Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nullstring

14 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ide klikkelve usgyi amoda Egyszerűen csak azért, mert a fenenagy user experience a blog.hu -n megölte a syntax highlightert, és az amúgyis kevés időben, amit a bejegyzések írására fordítok, nem verném el arra, hogy normális formába borítsam a kódokat... :) ..
már itt: http://blog.rhodeus.hu/2013/01/tomcat-run-as-user.html..
már itt: http://blog.rhodeus.hu/2012/01/sajat-java-verziok-es-azok-kozti-valtas.html..
már itt: http://blog.rhodeus.hu/2012/01/hibernate-eclipselink-jpa-vs-stored.html..
már itt: http://blog.rhodeus.hu/2011/12/exim-turbozasa-tarolt-eljarasok-helyett.html..
Marha rég írtam, és most is egy alap dologgal folytatom. Régóta nem foglalkoztam már PHP-val, komoly szinten kiábrándultam belőle, az 5.3-at már meg sem érte a kapcsolatunk, akkor már Java-val voltunk együtt, és azóta is. Szóval az a nagyon egyszerű dolog annyi, hogy egy távoli…..
Régebben néhány alkalommal volt már szó a kéretlen szélvédőmosók pofátlan nyomulásáról, Tibi hosszú idő után először hozta fel ismét a témát. Azt gondoltam, hogy novemberben ez már nem igazán lesz aktuális téma, de mint kiderült, már az eső sem riasztja el ezeket a…..
Örök kérdés és a vizsgabiztosok kedvence forgalmi vizsgán, hogy mikor léphet le a gyalogos a zebrára és mit jelent az, hogy a gyalogos átkelőhelyet megfelelő sebességgel kell megközelítenie az autósnak. Hugica18 elé egy nagyon bátor fiatalember sétált ki az útra, aminek a…..
nullstring 2010.10.19 00:41:00
@D4D: Te ma tényleg nem fogod a cinizmust :DDD
nullstring 2010.10.19 12:12:25
@Kalokagathia: "Én mondtam neki, hogy induljunk el, nekünk van elsőbbségünk, meg kell állniuk."

Tejóég.... Gratulálok. No comment. Mostmár tényleg :D
nullstring 2010.10.19 16:26:21
@kokavec: bocsánatot kell kérjek, az valóban elkerülte a figyelmem, hogy "félig az úttesten".

Mondjuk nekem nem jön össze a "Zebra mellet" vs "Félig az úttesten"

És nem kötekedni szeretnék, de ha 50-60-al közlekednek az autók, akkor Te miért lépsz le az úttestre? És most nem az a lényeges, hogy nem álltak meg és blabla, valóban, ha nem állnak meg, vagy van okuk rá, vagy bunkók (szerintem ez kb. 30-70%, hiszen a forgalmi szituáció sokszor nem engedi meg, hogy megállj), de neked akkor nincs elsőbbséged, és nem léphetsz le az úttestre. Ha lelépsz (mert éppen a helyzet megengedi, mondjuk előzékeny volt az a fránya autós, és nem azért mert Te úgy döntöttél, hogy kilépsz az 50-60-al közlekedők közé), onnantól kezdve elsőbbséged van.
A mai poszt helyszínén én is elő szoktam fordulni, de ezeket a műanyag izéket még nem láttam. European fotóján már most hiányzik az egyik, szerintem a többi sem lesz hosszú életű. Nem tudom, hogy lehetne jól megoldani a helyzetet, de így még az eddiginél is jóval tovább fog…..
nullstring 2010.09.05 11:39:37
@cork77: Na én pont így hagytam ki ezt a borzalmat minden reggel, míg át nem szoktam a vaspálya-dózsa kombóra, és máris a stadionoknál bukkantam fel, aztán átszoktam az M3 bevezetőre, azóta összeszedtem vagy 4 fényképet a felüljáró előtti 50-es táblánál... Mert az oda kell ám.
autózz! Mik ezek a táblák? 2010.08.24 13:02:00
Ne aggódjatok, tervezek mára egy kicsit nagyobb lélegzetvételű posztot is, de ez a rövid kis levél is érdekes lehet nektek, mert nálunk ilyesmit nem nagyon látni. Promontor valahol Európában találkozott a lenti táblákkal az út szélén autózás közben. Aki képben van, azt kérem,…..
Nem csoda, hogy Wágner több, mint egy hónappal az esemény után is idegesen gondol vissza rá, hogy kishíján elgázolta a zebrán egy idióta. Na ez a gyalogos csalogatás, nem az, amit forgalmi vizsgán belemagyaráznak akkor, mikor szegény tanuló megáll a zebra előtt, hogy átengedje az…..
nullstring 2010.08.19 11:24:47
Gratulálok a BLOGhoz Silensound. Lassan olyan mint az RTL klub, mindegy mi, csak hozza a usereket.

