Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PiBá

0 bejegyzést írt és 567 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barangolás a világban Metro-2 2021.10.04 09:58:59
Az orosz főváros, Moszkva a Föld egyik legnagyobb metróhálózatának büszke tulajdonosa. A rendszer állomásai és alagútjai nem titkoltan egy nukleáris háború esetén a civil lakosság óvóhelyeként funkcionálnának, hogy biztosítsák több százezer ember túlélését a nagy piros gombok megnyomása…..
PiBá 2021.10.07 15:09:10
@Békássy Csaba:
Igen.
Metro-2 (Меmpo-2). Zárójelben, gondolom, a cirill betűs átírás volt a szándék. A cirill kis t-t csak írásban írják m-nek, nyomtatásban nem.
Metro-2 (Метро-2)
PiBá 2021.10.07 16:10:58
@FuraTermék: Szívesen. A bitek tudnak ennél furcsább tréfákat is űzni az emberrel ...
Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban. Nem…..
Egy koncert végén (ifjúkori) szokásomhoz híven ott sertepertéltem a színpad környékén, segítettem a pakolásban, s közben, sikerült néhány szót váltanom kedvenc gitárosommal, Tátrai Tiborral. Jöttek a szokásos és zavaromat rejtendő klisék - tetszett, jó volt, hol hallhatlak legközelebb... Válaszolt,…..
Charles Grodin is elment 86 évesen, de ne a kedves, bár bugyuta Beethoven-filmekből emlékezzünk rá, hiszen ott a nagyszerű Éjszakai rohanás Robert de Niro oldalán. Ha nem ugrana be, ez az a szuper '88-as road movie, amiben De Niro kíséri a csaló Grodint át az Államokon, repülőn, buszon, vonaton,…..
PiBá 2021.05.19 12:54:07
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
PiBá 2021.04.21 12:18:16
@birka menet: Izraeli korai adatok szerint, a Pfizer/Moderna 60-70%-kal csökkenti a vírus transzmissziót, azaz gátolja a továbbadást.
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
Mi is a sztereó tèr, amit a hifistàk elöszeretettel neveznek “színpadnak” is.   Elöször is oszlassuk el azt a tèvhitet, hogy bàrmelyik felvètel amit otthonunkban hallgatunk az 3d-ben lett rögzítve ès mi azt halljuk (màr ha ugye csodàlatosan èlethü high-end rendszerrel rendelkezünk) ami ott ès…..
Lehangoló képpel illusztrálta a Miniszterelnök, hogy mit jelent, ha egy munkahelyen elmarad a digitalizálás. Az egész ország számára reményt nyújthat azonban az az őszinteség, amelynek jegyében az Elnök nyilvánossá tette ezt a fogyatékát. Korábban is hallottuk már, hogy Orbán Viktor nem a technikai…..
PiBá 2020.05.13 12:41:13
@kiskutyauto: Szerinted ő maga teszi fel a videóit? Jó reggelt!!!
Most hogy az legutóbbi részt elolvasva a virtuális tekinteteken megcsillant a katódfűtés fénye, időszerű ugrani egyet a tér-időben, és meglátni a jót abban is, ami talán nem ennyire szép. Viszont… Gondolkodtam azon, vajon egy véletlen egybeesés műve, vagy tényleg az asztrológusok által is tárgyalt…..
Ma eljött a nagy nap. Hosszasan várni kellett rá, aminek a legfőbb oka, hogy az egész Audiofiliát hobbyként, és nem kenyérkereseti forrásként élem meg, és a napi munka az utóbbi időben durván leterhelő volt, nem jutott időm hobbyzgatni. Este pedig, már nem lehet elvinni a hűtőbordákat homokfúvatni,…..
Freddie Mercury és a Queen 1986 júliusában közel hetvenezer rajongó előtt szenzációs koncertet adott Budapesten. Gondoljunk bele, hogy a szocializmus idején milyen nehézségeket jelenthetett egy világszinten híres, nyugati tőkés országból jövő együttest szerződtetni! Vajon milyen feltételeket kellett…..
PiBá 2020.04.10 09:22:13
@encir: Jó a példád a megbonyolíttal :)
Az zavar, hogy nagyon sok olyan igekötőt kezdenek 'kreatívan' használni, ami az adott ige mellett eléggé fura illetve értelem zavaró.
Lehet, hogy ezek egy része helyesírásilag nem helytelen, de attól még csúnya. Írásra vetemedő emberektől elvárnám, hogy igyekezzenek szépen is írni, mert a példa remélhetőleg ragadós és azt követik majd az ebbe bele nem gondoló emberek.
Most, a koronavírus idején látjuk, hogy pont azok munkája nélkülözhetetlen, akiket legkevésbé fizetünk meg, pl. takarítók, ápolók, tanárok. Régóta érdekelt, hogy hogyan alakult ki, hogy ugyanolyan szintű képzettséggel rendelkező emberek más órabért kapnak, attól függően, hogy melyik szakmában…..
