Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TanacsLajos

286 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Olvasóink! Aki követi blogunkat, észrevehette, hogy bizony az elmúlt lassan egy évben itt, a blog.hu felületen nem született új anyagunk. Elfogyott tán a mondanivalónk, vagy kiégtünk teljesen? Nos, korántsem! A projektek, IT és menedzsment varázslatos világa minden nap ad inspirációt arra,…..
A felületes szemlélő számára talán tűnhet úgy, hogy a hétköznapi irodai munkakörnyezetnél nincsen biztonságosabb közeg, hiszen munkánkat fedett helyen, kellemes hőmérsékletben és páratartalomban végezzük, nehéz gépektől, éles tárgyaktól, magasfeszültségű vezetékektől és harapós állatoktól…..
Cikkünk vendégszerzőnk, doktor Varsányiné alkotása. A vállalati egyeztetés nem tréfadolog, ellenben kiváló lehetőség főbb értékeink és szakértői vagy vezetői székünkből végzett, mindenre is kiterjedő figyelnünk és kemény munkánk bemutatására. Sok helyen - tragikus módon - nem kopott még ki a…..
Ha operatív, akkor nem az én dolgom ha stratégiai, akkor nem az én dolgom ha valaki más már csinálta egyszer, akkor az ő dolga ha még senki sem csinálta, akkor beszéljünk róla, hogy kinek a dolga (... és ha beszélünk róla, akkor biztos nem fogsz meghívni mindenkit, akit kéne, úgyhogy újra kell…..
TanacsLajos 2022.07.08 09:18:23
@Serény Vélemény: Mindjárt lesz...
"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz...
Munkahelyünkön sokszor szembesülünk olyan nehéz feladatokkal, amiket normál erőfeszítéssel nem lehetséges megoldani: ilyenkor erőnkön felül kell teljesítenünk, 120%-os, vagy még nagyobb teljesítményt nyújtva! Az ilyen különleges működésre a múltban is számtalan példát láthattunk: képes…..
Sokat hallani arról, hogy a vállalatoknál ugyanazt az információt érdemes másképp tálalni az operatív szakemberek, középvezetők és felső vezetők szintjén, hiszen más szemszögből és részletezettséggel kell látnia egy szakértőnek egy problémát, és megint másból az ügyvezető igazgatónak. Minél magasabb…..
Sok rossz dolog történik az emberrel a munkahelyén, de mind közül talán a legrosszabb, amikor valami feladatot kapunk, amit konkrétan meg is kell csinálni. Szerencsére kifinomult módszerek tömkelege áll rendelkezésünkre, hogy ezt a szörnyű élményt elkerüljük: ezeknek zanzája a blogunk által…..
Hatalmas tudományos felfedezésről adunk blogunkon hírt. A majd’ két éve tartó karanténok és hullámok már az emberi evolúcióra is hatással vannak: új, az otthoni munkavégzéshez testfelépítésében és életfunkcióiban is adaptálódott embertípus példányai jelentek meg közöttünk. Összegyűjtöttük nektek,…..
A cég vezetősége a biztonság kedvéért az online karácsonyi buli mellett dönt, ami azonban nem arat osztatlan sikert.....
A fertőzési adatok újra a csúcson, a cégnél válságmegbeszélést hív össze a főnök az új home office szabályok tisztázására.....
TanacsLajos 2021.12.06 15:12:06
@232323: Hell is other peolple.
Minden rendes programozó és értelmes (azaz nem menedzsment) munkát végző szakember jól tudja, hogy az adminisztráció a legundorítóbb dolog a világon. Az adminisztrációs munka - legyen az bármilyen apró - az alkotói szárnyalás gyilkosa, a kreatív elme ádáz ellensége. Az ilyen fölösleges és bántó…..
Közeleg lassan az év vége, egy csomó vállalatnál ez egyben a dolgozói teljesítményértékelések időszaka is. Egyes helyeken csúnyán elrontják ezt a szívhez szóló tevékenységet azzal, hogy mindenféle pontokat meg százalékokat adnak a dolgozóknak, pedig ezzel könnyen belegázolhatunk az érzékeny…..
Sok a cég manapság, sok a vezetői pozíció, nem csoda hát, hogy sajnos minden vezetői székbe nem lehet teljes értékű, szakmailag erős, érett, irányítási képességekkel megáldott, karizmatikus, erős, hiteles vezetőt ültetni. Szerencsére az ilyen helyzetekre is van megoldás: alkalmazzunk…..
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..
"Kedves Beosztottak! Mint tudjátok, cégünk vezetése stratégiai menedzsment workshop brainstorming elvonulással töltötte az előző hétvégét. Ennek eredményeként megszületett vállalatunk új menedzsment stratégiája, amit ezúton teszünk közkinccsé. Alapvető elvárásunk minden beosztott felé a következő…..
Tisztelettel adózunk a magyar IT- és projekttörténelem nagyjainak ezzel a gyűjteménnyel, ahol felvillantunk néhányat az elmúlt ezer év ikonikus pillanataiból, és ezek halhatatlan hőseit...
“Kedves Kollégák! Mint tudjátok, cégünk nemzetközi cégcsoportként magasságában, mélységében és szélességében is a legjobbak közé tartozik a világon. A csoport magyar leányvállalatának vezetőjeként büszkén jelenthetem: nyugati anyavállalatunk egy teljes konszernre kiterjedő átalakítási programba…..
Itt az ideje a visszatérésnek lassan, elképzeltük, hogyan lehetne tréninggel visszaszoktatni a kollégákat az irodába!..
A cégek felsővezetői éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a vállalat hajója sikeresen suhanjon az üzleti élet viharos tengerén. Emiatt kevés időt tudnak szánni a vállalat operatív szintjén zajló eseményekre: létfontosságú hát, hogy hétköznapi dolgozóként értsük a vezetőség sajátságos nyelvezetét.…..
A menedzserek azok az személyek, akik azon dolgoznak éjt nappallá téve, hogy a céges folyamatok minél hatékonyabban, gördülékenyebben működjenek. Döntéseket hoznak, támogatnak, célra tartanak, priorizálnak. Van azonban a menedzsereknek egy különleges válfaja, akik rejtélyes okokból éppen…..
A vállalati erőforrásmenedzsment lényege az lenne ugye, hogy a rendelkezésre álló dolgozók energiáit a lehető legfontosabb dolgokra fordítsuk. A gyakorlat azt mutatja, hogy a tankönyvek állításaihoz képest egészen más alapelvek érvényesülnek ennél az izgalmas és fontos tevékenységnél: lássuk hát,…..