Az egy dolog, hogy bár autózz a blog neve, lassan többen írnak bringások és gyalogok, dehogy gyakorlatilag minden második poszt ilyen tipikus flame generáló az már tök gáz.

Gondolom az neked no para, hogy egy rendszeres olvasóval kevesebb, de szerintem nem vagyok egyedül ;) (Ez se baj, mert a magyar cangások mostmár mind az olvasótáborodba tartoznak, gyakrabban olvasnak és írnak neked mint a kerékagyat :D)

Azért volt jó olvasni a blogodat, mert autósok írtak autósokról, mindennapi helyzetekről, de ez már a múlté úgy látom. Azért meg inkább nem olvaslak, hogy nap mint nap felidegesítsem magam az előítéleteken, a bringa-motor-gyalogos-autós-BMWs (elfogult, alaptalan és mocskolódó) vitákon.

Ez a poszt meg. Valaki írta előttem, király, van benne karon ülő gyerek, feleség, rettegő apuka és mocsokdisznó gyilkos BMW-s akit lehet szídni.

Nem szándékozom belemenni, hogy BMW vs Suzuki vs Skoda stb., mert semmi értelme. Csakúgy, mint annak sincs, hogy leírjam, én mint BMW-s aki igen sokat közlekedik, milyen autósokkal találkozom, merthiszen az úgyis csak mindig egy-egy user, a BMW meg mindig BMW... Na persze abba se kezdek bele, hogy én mennyire törvénytisztelő BMW-s vagyok...

Sok sikert, hajrá kerékagy!

Egy paraszt BMW-s.

(na, mostmár sok BMW van az oldalon, jöhet a gugli. Nincsmit ;))
nullstring 2010.08.19 12:20:39
@Aabroncs: Nem, én nem sértődtem meg :DDD
Ha elolvasod, általánosságban vált unalmassá:
bringa, gyalog, motor, bmw

nem sértő, unalmas. ahogy az rtl klub is :)

na jó, a bringások, gyalogok és motorosok elfogult kommentjei meg idegesítőek :D dehát ők az új célcsoport a statisztika alapján. :)
Bár eredetileg az M3 25 éves történetét érkeztünk ünnepelni, meg persze a káprázatos új GTS-t, de - ha már úgyis ott volt pár újságíró a világ főbb csücskeiből - megküldték alattunk a még szinte titkos BMW 1 M Coupét, az E30 M3 igazi szellemi örökösét. Boldog nap! A…..
nullstring 2010.07.16 13:33:00
Elég régóta csendben vagyok a Félcápával kapcsolatban. Nincs különösebb oka, egyszerűen azért, mert nem történik semmi érdekes, és azért, mert annyi érdekes történik, hogy nem marad időm írni. Nem ellentmondás, nem. Először is leszögezem, igazán brutál szopás nincs, de…..
nullstring 2010.07.08 18:19:24
@prokee:
"Az nem lehet, hogy ne legyen tökéletes :)
Nekem ez cseppet sem teher, sörivás helyett BMW-t reszelek. "

