon volt érvényes, a helyes ez: wunderplan.hu/hu/#to-events
Segítenél abban, hogy hogyan találtál rá?
TanacsLajos 2021.02.16 21:37:17
@k.oszto: Köszönjük, javítottuk! :)
Kevésbé rutinos projekttagok informatikai projektekben sokszor akadnak fenn azon, hogy milyen nehéz és embert próbáló dolog véglegesíteni az ügyféligényeket. Azért, hogy lélekben segítsünk felkészülni az ezzel kapcsolatos kihívásokra, megfogalmaztuk a igényspecifikálás öt alapszabályát!..
Péter, a főnök visszatér egy évnyi tibeti kolostorban töltött stresszkezelési coaching sessionjéről, és az időközben kiakalult vírushelyzetről mit sem sejtve boldogan hívja Lajost, a coach-át.....
Kedves Olvasóink! A Derrick és Harry Blog nevében ezzel a szabadon letölthető és nyomtatható 2021-es naptárral szeretnénk nektek kedveskedni, és boldog ünnepeket és a 2020-asnál eggyel boldogabb új évet kívánni! A4-es méretre optimalizált változat, színes nyomtatóval a leghatásosabb. Használjátok…..
"Kedves Kollégák! Újra elérkezett az év vége, itt az idő, hogy vezetőként értékeljem cégünk elmúlt tizenkét hónapját. Nos, bizton állíthatom, a mögöttünk levő évben történtek események. Ezen események némelyike kedvező volt számunkra, mások kedvezőtlenek: megint mások pedig nem érintettek minket...
"Kedves Kollégák! Cégünk vezérigazgatójaként kötelességemnek érzem, hogy objektívan tájékoztassak minden dolgozót a Bizbasz projekt jelenlegi státuszáról. Mint azt tudjátok, a Bizbasz projekt cégünk központi vállalatirányítási informatikai rendszerének cseréjét célozza meg, amelytől üzleti…..
Karrierünk során keresztülmegyünk néhány jellemző fázison a végső kiteljesedésig: klasszikus képzőművészeti alapú bemutatónk ezt a metamorfózist tárja elénk.  ..