Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kistibor

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel már túl vagyok az ezredik feliratkozón is, továbbá a YouTube új szabályokat vezetett be: például immár nem kell prémium tagsággal szerződni, hogy egyéni bélyegképeket töltsünk fel a videóhoz mint előnézeti kép, úgy gondoltam, a kiszabott feltételeket teljesítem,…..
Az Európai Bizottság még pénteken csempészte a nagy európai karácsonyfa alá a kormányzati támogatásokkal kapcsolatos jelentését "2012 State Aid Scoreboard" címmel. Egyelőre csak angolul, németül, és franciául elérhető, de 2013 elejére igérik többek között a magyar nyelvű…..
kistibor 2012.12.27 10:11:21
@balage_81 reloaded: Vajon a védővámok mire valók? A nagy gazdasági világválság idején amerika hatalmas védővámokkal védte munkásait és gyárait. Most Merkel szintén védővámot akar a kínai termékek beáramlása ellen.
Csakhogy mi, magyarok az EU tagjai vagyunk és itt nem lehet védővámot bevezetni. Tudatosan hozták ezt létre, mert tudták: szinte valamennyi gyárat majd be kell zárni - mivel elavult technológiával dolgoznak - és így korlátlan piachoz jutnak. Arról nem is beszélve: mi a különbség az osztrák Ariel és a magyar Ariel között. Tehát az Eu kifejezetten az erős tagállamok védernyője. Nekünk ebből semmi de semmi hasznunk.
(Milyen technológiát hozott ide az IBM? Székesfehérváron 1500 fejkendős vidéki nő steril környezetben kis csipesszel beillesztett egy apró alkatrészt egy futószalag mellett. Lejárt az 5 év adómentesség. Hol is van most az IBM???
kistibor 2012.12.27 10:26:51
@balage_81 reloaded: legyen itt a Tesco, DE fizessen adót is. Ahogy sok ezer kisvállalkozó.
A forgalom után fizessen, ne a kimutatott nyereség után, mert ez alig van.
Mindent kölcsönöznek az anyacégtől- eszközt, know-how-t csakhogy kisebb legyen a kimutatható nyereség. Ezt mindenki tudja. És még valami:az Egyesült Királyságban kormányzati szinten foglalkoznak az offshore cégek "megregulázásán", mivel az ottani politikusok szerint erkölcstelen és méltánytalan, hogy a pénzt a brit adófizetőkön keresik, de adót vajmi keveset fizetnek. Két archaikus szót is használtam: erkölcstelen és méltánytalan. Ismeri ezt még valaki?
kistibor 2012.12.27 10:42:35
@balage_81 reloaded:
Gyorsan írják Brüsszelbe, hogy elavult technika a védővám, és ez kész öngyilkosság, ja és Merkel asszonynak is írjál mert Te itt e kis porfészekből biztosan tudod: ez egy 1000 éves technika és semmire sem jó.
Megmondanám a Budestag címét, de félek, ez is régi, legalább 100 éves. Úgy hogy vedd a fáradtságot és világosítsd már fel őket, hogy a védővám baromság.
"Ám Brüsszel már most azzal fenyegetőzik, hogy kilenc hónapon belül ideiglenesen védővámokat vezet be."
a cikk lelőhelye:
www.vg.hu/vallalatok/energia/az-eu-vedovammal-harcolna-kina-ellen-merkel-aggodik-385331
A csereotthon a nyaralás olcsó formája. Ezt a fajta szálláskeresését biztosan sokan kedvelik, de egy burzsujt azért (elsőre) nem hoz lázba. Azt viszont kevesen tudják, hogy az ötletnek van egy „burzsujosított” változata is. Azt azért nem állítjuk, hogy Donald Trump is…..
kistibor 2012.05.18 07:15:25
Nekem nagyon nagy mákom volt a HOme Exchang-vel.
2004 óta vagyok tagja, akkor még egyedüli mo-i tagként. Sikerült elcserélni VIII. Üllői úti(!) tágas lakásunkat egy Loir-völgyi kastélyra, természetesen csereautóval és személyzettel.
Hihetetlen élmény volt. A hálószobából a Chinon-i várat láttuk, a kastély körül 5 hektáros park, fűthető medence. Életünk legeslegszebb nyara volt.
www.chateaulaperriere.co.uk/chateau.php
Azóta eladták a kastélyt és most heti 3000 fontért lehet bérelni, természetesen személyzet nélkül.
De ugyanígy voltunk Firenze Rózsadombján és Cannas-ban is ahol mellettünk egy Armani divatüzlet volt, úgy hogy gondolhatjátok melyik része volt Cannes-nak.
Fantasztikus a Home Exchange kapcsolattartója, aki egyébként Németországban van. Minden becsületes embernek ajánlom, de csak azoknak.Az itt lévők mentalitása egészen-egészen más mint sok honfitársunknak.
