Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füvek füve

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valóságos kommentcunamit generált az elmúlt napokban minden egyes cikk, ami akár csak érintőlegesen is magában foglalta a szinkron/felirat-mizériát. A témában szólott elégedetlenkedő és csitítgató hangokat egyaránt érdemes megszívlelni, előbbiek kívánságával nem lehet nem…..
Füvek füve 2013.08.07 20:45:44
@kaamir: De volt pl Amelie csodálatos élete, de az már 10 éves. Én azt szoktam mondani, hogy az elmúlt 8 évben nem hallottam jó szinkront, de nem rég beleszaladtam az Eredetbe, ami feliratosan fárasztó volt és fél óra múlva álmosan kilőttem, hogy hagyjuk ezt, de aztán nekimentem szinkronosan és lás csodát : működött a film, mi több a szinkron az utolsó mellékszereplőig mindenkinek patent volt. Pislogatam is, hogy nem ehhez vagyok hozzászokva.
Amúgy én szinkron párti lennék ha az nem férc munka lenne, kivéve az ázsiai filmek, mert nekik teljesen más az érzelmi kifejezésük, azt nem lehet magyarba átültetni.
Akkor néznék filmet ma már szinkronosan ha színészek szinkronizálnának, akik megtudják tölteni tartalommal a figurát, még egy szinkronszínész nagyon ritkán.
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik szerint még mindig jó a magyar szinkron, tudtok idézni az elmúlt 8-10 év szinkron terméséből, ami beépült a szájhagyományba, amiből idéz az utca embere? Mint a Ponyva regényből, ahol szinte minden mondat kultikus. Van ilyen? Én egyről se tudok. Gondoljatok bele milyen az mikor újra szinkronizálnak egy megszokott szövegű filmet és mindenki óbégat, hogy így nem nézem, ez milyen szar szinkron...pedig a helyzet az, hogy ma már majdnem ilyen minden szinkron, csak nem tűnik fel, mert nincs mivel összehasonlítani. Ehhez pedig nem vájt fül kell...nem tudom, hogy tudnak egyesek egy filmet komolyan venni, amikor tizenéves hang adja egy 45 éves hangját, vagy fordítva és lélektelenül. Látvány filmnél még szo-szo, de például milyen szar lehet az idei kedvencem (idén pótoltam) a Szemekbe zárt titkok (ha leszinkronizálták)? Bele se merek gondolni...
Füvek füve 2013.08.07 22:20:54
@Wintermoots: Te nem érteted meg a lényeget, akkor legyen a Gyalog Galopp. Így már megfelel?
Vagy abból se tudsz idézni?
Aki látta Ponyva regényt :D szinkronosan, és tetszett neki az valszeg tud idézni belőle, az, hogy te nem, az nem lényeg és az sem, hogy a lakosság hány százaléka. Nem ez a fontos, hanem az, hogy a szinkronnak köszönhetően bizonyos mondatai kultikus státuszba került egy csomó embernél. Említehetem volna más filmet is, de azt gondoltam, hogy a Ponyva regényt sokan ismerik és szeretik. Az én facebook oldalamon rengetegen posztoltak már ilyen olyan jelenteit idézve a szövegből Tévedtem, rögtön szőrszál hasogat valaki és lovagol egy példán. Az elmúlt 8-10 évből tudsz olyan filmet mutatni amiben a szinkron olyan idézhető mint a Bud Spencer és Trence Hill filmekben. Vagy abból se ismer senki semmit?
A Django elszabadullal először forgalmaz az InterCom Tarantino-filmet, s ezzel egy időben először kerül a mozikba szinkronizáltan egy Tarantino-film. A siker enélkül is garantált volna, így viszont még nagyobbra lehet számítani: QT művészetét nagyon csípik a Kárpát-medencében…..
Füvek füve 2013.01.15 18:21:35
@Beyonder: Nem tudom,hogy oldják meg, de ma azonnal kiszúrom, ha át van szinkronizálva egy régi film, még akkor is ha ugyanaz a szinész adja a hangját és kurvára zavar, mert halott, döglött minden miatta.
Lehet régen, zugott,sisterget, de ha egyszer élettel töltötötte meg a szinkronizáló a figurát, apro nyögésekkel, minden rezdülésükkel újra játszották a figurát.
Ma akkor sincs igy ha ugyanaz a szinész adja az újra szinkronos filmnek.
Beverly Hills-i zsaru. Eddinek Dörner mind a kétszer Dörner és ég és a föld. Ja , hogy közben eltet majd 20 év és mégis egy kb 25 évest szinkróz újra 50 éves fejjel Dörner, szar megirt dumával + lélektelenül is.
A legtöbb embernek fel se tünnik, hogy valami nem stimmel.