Szerda reggel 7:20: Hollik István, a magyar kormány egyik kevésbé tehetséges mikrofonállványa és hatóságilag beállított migráncsozó-automatája reggeli videójában koronavírusos irániakkal riogatja a dolgozó népet. Szerda este 6:28: Orbán Viktor, a magyar kormány aktuálisan miniszterelnöki pozícióban…..
AudioWorld Emelkedő íven 2020.02.08 13:47:41
A Kedves Olvasó, aki reményeim szerint követi az ezeken a lapokon rendre megjelenő tartalmat, nyilván észrevette, mennyire tág teret engedek itt a Rega gyártmányoknak. Ennek több prózai oka is van. Ezek között első helyen szerepel az a felismerés, hogy a Rega a megfizethető közép-hifi egyik…..
PiBá 2020.02.29 20:10:21
@Imre Solti: Kedves Imre! Ez a stílus itt szokatlan és nem bevett. Magam részéről nem szeretnék itt ilyennel találkozni.
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
Az International Renewable Energy Agency (IRENA) egy kb. 180 országot magába foglaló nemzetközi szervezet, amely a megújuló energiaforrások, és ezek között a bioüzemanyagok, széleskörű felhasználást szorgalmazza és koordinálja az ilyen körű globális technológiai, törvényhozási és alkalmazási…..
Mióta tavaly belemerültem kicsit a hifi világába, azóta ámulattal tölt el, hogy bármilyen barátságos fórumot pillanatok alatt véres harcmezővé tud változtatni egy olyan, elsőre ártatlannak tűnő kérdés: milyen kábelt vegyek a hangfalamhoz? Vagy: mivel kössem össze a CD lejátszótmat az erősítővel? Ezt…..
PiBá 2020.01.26 16:23:03
@clemens: A legjobb teszt, amikor már van otthon pár darab. Próbálgatod, cserélgeted. Aztán néha meglepődsz, hogy nem feltétlenül a drágább a jobb.
PiBá 2020.01.26 16:24:11
@na__most__akkor: Komplex terhelés? Ha mond ez valamit.
Mostani válogatásunkban olyan lemezeket gyűjtöttünk össze, melyek nagy részét tulajdonképpen szupergroupok alkották meg és mindegyikre egyaránt jellemző, hogy úgynevezett egyke gyerek. Figyelemreméltó egylemezes bandák kitűnő produktumai kerülnek most bemutatásra, a felhozatal pedig rendkívül…..
PiBá 2020.01.18 18:46:45
@Tökönrúgott Feleségek: Szimpatikus ötlet :)
Óránként 15.000 csirkét dolgoznak fel a Master-Good kisvárdai üzemében. Erre a világon jelenleg, csak három üzem képes. Egy kedves ismerősöm, aki igazán bátor a csirkenyak elnyisszantásában, majd gyakorlott a feldolgozásában, most csak annyit mondana; aaaaa… De ez a történet most nem a sárközi, házi…..
PiBá 2020.01.14 13:42:20
@mókusfülecske: Igen, ez egy érdekes kérdés. Vajon mennyit fizetnek az embereiknek? Mert ahhoz valószínűleg csak szándék kellene, hogy lemond 1-2 milliárdnyi vagyon növekedésről és az embereit jobban fizeti. Henry Fordról érdemes utánanézni, hogyan állt az embereihez. Na nem azonnal, de nála leesett a tantusz. Munkaidőben, munkanapok számában, fizetésben messze a korát megelőző döntéseket hozott és nagyon milliomos maradt, talán "milliomosabb" is lett.
PiBá 2020.01.14 14:08:57
@mocser48: Igaz, de valószínűleg a cégnek is jól kellett teljesítenie, hogy nőhessen a tulajdonosok vagyona. A kérdés, maradt kérdés, jól fizetik az embereiket?
A magyar kórházak és általában az egészségügy sok problémával küzdenek, a Határátkelőn is több olyan poszt volt már, amelyben külföldi tapasztalatokról számoltatok be. Ilyenkor persze általában felmerül, hogy „könnyű egy német / holland / osztrák” kórháznak. Nos, Béla története egy cseh kórházban…..
PiBá 2020.01.13 20:30:53
AudioWorld Látványtrend 2019.11.14 22:08:22
Már a múltkori, emlékezetes analóg kiállítás kapcsán egyszer eldöntöttem, nem írok kiállítási recenziókat többet, mert nem hiányzik vitatkoznom egy csomó emberrel, akik mást és főképp másképp hallanak, értékelnek, s ami a top, elvitatják a jogomat a saját vélemény alkotástól. Most azonban mégis…..
Így majdnem egy év után úgy döntöttem, hogy felélesztem ezt a rovatot, meg úgy általában megjött a kedvem az íráshoz, szóval még lehet számítani új bejegyzésekre a közeljövőben. Valamint azt is leszögezném, hogy a fő felületem továbbra is a Filmnéző Podcast marad, de mint írtam megjött az ihlet az…..