Ficó Róbert szlovák miniszterelnök ma egy maszatosra smárolt Orbán poszterrel alszik, az ziher. Lefekvés előtt elmormogott egy hálaimát, mert álma édes: dübörgő magyar talpak alatt rengő földről, pályaudvarokon csikorogva fékező pénzvonatokról, országának bankjai előtt…..
kistibor 2012.04.13 20:21:35
Abszolút félremagyaráz mindent, rosszidulatúan a blog írója. A hivatkozott link (www.napi.hu/ado/brutalisan_dragulhat_a_bankolas_az_uj_adoval.516081.html) egy elméleti kérdést tényként kezel. Az elmélet: hogyan lehet pótolni az EU által kritizált bankadót? 1. megoldás: tranzakcióként, ez 430 Ft,- ami teljesen igazságtalan lenne, hiszen pl 100 Ft után éppúgy 430 Ft lenne, mint 1 milliárd után. Az a szakember? aki ezt felvette - korlátlan. 2. megoldás: összeg után, ekkor jön ki a 2 ezrelék. A blog író az első verziót (ami csak elmélet) készpénzként vette, tényként kezelte. Azóta tudjuk, hogy összeghez lesz vetítve és kb 1 ezrelék lesz, tehát a cikkben (blogban) említett 43.000 Ft-nak az 1 ezreléke: 430 Ft. Bravo.
Sokként érte a kábelkommunikációs szakmát, illetve a hazai közvéleményt is előbb az RTL Klub, majd a TV2 azon elképzelése, miszerint jövő évtől pénzt kér műsoruk továbbításáért a kábelszolgáltatóktól. A felvetést Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési…..
Varánusz Az erkölcsös bűnsegéd 2010.05.07 15:30:00
Tudom, tudom, még nem alakult meg a kormány, ne szidjam, hisz nem tudható mit fog ténylegesen tenni. Én viszont gyarló vagyok és hiszékeny, simán beveszem amit nyilatkoznak a médián keresztül, nekem.Anyám szorgos, dolgos fajta, mindig figyel mindenre, igyekszik a lehető legjobbat…..
kistibor 2010.05.08 08:16:09
Nem látjátok a fontosat:
1.A FÖLD legmagasabb banki megtérülése Mo-n van. Miért? (Mert hagyja a kormány. Miért nem lehet ugyanakkora, mint az EU átlag? Limitet kellene húzni: EU átlag, és ha nem tetszik a banknak, húzhat el...Kanadában csak 16 %-a lehet külföldi kézben a bankoknak.)
2. Miért fizeti Mo. az EU-ban legnagyobb támogatást a multiknak? (GDP-hez viszonyítva) Tavagy 867 Milliárd Ft-t. Audinak, Mercedesnek, Shell-nek. A legnagyobbaknak. Ennyi pénzből nem egy, hanem 2 millió embernek lenne munkája. (A tücskök is részesülhetnének: pl. vadkender irtás, havi 60 ezerért.Erre még képesek lennének).
3.A gyerekcsinálás nem emberi tulajdonság.
A macskám is szaporodik. Ha fel is NEVELI, képezi, oktatja... szóval értitek...embert nevel, akkor kellene támogatni.
Én nem a nyugdíjasok gyógyszertámogatásától venném el, szegényeknek épp elég bajuk van.
Azoktól, akik ember-szabású porontyokat gyártanak a támogatásért.
Még egyetlen riportert sem láttam, aki megkérdezte volna: Lakatos bácsi, nem gondolja, hogy az 5 gyereket etetni is kell, meg ruházni is... miért tetszett ennyi gyereket csinálni?
Be kellene végre látni, hogy törzsi szinten élnek. Nem integrálhatók - tömegesen, ahogy
az afriakiak sem Fr.országban, törökök Németországban. (külön negyedek, városrészek.De még New Yorkban is - úgy tudom - külön részen élnek.
Az, hogy ez kirekesztés, elkülönítés, ne mondja senki, hiszen egy olyan demokratikus államban is, mint Izrael, ez kitűnően mőködik, 4 méteres fallal.és MEG LEHET TENNI: Hogy az ENSZ, EU AMnesty International óbégat: örökbe lehet fogadni bárkit, meg lehet menteni bárkit.
A másik: az a dolguk, hogy beszéljenek.
Értelme: látjuk Izrael esetében mennyi....
8ker Takács Gábor 2009.09.23 11:11:00
 Takács Gábor alpolgármester (SZDSZ)  1962-ben születtem, a Tanítóképző és az Államigazgatási Főiskolán szereztem felsőfokú végzettséget. Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek.   Általános iskolai tanítói munkámat követően…..
8ker hmm... 2009.10.21 18:12:00
Bayer Zsoltot ismét elkapta a gépszíj. Nem kicsit, nagyon. A minapi, Tavaszmező utcai támadásról írt egy  - szokásához hű - gyalázkodást, összemosva szezont fazonnal, Gizikét gőzekével, lepatkányozva a kerületet.Takács Gábor viszont nyílt levelében figyelmeztette szavai…..