Bud Spencer filmek a kivételek. Egy időben újra szinkronizálták mindet, de valszeg nem nézte a nép, mert ma régi szinkronnal megy a legtöbb (van kivétel).
Füvek füve 2013.01.31 11:10:25
Megnéztem.
Eredeti nyelven.
Tényleg nem egy becstelen, de igy is nagyon szórakoztató.
Samuelt meg imádtam benne.
Úgy néz ki mintha a régi majmok bolygójából bukkant volna fel és hihetetlen gonosz, buta, sunyi az egész pacák.
Egy kigyó, olyan mint egy sakál.
Néztem volna tovább a filmet még órákig.
A szinkronra visszatérve.
Van egy zseniális film: az Isten városa.
Először szinkronosan láttam.
Ha van filmnek szar szinkronja, akkor ennek az.
A szinkron rendező a filmből csak az erőszakot vette le és a szinkron csak azt adta vissza. Buta, agressziv, erőszakos, ostoba volt minden ember benne.
Láttam én, hogy a film jó, de annyira kellemetlen volt igy...3 napig szarúl aludtam: erőszal, erőszak erőszak és a legiqutlanabb fajtája.
Nem rég megnéztem eredeti nyelven.
Te jó Isten, ebben van humor, életszeretete, cizeleáltság, mind amellett, hogy nagyon erőszakos, de azért nem két bites módon.
Egyből minden idők egyik legjobb filme lett a szememben.
A szinkron kiheréli azt a filmet, de ami a legrosszabb: lebutitja!
Vass Gábor ha jól emlékszem kurva jó Willisnek a Die Hard-ban, azt hiszem a 2-ben is ő szinkronizál (azt nem szinkronizálták át). Dörner is jó, de ott másnak meg szar. Orosz Anna ha valakit szinkronizál, az már nem lehet jó. Márpedig Willis feleségének ő a hangja. Onnen ismerem a csajt, hogy minden filmben szinkronizál (kurva szarúl) és egy idő után megjegyeztem a nevét, hogy ki ez akit ennyire nyomnak.
A 1933-ban elharapóztak Magyarországon a kerékpárlopások. A magyar feltalálók azonnal reagáltak a bűnügyi statisztikák változására, és olyan leleményes konstrukcióval álltak elő, amely „úgyszólván lehetetlenné teszi” a lopást.   A felhajtható üléssel…..
A neve alapján nem is gondolnánk, mekkora vihart kavart Lou Jing Kínában. A húszéves lány a sanghaji Dragon TV Go Oriental Girl című énekes tehetségkutató műsorába jelentkezett, de van egy aprócska szépséghibája: fekete a bőre. Jing apja ugyanis egy afroamerikai férfi volt, aki…..
Füvek füve 2009.11.05 01:51:56
Te komple@Céltalan Gyűlö@Céltalan Gyűlölet :): Te tényleg komplett embernek tartasz olyan valakit,aki x ezer embert pikk-pakk megöl és még élvezte is?Te tényleg,nem tartodd őrültnek az ilyet?
Füvek füve 2009.11.05 01:56:18
@Céltalan Gyűlölet :):
Nem tudom történelmi könyvek mennyire foglalkoznak ilyennel (nem érdekkel a téma),de rengeteg pszihológiai,lélekkel foglalkózó könyvben olvastam,hogy pl háborúban (II.világháborúban is ha jól emlékszem),a hátra hagyottt gyilkológépek,akiknek az volt a feladatuk,hogy tisztogassan,gyerekeket öljenek,nőket erőszakoljanak meg,egy időután cserélni kellett lefele őket,mert összeomlottak.
Füvek füve 2009.11.05 02:11:20
@Céltalan Gyűlölet :): amúgy te mennyire mélyen olvastál utánna?
Mikor tette a nyilatkozatott?
A gép leszálása után közvetlen?
Nagy mellényel mesélte,hogy milyen fasza volt?
Vagy később?
De lehet x nap múlva értesült róla,hogy mit is csinált valójában.De az is lehet,hogy rá kéthónapra nyekkent meg,mikor már agyon nyomta súly.Közben meg a kormánya kérésére vaszául nyilatkozott.
Végülis mindegy mert egyikőnk se volt ott,hogy lássuk mit és főleg miként nyilatkozott az ipse,meg nem fogtuk a kezét,hogy mi lett vele később.
Azt,hogy ki mit írt és mennyire igaz vagy sem,mindegy ugy is az a lényeg mit hiszel el.
Imagináció.Erre mondaná az a valaki.Mindkettőnkre.
De én legalább tudom,hogy nem biztos,hogy jól tudom,de te nem.