Respect :)
Egy hatvanhoz közelítő női vezető szösszenetét targogattam nektek így szombat kora estére, talán lassan hazaér mindenki a naptól barnított - kevésbé szerencsések rákvörös - bőrrel, hogy háboroghasson kicsit. Azt meg lehet ezen, még ha vér nem is folyik végül. Nekem is van…..
Múlt vasárnap Jano látoptt Debrecenben egy csúnya balesetet, ami a leírás alapján érthetetlen, hogy egyáltalán miért következett be. Sajnos sok ilyet látok, a napokban majdnem ugyanezt produkálta az Üllői úton is Pesten egy kopasz twingos, aki cikázott, előzgetett index nélkül…..
Autófília Múzeumi BMW 2010.05.18 20:32:00
Egy újabb BMW került múzeumba. No nem egy megkímélt darab, mint szokás, sokkal inkább egy használhatatlan, lestrapált roncs - és azt hiszem, még elég enyhe kifejezést használtam. A kilencvenes években - ahogyan itthon is - Oroszországban a BMW a gengszterizmus, a maffia jelképe…..
A rutinos olvasó egy ilyen sztorira első reakcióként fotosoppot kiált, pedig az élet produkálja a legnagyobb véletleneket. Ha belegondololok, hogy milyen fura történetek kerültek fel csak erre a blogra, Mocskos Kaviár levelének valódiságában sem kellene különösebben kételkednem.…..
Viktor levele alapvetően nem nekünk, hanem a BRFK-nak íródott, ám nyilván nem véletlenül az autózz!blog is a címzettek közt szerepelt. Nem tudom, hogy a statisztikák hogy alakulnak autólopások tekintetében az elmúlt évekhez képest, de ezek szerint az biztos, hogy közelében sincs…..
nullstring 2010.04.19 14:28:45
@jaafar: Nos a fontoskodó idiótának a munkája prgoramozó. A pontos statisztika onnan ered, hogy a portás valamiért kedveli, így mikor éppen haza indul, még elszívnak egy cigit a kapuban, akkor pedig bezony megtudja, hogy aznap megint elloptak egy kocsit. A többit meg talán onnan tudja, hogy a kollégáinak a kocsijáról van szó. Továbbá a rendőröket azért látja, mert azt a szusszanásnyi időt azzal tölti, hogy kinyújtózik, és közben kiles az ablakon. Továbbá az épület előtt mikor dohányzik, vagy kiugrik a BK-be kajáért.

Kiváncsi lennék, hogy ha Te is ott parkolnál nap-mint nap, mennyire foglalkoztatna a dolog...
Levélírónk azt kérte, hogy a nevét ne írjuk itt le, gondolom tart tőle, hogy az általa küldött képek és videó miatt valakinek ellenérzései támadnak és ebből neki problémája lehet. Az autóját ugyanis feltörték, ám a két bűnözőt rögzítették a szomszéd épület…..
nullstring 2010.01.21 16:20:05
@SilentSound: Akkor ezt rosszul tudod, mert szerintem több mint egy éve láttam ezt a vidót, és ugyan ez volt a szöveg. azt hiszem az aufogilia-n volt annak idején, de nem biztos. Szóval megint elcsodálkoztam, hogy postolhatsz lerágott csontot :)
nullstring 2010.01.21 16:45:55
@nullstring: aufogilia = autofilia :D
Azt már jól megmondtátok sokszor, hogy aki Budapestesn kerékpárral közlekedik, mint ahogy Taligamajom is, az nem lehet sikeres ember. Neki az utóbbi években nem voltak olyan rossz tapasztalatai, mint amik itt a blogon is rendszeresen olvashatók, de egy zombi taxis mindezt most pótolta.…..
Volt már szó itt Magyarországon használt jobbkormányos autókról nem is egyszer. Azonban ilyen feliratot, mint amit nemrég fotóztam Kiskunlacházán egy Skóciába szakadt hazánkfiának autóján, egyik itt tárgyalt gépen sem láttam. Gondolom a tulajnak már voltak rossz tapasztalatai,…..
nullstring 2009.08.18 16:45:39
@arthur877: Kicsit ellentmondásos az utolsó mondatod. Hiszen pont aról van szó, hogy nem tudjuk mire kell számítani :)
Tényleg, mire is kéne számítani? Az egy dolog, hogy jobb oldalas, de mi is változik azon túl, hogy az előzés kicsit nehézkesebb? :)
már itt: http://blog.rhodeus.hu/2008/01/beszedes-url-ek-htaccess-modrewrite_23.html..
nullstring 2009.07.14 17:26:01
@hrolcsi: és ha úgy próbálod, ahogy a példában van?
nem $_SERVER['REQUEST_URI'] hanem $_GET['index'] (a rúlod alapján az index GET változóban kapod meg az uri mintát)?
nullstring 2009.07.17 08:01:10
@hrolcsi: Hajaj, kavarod a dolgokat :)

A $_SERVER['REQUEST_URI'] egyáltalán nem az, amire Te gndolsz, lesd csak meg: us2.php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

Amire Te gondolsz, az maximum a $_REQUEST tömb, ami magába foglalja a GET és a POST változókat is. Ha nem jött létre GET, akkor lehet, hogy a register_globals-nál van egy kis problémád a php.ini-ben: us2.php.net/manual/en/security.globals.php
És értelemszerűen ebben az esetben semmi köze ennek a MultiViews-hez :)
Volt már sok autópályás történetünk, ebből nem egy foglalkozott a három sávos M7 szakasz azon problémáját, hogy az autósok igen nagy százaléka nem tud mit kezdeni ennyi sávval és egész egyszerűen úgy gondolja, hogy akkor itt most nem kell jobbra tartani, úgyis el tud menni…..