Én mindenestre inkább eltudom hinni azt,hogy beleroppan egy ember ilyenbe,mint hogy nem.
Estleg ha már előtte is nem volt őrült.:)
Én inkább a valódibb dolgokban hiszek,mint hogy mit ír le egy-két tényszerünek beállitott valami.Tényeket hamisitanak.
A valódi dolgok azok meg...valódiak.
Valószinübb tudod,hogy egy ilyenbe bele lehet őrülni.
De ha szerinted az természtes,hogy 1 ilyet épp ésszel megússza valaki...hát..hagyjuk.
Lehet azon keseregni, hogy a két nagy párt tényleg mindenhez pofátlanul odadörgöli, és jól megmutyizza, és még teli szájjal röhögnek is hozzá. Kétségbe lehetünk esve amiatt, hogy tényleg szarnak a botrányra, eladnák ezek az anyjuk is, ráadásul harisnyatartóban, latextangában,…..
Füvek füve 2009.11.02 15:22:49
Megszünik a Sláger és a Danobius.Na bumm.Olyan jól fogok még tőle aludni,hogy csak na.Viszont az,hogy x tömeg szerete és y tömeg lehülyézi azt aki szerete,mert szerinte értéktelen, az ilyen a mindenapjaim része.Kimegyek az utcára és jönn valaki-jobb esteben csak a véleményét mondja el-közli,hogy balra van fésülve a hajam,ezért szerinte én hülye vagyok.Holnap ezért jobbra fésülöm-akkor egy másik közli,hogy hülye vagyok.Másnap kettéfésülöm.Harmadnap megnövesztem,majd levágatom és mindutlan lesz valaki aki közli,hogy én értéktelen,hülye vagyok mert ilyen meg olyan a hajam.De ha netalán,közlöm ezt miért kellett nekem megmondani:Mert vélemény szabadság van!
Mivel ahány ember,annyi féle,ki ezt ,ki azt szereti,igy szines a világ.A világ úgy is szines,hogy vannak akik a véleményüket akkor is közlik,amikor senki nem kérdi tőlük.Mert hát vélemény szabadság van.
Ezzel sincs semmi baj.Még szerencse,hogy a netező ember nem elég bátor ahhoz(egyáltalán bátor az aki ezt megteszi?),hogy az utcán is hangoztassa,mi nem tetszik neki a másikban.Legfeljebb tömegben.
Szines a világ.Persze van ,aki az utcán is megteszi.Ha csak a véleményét közli-még megmagyárázom magamnak,hogy hát ilyen,de ha már a fogamat akarja kiverni a hajam miatt?
Szerencsére még itt nem tartunk,de ahogy az utálkozó kommenteket olvassom,lehet odáig gyülik az emberekben a szar,hogy megteszik.Brrrr.
És egy nagyon fontos:Szép dolog a vélemény.Hangoztassuk,mert együtt élünk,együtt teszük jobbá vagy szarabbá a világot.A közöstérben lévő dolgokról.
De egyéni szintre véleményt levinni,másik embert a létezésben gyalázni...
Csináljátok.De nézetek a tükörben.No nem azért,mert meglátjátok mit is tesztek,hanem elgondolkodni,ha én világá kürtölöm,hogy kit miért utálok és úgy gondolom szívem joga.Akkor megéri elgondolkodni,hogy a másik is igy fogja gondolni.Holnap én leszek a céltábla.
Mivel nem élem a másik életét igy csak feltétlezem,hogy aki a másikat érzését nem tiszteli,valszeg a mikro életében azt tapsztalja,hogy az ővét se tisztelik.
Mókus kerék.
Én inkább kiszálok.
Füvek füve 2009.11.02 15:44:58
@pelinkovac: :)
Soha!
Nem a kommentelésből szállok ki,hanem az életben abból,hogy másnak elmondjam a véleményem az életéről.Legalábbis törekszemrá.
Csak egy pl.Egyszer egy barátom cipőt akkart venni,kiválasztott egy darabot.Kérdi szerinted milyen?Mondtam neki,rosszúl teted fel a kérdést.Mert a véleményem személyes esetben,ha van,akkor azt megtartom magamnak.Mert mit mondhatnénk,ha nem szubjektív dolgot?Elképzelem a cipőt magamon és kurvára nem tetszett.Mit mondok?Azt,hogy szar!Ez a véleményem.De,ha ezt közlöm,akkor befolyásolom a barátomat és lehet nem veszi meg a cipőt.Nem az ő döntése lesz,hogy vesz cipőt vagy nem vesz cipőt.Kérdi,hogy akkor,hogy tegyem fel a kérdést?
Igy:Szerinted ez a cipő jól áll nekem?Igy tudok segiteni és nem az én véleményemet kiabállom ki a világba!